DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 2.70€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24
DROPS 106-20 / Nimiehdotus
DROPS design: Malli nro FA-030

Koko: 35/37 - 38/40 - 41/43
Jalkapohjan pituus: 22 - 24 - 27 cm
Sukan pituus: 8 - 9 - 10 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Fabel:
joka kokoon 50 g nro 159, red chili

DROPS Sukkapuikot nro 2,5.
Neuletiheys: 26 s x 34 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 2.70€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

Joustinneule: * 1 o, 2 n *, toista *-*.

Kantapää: Neulo 1 krs kantapään s:illa ja kavenna samalla tasavälein 6 s = 24-28-32 s. Jatka sitten sileää neuletta ja siirrä samalla jokaisen krs:n lopusta 1 s apulangalle. Jatka samalla tavalla kunnes kantapään kummankin reunan apulangalla on 7-8-10 s = 10-12-12 s jäljellä puikoilla. Kiinnitä 1 merkkilanka työhön. Jatka sileää neuletta ja neulo samalla jokaisen krs:n lopussa 1 s apulangalta takaisin puikoille. Huom! poimi lisäksi puikon ja apulangan välistä 1 s, jottei muodostuisi reikää. Seuraavalla krs:lla nämä 2 uutta s neulotaan yhteen. Jatka samalla tavalla kunnes puikoilla on taas 24-28-32 s. Neulo 1 krs kaikilla s:illa.

Neulomisvinkki: Aina kun olet kääntynyt krs:n keskellä, nosta 1. s, kiristä lanka ja jatka neulomista kuten aiemmin. Tällä tavoin kääntymiskohtiin ei muodostu reikiä.

Sukat: Työ neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo sukkapuikoille nro 2,5 Fabel-langalla 63-69-75 s. Kiinnitä merkkilanka krs:n alkuun = keskitaka. Neulo 2 krs oikein. Tarkista neuletiheys! Jatka sitten neulomalla joustinta - ks. selitys yllä. Kun työn pituus on 3 cm, jatka neulomalla sileää neuletta ja tee samalla kohotus takana - lue Neulomisvinkki: neulo 7 s keskellä takana olevan merkkilangan ohitse, käännä työ ja neulo 7 s toisen sivun merkkilangan ohitse, * käännä työ, neulo nyt 7 s enemmän kuin viime kerralla ennen kuin käännyt *, toista *-* kunnes keskellä edessä on 7-13-19 s jäljellä. Käänny vielä viimeisen kerran ja neulo työn oikealta puolelta merkkilankaan asti. Jätä nyt ensimmäiset 15-17-19 s puikoille, siirrä seuraavat 33-35-37 s apulangalle (= keskellä jalan päällä) ja jätä viimeiset 15-17-19 s puikoille = 30-34-38 s kantapäätä varten. Neulo Kantapää - ks. selitys yllä.

Siirrä tämän jälkeen apulangan s:t takaisin puikoille = 57-63-69 s. Neulo sileää neuletta ja kavenna samalla joka 2. cm yht. 3 kertaa seuraavasti: neulo 2 viimeistä s ennen jalan päällä olevat s:t kiertäen oikein yhteen (ts. neulo s:t takakautta yhteen, eikä etukautta) ja neulo 2 ensimmäistä s jalan päällä olevien s:iden jälkeen oikein yhteen = 51-57-63 s. Kun työn pituus kantapään merkkilangasta mitattuna on 18-19-21 cm (= 4-5-6 cm jäljellä), kiinnitä 1 merkkilanka kumpaankin sivuun siten, että jalan päällä on 26-29-32 s ja jalan alla on 25-28-31 s. Neulo nyt kaikilla s:illa sileää neuletta ja tee samalla kärkikavennukset kummankin merkkilangan molemmin puolin. Kavenna näin ennen 1 os ja merkkilankaa: 2 s oikein yhteen. Kavenna näin merkkilangan ja 1:n os:n jälkeen: 2 s kiertäen oikein yhteen. Kavenna tällä tavoin kummassakin sivussa joka 2. krs: 4-7-9 kertaa ja sitten jokaisella krs:lla: 6-4-3 kertaa = 11-13-15 s jäljellä puikoilla. Neulo seuraavalla krs:lla kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien s:iden läpi, kiristä ja päättele langanpää huolellisesti.Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 106-20

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (18)

country flag Else kirjoitti:

Nå klør jeg meg i hodet. Har strikket mange par sokker, men aldri vært med på et slikt mønster. Har nå strikker vrangbord, så forhøyning bak. Hva gjør jeg nå?

14.04.2021 - 23:04

DROPS Design vastasi:

Hei Else. Du ska nå strikke til merketråden. Videre beholdes de første 15-17-19 m på p, sett de neste 33-35-37 m på en tråd (= midt oppå foten) og behold de siste 15-17-19 m på p = 30-34-38 m til hæl. Strikk Hæl – se forkl over i opskriften. Mvh DROPS Design

15.04.2021 - 13:55

country flag Monica kirjoitti:

No entiendo esta parte TRABAJO: trabajar 7 pts pasando el MP en el centro posterior, girar la labor y trabajar 7 pts pasando el MP hacia el otro lado, * girar la labor, trabajar 7 pts pasando el giro de la fila anterior*, repetir de * a * hasta que queden 7-13-19 pts en el centro delantero. Girar la labor de nuevo para trabajar por el LD hasta el MP.

03.03.2020 - 19:20

DROPS Design vastasi:

Hola Monica. En este vídeo se explica como trabajar una elevación, no es muy común que se utilice para hacer calcetines, pero en este modelo de tobilleros si que se está utilizando:

03.03.2020 - 23:36

country flag Morgenstern kirjoitti:

Hilfe!\\\\\\\\r\\\\\\\\nIch komme mit der Fersenanleitung überhaupt nicht klar. Wie viele sind Fersenmaschen? Die 24-28-32 M vor oder nach Abnahme der M.? 7 Maschen über den Markierungsfaden ist ok, aber "immer 7 M. länger"?\\\\\\\\r\\\\\\\\nBitte senden Sie mir eine leicht verständliche Anleitung zu. Danke PS: Sckenlänge: 8 - 9 - 10 cm heisst bestimmt Schaftlänge. Oder?

12.06.2018 - 21:52

DROPS Design vastasi:

Liebe Frau Morgenstern, Sie behalten 30-34-38 M auf der Nadel für die Ferse, dann stricken Sie die Ferse wie erklärt: 1 Reihe über alle Maschen und gleichmäßig 6 M abnehmen = 24-28-32 M sind jetzt übrig. Weiter stricken und am Ende jeder Reihe (Hin- sowie Rück-Reihen) 1 M weniger stricken bis 10-12-12 M auf der Nadel bleiben, dann weiter stricken und am Ende jeder Reihe (= Hin- sowie Rückreihe) eine Masche mehr stricken bis alle Maschen gestrickt sind. Dieses Video zeigt, wie man diese Ferse strickt. Viel Spaß beim stricken!

13.06.2018 - 08:26

country flag Lillian kirjoitti:

Leter etter mønster på ankelsokker i herrestørrelse. Også gutta bruker nå mest ankelsokker. Kan denne oppskriften utvides til å inkludere også herrestørrelser så er det flott. Hva bør antall masker i opplegget være til str 45?

04.08.2017 - 14:19

DROPS Design vastasi:

Hei Lillian. Desverre har vi ikke oppskrifter på ankelsokker til herrer, men ditt ønske er formidlet videre til designavdelingen.

07.08.2017 - 13:53

country flag Margareta Lundberg kirjoitti:

Hej Vi är 2 st som kämpar med hälsteget. Vi båda har stickat åtskilliga sockar under årens lopp. Men detta mönster förstår vi inte. Hjälp

17.04.2014 - 11:52

DROPS Design vastasi:

Hej Margareta. Naar I har de 24-28 eller 32 m paa pinden strikker I videre i slätst SAMTIDIG som der saettes 1 m paa 1 traad i slutningen av hver v. Fortsaet til I har 7-8 eller 10 m paa traaden i VARJE SIDA har I 10-12 eller 12 m kvar paa st. Sätt 1 märktraad. Strik videre, men strik nu 1 m TILBAGE paa st i slut af v. For at undgaa hul samles der 1 ny maske op i overgangen. Fortsaet til I har 24-28 eller 32 m paa st igen.

17.04.2014 - 12:09

country flag Cindy kirjoitti:

Bonjour, je suis un peu perplexe sur la fin de la socquette: on passe de 63m à 15 en diminuant 7 fois 4m tous les 2 rangs et 3 fois 4m tous les rangs. Hors j'arrive à un compte de 23. Pourriez vous m'indiquer où se trouve mon erreur s'il vous plait?

01.08.2012 - 18:48

DROPS Design vastasi:

Bonjour Cindy, en fait, on va diminuer 4-7-9 fois tous les 2 rangs et 6-4-3 fois tous les rangs. Les explications ont été corrigées, bon tricot !

02.08.2012 - 09:01

country flag Martine kirjoitti:

Vos modèles sont magnifiques. Je vous remercie pour ces modèles gratuits. C'est tellement rare.

05.09.2009 - 21:52

country flag DROPS Design kirjoitti:

Robyn, work the 15 sts after the marker and then turn. Do the dec on the row back from WS, turn. Now continue as described for heel. Hope it works out.

06.03.2009 - 23:50

country flag Robyn kirjoitti:

I'm in need of help in determining the correct starting spot for the heel. If I knit back to the marker after completing the elevated back then the working yarn is between the first 15 stitches of the heel and the last 15 stitches for the heel. Would I knit across the first 15, turn then begin the first row of the heel?

03.03.2009 - 22:50

country flag Marlene Oskarsson kirjoitti:

Jag stickade i ett tjock lurvigt garn och dom blev jättesköna, mina allra första sockar..... jättefin häl sitter ju faktiskt kvar på foten

08.01.2009 - 23:19