DROPS Children 23-41
DROPS Design: Malli nro bf-003-bn
Lankaryhmä C
-----------------------------------------------------------
Koko: 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 v = 98/104 - 110/116 - 122/128 - 134/140 - 146/152 cm
Joustinneuleen vuoksi housuista tulee mittapiirroksen mittoja kapeammat.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS BIG FABEL:
300-400-400-400-500 g nro 906p, metsämarja

Tai:
Garnstudion DROPS FABEL:
250-300-300-300-400 g nro 671, sininen/ruskea/sinappi

DROPS SUKKAPUIKOT ja PYÖRÖPUIKKO (60 cm) nro 4,5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 18 s x 23 krs sileää neuletta 1-kertaisella Big Fabel -langalla tai 2-kertaisella Fabel-langalla, puikoilla nro 4,5 = 10 x 10 cm.
MUUT TARVIKKEET: n. 55-60-65-70-75 cm:n pituinen kuminauha.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Big Fabel
DROPS Big Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
Poistunut
find alternatives

Mallin ohjeet

LISÄYSVINKKI:
Lisää 2 oikean s:n molemmin puolin 1 s, tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen, jottei muodostuisi reikää. Lisätyillä silmukoilla neulotaan joustinneuletta, eli 2 ensimmäisellä lisätyllä s:lla neulotaan oikeaa, 2 seuraavalla lisätyllä s:lla neulotaan nurjaa jne.

KAVENNUSVINKKI:
Neulo kunnes merkkiä edeltää 2 s, neulo 2 s oikein yhteen ja sitten 2 s kiertäen oikein yhteen (merkkilanka on näiden 2 silmukan keskellä).
----------------------------------------------------------

HOUSUT:
Neulotaan suljettuna neuleena, ylhäältä alas. Kerroksen vaihtumiskohta on keskellä takana.
Luo 112-120-120-128-136 s pyöröpuikolle nro 4,5 1-kertaisella Big Fabel -langalla tai 2-kertaisella Fabel-langalla. Kiinnitä 1 merkki krs:n alkuun (= keskitaka) ja 1 merkki 56-60-60-64-68 s:n jälkeen (= keskietu). Neulo joustinneuletta keskeltä takaa alkaen seuraavasti: 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-* koko krs:n ajan, neulo lopuksi 2 n ja 1 o. Jatka joustinneuletta tähän tapaan. Kun työn pituus on n. 2 cm, neulo reikäkrs seuraavasti: 1 o, *2 s nurin yhteen, 1 langankierto, 2 s oikein yhteen, 1 langankierto*, toista *-* koko krs:n ajan, neulo lopuksi 2 s nurin yhteen, 1 langankierto ja 1 o. Jatka joustinneuletta kuten aiemmin. Kun työn pituus on 5 cm, tee korotus keskelle taakse näin: Neulo 7 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka ja neulo 14 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka ja neulo 24 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka ja neulo 34 s joustinneuletta. Jatka lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, eli neulo jokaisella kerralla 10 s enemmän ennen kuin käännyt, kunnes olet viimeksi neulonut yht. 74-94-94-114-114 s. Käännä työ. Jatka kaikilla silmukoilla suljettua neuletta, kunnes työn pituus keskeltä edestä mitattuna on 16-17-18-19-20 cm. Lisää seuraavalla krs:lla keskellä edessä ja takana olevien 2 oikean s:n molemmin puolin 1 s (lue LISÄYSVINKKI! Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs vielä 7 kertaa = 144-152-152-160-168 s. Kun työn pituus keskeltä edestä mitattuna on 23-24-25-26-27 cm, päätä keskeltä edestä ja takaa 12 s (eli päätä kummankin merkin molemmin puolin 6 s). Neulo molemmat lahkeet erikseen, siirrä toisen lahkeen s:t apulangalle.

LAHJE:
= 60-64-64-68-72 s. Jaa s:t 4 sukkapuikolle nro 4,5 ja jatka joustinneuletta. Kiinnitä 1 merkki lahkeen sisäreunaan. Kun lahkeen pituus on 2 cm, kavenna merkin molemmin puolin 1 s (LUE KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset 2-2-2-3-3 cm välein vielä 5 kertaa = 48-52-52-56-60 s. Kun lahkeen pituus on 38-44-50-58-66 cm, päätä s:t löyhästi joustinneuletta neuloen. HUOM: Neulo halutessasi lahje pidemmäksi ja taita alareuna ylös työn päälle. Ota toisen lahkeen s:t takaisin työhön ja neulo kuten ensimmäinen lahje.

VIIMEISTELY:
Kiinnitä haaran päätetyt 12 s toisiinsa.
Pujota kuminauha reikäkerrokseen.

Piirros

diagram measurements
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Children 23-41

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (8)

country flag Marit Berggren kirjoitti:

Hvordan strikker jeg `press`( i liten bukse)

15.07.2020 - 20:05

DROPS Design vastasi:

Hej Marit, forstår ikke rigtig hvad du mener med press i liten bukse... står det i opskriften?

30.07.2020 - 14:31

country flag Anita Oppedal kirjoitti:

Min jente er sensitiv til ren ull. Hvilket garn kan jeh bruke her som både har ull og silke i seg?

21.11.2019 - 18:05

DROPS Design vastasi:

Hei Anita! Vi har flere garnsorter med silke og ull, f.eks. DROPS Kid-Silk, BabyAlpaca Silk, Lace og Brushed Alpaca Silk. Om du er usikker på strikkefasthet og på hvilket garn du vil bruke er det mulig å lese mer om garngrupper her Lykke til!

22.11.2019 - 14:47

country flag Anita kirjoitti:

Hei. Vil strikke til min jente på snart 6 år. Men hun er sensitiv til ren ull , og skulke gjerne hatt ett garn som passer som er 70% ull og 30% silke.

21.11.2019 - 18:04

DROPS Design vastasi:

Hei Anita. Vi har ikke et garn som er multifarget og innholder 70%ull / 30% silke, men vi har BabyAlpaca Silk som innholder 70%Alpakkaull og 30% silke. Ta gjerne en titt på fargekartet til BabyAlpaca Silk. mvh DROPS design

25.11.2019 - 13:21

country flag Ann Helen Jacobsen kirjoitti:

Hvis man strikker glattstrikk, bruker man samme maskeball?

01.11.2019 - 11:07

DROPS Design vastasi:

Hei Ann Helen. Maskeball?? Om du mener maskeantall, så kan man ikke strikke glattstrikk der det i oppskriften står 2 rett - 2 vrang (=ribbestrikk). Om du ønsker en buke strikket i glattstrikk, se evnt på småDROPS 22-35 og småDROPS 22-40. mvh DROPS design

04.11.2019 - 10:47

country flag Stina kirjoitti:

Stemmer det at det er bare 400gr fabel mot 500 gr fabel big? Eller et det 400x2 de mener når du skal strikke med dobbel tråd?

20.01.2019 - 17:35

DROPS Design vastasi:

Hei Stina. garnmengden som står oppgitt er hele mengden du trenger. Altså de 400 grammene Fabel er det du trenger om du vil trikke med 2 tråder Fabel. 1 nøset Big Fabel og 1 nøste Fabel veier like mye, men de har foskjellige løpelengde (altså antall meter). Det er derfor du trenger ulikt antall gram i de 2 kvalitetene. Når det er sagt så er Big Fabel en utgaått kvalitete, men om du gjerne vil strikke med 1 tråd kan du velge et annet garn fra garngruppe C her. God fornøyelse

22.01.2019 - 13:28

country flag Trine kirjoitti:

På 3. og 4. økning når og hvor skal man begynne å strikke vrang? Skal man begynne å strikke vrang på første maske med merketråd i mellom seg i den omgangen man skal øke? Eller etter økning?

07.09.2018 - 12:46

DROPS Design vastasi:

Hei Trine. De rettmaskene med merker i strikkes rett som vanlig. De maskene som økes på hver side av de 2 rettmaskene strikkes inn i vrangborden. Det vil si at på den 3 og 4 økningen strikkes de økte maskene vrang (på neste omgag) slik at vrangborden fortsetter. God fornøyelse

10.09.2018 - 10:08

country flag Hildegunn Hestnes kirjoitti:

Jeg følger øketips og lager et kast på hver side av de to rette maskene midt foran og midt bak. I neste omgang strikker jeg de fire kastene rett, slik Øketips sier " .. de 2 første m som økes strikkes rett, de to neste vrang osv." Men hva betyr "de to neste vrang"? At det vil bli to vrang etter at de økte maskene er strikket rett på samme omgang? Eller - at de økte maskene på NESTE omgang strikkes vrang?

07.02.2018 - 09:54

DROPS Design vastasi:

Hei Hildegunn. På 1. og 2. omgang der du skal strikke de økte maskene, skal disse strikkes rett (etter 2. gang det er økt vil du ha 6 rett masker etter hverandre). Men neste gang du skal øke, 3. og 4. gang skal de økte maskene strikkes vrang (når du har økt 4 ganger/4 omganger med økninger, vil du igjen ha 2 rett-2 vrang). God Fornøyelse!

09.02.2018 - 11:19

country flag Elisabeth Scheflo kirjoitti:

Jeg har nu strikket 5 cm av Wooliam buksa, skal begynne med forhøyningen bak. Men, skal jeg strikke 7 m vrbord rett etter at jeg har passert den første merketråden, slik at rumpa kommer mellom mine to merketråder (som jo egentlig skal være midt foran og midt bak..?), eller skal jeg begynne å strikke forhøyningen før merketråden, så merketråden kommer midt inni forhøyningen? Isåfall, skal det strikkes 3 eller 4 masker før tråden?

08.08.2015 - 20:58

DROPS Design vastasi:

Hej Elisabeth, Ja mærketråden skal være midt bak. Det vil sige du strikker først 7 m vrbord forbi mærketråden, vender og strikker 14 m tilbage (det bliver da 7 masker på den anden side af mærketråden) og således følger du opskriften. God fornøjelse!

10.08.2015 - 10:16