Stella Marina by DROPS Design

Taideneulottu takki muotoiltu pyöriöstä

DROPS 94-5
Drops 94-5
Koko: S/M - M/L - XL
Langanmenekki: Cotton Viscose
400-450-500 gr nro 22, farkunsininen
sekä: Alpaca
250-300-300 gr nro 6347, farkunsininen

DROPS sukkapuikot ja pyöröpuikot (40, 60 ja 80 cm) nro 6 tai käsialan mukaan: 15 s x 22 krs kuvioneulontaa = 10 x 10 cm (etu- ja takakappale) ja 15 s x 19 krs sileää = 10 x 10 cm (hihat) yhdellä langalla kumpaakin laatua.

-------------------------------------------------------

Neuletiheys – Katso miksi ja miten mittaat tästä
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------


100% Alpakkaa
alkaen 4.00 € /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 4.00 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 4.20 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
DROPS Cotton Viscose DROPS Cotton Viscose
54% Puuvillaa, 46% Viskoosia
Poistunut
find alternatives
needles Puikot & Virkkuukoukut

Mallin ohjeet

Kuvioneulonta: Katso M.1 – jokaiselle koolle on 1 piirros. Piirros näyttä 1/8 osa työstä ja vain joka 2. krs. Krs:et 2, 4, 6 jns. neulotaan oikein joustinneuleeseen asti ( = piirroksen 6 viimeistä riviä), neulo sitten o yli o s:t ja n yli n s:t, jotta joustin on yhteensä 11 krs korkea.

Taka- ja etukappale: Takki neulotaan ympyrässä keskeltä takaa. Luo 8 s yhdellä langalla kumpaakin laatua ja jaa ne 4:lle sukkapuikolle.Neulo kuviota piirroksen M.1 mukaan – katso selostus yltä. Lisää 8 s joka 2. krs piirroksen mukaan – vaihda pitempiin pyöröpuikkoon sitä mukaan kun silmukkamäärä kasvaa.

Koko S/M: Kun piirroksessa nuolella merkitty krs neulotaan, merkitse kädenteiden paikat seuraavasti: 1 langankierto, 2 o yhteen, 1 langankierto (kuten piiroksen 3 ensimmäiset ruudut osoittavat). Neulo sitten seuraavat 21 s toisella värillä (tämä lanka poistetaan myöhemmin, ja hiha neulotaan tästä alaspäin). Neulo 63 s piirroksen mukaan, neulo sitten seuraavat 21 s taas toisella värillä ( = toinen kädentie). Jatka piirroksen mukaan neulomista kuten ennen.

Koko M/L: Kun piirroksessa nuolella merkitty krs neulotaan, merkitse kädenteiden paikat seuraavasti: 1 langankierto, 2 o yhteen, 1 langankierto (kuten piiroksen 3 ensimmäiset ruudut osoittavat). Neulo sitten seuraavat 26 s toisella värillä (tämä lanka poistetaan myöhemmin, ja hiha neulotaan tästä alaspäin). Neulo 67 s piirroksen mukaan, neulo sitten seuraavat 26 s taas toisella värillä ( = toinen kädentie). Jatka piirroksen mukaan neulomista kuten ennen.

Koko XL: Kun piirroksessa nuolella merkitty krs neulotaan, merkitse kädenteiden paikat seuraavasti: 1 langankierto, 2 o yhteen, 1 langankierto (kuten piiroksen 3 ensimmäiset ruudut osoittavat). Neulo sitten seuraavat 30 s toisella värillä (tämä lanka poistetaan myöhemmin, ja hiha neulotaan tästä alaspäin). Neulo 72 s piirroksen mukaan, neulo sitten seuraavat 30 s taas toisella värillä ( = toinen kädentie). Jatka piirroksen mukaan neulomista kuten ennen.
Viimeinen piirrokseen piirretty krs on päättämiskrs – ts. tällä krs:lla päätät s:t. Päättämiskrs:lla on yhteensä 448-496-544 s. Työn pitäisi olla n. 50-55-60 cm keskeltä mitattuna ( = halkaisija 100-110-120 cm).

Hiha: Poimi hihat langalta jonka neuloit toisella värillä ja neulo alaspäin. Katkaise tämä lanka keskeltä, käytä 2 puikkoa ja laita kummankin langanpätkän s:t eri puikolle (ja vedä langat pois) = 21-26-30 s kummallakin puolella. Siirrä kaikki s:t lyhyelle pyöröpuikolle = 42-52-60 s. Poimi puikolle 4 s lisää hihan ylimmästä kohdasta (ylin kohta on missä hiha on lähimpänä toista hihaa) ja 2 s lisää hihan alimmasta kohdasta (keskeltä alta hihan) = 48-58-66 s. Aloita neulomista keskeltä alta hihan ympäri puikkoa – laita merkkilanka tähän. Neulo ensin 1 krs nurin, jatka sileää. Kun hiha on 4 cm vähennä 1 s kummallakin puolella merkkilankaa, toista 2:n s:n vähennyksiä 6-4-2½ cm:n välein yhteensä 6-8-12 kertaa = 36-42-42 s. Kun työ on 34 cm neulo piirroksen M.2 mukaan. Kun hiha on n. 52 cm päätä s:t löyhästi – katso että teet vähennykset piirroksen krs:lla 4, 8 tai 12 (kuviokrs).
Huom: Sovita takkia ennen kuin päätät s:t, nähdäksesi onko hiha oikean pituinen.

Piirros

symbols = oikea s
symbols = nurja s
symbols = 1 langankierto
symbols = 2 s oikein yhteen
symbols = nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
symbols = nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli
diagram
diagram

Tarvitsetko opastusta ohjeeseen?

Kiitos, kun valitsit DROPS Design -ohjeen. Panostamme siihen, että ohjeemme ovat virheettömiä ja helppoja ymmärtää. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mitat ja luvut alkuperäisestä ohjeesta (DROPS 94-5) .

Onko sinulla ongelmia ohjeen seuraamisen kanssa? Alta olevasta listauksesta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla saat neuletyösi valmiiksi - ja joiden avulla opit uutta.

signature-image signature

Onko sinulla ongelmia ohjeen seuraamisen kanssa? Alta olevasta listauksesta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla saat neuletyösi valmiiksi - ja joiden avulla opit uutta.

1) Miksi oikea neuletiheys/virkkuutiheys on tärkeä?

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

alkuun

2) Mistä tiedän kuinka monta lankakerää tarvitsen?

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

alkuun

3) Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

alkuun

4) Mitä ovat lankaryhmät?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

alkuun

5) Miten käytän lankamuunninta?

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

alkuun

6) Minkä vuoksi ohjeissanne näytetään poistettuja lankoja?

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

alkuun

7) Minkä koon mukaisesti minun tulee neuloa?

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

alkuun

8) Miksi en saa oikeaa neuletiheyttä käyttämällä ohjeessa mainittua puikkokokoa?

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

alkuun

9) Miksi neule neulotaan ylhäältä alas?

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

alkuun

10) Miten neulon ruutupiirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

alkuun

11) Miten virkkaan piirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

12) Miten neulon useamman piirroksen mukaisesti samalla kerroksella?

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

13) Miksi suuremmassa koossa on lyhyemmät hihat?

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

alkuun

14) Mistä neuleen pituus mitataan?

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

alkuun

15) Mitä tarkoittaa mallikerta

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

alkuun

16) Miksi työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita?

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

alkuun

17) Miksi tehdään lisäyksiä ennen joustinneuletta, kun työ neulotaan ylhäältä alas?

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

alkuun

18) Miksi päätösreunaan tehdään lisäyksiä?

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

alkuun

19) Miten teen lisäyksiä/kavennuksia vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella?

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

alkuun

20) Voinko neuloa jakun suljettuna neuleena?

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

alkuun

21) Voinko neuloa suljettuna neuleena neulottavan puseron tasona?

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

alkuun

22) Miksi kuvio näyttää hieman erilaiselta kuin kuvassa?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

alkuun

23) Miten muutan naisen puseron mittoja siten, että pusero sopii miehelle?

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

alkuun

24) Miten vältetään pörröisen langan karvojen irtoaminen?

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

alkuun

25) Miksi neule nyppyyntyy?

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

alkuun

Oletko ostanut DROPS-lankoja tähän ohjeeseen? Tällöin saat neuvoja liikkeestä, josta ostit langat. Löydät listauksen DROPS-jälleenmyyjistä tästä!
Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä.. Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Kommentit / Kysymykset (140)

country flag Lenie wrote:

Het vest wordt met 2 draden gebreid. Waarom dan van de ene kleur 500 gram en van de andere kleur 300 gram. Hoe kan dat?

21.11.2023 - 15:28

DROPS Design answered:

Dag Lenie,

De ene draad heeft een andere looplengte dan de andere draad. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de ene draad lichter en/of dunner is dan de andere draad. Uiteindelijk heb je van beide draden in totaal ongeveer dezelfde looplengte nodig.

21.11.2023 - 22:43

country flag Lenie wrote:

U geeft aan dat er 500 Gr van de ene kleur en 300 Gr van de andere kleur nodig heeft. Ik lees dat er met 2 draden gebreide wordt. Wordt het hele vest met 2 draden gebreid of een gedeelte hiervan. Mijn vraag is waarom het verschil van de 2 kleuren in grammen?

21.11.2023 - 15:25

DROPS Design answered:

Dag Lenie,

Het gehele vest wordt met 2 draden gebreid; 1 draad van elke kwaliteit. Het andere deel van je vraag is al beantwoord via je een reactie op je andere vraag.

21.11.2023 - 22:45

country flag Kat wrote:

I substituted yarns with C group (Nepal). My initial circle is getting wavy. Does it even out in later rows or does that mean I need thinner sock needles? I tried no. 6 by mistake but got a similar effect with no. 5. The test square for sleeves was around 9.5 cm, so it might also mean that I am knitting too tight. Any suggestions?

21.08.2023 - 10:10

DROPS Design answered:

Dear Kat, make sure to get the correct tension to get the correct finished measurements - read more here. Repeat then the diagram a total of 8 times in the round (on the first round, repeat *YO, K1*, making sure to increase 8 sts on every other round - note that in this diagram, only every other round is drawn, this means every even numbered row must be worked in stocking stitch/in rib (last 6 rows in diagram). Happy knitting!.

21.08.2023 - 15:02

country flag Anke Rüger wrote:

Ich benötige die Lauflänge der Wolle Cotton -Merino, da diese nicht mehr im Sortiment ist, finde ich diese Information nicht. Ich möchte das Projekt in Big Merino fertigen. Für Ihre Unterstützung bedanke ich mich im voraus. Liebe Grüße Anke Rüger

03.07.2023 - 06:32

DROPS Design answered:

Liebe Frau Rüger, DROPS Cotton Viscose ist jetzt ausgelaufen, mehr Info finden Sie über dieses Garn hier - hier lesen Sie mehr. Viel Spaß beim stricken!

03.07.2023 - 11:09

country flag Laurence wrote:

Bonjour, j'aimerais tricoter ce modèle en sky taille M, pouvez-vous m'indiquer combien si je dois utiliser 1 ou 2 fils et quelle taille d'aiguilles choisir? Merci!

05.10.2022 - 16:33

DROPS Design answered:

Bonjour Laurence, ce modèle peut se tricoter avec 2 fils du groupe A/1 fil du groupe C mais Sky appartient au groupe de fils B. Vous trouverez ici quelques modèles en Sky + Kid-Silk avec 15 m jersey pour 10 cm, mais le nbe de rangs est différent, il vous faudrait alors recalculer le modèle si vous n'avez pas le bon échantillon. Privilégiez un fil du groupe de fils C pour plus de simplicité - retrouvez ici plus d'infos pour faire les calculs des nouvelles quantités. Bon tricot!

06.10.2022 - 08:08

country flag Zuzana wrote:

Dobrý deň, nerozumiem ako dosiahnem na rukáv 42 ociek. V návode sa odkladá na rukáv len 21. Ďakujem za pomoc

28.01.2022 - 18:32

DROPS Design answered:

Hi Zuzana, if you could write your question in English, we will try to answer :)

22.04.2022 - 11:45

country flag Patty wrote:

Would it be possible to provide chest measurements for each size? I'm not 100% sure if I would need a M/L or an XL. Thank you!

22.08.2021 - 01:44

DROPS Design answered:

Dear Patty, all the relevant measurements are given on the schematic drawing. It would be difficult to give an exact chest measurement, because due to the shape of the sweater it can be closed so, that it allows you slightly adjust the size (you can cross it deeper with more crossing). Happy stitching,

22.08.2021 - 02:08

country flag Conny wrote:

Wanneer je de steken voor de mouw hebt gebreid, meerder je dan de steken weer in de volgende naald? Het is me niet duidelijk. Ik heb hier in de vragen gezocht en niets gevonden en ik zie het ook niet in de beschrijving.

23.02.2021 - 12:57

DROPS Design answered:

Dag Conny,

Je breit de steken voor de mouwen in een andere kleur en op de volgende naald brei je de steken weer in de kleur waar je mee breit. Als je de mouwen gaat breien neem je steken op waar je met een andere kleur hebt gebreid en haal je die draad eruit. Je zet dus geen steken op in de volgende naald, maar je breit verder over die andere kleur.

02.03.2021 - 09:06

country flag Patty Ricci wrote:

If you wanted to make this with only one type of yarn what would the weight be (in US terms, please)? I can't figure out if it would be worsted or not since one strand is a sport weight and the other one is a DK weight. Thank you!

02.09.2020 - 22:16

DROPS Design answered:

Dear Mrs Ricci, this pattern is here worked with 2 strands yarn group A and they could be replaced with one strand yarn group C - read more about altenatives here ; do not hesitate to contact your DROPS store - even per mail - for any further individual assistance choosing the yarn. Happy knitting!

03.09.2020 - 08:56

country flag Geneva wrote:

Is it possible to obtain written instructions for DROPS patterns?

29.04.2019 - 02:44

DROPS Design answered:

Dear Geneva, when our patterns only have diagrams, you have to work following the diagrams as explained in the written pattern - 29.04.2019 - 11:01

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 94-5

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

#dropsfan galleriasta

Kruhový svetr...

Barvinek, Czech Republic