DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 24.60€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS 171-29
DROPS Design: Malli nro me-099
Lankaryhmä B
----------------------------------------------------------
Koko: XS/S - M/L - XL - XXL/XXXL
Lantionympärys: 84/92 - 96/104 - 108/114 -118/124 cm.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS MERINO EXTRA FINE:
300-350-400-400 g nro 22, vaalea lila

DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKOT (40 ja 60 cm) NRO 4 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKKO (60 cm) NRO 3 (joustinneuleeseen).
NEULETIHEYS: 21 s x 28 krs sileää neuletta puikoilla nro 4 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Merino Extra Fine
DROPS Merino Extra Fine
100% Villaa
alkaen 4.10 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 24.60€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

LISÄYSVINKKI:
Lisää kummankin merkin molemmin puolin 1 s näin: Neulo kunnes merkkiä edeltää 1 s, tee 1 langankierto, neulo 2 o (merkkilanka on näiden 2 s:n keskellä), tee 1 langankierto. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen oikein (eli neulo langankierrot takakautta), jottei muodostuisi reikää.

KAVENNUSVINKKI (lahkeet):
Kavenna merkin kummallakin puolella näin:
Ennen merkkiä: 2 s oikein yhteen.
Merkin jälkeen: 2 s kiertäen oikein yhteen (eli neulo s:t takakautta yhteen).
--------------------------------------------------------

TIGHTSIT:
Neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla, ylhäältä alas. Luo 144-168-192-216 s pyöröpuikolle nro 3 Merino Extra Fine -langalla. Kiinnitä 1 merkki krs:n alkuun (= keskitaka) ja 1 merkki 72-84-96-108 s:n jälkeen (= keskietu). Neulo kaikilla silmukoilla 4 cm 1 o/2 n -joustinneuletta. Tee sitten korotus keskelle taakse seuraavasti (jatka joustinneuletta): Neulo 9 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka, neulo 17 s joustinneuletta, käännä työ, kiristä lanka, neulo 26 s joustinneuletta. Jatka lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, eli neulo jokaisella krs:lla 9 s enemmän, kunnes olet viimeksi neulonut yht. 107-125-143-161 s. Käännä työ vielä viimeisen kerran, jotta voit neuloa seuraavan krs:n työn oikealta puolelta. Neulo keskellä takana olevaan merkkiin asti = krs:n vaihtumiskohta.
Vaihda pyöröpuikkoon nro 4. Jatka neulomalla kaikilla silmukoilla suljettua neuletta seuraavasti: 21-27-33-39 s sileää neuletta, 31 s joustinneuletta kuten aiemmin, 41-53-65-77 s sileää neuletta, 31 s joustinneuletta kuten aiemmin ja 20-26-32-38 s sileää neuletta.
Kun työn korkeus keskeltä edestä mitattuna on 14-14-13-16 cm, lisää keskelle eteen ja taakse 2 s (LUE LISÄYSVINKKI). Toista tällaiset lisäykset joka 6. krs yht. 7-8-10-9 kertaa = 172-200-232-252 s (lisätyillä silmukoilla neulotaan sileää neuletta). TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn korkeus keskeltä edestä mitattuna on 29-31-34-36 cm, päätä keskellä takana olevan merkin jälkeiset 6-7-8-8 s, neulo seuraavat 74-86-100-110 s ja siirrä sitten nämä s:t apulangalle (= lahje), neulo seuraavat 12-14-16-16 s ja jätä nämä s:t työhön (= kiila), neulo seuraavat 74-86-100-110 s ja siirrä sitten nämä s:t apulangalle (= lahje), päätä loput 6-7-8-8 s, katkaise lanka. Neulo sitten puikoilla olevilla 12-14-16-16 s:lla tasona 11-12-13-14 cm sileää neuletta. Päätä s:t ja kiinnitä kiila keskellä takana päätettyihin 12-14-16-16 s:aan.

OIKEA LAHJE:
Ota oikean lahkeen apulangalla odottavat 74-86-100-110 s lyhyelle pyöröpuikolle nro 4, poimi lisäksi kiilan toisesta reunasta 25-26-28-31 s = 99-112-128-141 s. Kiinnitä 1 merkki lahkeen sisäreunaan (eli kiilasta poimittujen silmukoiden keskelle) = krs:n vaihtumiskohta. Jatka sivun 31 s:lla joustinneuletta kuten aiemmin, muilla silmukoilla neulotaan sileää neuletta. Kun lahkeen pituus on 4 cm, kavenna merkin molemmin puolin 1 s (LUE KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset 3-1½-1-1 cm välein yht. 6-11-16-18 kertaa = 87-90-96-105 s (vaihda työhön sukkapuikot, kun pyöröpuikko käy liian pitkäksi). Neulo kunnes lahkeen pituus on n. 21-22-23-24 cm. Vaihda sukkapuikkoihin nro 3. Neulo nyt kaikilla silmukoilla 4 cm 1 o/2 n -joustinneuletta (jatka joustinneuletta sivussa kuten aiemmin). Päätä s:t joustinneuletta neuloen.

VASEN LAHJE:
Ota toisella apulangalla odottavat s:t takaisin työhön ja neulo kuten ensimmäinen lahje.

Kaikkiin ohjeisiimme kuuluu ohjevideoita, jotka voivat olla avuksi.

Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 171-29

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (25)

country flag Hanne Voldhuset wrote:

Hei. Jeg er nybegynner, og lurer på hvordan jeg beregner hvor mange nøster jeg må ha til de forskjellige mønsteret hos dere, uten å velge et alternativt garn. Det er sikkert veldig enkelt, og det står sikkert et sted, men jeg er som sagt nybegynner innen strikking, og finner det ikke. Håper på enkelt svar🙂

18.11.2022 - 14:54

DROPS Design answered:

Hei Hanne, Drops Merino Extra Fine er i 50 g nøster. Under Materialer på toppen av oppskriften får du vekten garn du trenger til hver størrelse (300-350-400-400 g f.nr 22, lys lilla). Hvis du strikker størrelse S, f.eks., er det første tallet som er 300 g, og da trenger du 6 nøster. God fornøyelse!

21.11.2022 - 06:55

country flag Karen Langer wrote:

Jeg får et hul ved vending 11, hvor der skytiskes over 98 masker.

08.12.2021 - 14:34

country flag Karen Langer wrote:

Jeg får 107 m på en retside, vender arbejdet og strikker 107 m rib på vrangside, vender arbejdet til retsiden og strikker til omgangsstart (midt bagpå). Er det rigtig forstået?

04.12.2021 - 22:12

DROPS Design answered:

Hei Karen. Du skal strikke over 107 masker fra vrangsiden, deretter snu og strikke fra retten til merket midt bak. mvh DROPS Design

07.12.2021 - 13:59

country flag Sherri wrote:

How can this pattern be altered to fit an older slim man? I just need a basic pattern with basic knitting. No fancy stitches. His waist is 40" he is 87 yrs old and needs then for warmth like long underwear. Thank you 🙏🏻

15.10.2021 - 18:58

DROPS Design answered:

Dear Sheri, please undrstand that we cannot modify our patterns for each individual request. However, we do have a pattern for a pair of pants for men HERE. I hope, this helps. Happy Stitching!

16.10.2021 - 01:36

country flag Heidemarie Malchow wrote:

Drops 171/21 Sehr geehrte Damen und Herren, ich bin von der gestrickten Shorts total begeistert, benötige aber Ihre Hilfe. Muss ich nach den 26 Maschen wenden um die 9 Maschen zuzunehmen oder stricke ich die 9 Maschen anschließend und wende dann und ziehe immer fest usw. Über eine Antwort freue ich mich jetzt schon. Vielen Dank. Die Wolle habe ich bereits bei Ihnen gekauft. Mfg. H. Malchow

31.05.2021 - 17:23

DROPS Design answered:

Liebe Frau Malchow, Sie stricken hier eine Erhöhung mit verkürzten Reihen (siehe Video, dh nachdem Sie die 26 Maschen gestrickt haben, wenden Sie und stricken Sie 9 Maschen mehr = 26+9= 35 Maschen, wenden Sie und stricken Sie 9 Maschen mehr = 35+9=44 Maschen, usw bis Sie insgesamt 107-125-143-161 Maschen gestrickt haben. Dann stricken Sie bis zur Markierung = hinteren Mitte und dann wird es wieder in Runden gestrickt. Viel Spaß beim stricken!

01.06.2021 - 08:06

country flag Stine Ludvigsen wrote:

Hei. Det står at man skal begynne økning når fremsiden måler 14 cm, og ikke felle til skritt før fremsiden er 31 cm?? Dvs at den går til oppunder puppene nesten? (Jeg er 164cm). Er det feil i oppskriften, skal det måles fra start/baksiden der forhøyningen er?

25.02.2021 - 07:38

DROPS Design answered:

Hej Stine, bukserne er ret høje, vælger du at strikke dem kortere er det helt ok :)

25.02.2021 - 14:23

country flag Hanae wrote:

I am interested in this pattern

28.07.2020 - 14:49

country flag Ecinda wrote:

Strikket denne i Drops Alpakka på p nr 4,5 (jeg hadde mye rester i denne kvaliteten), og ble kjempefornøyd med resultatet! Flott passform.

23.02.2020 - 17:52

country flag Susanne wrote:

Jeg har strikke bukserne, jeg synes de gå meget højt op på maven. Hvis jeg skulle lave dem igen skulle de være 8 cm laver i taljen. .. De sidder godt og passer dejligt på bagdelen.

02.02.2020 - 14:17

country flag Trine wrote:

Er det mulig å strikke lange bein på denne? Min svigerdatter ønsker seg en lang strikkebukse i ull😊

23.10.2019 - 23:38

DROPS Design answered:

Hej Trine, Prøv at skrive bukser ind i søge-ruden, bagefter kan du klikke på dame, da vil du se at vi har mange lange bukser at vælge imellem. God fornøjelse!

24.10.2019 - 15:00