DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% Villaa
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 8.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24
DROPS 110-40
Koko: M - L
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Karisma:
kumpaankin kokoon 100 g nro 16, tummanharmaa
kumpaankin kokoon 50 g nro 01, luonnonvalkoinen

DROPS Sukkapuikot nro 3,5.
Neuletiheys: 22 s x 30 krs sileää neuletta puikoilla nro 3,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Karisma
DROPS Karisma
100% Villaa
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 8.10€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

Mallineule: Katso ruutupiirrokset M.1-M.4. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna. Koko mallineule neulotaan sileänä neuleena.

Oikea käsine: Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo sukkapuikoille nro 3,5 tummanharmaalla langalla 48-56 s. Neulo 3 cm sileää neuletta. Seuraava krs neulotaan näin: *2 s oikein yhteen, 1 langankierto*, toista *-*. Neulo sitten 3 cm sileää neuletta. Tämä reunus taitetaan kaksinkerroin nurjalle puolelle ja ommellaan kiinni. Neulo M.1:n mukaisesti (= 11-13 s) 1 mallikerta ja kavenna samalla 1. krs:lla tasavälein 4-4 s = 44-52 s. Neulo sitten seuraava krs näin: M.2 (= 5 s), M.3 (= 17-21 s), M.2, seuraavilla 17-21 s:lla M.4:n mukaisesti (M.3 = käden päällä). Kiinnitä 1 merkkilanka 28.-32. s:aan (M.4:n ensimmäinen s) peukalokiilaa varten. Kaikki mitat otetaan jatkossa tästä. Tarkista neuletiheys! Kun työn pituus on 1 cm, lisää merkkilangalla merkityn silmukan molemmin puolin 3 krs välein: 6-7 x 1 s = 56-66 s. Lisätyillä silmukoilla neulotaan mallineuletta M.4:n mukaisesti. Kun työn pituus on 6½-7 cm, siirrä lisätyt 12-14 s + merkkilangalla merkitty s (= 13-15 s) apulangalle peukaloa varten. Luo seuraavalla krs:lla apulangan silmukoiden tilalle 1 s = 44-52 s. Jatka mallineuletta kunnes työn pituus on 17-18 cm (jäljellä on nyt 3-4 cm). Kavenna sitten kummassakin sivussa M.2:n silmukoiden molemmin puolin jokaisella krs:lla (= 4 kavennusta/krs): 10-11 x 1 s = 4-8 s jäljellä. Kavenna neulomalla 2 s oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele langanpäät huolellisesti.

Peukalo: Siirrä peukalokiilan 13-15 s sukkapuikoille nro 3,5 ja poimi lisäksi peukalokiilan takareunasta 1 s. Neulo M.4:n mukaisesti ja lisää samalla tasavälein 2-4 s = 16-20 s. Kun työn pituus on 6½-7 cm, neulo kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se kaksi kertaa jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät huolellisesti.

Vasen käsine: Neulo oikean käsineen peilikuvaksi, eli kiinnitä peukalokiilan merkkilanka kerroksen viimeiseen silmukkaan (M.4:n viimeinen s).

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 08.01.2009
Ruutupiirrosta M.3 on muutettu

Piirros

symbols = luonnonvalkoinen
symbols = tummanharmaa
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 110-40

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (34)

country flag Janneke wrote:

Blir förvirrad - beskrivningen säger "DROPS vantar till herr..." men är under kategori DAM och vantar . Är mönstret för dam eller herrstorlek??

26.10.2023 - 15:25

DROPS Design answered:

Hej Janneke, den mindste er til dame og den største er til herre :)

27.10.2023 - 15:28

country flag Julie M wrote:

Merci beaucoup pour votre réponse rapide! C'est très efficace et apprécié.

03.03.2023 - 10:49

country flag Julie M wrote:

Bonjour, J'ai de la difficulté à figurer comment suivre le patron M4 tout en augmentant les mailles pour le gousset du pouce. Est-ce possible de m'aider svp? Merci beaucoup!

02.03.2023 - 23:29

DROPS Design answered:

Bonjour Julie, la maille avec le marqueur est la 1ère m de M.4 vous allez devoir agrandir le motif M.4 de part et d'autre de cette maille pour le pouce (tricotez les autres mailles de M.4 comme avant); autrement dit, avant cette maille tricotez un nouveau motif en commençant par la dernière m de M.4 et après cette maille tricotez un nouveau motif en continuant ce M.4 - placez un marqueur de part et d'autre des mailles du pouce pour pouvoir mieux suivre le diagramme. Ainsi, M.4 va s'agrandir sur les mailles du pouce (il ne tombera plus juste avec les mailles suivantes de la paume, c'est normal). Bon tricot!

03.03.2023 - 09:13

country flag Carole Couture wrote:

Merci pour votre réponse aussi rapide, cela me permet de continuer sans avoir à défaire mon travail.

23.02.2023 - 17:54

country flag Carole Couture wrote:

Sur le diagrammeM4,On indique 4 mailles et j’ai à faire 17 mailles en M4 ,en répétant 4x ce diagramme=16 mailles,alors il me reste une maille à réaliser.Pouvez-vous m’indiquer comment faire?

23.02.2023 - 14:30

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Ccouture, tricotez la 17ème maille comme la 1ère de M.4, le motif est maintenant symétrique. Bon tricot!

23.02.2023 - 14:53

country flag Susann wrote:

Hej, gällande tummen måste bara fråga om man inte ska sticka upp mer än 1 maska bakom de 13- 15 tum-maskorna som man redan har. När jag tittar på några mönster gällande damvantar ska man sticka upp 7 eller 9 maskor. Kan inte förstå hur det blir en tumme utan lite fler maskor men jag är nybörjare på vantar. Tacksam för hjälp.

25.03.2020 - 13:00

DROPS Design answered:

Hei Susann. Det fins flere forskjellige måter å strikke votter på. Og ja, noen votter har beskrivelse der man skal øke med flere maske bak tommelen, men andre oppskrifter der man øker med færre masker, slik som denne du henviser deg til. Om du ser på den oppgitte strikkefastheten skal 22 masker være 10 cm og i str L har man 20 masker rundt tommelen / litt under 10 cm rundt tommelen. God Fornøyelse!

30.03.2020 - 10:57

country flag Karen wrote:

For the thumb, I start with the 13 stitches on my stitch holder, plus the one I cast on. Then increase 2. I will then have 16 stitches. My question: do I also pick up some stitches from the main mitten behind the thumb to join them together? How many stitches do I pick up there?

19.01.2020 - 16:15

DROPS Design answered:

Dear Karen, n addition to the 13 stitch you already have on the stitch holder, you only have to pick up one stitch right behind the stitches - from the body of the mitten. Then continue on the round and increase 2 stitches. With this 16 stitch will you knit the thumb. Happy Knitting!

20.01.2020 - 03:11

country flag Hilde wrote:

Etter M1, får jeg ikke antall masker til å stemme/gå opp med mønsteret i str M: M2,M3,M2,= 27 masker, og deretter skal M4 strikkes over 17 masker?? M4 går over 4 masker, så 4 x 4= 16, hvordan steikkes siste maske?

28.01.2018 - 15:53

DROPS Design answered:

Hei Hilde. Du strikker 17 masker av A.4 (hele A.4 4 ganger = 16 masker + 1 maske av A.4 = 17 masker). Da får du M.2 + M.3 + M.2 + M.4 + 1 maske av M.4 = 44 masker. God Fornøyelse!

09.02.2018 - 12:06

country flag Hélène wrote:

Hur många maskor skall det vara i hela tummen? Hur många skall ökas? Jag förstår inte. Det blir ingen tummtott.

09.01.2017 - 17:39

DROPS Design answered:

Hej Hélène. Du starter med 1 m og öker 1 m paa hver side af denne i alt 6 eller 7 ganger (afhaengigt af hvilken str du laver) 13 eller 15 m til tommel. Naar du saa skal strikke tomlen tager du de 13 eller 15 m og tager 1 m op over tomlen og öker 2 eller 4 m jaevnt fordelt over p = 16 - 20 m til tomlen. Strik rundt - det bliver en tomle :)

10.01.2017 - 13:45

country flag Ingegerd Björkelöv wrote:

Det är tydligen inte bara jag som inte förstår hur tummen ska stickas. Jag vill veta följande ska den första maskan sättas på en ny sticka för att öka på var sida om den. Ska man ta nytt garn för att sticka dessa ökade maskor? Det måste väl bli ett hål för tummen? Hur uppstår den. Jag vill ha en utförlig beskrivning och inte som i tidigare svar otydligt som inte förklarar hur tummen ska stickas. Jag hoppas ni kan svara snarast.

02.02.2016 - 22:00

DROPS Design answered:

Hej. Nej den maskan du sätter märktråd i ska inte sättas på en ny sticka och du ska inte ta nytt garn för dessa ökade maskor. Se denna video så tror jag du förstår hur du ska göra. Kom ihåg att sticka in de ökade maskorna löpande i M.4.

05.02.2016 - 12:24