DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 5.40€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS SS24
DROPS Baby 21-28
DROPS Design: Malli nro FA-032-by
Lankaryhmä A
--------------------------------------------------------
Koko: 1/3 - 6/9 - 12/18 kk (2 - 3/4) v
= 56/62 - 68/74 - 80/86 (92-98/104) cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS FABEL:
100-100-100 (150-200) g nro 901, karkki

DROPS SUKKAPUIKOT ja PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 2,5 tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: 26 s x 34 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Villaa, 25% Polyamidia
alkaen 2.70 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 5.40€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

KAVENNUSVINKKI:
Kavenna merkkilangan molemmin puolin seuraavasti:
Kolmen s:n päässä merkkilangasta: 2 s oikein yhteen, 1 o.
Merkkilangan jälkeen: 1 o, nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli.
---------------------------------------------------------

HOUSUT:
LAHJE: Neulotaan suljettuna neuleena alhaalta ylös.
Luo löyhästi 52-56-60 (64-68) s sukkapuikoille nro 2,5 Fabel-langalla. Kiinnitä 1 merkkilanka krs:n alkuun = lahkeen sisäreuna. Neulo 1 krs oikein. Neulo sitten 5-5-6 (6-6) cm 2 o/2 n -joustinneuletta suljettuna neuleena. Jatka neulomalla sileää neuletta. Kun olet neulonut 2 cm sileää neuletta, lisää merkkilangan molemmin puolin 1 s. Toista tällaiset lisäykset joka 3.-4.-5. (8.-12.) krs yht. 10-11-10 (9-8) kertaa = 72-78-80 (82-84) s. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn pituus on 16-19-22 (27-33) cm ja kaikki tarvittavat lisäykset on tehty, jaa työ lahkeen sisäreunasta ja jatka neulomista tasona (tällä tavoin lahkeet voidaan myöhemmin helpommin siirtää samalle pyöröpuikolle). Luo nyt kumpaankin reunaan 1 s saumaa varten = 74-80-82 (84-86) s. Kun työn pituus on 18-21-24 (29-35) cm, päätä kummastakin reunasta 3 s = 68-74-76 (78-80) s. Laita työ odottamaan ja neulo toinen lahje samoin.

HOUSUT:
Ota molemmat lahkeet samalle pyöröpuikolle nro 2,5 = 136-148-152 (156-160) s. Kerroksen vaihtumiskohta on keskellä takana. Kiinnitä 1 merkkilanka keskelle eteen. Neulo sileää neuletta suljettuna neuleena ja kavenna SAMALLA keskiedun merkkilangan molemmin puolin 1 s (LUE KAVENNUSVINKKI). Toista tällaiset kavennukset joka 2.krs yht. 5-8-7 (6-5) kertaa = 126-132-138 (144-150) s. Kun työn pituus on 32-38-42 (48-55) cm, neulo 1 krs sileää neuletta ja säädä SAMALLA s-luku 124-132-140 (144-152) s:aan. Tee sitten korotus takana seuraavasti: Neulo krs:n alusta 12 s, käännä työ (aina kun olet kääntynyt työn keskellä, nosta ensimmäinen s neulomatta ja kiristä lanka, jottei työhön muodostuisi reikää), neulo 24 s ja käännä työ, neulo 36 s ja käännä työ, neulo 48 s ja käännä työ. Jatka lyhennettyjä kerroksia tähän tapaan, eli neulo aina 12 s lisää, ennen kuin käännyt, kunnes olet kääntynyt yht. 10-10-10 (12-12) kertaa. Jatka sitten neulomalla 2 o/2 n -joustinneuletta. Kun työn pituus on 40-46-50 (56-63) cm, päätä s:t.
Ompele haarasauma.
Pujota tarvittaessa kuminauha joustinneuleen yläreunaan.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 22.08.2016
Uusi langanmenekki: Garnstudion DROPS FABEL:
100-100-100 (150-200) g nro 901, karkki
Päivitetty nettiin: 22.03.2021
Korjaus ohjeen lopussa olevaan tekstiin: Pujota tarvittaessa kuminauha joustinneuleen yläreunaan.

Piirros

diagram measurements
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Baby 21-28

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (34)

country flag Christine kirjoitti:

Ich weiss die Frage wurde schon gestellt, aber ich verstehe das auch nicht mit dem Schritt. Sie komisch aus wenn ich die abgeketteten 3 Maschen zus. nähe. Dann gibt es so eine komische Wölbung am Bein. Verstehe nicht, warum die letzten 2 cm am Bein hin und her gestrickt werden und dann am Schluss wieder zus. genäht werden. Eben diese Naht sieht komisch aus und es gibt im Schritt auch keinen richtigen Spickel. Schade für soviel Arbeit. Bin keine Strickanfängerin, was mache ich falsch?

15.03.2023 - 18:35

DROPS Design vastasi:

Liebe Christine, Sie sollen die Maschen vom Vorderteil mit den Maschen vom Rückenteil (beide Beine) zusammennähen; wenn Sie es aber lieber möchten, können Sie auch die abgkettene von jedem Bein zusammennähen. Viel Spaß beim stricken!

20.03.2023 - 15:53

country flag Gabriele kirjoitti:

Hallo Liebes Drops Team, habe die Hose nun fast fertig gestrickt. Für die Größe 6/9 Monate. Werden die 46 cm vorn oder hinten gemessen ? wo es durch die verkürzten Reihen ja länger ist.

05.09.2022 - 16:50

DROPS Design vastasi:

Liebe Gabriele, die 46 cm messen Sie vorne, so wird die Erhöhung nicht damit gezählt. Viel Spaß beim stricken!

06.09.2022 - 08:59

country flag Karin Nilsson kirjoitti:

Hej! Jag har en fråga angående förhöjningen bak. (6/9-månader) I beskrivningen står det att man först stickar vändor med 12-24-36-48 maskor, Sen stickar man 6 vändor till genom att lägga till 12 maskor på varje varv. Vilket då blir 60-72-84-96-108-120 maskor(av 132). Menar ni att man ska göra vändningen 10 gånger eller menar ni totalt 6 gånger(12-24-36-48-60-72 av 132)? Vi undrar om det blir mkt med 10 ggr då förhöjningen sprider sig fram då.

05.11.2021 - 12:17

country flag KerstinNilsson kirjoitti:

Jag håller på med förhöjning på byxan. Jag förstår inte riktigt. I beskrivningen stickas 12 m, vänd sticka 24 m, vänd sticka 36 m, vänd sticka 48 m, sticka 12 m mer för varje gång det vänds 6 ggr till. Sedan stickas resår. ( jag stickar 6-9 mån) När jag har stickat för förhöjning bak 12m,24m,36m,48 m,60 m räknat från markeringen mitt bak har jag 12 m kvar från markeringen mitt fram. Förhöjningen mitt bak mäter ca 2 cm. M v h Kerstin Nilsson

04.11.2021 - 11:14

DROPS Design vastasi:

Hej Kerstin. Ja det stämmer, du kommer inte sticka hela vägen runt. Sedan stickar du resår tills tills arbetet mäter 46 cm fram. Mvh DROPS Design

05.11.2021 - 11:03

country flag Lisa kirjoitti:

Hallo, ich habe das mit dem zusammennähen der Öffnung im Schritt nicht verstanden. Habe es schon dreimal wieder aufgemacht weil es immer komisch aussah. 😥

27.03.2020 - 13:17

DROPS Design vastasi:

Liebe Lisa, die abgekettene Maschen zwischen beide Beine sollen zusammengenäht sein, dh die Maschen von Vorderteil zusammen mit Maschen von Rückenteil. Viel Spaß beim stricken!

27.03.2020 - 14:26

country flag Susanna kirjoitti:

Hei! Suomenkielisessä ohjeessa lahjetta neulotaan 24cm koossa 12/18kk ja sitten jatketaan tasona. Piirroksessa lahkeen mitta on kuitenkin 50cm. Miten pitäisi tehdä?

19.01.2020 - 12:03

country flag Hazel kirjoitti:

Hi, is it possible to knit these baby pants on normal knitting needles as I can't knit on circular needles? Would the stripes work out the same? Thankyou x

07.11.2018 - 12:49

DROPS Design vastasi:

Dear Hazel, you'll find informations about adjutsing a pattern onto straight needles here and how to knit magic loop (instead of double pointed needles) there. Striipes are made automatically because of DROPS Fabel. Happy knitting!

07.11.2018 - 13:49

country flag Mette kirjoitti:

Skal benene strikkes ens? Tænker det er fysisk umuligt at have begge begyndelser af omgangene midt bag..det ene ben må nødvendigvis være spejlvendt?

21.09.2018 - 03:49

DROPS Design vastasi:

Hej Mette, jo når du har sat de to ens ben ind på samme rundpind (inderside mod inderside). Den side imellem benene du starter på er nu midt bagpå og den anden side er midt foran, her sætter du mærket. God fornøjelse!

24.09.2018 - 09:46

country flag Moni Ben kirjoitti:

Liebes dropsteam, ich bin nun dabei die Naht am Schritt zu schließen. Soll sie von vorne nach hinten, also längs oder von rechts nach links , also quer geschlossen werden?

04.07.2018 - 10:15

DROPS Design vastasi:

Liebe Frau Ben, es gibt 2 verschiedenen Naht, die erste wird an jedem Bein (= wenn Sie 1 M auf beiden Seiten angeschlagen haben und weiter in hin- und Rückreihen gestrickt) + die 6 Maschen (3 von jedem Bein für Vorder- bzw Rückenteil) werden zusammen genäht. Viel Spaß beim fertigstellen!

04.07.2018 - 12:07

country flag Ute Sievertz kirjoitti:

Ich fange gerade die vierte Hose an. Die Hose sitzt super und Klein Ida trägt sie ständig, die ersten sind jetzt etwas knapp und es müssen neue her. Ich freue mich immer, wenn ich Ida in den von mir gestrickten Sachen sehe.

10.03.2018 - 21:45