DROPS / 115 / 12

Purple Rhapsody by DROPS Design

DROPS pitsineulemyssy ja sormettomat käsineet ”MERINO EXTRA FINE” -langasta.

DROPS design: Malli nro ME-016
----------------------------------------------------------
Koko: S/M - L/XL
Pään ympärys: n. 52/56 - 57/60 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS MERINO EXTRA FINE:
MYSSYYN: kumpaankin kokoon 150 g nro 22, vaalea lila
KÄSINEISIIN: kumpaankin kokoon 100 g nro 22, vaalea lila

Mikäli neulot sekä myssyn että käsineet, tarvitset yht. 200 g.

DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 3,5 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT ja PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 3 (joustinneuleeseen).
Neuletiheys: 22 s x 30 krs sileää neuletta puikoilla nro 3,5 = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

MALLINEULE: Katso ruutupiirros M.1. Piirros näyttää mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
MYSSY:
Neulotaan suljettuna neuleena. Luo pyöröpuikolle nro 3 Merino-langalla 106-112 s. Neulo 1 krs oikein. Neulo sitten 6 krs 1 o/1 n -joustinneuletta. Neulo nyt 1 krs oikein ja lisää SAMALLA tasavälein 6-7 s = 112-119 s. Vaihda pyöröpuikkoon nro 3,5. Jatka neulomalla kaikilla silmukoilla mallineuletta piirroksen M.1 mukaisesti. Työhön tulee yht. 16-17 mallikertaa. TARKISTA NEULETIHEYS!
Kun työn pituus on 4 cm, lisää M.1:n jokaisen mallikerran väliin 1 s tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierto neulotaan kiertäen oikein (eli neulo langankierto takakautta), jottei muodostuisi reikää. Toista tällaiset lisäykset 4 krs:n välein yht. 5 kertaa (lisäykset tehdään aina sileän neuleen samassa reunassa) = 192-204 s. Kun työn pituus on 14-15 cm, kavenna jokaisen mallikerran välissä 1 s neulomalla sileän neuleen ensimmäiset 2 s kiertäen oikein yhteen (eli nyt lisätyt s:t kavennetaan). Toista tällaiset kavennukset 4 krs:n välein yht. 5 kertaa = 112-119 s (työssä on nyt jäljellä vain mallineuleen s:t). Kun työn pituus on 22-23 cm, neulo kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 56-60 s. Jatka neulomalla kaikilla silmukoilla sileää neuletta ja toista tällaiset kavennukset 2 krs:n välein yht. 3 kertaa = 14-15 s. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä. Päättele langanpäät huolellisesti. Myssyn korkeus on yht. n. 24-25 cm.
----------------------------------------------------------
OIKEA KÄSINE:
Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo sukkapuikoille nro 3 Merino-langalla 50-56 s. Neulo 1 krs oikein. Jatka sitten neulomalla 1 o/1 n -joustinneuletta. Kun työn pituus on 3 cm, neulo seuraava krs näin: Neulo ensimmäisillä 7 s:lla 1 o/1 n -joustinneuletta ja neulo muilla silmukoilla sileää neuletta. Kavenna SAMALLA sileän neuleen silmukoiden kohdalla tasavälein 8-7 s = 42-49 s. Vaihda sukkapuikkoihin nro 3,5 ja jatka neulomalla seuraavasti: Neulo ensimmäisillä 7 s:lla 1 o/1 n -joustinneuletta ja neulo muilla silmukoilla mallineuletta piirroksen M.1 mukaisesti. Kun käsineen pituus on 8 cm, aloita peukalokiilan lisäykset. Eli lisää nyt joustinneuleen 3. ja 4. silmukan molemmin puolin 1 s tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla lisätyt s:t neulotaan kiertäen oikein tai nurin siten, että joustinneule jatkuu kuten aiemmin 2 keskimmäisen silmukan molemmin puolin. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs:lla yht. 6-7 kertaa = 14-16 lisättyä s peukaloa varten (joustinneuleessa on nyt yht. 19-21 s). Kun työn pituus on 13-14 cm, siirrä peukalokiilan 14-16 s apulangalle. Luo seuraavalla krs:lla 2 s apulangan silmukoiden tilalle = 42-49 s. Jatka joustinneuletta ja mallineuletta kuten aiemmin. Kun työn pituus on 17-18 cm (lopeta mallineule M.1:n 3. krs:n jälkeen), neulo 1 krs sileää neuletta ja lisää SAMALLA M.1:n silmukoiden kohdalle tasavälein 8-7 s = 50-56 s. Vaihda sukkapuikkoihin nro 3 ja neulo kaikilla silmukoilla 1 o/1 n -joustinneuletta. Päätä s:t joustinneuletta neuloen kun joustinneuleen pituus on 3-4 cm. Työn pituus on nyt n. 20-22 cm.

PEUKALO:
Siirrä peukalokiilan s:t sukkapuikoille nro 3 ja poimi lisäksi peukalokiilan takareunasta 4 s = 18-20 s. Neulo n. 2-3 cm 1 o/1 n -joustinneuletta suljettuna neuleena. Päätä s:t joustinneuletta neuloen.

VASEN KÄSINE:
Neulo oikean käsineen peilikuvaksi.

Piirros

= oikea s
= 2 s oikein yhteen
= nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
= 1 langankierto 2 silmukan väliin

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 115-12 alkuperäisohjeeseen.