DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 0.95 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 1.90€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale

Spring Circle Potholders

Virkatut patalaput DROPS Paris-langasta. Työ virkataan suljettuna virkkauksena, keskeltä ulospäin. Työssä on raitoja ja nyppyjä. Teema: Pääsiäinen.

DROPS Extra 0-1600
DROPS Design: Malli w-908
Lankaryhmä C tai A + A
-------------------------------------------------------

KOKO:
Työn halkaisija on n. 19 cm.

LANGANMENEKKI: Garnstudion
DROPS PARIS (kuuluu lankaryhmään C):
50 g väriä 06, kirsikanpunainen
50 g väriä 12, punainen
50 g väriä 17, luonnonvalkoinen
50 g väriä 33, roosa
50 g väriä 35, vaniljankeltainen
50 g väriä 41, sinapinkeltainen

Mikäli virkkaat kaksi yksiväristä patalappua, tarvitset n. 100 grammaa DROPS Paris-lankaa.

VIRKKUUKOUKKU:
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 3,5 tai käsialan mukaan.

VIRKKUUTIHEYS:
18 pylvästä leveyssuunnassa ja 10,5 kerrosta korkeussuunnassa = 10 x 10 cm.
HUOM: Mikäli saat liikaa silmukoita per 10 cm, vaihda paksumpaan koukkuun. Jos saat liian vähän silmukoita per 10 cm, vaihda ohuempaan koukkuun.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 0.95 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 1.90€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

OHJE:

-------------------------------------------------------

MALLIVIRKKAUS:
Katso piirrokset A.1 ja A.2.

KETJUSILMUKKA:
Mikäli virkkaat virkkuukoukun kärjellä, ketjusilmukasta tulee usein liian kireä.
1 ketjusilmukan tulee olla yhtä pitkä kuin 1 kiinteä silmukka / puolipylväs / pylväs on leveä.

VIRKKAUSINFO:
Jokaisen kiinteä silmukka -kerroksen / puolipylväskerroksen / pylväskerroksen aluksi virkataan 1 / 2 / 3 ketjusilmukkaa, nämä ketjusilmukat eivät korvaa ensimmäistä kiinteää silmukkaa / puolipylvästä / pylvästä, vaan ne virkataan kerroksen muiden silmukoiden lisäksi. Kerroksen lopuksi virkataan 1 piilosilmukka kerroksen 1. / 2. / 3.ketjusilmukkaan.

VÄRINVAIHDOT:
Värinvaihdosta tulee kaikkein siistein, kun virkkaat kerroksen viimeisen piilosilmukan seuraavan raidan värillä.
HUOM: 6. ja 11.kerros virkataan kahdella värillä. Virkkaa seuraavasti (jotta rajakohdista tulee siistit):
Vaihda luonnonvalkoiseen lankaan ennen kuin teet nyppyä edeltävän pylvään viimeisen langankierron ja läpivedon. Vaihda pylväiden väriin ennen kuin virkkaat nypyn lopussa olevan ketjusilmukan.
Aseta lisäksi odottamassa oleva väri edellisen kerroksen silmukoiden päälle. Virkkaa lankojen ympäri, jotta ne jäävät piiloon silmukoiden sisään ja kulkevat työn mukana.

RAIDOITUS:
ALOITUSREUNA + 1.KERROS: vaniljankeltainen
2.KERROS: kirsikanpunainen
3.KERROS: luonnonvalkoinen
4.KERROS: sinapinkeltainen
5.KERROS: punainen
6.KERROS: nypyt virkataan luonnonvalkoisella langalla ja pylväät virkataan roosalla langalla. HUOM! 2.patalapussa ei virkata nyppyjä, eli virkkaa ainoastaan pylväitä roosalla langalla.
7.KERROS: vaniljankeltainen
8.KERROS: kirsikanpunainen
9.KERROS: sinapinkeltainen
10.KERROS: punainen
11.KERROS: nypyt virkataan luonnonvalkoisella langalla ja puolipylväät virkataan sinapinkeltaisella langalla. HUOM! 2.patalapussa ei virkata nyppyjä, eli virkkaa ainoastaan pylväitä sinapinkeltaisella langalla.
12.KERROS: roosa
13.KERROS: vaniljankeltainen
14.KERROS: kirsikanpunainen

-------------------------------------------------------

ALOITA TYÖ TÄSTÄ:

-------------------------------------------------------

PATALAPUT: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ:
Työ virkataan suljettuna virkkauksena, keskeltä ulospäin. Virkkaa 1 patalappu, jossa on nyppyjä ja raitoja. Virkkaa 1 patalappu, jossa on vain raitoja.

1.PATALAPPU:
Virkkaa vaniljankeltaisella DROPS Paris-langalla ja koukulla nro 3,5.
Virkkaa 5 KETJUSILMUKKAA (lue selitys yllä), ja sulje ketjusilmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla 1.ketjusilmukkaan. Lue VIRKKAUSINFO, RAIDOITUS ja VÄRINVAIHDOT. Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1 mukaisesti = yhteensä 12 mallikertaa kerroksella.
TARKISTA VIRKKUUTIHEYS!
Kun olet virkannut piirroksen viimeisen kerroksen, kerroksella on 108 silmukkaa. Älä katkaise lankaa. Virkkaa nyt 1 kerros rapuvirkkausta, eli virkkaa 1 kiinteä silmukka patalapun viimeisen kerroksen jokaiseen silmukkaan, virkkaa kuitenkin vasemmalta oikealle (takaperin).
Kun olet kerroksen vaihtumiskohdassa, virkkaa 20 ketjusilmukkaa ripustuslenkkiä varten, virkkaa lopuksi 1 piilosilmukka ensimmäiseen silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

2.PATALAPPU:
Virkkaa vaniljankeltaisella DROPS Paris-langalla ja koukulla nro 3,5.
Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja sulje ketjusilmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla 1.ketjusilmukkaan. Lue VIRKKAUSINFO, RAIDOITUS ja VÄRINVAIHDOT. Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.2 mukaisesti = yhteensä 12 mallikertaa kerroksella.
Kun olet virkannut piirroksen viimeisen kerroksen, kerroksella on 108 silmukkaa. Älä katkaise lankaa. Virkkaa nyt 1 kerros rapuvirkkausta, eli virkkaa 1 kiinteä silmukka patalapun viimeisen kerroksen jokaiseen silmukkaan, virkkaa kuitenkin vasemmalta oikealle (takaperin).
Kun olet kerroksen vaihtumiskohdassa, virkkaa 20 ketjusilmukkaa ripustuslenkkiä varten, virkkaa lopuksi 1 piilosilmukka ensimmäiseen silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

Piirros

symbols = Aloita tästä! Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja sulje ketjusilmukat renkaaksi 1 piilosilmukalla 1.ketjusilmukkaan (katso ympyrän pilkku). Mikäli virkkaat virkkuukoukun kärjellä, ketjusilmukasta tulee usein liian kireä.
1 ketjusilmukan tulee olla yhtä pitkä kuin 1 kiinteä silmukka/pylväs/kaksoispylväs on leveä.
symbols = 1 pylväs alla olevaan silmukkaan
symbols = 1 kiinteä silmukka alla olevaan silmukkaan
symbols = 1 puolipylväs ketjusilmukkarenkaan ympäri / alla olevaan silmukkaan
symbols = NYPPY: Muista VÄRINVAIHDOT ja vaihda luonnonvalkoiseen lankaan ennen kuin virkkaat nypyn. Virkkaa 4 pylvästä alla olevaan silmukkaan, mutta jätä jokaisen pylvään viimeinen langankierto ja läpiveto vielä tekemättä (5 silmukkaa koukulla), vaihda kerroksen toiseen väriin ja vedä sitten langankierto kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi. Virkkaa 1 ketjusilmukka, jotta pylväät pysyvät koossa. Muotoile nyppy oikean muotoiseksi. Seuraavalla kerroksella virkataan ainoastaan nypyn kärkeen, ketjusilmukka jätetään väliin.
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Extra 0-1600

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (3)

country flag Sofia Caiman wrote:

Hur söker jag för att få upp samtliga "Drops Extra 0"-mönster? Finns de i speciella kataloger? Vad skriver jag i sökfältet?

01.08.2023 - 11:50

DROPS Design answered:

Hej Sofia, det er bare at klikke på ordet extra øverst i opskriften: DROPS Extra

07.08.2023 - 13:48

country flag Susana Araujo wrote:

What does it mean symbols = 1 treble crochet in stitch below symbols = 1 double crochet in stitch below. What is the stitch below? Not the normal next stitch? Is this the one even previous to this?

23.03.2023 - 14:29

DROPS Design answered:

Dear Mrs Araujo, this means you have to crochet the double crochet in one stitch (not between stitch, not around the stitch but in the stitch on previous round), ie just normally. This lesson might help you to understand how to read crochet diagrams. Happy crocheting!

23.03.2023 - 14:55

country flag Susana Araujo wrote:

Hi there, I think I am missing on how to increase in this pattern despite having read it 5 times...could you clarify?

23.03.2023 - 14:22

DROPS Design answered:

Dear Mrs Araujo, the increases are shown in the diagrams, ie when 2 symbols are pointing towards the same stitch on previous round, this means you have to work 2 stitches in the same stitch. for ex. on 2nd round you will work 2 half-treble crochets (UK-English) in each treble crochet on previous round (= 24 half-treble crochets at the end of 2nd round). Happy crocheting!

23.03.2023 - 14:54