DROPS 139-2
DROPS design: Malli nro LA-008
Lankaryhmä A
---------------------------------------------------------
Mitat:
Yläreunan leveys (pingotuksen jälkeen): n. 140 cm
Pituus keskeltä takaa (pingotuksen jälkeen): n. 75 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS LACE:
100 g nro 3620, punainen

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) nro 3,5 tai käsialan mukaan. HUOM: Lue neuletiheydestä alla!

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Lace
DROPS Lace
70% Alpakkaa, 30% Silkkiä
Poistunut
find alternatives

Mallin ohjeet

NEULETIHEYS:
Tämä neule pingotetaan myöhemmin mittoihinsa, joten neuletiheys ei ole niin tärkeä. On kuitenkin hyvä tarkistaa, ettei neulota liian löyhää/kireää. Tee sileäneuleinen mallitilkku puikoilla nro 3,5 ja tarkista, että saat seuraavan neuletiheyden: n. 23 s x 30 krs = 10 x 10 cm.
AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.
MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset M.1 ja M.2. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna. Piirros M.1A näyttää piirroksen M.1B mallineuletta peilikuvana.
LISÄYSVINKKI:
Neulo samaan silmukkaan 5 s seuraavasti: 1 o, 1 langankierto, 1 o, 1 langankierto, 1 o. HUOM: Vältät keskisilmukan heikentymistä lisäysten yhteydessä, tekemällä lisäykset samanaikaisesti sekä kyseisen krs:n keskisilmukaan että edellisen krs:n keskisilmukkaan.
---------------------------------------------------------

HUIVI:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla, keskeltä takaa niskasta alaspäin.

Luo 3 s pyöröpuikolle nro 3,5 Lace-langalla. Neulo seuraavasti:
1. krs: Neulo 2 oikeaa s 1. ja 2. s:aan, ja neulo 1 oikea s 3. s:aan = 5 s.
2. krs: Neulo oikeaa.
3. krs: 1 o, 2 oikeaa s seuraavaan s:aan, kiinnitä 1 merkkilanka seuraavaan s:aan (keski-s), 2 oikeaa s seuraavaan s:aan, 1 o = 7 s.
4. krs: Neulo kaikki s:t oikein.
5. krs (= nurja puoli): 2 o (= reunas), 3 n ja 2 o (= reunas).
Jatka neulomalla seuraavasti: 2 AINAOIKEINNEULOTTUA (ks. selitys yllä) reunas, M.1A, 1 s sileää neuletta (keski-s), M.1B ja 2 ainaoikeinneulottua reunas. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun olet neulonut piirroksen M.1 loppuun, jatka mallineuletta ja lisäyksiä kuten aiemmin, eli lisää jokaisella oikean puolen krs:lla 4 s.
Neulo kunnes huivin pituus keskeltä takaa mitattuna (hieman venytettynä) on n. 42 cm ja olet viimeksi neulonut nurjan puolen krs:n. Lisää seuraavalla krs:lla (= oikea puoli) keskisilmukat 5 s:aan (KS. LISÄYSVINKKI). Neulo sitten mallineuletta piirroksen M.2 mukaisesti seuraavasti: 2 s ainaoikeaa, neulo ensimmäisillä 2 s:lla mallineuletta piirroksen M.2A mukaisesti, kiinnitä 1 merkkilanka työhön, neulo sitten mallineuletta piirroksen M.2B mukaisesti kunnes olet keskimmäisten 3 s:n kohdalla, kiinnitä 1 merkkilanka työhön, neulo keskisilmukoilla mallineuletta piirroksen M.2C mukaisesti, kiinnitä 1 merkkilanka työhön, neulo sitten mallineuletta piirroksen M.2D mukaisesti kunnes jäljellä on 4 s, kiinnitä 1 merkkilanka työhön, neulo seuraavilla 2 s:lla mallineuletta piirroksen M.2E mukaisesti ja neulo lopuksi 2 s ainaoikeaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työssä on 20 piirroksen M.2 kerrosta. Jatka neulomalla seuraavasti: 2 s ainaoikeaa, neulo seuraavilla 8 silmukalla mallineuletta piirroksen M.2Ax mukaisesti, jatka mallineuletta kuten alla, kunnes jäljellä on 10 s, neulo seuraavilla 8 silmukalla mallineuletta piirroksen M.2Ex mukaisesti, 2 s ainaoikeaa. Jatka mallineuletta tähän tapaan, kunnes työn pituus keskeltä takaa mitattuna (hieman venytettynä) on n. 60 cm.
Päätä s:t kaksinkertaisella langalla näin: Neulo 2 s oikein, siirrä s:t takaisin vasemman käden puikolle ja neulo ne kiertäen oikein yhteen (eli neulo s:t takakautta yhteen). *Neulo 1 s (= 2 s oikean käden puikolla), siirrä s:t takaisin vasemman käden puikolle ja neulo ne kiertäen oikein yhteen*, toista *-* kunnes olet päättänyt kaikki s:t. Tällä tavoin päätösreunasta tulee joustava.

PINGOTUS:
Laita huivi haaleaan veteen ja odota, kunnes se on läpimärkä. Purista varovasti vesi pois (älä väännä). Laita sitten huivi pyyheliinan sisään ja rullaa pyyheliinaa. Purista lisää vettä pois, kunnes huivi on vain hieman kostea.
Aseta neule mittoihinsa sopivalle alustalle ja kiinnitä nuppineuloin. Anna kuivua. Toista tämä menettelytapa jokaisen pesun jälkeen.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 25.06.2018
Piirroksen M.2 mallineuleen ohjeeseen on tehty päivitys.

Piirros

symbols = oikea s oikealta puolelta, nurja s nurjalta puolelta
symbols = 1 langankierto 2 silmukan väliin
symbols = 2 s oikein yhteen
symbols = nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
symbols = nosta 1 s neulomatta, neulo 2 s oikein yhteen, vedä nostettu s kavennuksen yli
diagram
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 139-2

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (74)

country flag Ellen Bergli kirjoitti:

1.Tips til økning av midtmaske gjør jeg lett etter øketips, men dette skal jo gjøres I samme omgang som M2 begynner. Når jeg har strikket M2A og M2B, er jeg etter instruksjonen kommet til de 3 midtmaskene, som er det jeg trenger til M2C, og jeg kan fortsette med M2D og M2E. Eller?? Ifølge instruksjonen skal jeg Fortsett med dette mønsteret i alt 20 pinner. Da er jeg kommet langt forbi M2Ax. Hvordan skal dette forståes?

12.03.2024 - 23:05

DROPS Design vastasi:

Hej Ellen, vi forstår ikke rigtig dit spørgsmål... men det er samme mønster som strikkes over de nye masker, som du har taget ud på midten :)

19.03.2024 - 11:23

country flag Kajsa kirjoitti:

Hej och tack för svar. Men det var inte riktigt svar på min fråga. Jag förstår hur jag ska göra själva ökningen, men inte på vilket varv. Är det på första mönstervarvet i M2?

12.06.2023 - 14:01

DROPS Design vastasi:

Hei Kajsa. Ja, 1. rad i M.2 viser økninger, disse strikkes fra retten. mvh DROPS Design

19.06.2023 - 07:56

country flag Kajsa kirjoitti:

Jag förstår inte hur det varv där mittmaskan ska ökas till fem ska stickas. Ska det vara bara räta maskor?

10.06.2023 - 01:28

DROPS Design vastasi:

Hei Kajsa. Jo, når du kommer til midtmasken, strikker du i denne og i midtmasken fra forrige pinne slik: Strikk 1 rett maske, ikke ta masken av på venstre pinne, gjør et kast om høyre pinne = 2 masker på høyre pinne, strikk 1 maske rett i samme maske (de to maskene du strikket 1. maske i) = 3 masker på høyre pinne (ikke ta masken av på venstre pinne), gjør et nytt kast om høyre pinne = 4 masker på høyre pinne og strikk 1 maske rett i samme maske (de to maskene du strikket 1. og 3. maske i) = 5 masker på høyre pinne. Slipp maskene på venstre pinne av. Du har nå økt med 4 masker i en og samme maske = 5 masker. mvh DROPS Design

12.06.2023 - 13:00

country flag Lucia kirjoitti:

Ringrazio per la risposta, ma dopo aver lavorato altri 4 ferri di M2 il diagramma successivo non si inserisce correttamente. Inoltre sulle maglie aumentate dovrebbe man mano allargarsi il motivo delle altre maglie ma occorrerebbe rivedere gli schemi.

20.03.2022 - 20:31

DROPS Design vastasi:

Buonasera Lucia, abbiamo inviato una segnalazione al settore design, se ci dovessero essere delle correzioni le troverà direttamente online. Buon lavoro!

02.07.2022 - 22:07

country flag Lucia kirjoitti:

Buongiorno, non mi è chiaro questo passaggio: la spiegazione indica di proseguire finché non sono state lavorate in tutto 20 righe del diagramma M.2 ma il diagramma M.2 è composto da 16 ferri, se si riprende da capo il diagramma M.2A prima di iniziare M.2Ax ci sono altri 6 ferri e quindi diventano 22. Grazie.

12.03.2022 - 10:24

DROPS Design vastasi:

Buonasera Lucia, deve lavorare il diagramma A.2 intero e poi altri 4 ferri del diagramma. Buon lavoro!

13.03.2022 - 14:48

country flag Pascale kirjoitti:

Bonjour Je ne comprends pas ce que je dois faire après avoir tricoté M1b et M1a. IL est indiqué "continuer le point fantaisie et les augmentations de la même façon, c'est-à-dire augmenter 4 m tous les rangs sur l'endroit. " Quel point fantaisie ? Sachant que je me retrouve avec 13 mailles + 2 mailles point mousse de chaque côté.

02.09.2018 - 15:47

DROPS Design vastasi:

Bonjour Pascale, vous continuez simplement comme avant (répétez par ex les 2 derniers rangs des diagrammes, vous aurez juste plus de mailles (1 dim, 1 jeté ou 1 jeté, 1 dim) entre le début et la fin du motif. Bon tricot!

04.09.2018 - 13:12

country flag Marie Madeleine kirjoitti:

Bonjour, Après une longue réflexion et des recherches , j'ai enfin refait les diagrammes M 2 A et M2 E qui présentent des ERREURS...les explications manquent de précisions et il vaut mieux être experte pour le tricoter jusqu'au bout. Toutefois le rendu est très joli. Bonne journée

06.06.2018 - 07:49

country flag Marie-Madeleine kirjoitti:

Bonjour, Si j'ai bien compris le 2ème motif M2 est bordé de 2 mailles jersey (en plus des 2 mailles lisière), le 3ème de 4 mailles jersey et ainsi de suite. Merci de votre réponse Cordialement

29.05.2018 - 16:08

DROPS Design vastasi:

Bonjour Marie-Madeline, une correction a été faite pour la façon de tricoter M.2 - Bon tricot!

25.06.2018 - 15:54

country flag Marie-Madeleine kirjoitti:

Bonjour madame, Quand j'ai tricoté M 2 une fois en hauteur pour M2A j'ai 13 mailles : donc 8 pour M2 B il reste 5 mailles et non 4.. Ensuite je commence par 2 m lisière puis 2 m puis M2 A sur 2 mailles. Au rang suivant (rang 3) comment tricoter les 2 mailles endroit après les 2 m lisière et avant M2A ? Si je suis les indications j'obtiens alors 4 mailles lisière et non 2 comme précédemment. Je suis perdue.Merci de votre aide Bonne journée

29.05.2018 - 13:55

DROPS Design vastasi:

Bonjour Marie-Madeleine, le modèle va être vérifié dès que possible, merci d'avance pour votre patience.

30.05.2018 - 15:02

country flag M Madeleine kirjoitti:

Bonjour, Quand j'ai tricoté 1 fois M2 en hauteur je suis les indications données (rang 1 après M2) Ensuite au rang 3 (après avoir tricoté 1 fois M2) je ne sais pas comment commencer ce rang. Merci de votre aide Bonne soirée

28.05.2018 - 22:01

DROPS Design vastasi:

Bonjour M Madeleine, après avoir tricoté 1 x M.2 en hauteur, répétez les 2 derniers rangs de M.2B, M.2C et M.2D, et, en même temps, reprenez M.2A et M.2E à partir du 1er rang ainsi: 2 m end, M.2A sur les 2 m suivantes, M.2B sur les 8 m suivantes, et tricotez M.2E ainsi: M.2D au-dessus des 8 premières m et commencez M.2E à partir du 1er rang sur les 2 m suivantes, 2 m end. Après les 2 premiers rangs, répétez M.2B,C et D et continuez M.2A et M.2E (= rang 3 de ces diagrammes). Bon tricot!

29.05.2018 - 08:58