Hvordan følge en DROPS oppskrift

Er det første gang du strikker etter en DROPS oppskrift og er du usikker på  hvordan du skal komme i gang? Følg gjerne denne leksjonen hvor vi viser deg hvordan man leser og følger våre oppskrifter. Først... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Hvordan plassere et diagram midt på?

Slik plasseres midten av diagrammet (masken med pil) midt på forstykket/bakstykket eller midt på ermet. Om det står i oppskriften at du skal fortsette med å strikke forstykket ifølge et diagram,... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

For at få jevne økninger - eller fellinger i feks i en raglan, i en V-hals eller om man vil forme er arbeid, så skriver vi noen ganger: Øk eller fell 1 m vekselsvis på hver 3. og 4. p/omg/cm... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Øke/felle jevnt fordelt

Hvordan man regner økninger-/inntakninger, når vi skriver "øk et antall masker eller fell av jevnt fordelt på pinnen/omgangen": Ta ut jevnt fordelt: Oppskriften sier at man skal øke et antall... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Hvordan måle strikkefastheten og regne ut oppskriften

Forklaringen gjelder både om det strikkes eller hekles. Slik regnes oppskrift ut fra strikkefastheten: Se alltid på målskissen og hvilken størrelse som passer deg. Her finner du en leksjon om... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Slik leser du en målskisse

Måleskissen finner du nederst under hver oppskrift. Den inneholder målene på de størrelser vi har i oppskriften. Hvis du følger oppskriften og overholder strikke-/heklefastheten får ditt plagg samme... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mange DROPS oppskrifter strikkes på rundpinne. Denne teknikken er veldig populær i mange lang i Nord-Europa, Storbritannia og USA, metoden har fordeler som at alle omganger/pinner strikkes fra rettsiden... (Les mer)

kategori: Kom i gang!

Hvordan kan jeg få hjelp med en DROPS oppskrift?

Hver oppskrift har Kommentarer der du kan stille spørsmål, få svar på ditt eget språk og se hvilken kommentarer andre har til oppskriften. Dersom det har blitt gjort rettelser i oppskriften, vil... (Les mer)

kategori: Kom i gang!