DROPS Air
DROPS Air
65% Alpakkaa, 28% Polyamidia, 7% villaa
alkaen 5.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 34.20€. Lue lisää.
DROPS 159-8
DROPS Design: Malli nro ai-005
Lankaryhmä C tai A+A
----------------------------------------------------------
Koko: S - M - L - XL - XXL - XXXL
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS AIR:
300-300-350-350-400-450 g nro 02, vehnä

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 8 tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: 12 s x 17 krs sileää neuletta puikoilla nro 8 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Neuletiheys – Katso miksi ja miten mittaat tästä
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Air
DROPS Air
65% Alpakkaa, 28% Polyamidia, 7% villaa
alkaen 5.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 34.20€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Katso ruutupiirros A.1. Piirros näyttää kaikki kerroksia oikealta puolelta katsottuna.

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

MITTAUSVINKKI:
Kaikki mitat otetaan riiputtamalla työtä.
----------------------------------------------------------

TAKAKAPPALE:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla. Luo 62-68-72-78-82-88 s pyöröpuikolle nro 8 Air-langalla. Neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, lukuun ottamatta 1 AINAOIKEINNEULOTTUA (kts. selitys yllä) s kummassakin reunassa. TARKISTA NEULETIHEYS!
Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työn pituus on 33-34-35-36-37-38 cm (LUE MITTAUSVINKKI). Luo sitten kumpaankin reunaan silmukoita hihoja varten joka 2. krs seuraavasti: 1 x 3 s, 2 x 2 s, 1 x 1 s ja sitten 1 x 17-15-14-12-11-9 s = 112-114-116-118-120-122 s (työn pituus on n. 39-40-41-42-43-44 cm).
Jatka mallineuletta kunnes työn pituus on 56-58-60-62-64-66 cm. Päätä sitten kummastakin reunasta olan viistotusta varten joka 2. krs: 4 x 11 s = 24-26-28-30-32-34 s jäljellä työssä (työn pituus on n. 60-62-64-66-68-70 cm). Päätä loput s:t kerralla.

VASEN ETUKAPPALE:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla. Luo 19-21-22-24-25-27 s. Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, lukuun ottamatta 1 ainaoikeinneulottua s kummassakin reunassa (niillä silmukoilla, joilla ei voida neuloa kokonaisia piirroksen A.1 mallikertoja, neulotaan ainaoikeaa). Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työn pituus on 33-34-35-36-37-38 cm. Luo sitten jokaisen nurjan puolen krs:n loppuun silmukoita hihaa varten seuraavasti: 1 x 3 s, 2 x 2 s, 1 x 1 s ja sitten 1 x 17-15-14-12-11-9 s = 44 s kaikissa koissa (työn pituus on n. 39-40-41-42-43-44 cm).
Jatka mallineuletta, kunnes työn pituus on 56-58-60-62-64-66 cm. Päätä sitten jokaisen oikean puolen krs:n alusta olan s:t seuraavasti: Päätä 4 x 11 s (työn pituus on n. 60-62-64-66-68-70 cm). Kaikki s:t on nyt päätetty.

OIKEA ETUKAPPALE:
Neulo vasemman etukappaleen peilikuvaksi.

VIIMEISTELY:
Ompele olkasaumat uloimmista silmukanreunoista. Ompele hiha- ja sivusaumat uloimmista silmukanreunoista.

REUNUS:
Poimi oikean etukappaleen etureunasta, takaa niskasta ja vasemman etukappaleen etureunasta 165-205 s. Neulo 1 krs oikein nurjalta puolelta. Neulo sitten kaikilla silmukoilla mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti (neulo lopuksi 1 s ainaoikeaa). Kiinnitä 1 merkkilanka kummankin olan kohdalle. Jatka piirroksen A.1 mallineuletta. SAMANAIKAISESTI kun työn leveys on 8 cm, lisää merkkilankojen väliin tasavälein 15 s (lisäykset tehdään krs:lla, jolla neulotaan oikeaa oikealta puolelta). Toista tällaiset lisäykset, kun työn pituus on 16 cm. Neulo kunnes reunuksen leveys on 20-22-24-26-28-30 cm. Päätä s:t.

Piirros

symbols = oikea s oikealta puolelta
symbols = oikea s nurjalta puolelta
symbols = neulo 2 s oikein yhteen, 2 langankiertoa, seuraavalla krs:lla ensimmäinen langankierto pudotetaan puikolta, toinen langankierto neulotaan
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 159-8

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (40)

country flag Laura wrote:

Vorrei realizzare questo modello con un filato Drop in cotone 100% ... quale mi consiglia ? Grazie

16.03.2021 - 20:38

DROPS Design answered:

Buonasera Laura, in alternativa può usare un capo di Paris o 2 capi di Safran. Buon lavoro!

16.03.2021 - 21:19

country flag Christine wrote:

Bonjour, Je commence à tricoter la bordure des devants. Doit on avoir 1 maille point mousse au début du rang ?Il est uniquement indiqué 1 maille point mousse à la fin du rang. Encore merci pour votre aide.

06.02.2020 - 15:41

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, il est important de bien terminer par 1 maille point mousse à la fin de A.1 pour qu'au dernier rang de A.1 (= après le jeté) on ait bien 1 maille point mousse. Vous devez donc avoir un nombre multiple de 2 (comme le point ajouré de A.1) + 1 maille. Bon tricot!

06.02.2020 - 16:01

country flag Christine wrote:

Bonjour, Pouvez-vous m'indiquer la largeur approximative du devant gauche pour une taille M ? J'ai monté les 21 mailles et tricoté quelques centimètres. Mais je crains que le devant ne soit pas assez large. Merci pour votre aide. Le point fantaisie est très joli !

21.01.2020 - 08:58

DROPS Design answered:

Bonjour Christine, avez-vous le bon échantillon? Si vous avez bien vos 12 m x 17 rangs jersey = 10 x 10 cm alors vous devriez avoir les bonnes mesures, comme celles du schéma. Notez bien que les devants peuvent paraître étroits mais vous tricotez ensuite la bordure des devants sur 22 cm en taille M - ce qui rajoute de la largeur aux devants. Bon tricot!

21.01.2020 - 10:16

country flag Laura wrote:

Buonasera, vorrei solo una conferma per favore. Il modello è lavorato con i ferri da 8 mm e un solo capo di filato Air oppure con due capi di filato? Grazie

24.09.2019 - 22:07

DROPS Design answered:

Buongiorno Laura. Vengono usati i ferri n. 8 e un solo capo del filato Air. Buon lavoro!

24.09.2019 - 22:59

country flag Sylvie wrote:

Bonjour, pour la bordure en taille M, combien de mailles dois-je relever car vous proposez de 165 à 205 mailles ? Je vous remercie pour votre réponse 😊 Ce modèle va être magnifique !! Je suis fan de vos modèles et laines 💕 Sylvie

23.02.2019 - 23:46

DROPS Design answered:

Bonjour Sylvie et merci. Le nombre de mailles à relever va dépendre de votre taille et de votre tension en hauteur, relevez les mailles bien à intervalles réguliers, votre nombre de mailles doit être multiple de 2 +1 (pour terminer A.1 par 1 m end). Bon tricot!

25.02.2019 - 09:55

country flag Rosa wrote:

Quante maglie devo riprendere per il bordo se faccio la taglia L ? Grazie

07.02.2019 - 14:23

DROPS Design answered:

Buongiorno Rosa. Viene indicato di riprendere un numero di maglie compreso tra 165 e 205. Se può aiutarla, di solito, quando si riprendono le maglie lungo i lati, si riprendono 3 maglie ogni 4 ferri. Buon lavoro!

07.02.2019 - 16:29

country flag Ginette wrote:

Merci de votre réponse du 23 octobre ! Nous avons débuté le travail et ça va bien. Nous avons encore une petite question: comment répartissez-vous les augmentations de la bordure des devants ? Seulement sur le col ou également le long des côtés "devant" de la veste ?

30.10.2017 - 16:08

DROPS Design answered:

Bonjour Ginette, vous trouverez ici comment répartir des augmentations, comptez le nombre de mailles entre les 2 marqueurs (= 1 à chaque épaule) et augmentez 15 mailles entre ces 2 marqueurs comme expliqué dans le lien ci-dessus. Ces augmentations permettent que le col retombe joliment. Veillez à bien augmenter sur un rang de mailles end sur l'endroit. Bon tricot!

31.10.2017 - 09:06

country flag Kristina wrote:

Hur många maskor ska man sticka upp till framkanten i stlk XXL? Det står mellan 165 till 205 maskor - jag förstår inte hur många jag faktiskt ska sticka upp i denna storlek.

29.10.2017 - 18:44

DROPS Design answered:

Hei Kristina. Siden du strikker str XXL bør du strikke opp et antall masker som er mer lik 205 enn 165. For å få det penest bør du strikke opp det samme antallet på begge forstykkene. God Fornøyelse!

31.10.2017 - 10:19

country flag Ginette wrote:

Bonjour, je suis à expliquer le patron à mes élèves en classe tricot et le compte des mailles au total, une fois les augmentations faites sous les manches, n'est pas juste, selon nous, . Mon résultat (et celui de deux de mes élèves) donne : 62-68-72-78-82-88 m. + (3 + 2 + 2 + 1 + 17 + 15 + 14 + 12 + 11 + 9) = 146-154-158-164-168-174 mailles et non pas 112-114-116-118-120-122 m. Y a-t-il quelque chose qui nous échappe ?

21.10.2017 - 16:27

DROPS Design answered:

Bonjour Ginette, on ne monte pas le même nombre de mailles dans toutes les tailles, soit pour toutes les tailles: 1 fois 3 m, 2 fois 2 m, 1 fois 1 m, puis en fonction de la taille 1 fois 17 (en taille S)-15 (en taille M)-14 (en taille L)-12 (en taille XL)-11(en taille XXL) -9 m (en taille XXL) de chaque côté. En taille S on avait: 62 m + (3+2+2+1+17= 25) x 2 (= de chaque côté pour chaque manche) = 62+50= 112 m. Bon tricot!

23.10.2017 - 10:09

country flag Alvy wrote:

Bonjour, j'avoue ne pas bien comprendre, on doit faire 1 point mousse de chaque côté de A1 ou une fois au début du rang (ensuite on répète A1 x fois) et 1 point mousse à la fin du rang ?

21.09.2017 - 19:06

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Alvy, on tricote A.1 avec 1 maille lisière au point mousse de chaque côté, autrement dit, on tricote: 1 m au point mousse, on répète A.1 jusqu'à ce qu'il reste 1 m et on termine par 1 m point mousse. Bon tricot!

22.09.2017 - 09:45