DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% Villaa, 35% Alpakkaa
alkaen 1.95 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 3.90€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS 173-28
DROPS Design: Malli nro ne-225
Lankaryhmä C tai A + A
----------------------------------------------------------
Koko: Yksi koko
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS NEPAL:
100 g nro 8783, lemmikki

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 4,5 tai käsialan mukaan.
DROPS SUKKAPUIKOT NRO 3,5 (joustinneuleeseen) tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 18 s x 23 krs sileää neuletta puikoilla nro 4,5 = 10 x 10 cm. 20 s x 27 krs sileää neuletta puikoilla nro 3,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Nepal
DROPS Nepal
65% Villaa, 35% Alpakkaa
alkaen 1.95 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 3.90€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1 ja A.2.
--------------------------------------------------------

VASEN SORMIKAS:
Luo 38 s sukkapuikoille nro 3,5 Nepal-langalla. Neulo seuraavasti: 3 n, A.1 (= 17 s), *3 n, 3 o*, toista *-* yht. 3 kertaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun työn pituus on 4 cm, vaihda sukkapuikkoihin nro 4,5 ja neulo seuraavasti: 3 n, A.2, 3 n, neulo viimeiset 15 s oikein. Jatka mallineuletta tähän tapaan. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn pituus on 10 cm, aloita peukalokiilan lisäykset. Lisää krs:n toiseksi viimeisen s:n molemmin puolin 1 s, tekemällä s:n kummallekin puolelle 1 langankierto. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen oikein, jottei muodostuisi reikää. Toista tällaiset lisäykset joka 2. krs yht. 5 kertaa (lisäysten väliin tulee jokaisella kerralla 2 s enemmän). Kun kaikki lisäykset on tehty, peukalokiilassa on 11 s ja työssä on yht. 48 s. Kun työn pituus on 15 cm, siirrä peukalokiilan 11 s apulangalle ja luo apulangan silmukoiden tilalle 1 s = 38 s. Kun työn pituus on 17 cm, neulo seuraava krs näin: Siirrä ensimmäiset 17 s apulangalle (= käden päällä), jätä seuraavat 9 s työhön ja siirrä loput 12 s apulangalle (= kämmenpuoli).

PIKKUSORMI = 9 s, luo lisäksi pikkusormen ja käden silmukoiden väliin 1 s = 10 s. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena kuten aiemmin, luotu s neulotaan oikein. Kun sormen pituus on n. 6 cm, neulo kaikki s:t pareittain oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien 5 s:n läpi, kiristä aukko umpeen.

KÄSI:
Ota apulangoilla odottavat s:t takaisin sukkapuikoille nro 4,5, poimi lisäksi käden ja pikkusormen välistä 2 s = 31 s. Neulo 2 krs. Jätä käden ja pikkusormen välistä poimitut 2 s + 5 s käden päältä ja 4 s kämmenpuolelta työhön. Siirrä loput 20 s takaisin apulangoilleen.

NIMETÖN = 11 s, luo nimettömän ja apulankojen silmukoiden väliin 1 s = 12 s. Neulo n. 7½ cm sileää neuletta suljettuna neuleena. Neulo sitten kaikki s:t pareittain oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien 6 s:n läpi, kiristä aukko umpeen.

KESKISORMI:
Ota käden päältä 5 s ja kämmenpuolelta 4 s takaisin sukkapuikoille nro 4,5, poimi lisäksi keskisormen ja nimettömän välistä 2 s ja luo keskisormen ja apulankojen silmukoiden väliin 1 s = 12 s. Neulo n. 8½ cm sileää neuletta suljettuna neuleena. Neulo sitten kaikki s:t pareittain oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien 6 s:n läpi, kiristä aukko umpeen.

ETUSORMI:
Ota loput apulangoilla odottavat 11 s takaisin sukkapuikoille nro 4,5, poimi lisäksi etusormen ja keskisormen välistä 2 s = 13 s. Neulo suljettuna neuleena sivun 3 s:lla nurjaa ja muilla silmukoilla oikeaa n. 7 cm:n ajan. Neulo sitten kaikki s:t pareittain oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien 7 s:n läpi, kiristä aukko umpeen.

PEUKALO:
Ota apulangalla odottavat 11 s sukkapuikoille nro 4,5 ja poimi lisäksi peukalokiilan takareunasta 3 s = 14 s. Neulo n. 6 cm sileää neuletta suljettuna neuleena. Neulo sitten kaikki s:t pareittain oikein yhteen. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien 7 s:n läpi, kiristä aukko umpeen.

OIKEA SORMIKAS:
Neulo vasemman sormikkaan peilikuvaksi. Eli neulo seuraavasti: *3 o, 3 n*, toista *-* 3 kertaa, A.1, 3 n. Neulo 4 cm mallineuletta tähän tapaan. Jatka neulomalla seuraavasti: Neulo ensimmäiset 15 s oikein, 3 n, A.2, 3 n. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Peukalokiilan lisäykset tehdään krs:n 2. s:n molemmin puolin. Jaa työ pikkusormea varten näin: Siirrä ensimmäiset 12 s apulangalle (= kämmenpuoli), jätä seuraavat 9 s työhön ja siirrä loput 17 s apulangalle (= käden päällä).

Piirros

symbols = oikea s
symbols = nurja s
symbols = neulo 2 s oikein yhteen
symbols = nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
symbols = 1 langankierto 2 silmukan väliin
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 173-28

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (18)

country flag Françoise Guillochet wrote:

Je ne comprends pas qu'elles aiguilles utiliser pour les gants parisien. Aiguilles doubles pointes ok mais combien d'aiguilles, 2/3/4 ? Et combien de mailles sur chaque aiguilles. Je n'arrive pas a comprendre comment faire, Merci de votre réponse

27.12.2022 - 22:00

DROPS Design answered:

Bonjour Guillochet, on utilise traditionnellement 5 aiguilles en répartissant les mailles sur 4 aiguilles et en tricotant avec la 5ème aiguille. Vous pouvez répartir les mailles à raison de 9 m sur la 1ère, 10 m sur la 2ème, 9 m sur la 3ème, 10 m sur la 4ème (ou comme bon vous semble, ce n'est qu'un exemple). Bon tricot!

02.01.2023 - 10:36

country flag Elizabeth Bayley wrote:

The first row of the left glove is clear cut - but what about the next row. The instructions just say "when piece measures 4 cm . . . . ." If I knit the same pattern for the 2nd row, the rib doesnt work out evenly. Is there something left out of the pattern here?

21.10.2021 - 07:45

DROPS Design answered:

Dear Mrs Bayley, you will work the first 4 cm the same way, ie: P 3, A.1 (= 17 sts), * P 3, K 3 *, repeat from *-* 3 times in total, ie 3+ 17 +(6*3)= 38 sts. After 4 cm, work: P3 over P3, then A.2 over A.1, P3 over the next P3 and knit to the end of the round. Can this help?

21.10.2021 - 11:17

country flag Theresa wrote:

I had no trouble doing the glove but when I got to the fingers I couldn’t figure it out the sides never got sewed together? How do you do that?

25.02.2021 - 21:29

DROPS Design answered:

Dear Theresa, when working fingers you are casting on stitches towards hand (stitches on the threads) and picking up stitches in the previous finger worked. At the end, when all fingers are worked, you can sew some stitches between fingers if you still have some thread (use the tail from the beg of each finger for example). Happy knitting!

26.02.2021 - 08:22

country flag Elena wrote:

Buonasera, non capisco come fare il mignolo dopo aver messo le altre maglie sui fermamaglie; e poi come faccio ad avviare 1 nuova m verso la mano? C'è qualche tutorial che posso vedere? Grazie

19.11.2019 - 00:00

DROPS Design answered:

Buonasera Elena, provi a guardare se il video qui sotto le può essere di aiuto. Buon lavoro!

19.11.2019 - 22:44

country flag Janette wrote:

Hello Can you tell me how to down lad this pattern please also on instagram when I see one of your lovely patterns it says click on the image but nothing happens why is that please Thankyou Janette

17.01.2019 - 15:54

DROPS Design answered:

Dear Janette, our patterns can only be printed, but using a virtual printer you will be able to download them as a .PDF. Happy knitting!

17.01.2019 - 16:09

country flag Angela wrote:

Die Handschuhe lassen sich sehr leicht stricken nach dieser hervorragenden Anleitung. Und sie passen sich gut auf der Hand an. Vielen Dank dafür.

05.11.2018 - 16:44

country flag Olga Teresa Gagliardi wrote:

Buenas tardes, les hago esta consulta, los guantes se pueden hacer con dos agujas. Gracias Tere (Argentina)

06.04.2018 - 19:27

DROPS Design answered:

Hola Olga, estos guantes se trabajan en redondo. Por lo tanto no se pueden trabajar con 2 agujas rectas, sólo con agujas de doble punta o 2 agujas circulares.

08.04.2018 - 19:05

country flag Bossard wrote:

Si je comprends les augmentations se font a la fin du rangs ou il y a les15mailles jersey

17.01.2017 - 16:41

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bossard, les gants se tricotent en rond et on augmente pour le pouce de chaque côté de l'avant-dernière maille du tour, soit de chaque côté de l'avant-dernière maille jersey (= la 14ème m jersey à la fin du tour). Bon tricot!

18.01.2017 - 09:51

country flag Bossard wrote:

Doit on les tricoter en rond.a quel niveau faire les augmentations du pouces.on

17.01.2017 - 16:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bossard, les augmentations pour le pouce se font à 10 cm de hauteur totale, de chaque côté de l'avant-dernière m du tour, pour augmenter 1m, faites 1 jeté que vous tricoterez torse au tour suivant - cf vidéo réponse précédente. Bon tricot!

17.01.2017 - 16:33

country flag Bossard wrote:

Bonjour.je n'arrive pas a faire mes augmentations pour le pouce.merci de m aider

17.01.2017 - 13:30

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bossard, cette vidéo montre comment faire les augmentations du pouce pour une moufle (mais c'est la même technique pour des gants). Bon tricot!

17.01.2017 - 14:53