DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
DROPS Puddel
DROPS Puddel
94% Mohairia, 6% Polyesteria
Poistunut
find alternatives
DROPS SS24

DROPS 103-24

Settiin kuuluu: Virkattu DROPS baskeri ”Alaska”-langasta ja neulottu kaulaliina ”Puddel”-langasta.

DROPS 103-24 / Nimiehdotus
BASKERI
Koko: one-size
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Alaska:
200 g nro 05, tummanharmaa
Lankavaihtoehdot ja langan koostumus - kts. sivu 2

DROPS Virkkuukoukku nro 5.
Virkkaustiheys: 14 p x 8 krs koukulla nro 5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
DROPS Puddel
DROPS Puddel
94% Mohairia, 6% Polyesteria
Poistunut
find alternatives

Mallin ohjeet

Virkkausinfo: Jokaisen p-krs:n ensimmäinen p korvataan 3:lla kjs:lla. Krs:lla virkataan lopuksi 1 ps 3. kjs:aan krs:n alussa. Jokaisen ks-krs:n ensimmäinen ks korvataan 1:llä kjs:lla. Krs:lla virkataan lopuksi 1 ps 1. kjs:aan krs:n alussa.

Kavennusvinkki: Kavenna 1 p näin: Virkkaa 1 p, jätä kuitenkin viimeinen läpiveto vielä tekemättä (= 2 s koukulla), virkkaa seuraava p ja vedä lanka viimeisellä läpivedolla kaikkien koukulla olevien s:iden läpi.

Baskeri: Tarkista Virkkaustiheys! Baskeri virkataan ylhäältä alas.
Virkkaa 10 kjs koukulla nro 5 ja Alaska langalla ja sulje nämä renkaaksi 1:llä ps:lla ensimmäiseen kjs:aan.
1. krs: Lue Virkkausinfo! Virkkaa 20 p renkaaseen.
2. krs: * 1 p ensimmäiseen p:seen, 2 p seuraavaan p:seen *, toista *-* = 30 p.
3. krs: * 1 p molempaan 2:een ensimmäiseen p:seen, 2 p seuraavaan p:seen *, toista *-* = 40 p.
4. krs: * 1 p jokaiseen 3:een ensimmäiseen p:seen, 2 p seuraavaan p:seen *, toista *-* = 50 p.
5.-9. krs: Jatka virkkaamista kuten aiemmin, virkkaa kuitenkin aina 1 p enemmän jokaisen lisäyksen välissä (ts. lisää 10 p/krs) = 100 p.
10.-16. krs: Virkkaa 1 p jokaiseen p:seen ilman lisäyksiä. Kiinnitä sitten 10 merkkilankaa työhön aina 10 p:ään välein. Jatka p:iden virkkaamista suljettuna virkkauksena ja kavenna samalla jokaisella krs:lla 1 p jokaisen merkkilangan vasemmalla puolella - lue Kavennusvinkki! Virkkaa yht. 3 kavennuskrs = 70 p. Virkkaa tämän jälkeen lopulliseen mittaan asti kaksinkertaisella langalla. Seuraava krs virkataan näin: virkkaa 1 ks jokaiseen p:seen. Virkkaa sitten 1 ks jokaiseen ks:aan 7 krs:n ajan. Katkaise lanka ja päättele langanpää.

Tupsu: Tee tupsu, jonka halkaisija on n. 5 cm - kts. selitys sivulta XX. Kiinnitä tupsu baskerin päälaelle.
KAULALIINA
Mitat: n. 15 x 80 cm + virkattu reunus
Langanmenekki: Garnstudion DROPS Puddel:
100 g nro 8, koksinharmaa
Lankavaihtoehdot ja langan koostumus - kts. sivu 2

DROPS Puikot nro 7.
DROPS Virkkuukoukku nro 7 - virkattuun reunukseen.
Neuletiheys: 10 s x 14 krs sileää neuletta puikoilla nro 7 = 10 x 10 cm.

Kaulaliina: Luo 2:lle puikolle nro 7 Puddel-langalla (jotta reunasta tulisi löyhä) 15 s. Vedä toinen puikko pois ja neulo 1 krs oikein nurjalta puolelta. Jatka neulomalla sileää neuletta kunnes työn pituus on n. 79 cm. Neulo 1 krs oikein nurjalta puolelta. Päätä s:t löyhästi.

Virkattu reunus: Virkkaa 1 krs kaulaliinan reunoihin koukulla nro 7 näin: 1 ks, * 4 kjs, jätä n. 2 cm väliin ja virkkaa 1 ks seuraavaan s:aan *, toista *-*.Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 103-24

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (101)

country flag Tamar A Lundeen wrote:

A name for the pattern-Grace

27.11.2023 - 02:13

country flag Connie wrote:

Is there a children's version? I would like to make this for an 8 year old. Or can I do a conversion?

05.11.2023 - 01:04

country flag Corinne Orde wrote:

I found that I had to skip rounds 15 and 16 and then do five rounds of decreases instead of three rounds before starting on the sc rim section. Otherwise the hat would have too big and the rim too wide. It’s a perfect hat to cover an up-do hairstyle, chignon or bun without squashing the hair.

14.03.2023 - 12:03

country flag Anne wrote:

Bonjour Pour le béret, à partir de quel rang faut-il mettre les marqueurs ? Le 16e ? Le 17e ? Les diminutions ne se font que sur un rang à raison de une apres tous les marqueurs sur 3 rangs ? Ou faut-il faire 3 diminutions apres chaque marqueur sur un rang unique ? Merci de votre reponse. Je suis impatiente de terminer le beret ;)

23.10.2022 - 14:26

DROPS Design answered:

Bonjour Anne, placez vos marqueurs à partir du 17ème rang, ces marqueurs servent de repères pour pour les diminutions; vous placez ainsi 10 marqueurs espacés de 10 mailles et diminuez 3 fois 1 maille à chaque marqueur tous les rangs (on diminue 3 fois 10 mailles = il reste 70 m); la 1ère fois, diminuez après chaque marqueur, la 2ème fois diminuez avant chaque marqueur et la 3ème fois diminuez après chaque marqueur = toujours 10 diminutions à chaque fois). Bon crochet!

24.10.2022 - 08:33

country flag Elizabeth Woolford wrote:

Name for this lovely beret... Classy Lass

06.06.2022 - 04:10

country flag Silvia wrote:

Salve, potrebbe dare le misure delle diverse fasi del lavoro anche in cm. Grazie

24.11.2021 - 00:09

DROPS Design answered:

Buonasera Silvia, purtroppo le misure dettagliate durante la lavorazione non sono previste per questo modello. Buon lavoro!

26.11.2021 - 00:20

country flag GIACOMA DE SERIO wrote:

Cosa intende Filo doppio lavorare con due fili? E diminuire a sx marciatore cioè il primo dei dieci punti tra un marcatore e l'altro?

11.12.2020 - 07:24

DROPS Design answered:

Buongiorno Giacoma, si, deve lavorare con 2 fili la parte a filo doppio. Per le diminuzioni, guardando il lavoro, deve diminuire a sinistra dei marcapunti. Buon lavoro!

11.12.2020 - 08:38

country flag GIACOMA DE SERIO wrote:

Ma quando dice lavorare con filo doppio vuole dire che la parte finale a punto basso va lavorato con due fili lana e non più con uno? E cosa intende a sx del marcatore la diminuzione cioè la prima delle 19 maglie tra un marcatore e l'altro? Grazie

11.12.2020 - 07:21

DROPS Design answered:

Buongiorno Giacoma, si, deve lavorare con 2 fili la parte a filo doppio. Per le diminuzioni, guardando il lavoro, deve diminuire a sinistra dei marcapunti. Buon lavoro!

11.12.2020 - 08:38

country flag Sophie wrote:

Bonjour, merci pour ce beau modèle que j'ai hâte de réaliser. Je voudrais juste changer de laine pour que cela ne gratte pas et j'ai vu dans le convertisseur que je peux utiliser 168g de DROPS BabyAlpaca Silk (2 fils) à la place des 200g de DROPS Alaska. Pouvez-vous me confirmer que 168g en tout me suffira pour réaliser ce béret, et qu'il ne faut pas 2*168g puisqu'il y a 2 fils s'il vous plait ? Merci

30.11.2020 - 14:38

DROPS Design answered:

Bonjour Sophie, le calcul du convertisseur est exact, il vous faut 168 g DROPS BabyAlpaca Silk pour remplacer 200 DROPS Alaska - retrouvez le calcul ici. Bon tricot!

30.11.2020 - 16:13

country flag Denise Duchesneau wrote:

French please

16.11.2020 - 02:51

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Duchesneau, cliquez sur le menu déroulant sous la photo pour changer la langue et accéder aux explications en français. Bon crochet!

16.11.2020 - 10:14