DROPS Snow
DROPS Snow
100% Villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 7.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS Extra 0-1229
DROPS Design: Malli nro ee-557
Lankaryhmä E tai C + C
----------------------------------------------------------
Koko: 35/37 - 38/39 - 40/42 - 43/44
Jalkapohjan pituus: n. 22 - 23 - 25 - 29 cm
Tohvelin pituus ennen huovutusta: 24 - 27- 28 - 32 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS SNOW:
joka kokoon 100 g nro 51, hillitty roosa
50-50-100-100 g nro 36, ametisti

HUOM: Mikäli neulot yksiväriset tohvelit, tarvitset joka kokoon 150 grammaa Snow-lankaa.

DROPS PUIKOT NRO 6 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 13 s x 17 krs sileää neuletta puikoilla nro 6 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Snow
DROPS Snow
100% Villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 7.20€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.
----------------------------------------------------------

TOHVELI:
Neulotaan tasona yhtenä kappaleena, sauma keskellä edessä ja takana. Tohveli neulotaan yläreunasta, nilkan keskeltä alkaen.
LUE KOKO OHJE ENNEN KUIN NEULOT TOHVELIT!

Luo 11-11-13-13 s puikoille nro 6 hillityn roosalla langalla. Neulo AINAOIKEAA (kts. selitys yllä) ja luo SAMALLA jokaisen oikean puolen krs:n loppuun silmukoita seuraavasti: 2 x 3 s ja 3 x 1 s = 20-20-22-22 s. Lisätyillä silmukoilla neulotaan ainaoikeaa. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun kaikki tarvittavat s:t on luotu (työn pituus on n. 4 cm), päätä seuraavan oikean puolen krs:n ensimmäiset 6 s = 14-14-16-16 s. Luo seuraavan nurjan puolen krs:n loppuun 17-21-21-25 s = 31-35-37-41 s työssä.

Vaihda ametistin väriseen lankaan. Jatka neulomalla sileää neuletta. Neulo 2 krs ametistin värisellä langalla. Vaihda sitten hillityn roosaan lankaan ja neulo seuraavasti: Neulo 2 krs hillityn roosalla langalla, neulo sitten 2 lyhennettyä kerrosta näin (1. krs = oikea puoli): Neulo ensimmäisillä 19-23-23-27 s:lla sileää neuletta, käännä työ ja neulo takaisin. Neulo 2 krs kaikilla silmukoilla ametistin värisellä langalla. Neulo sitten 2 krs hillityn roosalla langalla, neulo ensimmäisillä 19-23-23-27 s:lla 2 lyhennettyä kerrosta hillityn roosalla langalla kuten aiemmin. Jatka neulomista ametistin värisellä langalla. Kun työn pituus aloitusreunasta neulomissuuntaan mitattuna on 13-14-14-15 cm, kiinnitä 1 merkkilanka työhön = keskellä jalan alla. Kun olet merkkilangan jälkeen neulonut yhtä monta krs ametistin värisellä langalla kuin ennen merkkilankaa, neulo seuraavasti (1. krs = oikea puoli): Neulo 2 krs hillityn roosalla langalla, neulo ensimmäisillä 19-23-23-27 s:lla 2 lyhennettyä kerrosta kuten aiemmin. Neulo 2 krs kaikilla silmukoilla ametistin värisellä langalla, neulo sitten 2 krs hillityn roosalla langalla ja neulo hillityn roosalla langalla ensimmäisillä 19-23-23-27 s:lla 2 lyhennettyä kerrosta. Neulo 2 krs kaikilla silmukoilla ametistin värisellä langalla.

Vaihda hillityn roosaan lankaan. Jatka neulomalla ainaoikeaa. Päätä seuraavan oikean puolen krs:n ensimmäiset 17-21-21-25 s. Luo seuraavan nurjan puolen krs:n loppuun 6 s = 20-20-22-22 s. Päätä sitten jokaisen nurjan puolen krs:n alusta näin: Päätä 3 x 1 s ja 2 x 3 s = 11-11-13-13 s. Päätä loput s:t kerralla.

VIIMEISTELY:
Kts. mittapiirros. Taita tohveli keskeltä jalan alta ja ompele yhteen keskeltä edestä kärjestä ylös ensimmäiseen luomisreunaan ja viimeiseen päätösreunaan. Ompele tohveli yhteen keskeltä takaa. Neulo toinen tohveli samoin.

HUOVUTUS:
Laita tohvelit pesukoneeseen ja käytä pesuainetta ilman entsyymejä ja optisia valkaisuaineita. Aseta kone 40 asteen pesuohjelmalle, tavallinen linkous, ei esipesua. Pue pesun jälkeen tohvelit jalkaan ja venytä ne oikean kokoisiksi niiden vielä ollessa märät. Jatkossa tohvelit pestään samoin kuin villavaatteet.

HUOVUTUKSEN JÄLKEEN:
Mikäli työ ei ole huopunut riittävästi ja se on tästä syystä hieman liian iso: Pese märkä vaate uudestaan pesukoneessa ja laita lisäksi halutessasi pesukoneeseen froteepyyhe (50x70 cm). HUOM: Älä käytä lyhyttä pesuohjelmaa!
Jos neule on huopunut liikaa ja se on liian pieni: Vedä märkä vaate oikeaan muotoonsa. Mikäli vaate on jo kuivunut, kostuta se uudelleen ja vedä se sitten oikeaan muotoonsa.
Muistathan - jatkossa neule pestään samoin kuin villavaatteet.

Piirros

symbols = neulomissuunta
symbols = keskellä jalan alla
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Extra 0-1229

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (13)

country flag Riviere wrote:

Question sur le feutrage : programme à 40° essorage normal. Quel programme laine ou autre et essorage normal combien de tour 600 900 1200 ? J'ai fait programme laine 40° ça n'a pas feutré puis programme coton 40° essorage 900 et vraiment trop feutré le chausson est maintenant trop serré. Merci de m'indiquer avec plus de précision et la durée aussi du programme pour feutrer habituellement. Merci

13.03.2022 - 14:39

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Riviere, toutes les machines sont différentes, l'idéal est que vous fassiez un essai au préalable sur un échantillon - à titre d'informations, sur la mienne, je garde un essorage à 600 t (le "basique" de mon lave-linge). Il faut feutrer en programme normal, pas laine, car le programme laine ne sera pas suffisant (c'est en général un programme doux). Retrouvez d'autres infos sur le feutrage ici. Bon tricot!

14.03.2022 - 11:14

country flag Alice wrote:

Buongiorno, leggo che per questo modello sono consigliati i ferri n°6, ma sul sito del rivenditore del filato Eskimo sono indicati i ferri n°9! a quale informazione devo fare affidamento?

30.03.2020 - 19:30

DROPS Design answered:

Buongiorno Alice, questo è un modello che dev'essere infeltrito, quindi lavorato in modo più stretto anche prima dell'infeltrimento. Provi a lavorare con il 6mm indicato nel modello e controlli che il suo campione corrisponda a quello indicato: in caso negativo usi il numero di ferri che le permette di ottenere il campione indicato nel modello. Buon lavoro!

31.03.2020 - 09:09

country flag Jannie wrote:

Tøflerne er ikke krøbet eller filtet efter vask på 40 grader. Har ikke brugt sæbe, centrifugering på 1200 omdrejninger. Hvad kan jeg så prøve.

09.10.2018 - 15:43

DROPS Design answered:

Hei Jannie. Det var leit å høre, hvilken farge og partinummer er garnet? Du kan prøve igjen, denne gangen med litt grønnsåpe og høyere sentrifugering hvis det er mulig. God fornøyelse.

16.10.2018 - 13:05

Britta Bousba wrote:

Skal man absolut filtrere arbejdet? Kan man ikke bare lave dem uden at filtrere? Britta

27.07.2018 - 17:06

DROPS Design answered:

Hej Britta, Hvis du ikke filter dem så vil de blive for store. Men vi har mange tøfler i DROPS Eskimo som ikke skal filtes. God fornøjelse!

30.08.2018 - 14:45

country flag Bibou wrote:

Bonjour merci c'est niquel j'ai réussi à le faire. Par contre jai une autre question général, quand j'ai cousu comme indiqué le bout reste pointu , comment faire pour qu'il soit arrondi vers le talon ? Car ça me fait un talon pointu

16.01.2018 - 17:24

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, vous pourrez les mettre en forme après feutrage, dès sortie de la machine, et tant qu'ils sont encore humides. Bon tricot!

17.01.2018 - 08:20

country flag Bibou wrote:

Merci à vous je viens de recommencer et de m'apercevoir que c'était bien ça mais je me suis juste trompé j'avais rajouté les mailles en début et non en fin de rang envers . Merci de prendre le temps de me répondre . Une fois que je serai arrivé au marqueur il faudra que je le place où exactement ? Il n y a pas de maille en particulier juste au milieu ?

12.01.2018 - 15:23

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, vous pouvez le placer entre les mailles du dernier rang, ce marqueur sert à bien repérer le milieu de l'ouvrage. Bon tricot!

15.01.2018 - 10:59

country flag Bibou wrote:

C'est pourtant ce que j'ai fait ça donne la bonne forme mais la pointe se trouve tout en haut et pas vers le bas .Ça me paraît bizarre c'est moi qui doit mal comprendre et malgré les vidéos et explications je ne comprends pas comment les monter à la fin d'un rang . Merci

12.01.2018 - 14:26

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, cette vidéo montre comment monter les mailles en fin de rang. Dans la vidéo, elles sont montées à la fin du rang sur l'envers, pour les chaussons, montez les premières mailles du début du chausson en fin de rang sur l'endroit. Pour toute aide complémentaire individuelle, n'hésitez pas à contacter votre magasin ou à vous enregistrer sur le forum DROPS. Bon tricot!

12.01.2018 - 14:46

country flag Bibou wrote:

En gros je fais mon rang endroit que je tricote ensuite je rajoute des mailles et après je tricote le rang envers . C'est bien ça ?

11.01.2018 - 21:12

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, Vous montez 11-13 m et *tricotez 1 rang sur l'endroit en montant 3 m à la fin de ce rang. Tournez, tricotez 1 rang sur l'envers sur toutes les mailles*. Répétez de *-* encore 1 fois. *Tournez. S ur l'endroit, tricotez toutes les mailles et montez 1 m à la fin du rang, tournez, sur l'envers, tricotez 1 rang sur toutes les mailles*, répétez 3 fois au total de *-*. = vos augmentations seront à gauche, vu sur l'endroit. Bon tricot!

12.01.2018 - 08:56

country flag Bibou wrote:

Est ce normal que quand je tricote , le côté se trouve vers le haut et non le bas comme sur le diagramme ? Je fais comme indiqué les augmentations sur le côté droit et la pointe du côté se trouve au dessus et non en bas

11.01.2018 - 21:07

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, votre ouvrage doit ressembler à celui du schéma, les augmentations se font toutes du même côté: en fin de rang sur l'endroit (sur l'envers, vous tricotez les mailles sans augmenter) jusqu'à ce que vous ayez 20-22 m.

12.01.2018 - 08:53

country flag Bibou wrote:

Bonjour, désolé si je vous pose pleins de questions à chaque fois, quand vous dites augmenter sur chaque rang à l'endroit . Est ce l'endroit de l'ouvrage? Ou chaque rang endroit ? Mais vu que c'est du point mousse j'augmente sur tous les rangs peut importe le sens de l'ouvrage ?

10.01.2018 - 19:36

DROPS Design answered:

Bonjour Bibou, on va augmenter à la fin de chaque rang sur l'endroit, soit à gauche quand on regarde l'ouvrage sur l'endroit. Les augmentations vont être d'un côté seulement. Puis on va rabattre des mailles en début de rang sur l'endroit (= à droite, vu sur l'endroit) et monter des mailles en fin de rang sur l'envers (= à droite, vu sur l'endroit). Le schéma en bas de page vous aidera sans doute à bien visualiser. Bon tricot!

11.01.2018 - 08:38