DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 1.35 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 9.45€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24
DROPS 238-9
DROPS Design: Malli w-901
Lankaryhmä C tai A + A
-------------------------------------------------------

KOKO:
Korkeus (ilman hihnaa): n. 21 cm.
Leveys: n. 21 cm.
Valmiin laukun hihnan pituus: n. 50 cm.

LANGANMENEKKI: Garnstudion
DROPS PARIS (kuuluu lankaryhmään C):
100 g väriä nro 17, luonnonvalkoinen
50 g väriä nro 30, farkunsininen
50 g väriä nro 29, jäänsininen
50 g väriä nro 67, vehnä
50 g väriä nro 68, manteli
50 g väriä nro 44, ruskea

VIRKKUUKOUKKU:
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 5 tai käsialan mukaan.

VIRKKUUTIHEYS:
14 pylvästä leveyssuunnassa ja 8,5 kerrosta korkeussuunnassa = 10 x 10 cm.
HUOM: Mikäli saat liikaa silmukoita per 10 cm, vaihda paksumpaan koukkuun. Jos saat liian vähän silmukoita per 10 cm, vaihda ohuempaan koukkuun.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 1.35 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 9.45€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

OHJE:

-------------------------------------------------------

MALLIVIRKKAUS:
Katso piirros A.1.

VÄRIT:
1.KERROS ja ALOITUSREUNA: farkunsininen
2.KERROS: jäänsininen
3.KERROS: luonnonvalkoinen
4.KERROS: vehnä
5.KERROS: manteli
6.KERROS: ruskea
7.KERROS: luonnonvalkoinen
Ruutujen KIINTEÄ SILMUKKA -KERROKSET (virkataan tasona kolmeen reunaan): luonnonvalkoinen

VÄRINVAIHDOT:
Kun vaihdat seuraavan kerroksen väriin, virkkaa kerroksen lopussa oleva piilosilmukka uudella värillä. Tällä tavoin värien rajakohdasta tulee siisti.

KETJUSILMUKKA:
Mikäli virkkaat virkkuukoukun kärjellä, ketjusilmukasta tulee usein liian kireä.
1 ketjusilmukan tulee olla yhtä pitkä kuin 1 kiinteä silmukka/pylväs/kaksoispylväs on leveä.

-------------------------------------------------------

ALOITA TYÖ TÄSTÄ:

-------------------------------------------------------

LAUKKU: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ:
Aluksi virkataan 2 samanlaista ruutua (lue otsikon RUUDUT alla oleva selitys). Tämän jälkeen toiseen ruutuun virkataan reunus ja sitten ruudut virkataan yhteen. Laukun yläreunaan virkataan reunus ja lopuksi tehdään hihna, joka kiinnitetään laukun kumpaankin sivuun.

RUUDUT:
Virkkaa 4 ketjusilmukkaa koukulla nro 5 ja farkunsinisellä DROPS Paris-langalla. Sulje ketjusilmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla ensimmäiseen ketjusilmukkaan.
Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1 mukaisesti (lue MALLIVIRKKAUS, VÄRIT ja VÄRINVAIHDOT). Kun olet virkannut piirroksen A.1 loppuun, katkaise lanka ja päättele langanpäät. Virkkaa toinen ruutu samoin.

Aloita toisen ruudun kulmasta ja virkkaa luonnonvalkoisella langalla seuraavasti:
1.KERROS: Virkkaa aluksi 1 piilosilmukka kulman keskimmäiseen ketjusilmukkaan, virkkaa 1 ketjusilmukka (tämä ketjusilmukka korvaa 1.kiinteän silmukan) ja virkkaa 1 kiinteä silmukka kulman seuraavaan ketjusilmukkaan (= 2 kiinteää silmukkaa kulmassa), virkkaa sitten 1 kiinteä silmukka jokaiseen pylvääseen ja 1 kiinteä silmukka jokaiseen ketjusilmukkaan, kunnes olet virkannut kiinteitä silmukoita kolmeen reunaan, virkkaa lopuksi 1 kiinteä silmukka viimeisen kulman kumpaankin 2 ensimmäiseen ketjusilmukkaan. Käännä työ.
2.KERROS: Virkkaa 1 ketjusilmukka (tämä ketjusilmukka korvaa ensimmäisen kiinteän silmukan), virkkaa 1 kiinteä silmukka jokaiseen kiinteään silmukkaan koko kerroksen pituudelta. Käännä työ.
Toista 2.kerrosta, kunnes työssä on yhteensä 7 kiinteä silmukka -kerrosta. Älä katkaise lankaa, vaan virkkaa nyt ruudut yhteen työn nurjalta puolelta. Virkkaa 1 ketjusilmukka kääntymiseen.

RUUTUJEN YHTEEN VIRKKAAMINEN:
Aseta ruudut oikeat puolet vastakkain. Virkkaa nyt 3 reunaa yhteen (= reunat, joihin virkattiin viimeisen ruudun reunus). Virkkaa molempien ruutujen läpi. Virkkaa 1 kiinteä silmukka jokaiseen kiinteään silmukkaan/silmukkaan. Ruudut on nyt virkattu yhteen. Katkaise lanka ja päättele langanpäät. Virkkaa laukun aukon reunaan yksi pylväskerros näin:

REUNUS:
Virkkaa luonnonvalkoisella langalla 1 piilosilmukka laukun sivun kiinteä silmukka -kerrokseen. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa (nämä ketjusilmukat korvaavat 1.pylvään), virkkaa 1 pylväs laukun sivun jokaiseen kerrokseen ja virkkaa ruutujen kohdalla 1 pylväs jokaiseen pylvääseen ja 1 pylväs jokaiseen ketjusilmukkaan. Toista koko kerroksen ajan, virkkaa lopuksi 1 piilosilmukka kerroksen 3.ketjusilmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.
Laukun koko on n. 21 x 21 cm.

HIHNA:
Virkkaa luonnonvalkoisella langalla n. 110 cm:n pituinen ketjusilmukkaketju, katkaise lanka. Virkkaa yhteensä 3 tällaista ketjusilmukkaketjua.
Solmi ketjusilmukkaketjut yhteen ja tee sitten melko napakka palmikko (palmikon pituus on n. 100 cm). Solmi palmikon toisen pään ketjut yhteen.
Pujota palmikko laukun kummankin sivun pylväiden läpi ja solmi sitten palmikon päät yhteen.

Piirros

symbols = Aloita tästä (tämä ketjusilmukkarengas selitetään ohjeessa). Jatka virkkaamista ympyrän pilkun yläpuolella olevasta merkistä ja virkkaa oikealta vasemmalle
symbols = 1 KETJUSILMUKKA (lue selitys ohjeesta)
symbols = 1 piilosilmukka kerroksen 3.ketjusilmukkaan
symbols = 1 pylväs ketjusilmukkarenkaan ympäri / ketjusilmukkakaaren ympäri
symbols = 1 piilosilmukka kerroksen 3.ketjusilmukkaan, katkaise lanka, seuraava kerros alkaa ruudun kulmasta (nuolen kohdalta)
symbols = Aloita tästä, tämä kerros virkataan työn nurjalta puolelta
symbols = 1 kiinteä silmukka alla olevaan silmukkaan, virkkaa silmukoiden etureunaan
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 238-9

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (7)

country flag Nele wrote:

Welche Größe (in cm) ist hat die Häkelnadel Nr. 5? Ich hab schon überall geguckt aber keine Größenangabe gefunden. LG

17.03.2024 - 13:53

DROPS Design answered:

Liebe Neue, unsere Häkelnadel sind 15 cm lang (siehe hier z.B. und hier braucht man eine Häkelnadel 5 mm. Viel Spaß beim Häkeln!

18.03.2024 - 09:21

country flag Amy wrote:

Thank you for sharing this pattern. I basically already knew how to make this bag but wanted to see how you made the sides and strap. Thank you for making the directions free and easy to access. The yarn you have linked is beautiful and I will be placing an order.

17.02.2024 - 23:42

country flag Vera Volckaert wrote:

Hei kjære Drops folk. Jeg er ferdig med crossbody-vesken, bare handtakene. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal feste dem til posen. Jeg forstår ikke den siste setningen i forklaringen. Hvilken side av posen skal jeg tre fletten gjennom? Masse biff? Da er ikke fletten min long nok? Pussstrenging, bind fletten sammen. Er ikke det alt for tykt? Du har sikkert all knyttet en knute i begge ender av fletten. Tusen takk for svar og et veldig fint mønster. Hilsen fra Belgia! Vera

30.07.2023 - 12:07

country flag Wibecke wrote:

Hej Jag undrar på kanten som ska virkas runt, stämmer det att det är på bara den ena rutan? Blir det inte svårt att virka ihop dem på ett snyggt sätt?

28.07.2023 - 10:22

DROPS Design answered:

Hei Wibecke Når du skal hekle kanten på vesken er rutene allerede heklet sammen, les Sammenhekling. Kanten som skal hekles rundt er den på toppen av vesken / rundt åpningen, Den starter med 3 luftmasker om en av fasmaskeradene i siden av vesken. Deretter hekles det 1 stav om hver rad i siden av vesken og hekle 1 stav i hver stav og 1 stav i hver luftmaske langs rutene. Hekle slik omgangen rundt, og avslutt med 1 kjedemaske i den 3.luftmasken fra begynnelsen av omgangen. mvh DROPS Design

28.07.2023 - 13:49

country flag Minna Peltonen wrote:

Moi kysyisin 3 kysymystä liittyen tohon laukuun. Kysymys 1: Voiko tohon käyttää 4 väriä (sellain ett siihen ruutuun tulee 2 kierrosta per väri). Kysymys 2: Voiko ne ruudut tehdä isompana esim. 8 kierrosta? Kysymys 3: Voiko sen hihnan tehdä tukevammaksi (sellain ett tekee sen ketjusilmukka ketjuun noita kiinteitä silmukoita ennenkun kiinnittää sen laukkuun)?

21.06.2023 - 14:00

DROPS Design answered:

Hei, kyllä, voit virkata laukun 4 värillä (2 kerrosta per väri). Voit myös halutessasi tehdä ruudut isommiksi ja virkata niihin 8 kerrosta, tai enemmän. Halutessasi voit myös virkata hihnan ympäri yhden kerroksen kiinteitä silmukoita tai rapuvirkkausta.

22.06.2023 - 17:32

country flag Rita wrote:

Day trip

22.01.2023 - 09:41

country flag Anja wrote:

Santorini

17.01.2023 - 21:32