DROPS Alpaca Bouclé
DROPS Alpaca Bouclé
80% Alpakkaa, 15% villaa, 5% Polyamidia
alkaen 2.95 € /50g
DROPS Lace
DROPS Lace
70% Alpakkaa, 30% Silkkiä
Poistunut
find alternatives
DROPS Super Sale
DROPS 148-34
DROPS Design: Malli nro ab-033
Lankaryhmä C + A
----------------------------------------------------------
Koko: S - M - L - XL - XXL - XXXL
Langanmenekki: Garnstudion DROPS ALPACA BOUCLE:
300-350-400-400-450-500 g nro 0100, luonnonvalkoinen
Sekä: Garnstudion DROPS LACE:
joka kokoon 100 g nro 0100, luonnonvalkoinen

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 5,5 tai käsialan mukaan.
DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 4,5 (ainaoikein -neulottuihin reunuksiin).
NEULETIHEYS: 16 s x 20 krs sileää neuletta Alpaca Boucle -langalla, puikoilla nro 5,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Alpaca Bouclé
DROPS Alpaca Bouclé
80% Alpakkaa, 15% villaa, 5% Polyamidia
alkaen 2.95 € /50g
DROPS Lace
DROPS Lace
70% Alpakkaa, 30% Silkkiä
Poistunut
find alternatives

Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Jakku neulotaan raidoittaen seuraavasti:
2 krs Alpaca Boucle -langalla
2 krs Lace-langalla
Toista jatkossa näitä 4. krs:ta.

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.
--------------------------------------------------------

JAKKU:
Neulotaan tasona yhtenä kappaleena. Aloita etukappaleen yläreunasta ja luo myöhemmin takakappaleen s:t.

ETUKAPPALE:
Luo 104-108-110-114-118-120 s (sis. 1 reunas kummassakin reunassa) pyöröpuikolle nro 4,5 Alpaca Boucle -langalla. Neulo tasona AINAOIKEAA (ks. selitys yllä). Kun työn pituus on 4 cm, vaihda pyöröpuikkoon nro 5,5. Jatka neulomalla sileää neuletta ja MALLINEULETTA, lukuun ottamatta 1 ainaoikeinneulottua reunas kummassakin reunassa. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn pituus on 18-18-20-20-21-21 cm, luo 2 seuraavan krs:n loppuun 5 s = 114-118-120-124-128-130 s. Jatka mallineuletta sileänä neuleena, neulo kuitenkin jatkossa kummankin reunan reunimmaiset 6 s ainaoikein -neuleena.
Kun työn pituus on 33-34-37-38-40-41 cm, luo 2 seuraavan krs:n loppuun 25-27-29-30-32-33 s = 164-172-178-184-192-196 s. Jatka mallineuletta sileänä neuleena, neulo kuitenkin jatkossa kummankin reunan reunimmaiset 30-32-34-35-37-38 s ainaoikein -neuleena. Kun työn pituus on 37-38-41-42-44-45 cm, luo 2 seuraavan krs:n loppuun 28-28-32-32-34-34 s = 220-228-242-248-260-264 s.

TAKAKAPPALE:
= 220-228-242-248-260-264 s työssä. Jatka neulomalla mallineuletta sileänä neuleena, lukuun ottamatta 6 ainaoikeinneulottua s kummassakin reunassa. Kun työn pituus on 79-82-87-90-94-97 cm, vaihda pyöröpuikkoon nro 4,5. Jatka neulomista kaksinkertaisella Alpaca Bouclé -langalla. Neulo tasona ainaoikeaa, kunnes työn pituus on 83-86-91-94-98-101 cm. Päätä s:t löyhästi.

VIIMEISTELY:
Ompele reuna A ja reuna B (ks. mittapiirros) yhteen yhden reunasilmukan päästä = sivusauma. Työhön jäävä aukko = vasen kädentie. Ompele reuna C ja reuna D yhteen samalla tavalla.

Piirros

symbols = neulomissuunta
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 148-34

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (59)

country flag Joanna wrote:

Dzień dobry, czy można wykonać sweter w całości z włóczki Alpaca Bouclé albo innej z grupy C? Zależy mi aby kardigan był cieplejszy, mniej ażurowy. O ile więcej powinnam użyć włóczki Alpaca Bouclé (rozmiar M)?

19.01.2023 - 11:04

DROPS Design answered:

Witaj Joanno, kardigan jest wykonany z Alpaca Bouclé i Lace. Jeżeli chcesz użyć tylko włóczki Alpaca Bouclé to będzie on jeszcze bardziej ażurowy. Aby tego uniknąć użyj mniejszych drutów i na podstawie wykonanej próbki oblicz jakie będą wymiary swetra. Patrz kurs DROPS TUTAJ. Co do ilości potrzebnej włóczki skontaktuj się ze sklepem, w którym kupujesz włóczki DROPS. Pozdrawiamy!

20.01.2023 - 15:31

country flag Carmen wrote:

Buenos días, me gustaría hacer este chaleco peo no entiendo que para toda la pieza necesite 400 gr de Alpaca Boucle y solo 100 de Lace si tengo que hacer dos hileras con cada tipo de lana. También pido orientación sobre con que lana puedo sustituir la Lace al estar descatalogada, si voy a utilizar Alpaca Boucle beige. Y, ya por último, donde puedo ver como se cambia de hilo cada dos hileras. Muchas gracias por su atención. Quedo a la espera de sus respuestas. Gracias

22.09.2021 - 14:31

DROPS Design answered:

Hola Carmen, para sustituir Lace recomendamos Kid-Silk, que tiene un metraje similar. Las cantidades son correctas, debido al alto metraje de la lana, por lo que cada ovillo cunde mucho. El cambio del hilo se trabaja como siempre al final de la vuelta; el hilo que se deja de trabajar no se corta, sino que se lleva por el lado, para recogerlo al cambiar de color de nuevo.

03.10.2021 - 23:11

country flag Emma wrote:

Despite having asked and being told I needed all the yarn, I have 100g of bouclé and 50g of lace left at the end of the small size - and the garment is perfect. This is really frustrating. Are there any other patterns that use these two yarns?

05.10.2020 - 13:37

DROPS Design answered:

Dear Emma, the piece in the picture was knitted using the given amount of yarn, however, everybody knits differently. We are sorry, you have leftovers,. Most stores take back unopened skeins., you can use them together for a nice neck warmer, or a hat. Happy Knitting!

11.10.2020 - 06:45

country flag Emma wrote:

I accidentally only got 50g of the lace and managed to buy it in a colour that is now really hard to find (light grey green), will I need 100g for the smallest size?

23.07.2020 - 15:22

DROPS Design answered:

Hi Emma, Yes, the pattern needs 100g of Lace in all sizes. Happy crafting!

24.07.2020 - 07:17

country flag Michelle wrote:

Bonjour Est ce que "Continuer en point fantaisie et jersey mais tricoter les 6 m de chaque côté au point mousse." signifie point fantaisie (Lace et alpaca ) et les 6 mailles du bord en mousse juste alpaca bouclé ?

05.04.2019 - 23:43

DROPS Design answered:

Bonjour Michelle! Vous travaillez les 6 mailles de chaque cote au point mousse en alternant les 2 qualités comme indiqué. Les mailles au milieu (entre les 6 mailles de chaque cote) sont tricotees en jersey en alternant les 2 qualités comme indiqué. Bon tricot!

06.04.2019 - 11:16

country flag Alice Faccani wrote:

Purtroppo ho sbagliato in pieno la taglia facendolo troppo grande. Avevo paura che una xl non bastasse e ho fatto la doppia x. Adesso è troppo largo e mi ingoffa troppo come modello. Come tipologia di modello va bene per chi è di taglia contenuta. Suggerisco, oltre che fornire l'altezza e la tg della modella, di fornire qualche dettaglio sul rapporto tg della modella e tg del maglione mostrato in foto. In questo modo forse si riesce a capire la vestibilità e le proporzioni di vestibilità.

22.01.2019 - 13:49

country flag Ritta wrote:

Are the edge stitches knitted with alpaca boucle or do they change every 2 rows to lace too?

20.12.2018 - 08:35

DROPS Design answered:

Hi Ritta. You work PATTERN across the edge sts too. Happy knitting

20.12.2018 - 11:57

country flag Aissela Laudo wrote:

"Quando il lavoro misura 18-18-20-20-21-21 cm, avviare 5 nuove m alla fine dei 2 ferri successivi . -5 maglie alla fine del 1° e 5 alla fine del 2°? - con metodo a occhiello o cavo?voi come lo avete fatto? - meglio farlo su righe con boucle o lace? Grazie !

24.11.2018 - 12:41

DROPS Design answered:

Buongiorno Aissela. Deve aumentare 5 maglie alla fine del primo ferro e 5 alla fine del secondo. Può seguire il metodo spiegato nel video che alleghiamo. È indifferente con quale filato avvia le maglie. Buon lavoro!

24.11.2018 - 16:40

Hadar wrote:

Just so i get this right, i knit the garter edge in the start with one thread of alpaca boucle and then every two rows i have to change the threads from lace to alpaca boucle, and at the end i do a garter stitch with 2 threads of alpaca boucle? do i cut the yarn eack time i'm switching to the other or do i continue with the thread i left 2 rows before?

08.11.2018 - 16:03

DROPS Design answered:

Dear Hadar, since you only work 2 rows each yarn you don't need to cut the yarn - just let it follow upwards - see video about stripes here. Happy knitting!

09.11.2018 - 08:27

country flag Du Sablon wrote:

Point de fantaisie est tout en l'endroit où mousse Merci

03.01.2017 - 22:10

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Du Sablon, on tricote en jersey en alternant les 2 qualités comme indiqué. Bon tricot!

04.01.2017 - 09:07