DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 19.20€. Lue lisää.
DROPS 117-49
DROPS design: Malli nro X-334
----------------------------------------------------------
Mitat: n. 48 x 48 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS ALASKA:
400 g nro 49, vaalea ruskeakirjava

DROPS PYÖRÖPUIKKO (80 cm) NRO 5 tai käsialan mukaan.
Neuletiheys: 17 s x 22 krs sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Neuletiheys – Katso miksi ja miten mittaat tästä
Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Alaska
DROPS Alaska
100% villaa
alkaen 2.40 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 19.20€. Lue lisää.

Mallin ohjeet

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset M.1 ja M.2. Piirrokset näyttävät mallineuletta oikealta puolelta katsottuna.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

TYYNYNPÄÄLLINEN:
Luo pyöröpuikolle nro 5 Alaska-langalla 154 s. Työ neulotaan suljettuna neuleena. Neulo seuraavasti: 3 n, *2 o, 3 n*, toista *-* kunnes olet neulonut yht. 20 s, 54 n, *3 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 20 s:lla, 3 n, neulo loput 54 s nurin. Jatka mallineuletta tähän tapaan kunnes työn pituus on 3 cm ja lisää SAMALLA viimeisellä krs:lla tasavälein kumpaankin 54 s:n nurjaan raitaan 38 s = 230 s. Jatka neulomalla seuraavasti: 3 n, *2 o, 3 n*, toista *-* kunnes olet neulonut yht. 20 s, 3 n, M.1A (= 4 s), neulo seuraavilla 88 s:lla mallineuletta piirroksen M.1B mukaisesti, *3 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 20 s:lla, M.1A, neulo lopuksi viimeisillä 88 s:lla mallineuletta piirroksen M.1B mukaisesti. Kun olet neulonut piirroksen M.1 loppuun, jatka neulomalla seuraavasti: 3 n, *2 o, 3 n*, toista *-* kunnes olet neulonut yht. 20 s, 3 n, neulo seuraavilla 88 s:lla mallineuletta piirroksen M.2A mukaisesti, M.2B (= 4 s), *3 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 20 s:lla, neulo seuraavilla 88 s:lla mallineuletta piirroksen M.2A mukaisesti ja neulo lopuksi M.2B. Neulo jatkossa vuorotellen 1 mallikerta piirrosten M.1 ja M.2 mukaisesti tähän tapaan. Kun työn pituus on 45 cm, jatka neulomalla seuraavasti: 3 n, *2 o, 3 n*, toista *-* kunnes olet neulonut yht. 20 s, 3 n, neulo seuraavat 92 s nurin, *3 n, 2 o*, toista *-* seuraavilla 20 s:lla, neulo loput 92 s nurin. HUOM! Kavenna SAMALLA 1. krs:lla tasavälein kummassakin 92 s:n nurjassa raidassa 38 s = 154 s. Neulo yht. 3 cm joustinneuletta ja sileää nurjaa neuletta tähän tapaan, päätä s:t. Työn pituus on n. 48 cm.

VIIMEISTELY:
Aseta tyyny päällyksen sisään. Ompele sitten tyynyn ala- ja yläreuna yhteen.

Tähän ohjeeseen on tehty korjaus.

Päivitetty nettiin: 14.02.2014
TYYNYNPÄÄLLINEN: Uutta tekstiä ja uudet luvut.

Piirros

symbols = oikea s
symbols = siirrä 4 s apupuikolle työn eteen, neulo 4 s oikein, neulo apupuikon 4 s oikein
symbols = siirrä 4 s apupuikolle työn taakse, neulo 4 s oikein, neulo apupuikon 4 s oikein
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä ei mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 117-49

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (32)

country flag Elli Hummel wrote:

Hallo, Ich würde dieses Kissen gerne in der Größe 40x 40 Stricken. Könnten Sie mir dazu die Anleitung mit der Maschenzahl schicken. Leider sind alle quadratischen Kissen Ihrer Anleitungen in der Größe 50x50. LG Elli Hummel

28.02.2023 - 17:08

DROPS Design answered:

Liebe Frau Hummel, leider können wir nicht jede Anleitung nach jeder Anfrage umrechnen, aber gerne kann Ihnen Ihr Wolladen damit helfen, die Maschenanzahl umzurechnen (und auch gerne per Telefon oder per E-Mail). Danke im voraus für Ihr Verständnis; Viel Spaß beim stricken!

28.02.2023 - 17:56

country flag Glen wrote:

Hello to all, the contents existing at this site are in fact awesome for people experience, well, keep up the nice work fellows. la (Glen)

03.10.2021 - 17:53

country flag Kristy wrote:

Hello to all, the contents existing at this site are in fact awesome for people experience, well, keep up the nice work fellows. la (Glen)

03.10.2021 - 17:49

country flag Anja Nielsen wrote:

Hej Er de meningen at mønsteret på denne pude ikke er symmetrisk på begge sider - hvis men regner at "striberne" skal være i siderne. Mønsteret angiver: 3vr - striber 20 m - 54 vr - striber 20 m- 57 vr Dvs at på den ene side af puden er der 54 masker mellem de to striber og på den anden side er der 60 m vr. Er det korrekt ?

02.04.2020 - 08:39

DROPS Design answered:

Hej Anja, Fortsæt således: 3 vr *2 r, 3 vr *, gentag fra *-* over totalt 20 m, M.1 A (= 4 m), M.1 B over de næste 88 m, * 3 vr, 2 r *, gentag fra *-* over totalt 20 m, 3 vr, M.1 A slut af med M.1 B over de næste 88 m. Det betyder at du har 23 masker i ribstrik i hver side og 92 masker ifølge diagram = 115x2= 230 masker. :)

02.04.2020 - 11:02

country flag Mdlenka wrote:

Ještě zlepšovák: nahodím o jedno oko méně (což nevadí, protože zadní stranu pletu hladce), po dokončení práci neuzavřu, nýbrž sešiju pletacím stehem střed na střed a dolů všiju zip s jezdcem bez táhla.

15.02.2020 - 19:38

country flag Theisen wrote:

Bonjour que voulez -vous dire par "Après 1 motif de M1 en hauteur, continuer ainsi " . Je viens de terminer avec "3 m env, M1A, terminer avec M1B sur les 88 dernières m. " Faut-il faire un rang en M1 et quel est ce M1 dans ce cas ? Merci beaucoup de votre réponse. Cordialement

09.01.2020 - 08:28

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Theisen, 1 motif de M.1 en hauteur correspond aux 6 rangs du diagramme, quand vous avez tricoté ces 6 rangs, tricotez les 6 rangs de M.2 (avec M.2A et M.2B comme expliqué). Et vous continuez ainsi en tricotant alternativement M.1 et M.2 en hauteur (= 6 rangs de M.1 et 6 rangs de M.2). Bon tricot!

09.01.2020 - 09:57

country flag Mdlenka wrote:

Dobrý den, kdybych chtěla mít zadní stranu jen hladce, mám tam také přidávat oněch 38 ok? Děkuji.

22.11.2019 - 18:24

DROPS Design answered:

Dobrý den, Mdlenko, pokud chcete zadní stranu hladkou, přidávat nemusíte. Hodně zdaru! Hana

22.11.2019 - 22:52

country flag Sabine Hainaut wrote:

Que voulez-vous dire au dessus des 20 mailles?

02.04.2019 - 20:17

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Hainaut, vous tricotez les 20 mailles suivantes ainsi: *2 m end, 3 m env* x 4 (= 5 m à répéter x 4 = 20 mailles). Bon tricot!

03.04.2019 - 08:41

country flag Nicole Bots wrote:

Naam voor dit kussen: bikkels\r\nEr zitten allemaal bikkeltjes in het patroon. Een spel dat gespeeld werd in de tijd van onze overgrootouders....

31.03.2019 - 17:13

country flag Line Lemieux wrote:

Hi! I just printed this pattern and i was wondering if the corrections were made already as I don't understand where it applies. Help! Thanks in avance.

24.10.2017 - 18:44

DROPS Design answered:

Dear Mrs Lemieux, if you just printed the pattern, corrections are already made in the pattern, when you print a pattern before the correction, you may have to print it one more time. Happy knitting!

25.10.2017 - 08:37