Otis by DROPS Design

Korvalapullinen DROPS pöllömyssy ”Snow”-langasta. Koot 2-12 v.

DROPS Extra 0-1017
DROPS Design: Malli nro ee-127-bn
Lankaryhmä E
-----------------------------------------------------------
Koko: 2 - 3/4 - 5/6 - 7/8 - 9/10 - 11/12 v
Pään ympärys n.: 49-51-52-53-54-55 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS SNOW:
50-50-50-50-100-100 g nro 21, sinivioletti
50-50-100-100-100-100 g nro 12, vaaleansininen
Sekä jäännöslankoja koristeluun: Nro 01 luonnonvalkoinen, 07 oranssi ja 02 musta.

DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 7 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 6 (silmiin ja nokkaan).
NEULETIHEYS: 12 s x 16 krs sileää neuletta puikoilla nro 7 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Neuletiheys – Katso miksi ja miten mittaat tästä
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------


100% Villaa
alkaen 1.70 € /50g
DROPS Snow uni colour DROPS Snow uni colour 1.70 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
DROPS Snow mix DROPS Snow mix 1.90 € /50g
Käsityöliike Menita
Tilaa
needles Puikot & Virkkuukoukut
Saat tämän mallin langat alkaen 3.40€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

AINAOIKEINNEULE suljettuna neuleena:
Neulo vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin.

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.
----------------------------------------------------------

PÖLLÖMYSSY:
Neulotaan alhaalta ylös. Tee aluksi korvalaput seuraavasti: Luo 3 s sukkapuikoille nro 7 vaaleansinisellä langalla. Neulo tasona AINAOIKEAA (kts. selitys yllä) ja lisää SAMALLA ensimmäisellä krs:lla (= oikea puoli) kumpaankin reunaan 1 s, tekemällä reunasilmukan sisäpuolelle 1 langankierto. Toista tällaiset lisäykset joka toisella oikean puolen krs:lla vielä 4-4-4-5-5-5 kertaa = 13-13-13-15-15-15 s työssä. Neulo ainaoikeaa, kunnes työn korkeus on n. 8-9-10-10-10-11 cm. Jätä työ odottamaan. Neulo toinen korvalappu samoin (eli neulo yhtä monta krs kuin ensimmäisessä korvalapussa). Luo sitten 4-5-6-4-4-5 s pyöröpuikolle nro 7 vaaleansinisellä langalla (= myssyn takaosa), neulo sitten toisen korvalapun s:t (eli jatka ainaokein -neuletta), luo 18-18-18-18-19-19 s (= myssyn etuosa), neulo seuraavan korvalapun s:t (eli jatka ainaoikein -neuletta) ja luo 4-5-6-5-5-5 s (= myssyn takaosa) = 52-54-56-57-58-59 s työssä. Neulo suljettua neuletta seuraavasti: 1 krs nurin, 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Jatka neulomalla sileää neuletta. Kun työn korkeus on 8-9-9-10-10-11 cm, vaihda siniviolettiin lankaan ja neulo kunnes työn korkeus on 14-15-16-17-17-18 cm. Kavenna seuraavalla krs:lla tasavälein 0-0-0-1-0-1 s = 52-54-56-56-58-58 s työssä. Kiinnitä 1 merkki kumpaankin sivuun. Ensimmäinen merkki kiinnitetään 13-13-14-14-15-15 s krs:n aloituskohdan jälkeen ja toinen merkki kiinnitetään 13-14-14-14-14-14 s ennen krs:n aloituskohtaa (= 26-27-28-28-29-29 s kummankin merkkilangan molemmin puolin). Jatka sileää neuletta ja tee SAMALLA kummankin merkkilangan kohdalla joka 2. krs lisäykset korvia varten näin: Neulo kunnes merkkiä edeltää enää 1 s, 1 langankierto, neulo 2 s (merkki on näiden 2 s:n välissä), 1 langankierto. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen oikein, jottei muodostuisi reikää. Toista tällaiset lisäykset vielä 2 kertaa = 64-66-68-68-70-70 s työssä. Neulo lopuksi 1 krs oikein ilman lisäyksiä, neulo vielä ensimmäiseen merkkiin asti, jolloin aukko jää työn sivuun. Siirrä s:t apulangalle ja aseta myssy pöydälle siten, että merkit ovat työn sivuissa. Silmukoi työ yhteen ja tarkista, että saumasta tulee joustava.

SILMÄT:
Neulotaan tasona 2 sukkapuikolla. Luo 6 s mustalla langalla sukkapuikoille nro 6.
1. krs: Neulo jokaiseen s:aan 2 oikeaa s (eli neulo 1 s sekä s:n etu- että takareunaan) = 12 s työssä. Käännä työ ja vaihda luonnonvalkoiseen lankaan.
2. krs: Neulo kaikki s:t oikein. Käännä työ.
3. krs: *Neulo 2 oikeaa s ensimmäiseen s:aan, 1 s oikein*, toista *-* koko krs:n ajan = 18 s. Käännä työ.
4. krs: Neulo kaikki s:t oikein. Käännä työ.
5. krs: *Neulo 2 oikeaa s ensimmäiseen s:aan, 2 s oikein*, toista *-* koko krs:n ajan = 24 s. Päätä s:t näin: *Päätä 3 s, tee 1 langankierto ja päätä langankierto*, toista *-* kunnes olet päättänyt kaikki s:t. Ompele silmän sivusauma pienin pistoin. Neulo toinen silmä samoin. Kiinnitä silmät myssyn etuosaan, ompele päätösreunan sisäpuolelta.

NOKKA:
Neulotaan tasona 2 sukkapuikolla. Luo 7 s oranssilla langalla sukkapuikoille nro 6.
1. krs: Neulo 4 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen ja 1 s oikein = 6 s.
2. krs: Neulo 3 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, 1 s oikein = 5 s.
3. krs: Neulo 2 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, 1 s oikein = 4 s.
4. krs: Neulo 1 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen, 1 s oikein = 3 s.
5. krs: Neulo 1 s oikein, neulo 2 s oikein yhteen = 2 s.
6. krs: Neulo 2 s oikein yhteen. Katkaise lanka, vedä lanka viimeisen s:n läpi ja päättele langanpäät. Kiinnitä nokka myssyn etuosaan, heti silmien alapuolelle.

KORVAHAPSUT:
Leikkaa n. 10 cm:n pituiset langat seuraavista väreistä: Vaaleansininen, sinivioletti, oranssi, musta ja luonnonvalkoinen = 5 lankaa. Vedä kaikki langat neulan avulla myssyn päälaen korvan läpi. Taita langat kaksinkerroin ja solmi sitten langat neulan avulla myssyn sisäpuolelle siten, että ne muodostavat peinen hapsun. Toista toisessa korvassa.

Tarvitsetko opastusta ohjeeseen?

Kiitos, kun valitsit DROPS Design -ohjeen. Panostamme siihen, että ohjeemme ovat virheettömiä ja helppoja ymmärtää. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mitat ja luvut alkuperäisestä ohjeesta (DROPS Extra 0-1017) .

Onko sinulla ongelmia ohjeen seuraamisen kanssa? Alta olevasta listauksesta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla saat neuletyösi valmiiksi - ja joiden avulla opit uutta.

signature-image signature

Onko sinulla ongelmia ohjeen seuraamisen kanssa? Alta olevasta listauksesta löydät vaihtoehtoja, joiden avulla saat neuletyösi valmiiksi - ja joiden avulla opit uutta.

1) Miksi oikea neuletiheys/virkkuutiheys on tärkeä?

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

alkuun

2) Mistä tiedän kuinka monta lankakerää tarvitsen?

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

alkuun

3) Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

alkuun

4) Mitä ovat lankaryhmät?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

alkuun

5) Miten käytän lankamuunninta?

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

alkuun

6) Minkä vuoksi ohjeissanne näytetään poistettuja lankoja?

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

alkuun

7) Minkä koon mukaisesti minun tulee neuloa?

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

alkuun

8) Miksi en saa oikeaa neuletiheyttä käyttämällä ohjeessa mainittua puikkokokoa?

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

alkuun

9) Miksi neule neulotaan ylhäältä alas?

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

alkuun

10) Miten neulon ruutupiirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

alkuun

11) Miten virkkaan piirroksen mukaisesti?

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

12) Miten neulon useamman piirroksen mukaisesti samalla kerroksella?

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

alkuun

13) Miksi suuremmassa koossa on lyhyemmät hihat?

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

alkuun

14) Mistä neuleen pituus mitataan?

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

alkuun

15) Mitä tarkoittaa mallikerta

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

alkuun

16) Miksi työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita?

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

alkuun

17) Miksi tehdään lisäyksiä ennen joustinneuletta, kun työ neulotaan ylhäältä alas?

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

alkuun

18) Miksi päätösreunaan tehdään lisäyksiä?

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

alkuun

19) Miten teen lisäyksiä/kavennuksia vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella?

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

alkuun

20) Voinko neuloa jakun suljettuna neuleena?

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

alkuun

21) Voinko neuloa suljettuna neuleena neulottavan puseron tasona?

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

alkuun

22) Miksi kuvio näyttää hieman erilaiselta kuin kuvassa?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

alkuun

23) Miten muutan naisen puseron mittoja siten, että pusero sopii miehelle?

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

alkuun

24) Miten vältetään pörröisen langan karvojen irtoaminen?

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

alkuun

25) Miksi neule nyppyyntyy?

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

alkuun

Oletko ostanut DROPS-lankoja tähän ohjeeseen? Tällöin saat neuvoja liikkeestä, josta ostit langat. Löydät listauksen DROPS-jälleenmyyjistä tästä!
Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä.. Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Kommentit / Kysymykset (14)

country flag Patrizia wrote:

Buon giorno e aiuto!!! Ho lavorato i paraorecchie ma ora non riesco a capire come trasferirli sui ferri circolari per lavorarli in tondo.. potreste dirmi se c'è un video che mi fa' vedere cosa fare? Grazie!!!!

04.03.2023 - 11:21

DROPS Design answered:

Buongiorno Patrizia, deve semplicemente spostare le maglie una a una sui ferri circolari. Buon lavoro!

04.03.2023 - 16:50

country flag Michaela Zalac wrote:

Ihre Homepage ist so unglaublich informativ, die Tutorials super und der Garnumrechner eine große Hilfe. Die Anleitungen gut verständlich erklärt. Vielen, vielen Dank....

21.11.2022 - 11:38

country flag Jocelyne wrote:

Décidément, je ne sais pas si c'est du à la traduction, mais les explications sont toujours aussi peu claires

12.04.2022 - 11:08

country flag Barbara wrote:

Once the ears stitches are on the stitch holder and the head of the hat is stitched together, what do I do with the ears? I asked my knitting store teacher and she couldn't help me.

12.01.2020 - 00:44

DROPS Design answered:

Dear Barbara, when all stitches are increased, you will then sew together top of hat with grafting/kitchener stitches. Put the hat flat so that the ears are on each side and sew top seam. Happy knitting!

13.01.2020 - 09:34

country flag Erika Marangoni wrote:

Complimenti per il berretto è bellissimo... Volevo chiedere una cosa... Io sono arrivata alla fine ma non riesco proprio a capire come cucire il cappello... Ho lavorato l ultima riga fino al segnalino poi ho messo le altre maglie sul fermaglio e mi rimangono sul ferro di sinistra le altre maglie... Premetto che non ho usato i ferri circolari... Mi potete aiutare? Grazie mille in anticipo...

16.11.2019 - 21:48

DROPS Design answered:

Buonasera Erika, deve chiudere le maglie a punto maglia. Buon lavoro!

17.11.2019 - 23:05

country flag AVANTI SHIRALI wrote:

Hello! How do i calculate the cast on stitches if the yarn is thinner ( for 5mm needles)? Thanks for the pattern! I love the drop design resources/videos.

06.09.2018 - 17:22

DROPS Design answered:

Hi Avanti, There is a yarn calculator to the right of the photo whichyou can use when working with alternative yarns. Remember to do a trial piece 10 x 10 cm to make sure you have the right knitting tension; so that the measurements on the garment are correct. Happy knitting!

07.09.2018 - 07:52

country flag Sari Mulford wrote:

Hvad med det sorte i øjnene....? Mvh Sari

27.11.2017 - 19:03

DROPS Design answered:

Hei Sari. Litt usikker på hva du mener. I oppskriften under Materialer står det: Og brug en rest af farve 01 natur, 07 orange og 02 sort til dekoration. Og i oppskriften står det: ØJNE: Øjet strikkes frem og tilbage på 2 strømpep. Slå 6 m op med sort på strømpep 6. 1.P: Strik 2 m ret i hver m p ud (dvs strik i forreste og bagerste maskebue) = 12 m på p. Vend arb og skift til natur. mvh Drops design

28.11.2017 - 14:45

country flag Nancy Battaini wrote:

Do you measure the entire hat or in your terms:"piece" including ear flaps or from the front of the hat?

12.02.2017 - 17:43

DROPS Design answered:

Dear Mrs Battaini, you will measure without ear flaps, ie from front of hat. Happy knitting!

13.02.2017 - 11:21

country flag PREUX wrote:

J'aimerai tricoter ce modèle avec de la laine plus fine aiguilles n°4 pourriez me convertir le travail ou me dire comment je dois faire d'avance merci

15.12.2015 - 17:46

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Preux, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter nos modèles à chaque demande particulière - vous pouvez demander de l'aide à votre magasin DROPS et/ou ajuster un modèle analogue dans la tension souhaitée - voir par ex les bonnets enfant avec 16-17 m = 10 cm. Bon tricot!

15.12.2015 - 18:04

country flag Marleen Byrns wrote:

Bonjour ou peut on voir les video pour le model 0-1017 bonnet chouette merci a lavance

07.11.2015 - 15:24

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Byrns, toutes les vidéos relatives à ce modèle se trouvent sous l'onglet "vidéos", à droite de la photo. Vous en trouverez également d'autres sous l'index de la vidéothèque. Bon tricot!

09.11.2015 - 09:53

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Extra 0-1017

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.