DROPS / 116 / 39

DROPS 116-39 by DROPS Design

DROPS palmikkopipo ja palmikkokäsineet ”Fabel”- tai "Flora"-langasta.

Tällä ohjeella ei vielä ole nimeä. Tee nimiehdotus!

DROPS design: Malli nro FA-087
----------------------------------------------------------
Koko: S/M - L/XL
Pään ympärys: 52/55 - 56/60 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS FABEL:
PIPOON:
kumpaankin kokoon 100 g nro 100, luonnonvalkoinen
KÄSINEISIIN:
kumpaankin kokoon 100 g nro 100, luonnonvalkoinen

Tai:
Garnstudion DROPS FLORA:
PIPOON:
kumpaankin kokoon 100 g nro 01, luonnonvalkoinen
KÄSINEISIIN:
kumpaankin kokoon 100 g nro 01, luonnonvalkoinen

Mikäli neulot sekä pipon että käsineet, tarvitset yht. 150 grammaa.

DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 2,5 tai käsialan mukaan.
Neuletiheys: 26 s x 34 krs sileää neuletta puikoilla nro 2,5 = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

MALLINEULE: Katso ruutupiirrokset M.1-M.3. Piirrokset näyttävät 1 mallikertaa oikealta puolelta katsottuna.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------

PIPO:
Neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla ja sukkapuikoilla. Luo pyöröpuikolle nro 2,5 Fabel- tai Flora-langalla 128-144 s. Neulo 10 cm sileää neuletta. Neulo sitten 3 krs 1 n/1 o -joustinneuletta. Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen M.1 mukaisesti 1 mallikerta (tarkista, että joustinneuleen oikeat ja nurjat raidat jatkuvat kuten aiemmin). Tämä osa taitetaan myöhemmin kaksinkerroin pipon sisäpuolelle. Työssä on nyt 144-162 s. Kiinnitä 1 merkkilanka työhön. Kaikki mitat otetaan jatkossa tästä! Jatka neulomalla mallineuletta piirroksen M.2 mukaisesti (työhön tulee 16-18 mallikertaa). Kun työn pituus on n. 11-11 cm (lopeta mallineule kokonaisen mallikerran jälkeen), neulo mallineuletta piirroksen M.3 mukaisesti 1 mallikerta. Työssä on nyt 128-144 s. Jatka neulomalla sileää neuletta. Kun työn pituus on 14-15 cm, kiinnitä 8 merkkilankaa työhön aina 16-18 s:n välein. Neulo seuraavalla krs:lla jokaista merkkilankaa edeltävät 2 s oikein yhteen. Toista tällaiset kavennukset 2 krs:n välein yht. 14-16 kertaa = 16 s jäljellä työssä. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä aukko umpeen. Päättele langanpäät hyvin. Pipon korkeus taitereunasta mitattuna on n. 23-25 cm. Taita alareuna kaksinkerroin nurjalle puolelle ja kiinnitä pienin pistoin.
----------------------------------------------------------

VASEN KÄSINE:
Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo sukkapuikoille nro 2,5 Fabel- tai Flora-langalla 72-78 s. Neulo 1 krs oikein. Neulo sitten 3 cm 1 o/1 n -joustinneuletta. Jatka neulomalla 1 o/5 n -joustinneuletta (tarkista, että joustinneuleen oikeat raidat jatkuvat kuten aiemmin). Kun työn pituus on yht. 5 cm, kavenna tasavälein 12-13 s neulomalla jokaisen nurjan raidan ensimmäiset 2 s yhteen = 60-65 s. Toista tällaiset kavennukset kun työn pituus on 7 cm = 48-52 s. Kun työn pituus on 8 cm, neulo seuraava krs näin: 1 o, neulo seuraavilla 32-32 s:lla mallineuletta piirroksen M.1 mukaisesti ja neulo sitten jäljellä olevilla 15-19 s:lla sileää neuletta. Kun olet neulonut piirroksen loppuun, työssä on jäljellä 52-56 s. Seuraava krs neulotaan näin: 1 o, neulo seuraavilla 36-36 s:lla mallineuletta piirroksen M.2 mukaisesti ja neulo sitten jäljellä olevilla 15-19 s:lla sileää neuletta. Kun työn pituus on 11 cm, lisää krs:n viimeiseen s:aan 1 s (= peukalokiilan ensimmäinen s) = yht. 53-57 s. Jatka mallineuletta ja sileää neuletta kuten aiemmin. Kun työn pituus on 12 cm, lisää peukalokiilan ensimmäisen s:n molemmin puolin 1 s tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen oikein (eli neulo langankierrot takakautta), jottei muodostuisi reikää. Toista tällaiset lisäykset 3 krs:n välein yht. 6-7 kertaa (lisätyillä silmukoilla neulotaan sileää neuletta) = yht. 65-71 s (= 13-15 lisättyä s peukalokiilassa). Kun työn pituus on 17-18 cm, siirrä peukalokiilan 13-15 s apulangalle. Luo sitten apulangan silmukoiden tilalle 4 s = 56-60 s. Jatka neulomista kuten aiemmin kunnes työn pituus on 21-22 cm. Siirrä nyt ensimmäiset 28-28 s sekä viimeiset 16-19 s apulangalle = 12-13 s jäljellä työssä.

PIKKUSORMI: = 12-13 s, luo lisäksi pikkusormen ja käden väliin 2 s = 14-15 s. Neulo sormen yläosan silmukoilla mallineuletta kuten aiemmin ja muilla silmukoilla sileää neuletta kunnes sormen pituus on n. 5-5½ cm. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.

KÄSI: Ota apulangoilla odottavat 44-47 s takaisin puikoille ja poimi lisäksi käden ja pikkusormen välistä 2 s = 46-49 s. Neulo käden päällä olevilla silmukoilla 3 krs mallineuletta kuten aiemmin (muilla silmukoilla neulotaan sileää neuletta). Jätä käden ja pikkusormen väliin luodut 2 s + 9-9 s käden päältä ja 5-6 s kämmenpuolelta puikoille. Siirrä jäljellä olevat 19-19 s käden päällä apulangalle ja kämmenpuolen jäljellä olevat 11-13 s toiselle apulangalle.

NIMETÖN: = 16-17 s, luo nimettömän ja apulankojen silmukoiden väliin 1 s = 17-18 s. Neulo sormen yläosan silmukoilla mallineuletta kuten aiemmin ja muilla silmukoilla sileää neuletta kunnes sormen pituus on n. 7-7½ cm. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.

KESKISORMI: Ota 9 s käden päältä ja 5-6 s kämmenpuolelta takaisin puikoille, poimi lisäksi keskisormen ja nimettömän välistä 2 s ja luo keskisormen ja apulankojen silmukoiden väliin 1-2 s = 17-19 s. Neulo sormen yläosan silmukoilla mallineuletta kuten aiemmin ja muilla silmukoilla sileää neuletta kunnes sormen pituus on n. 8-8½ cm. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.

ETUSORMI: Ota jäljellä olevat 10 s käden päältä ja 6-7 s kämmenpuolelta takaisin puikoille ja poimi lisäksi etusormen ja keskisormen välistä 2 s = 18-19 s. Neulo sormen yläosan silmukoilla mallineuletta kuten aiemmin ja muilla silmukoilla sileää neuletta kunnes sormen pituus on n. 6½-7 cm. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.

PEUKALO: Ota peukalokiilan s:t sukkapuikoille ja poimi lisäksi peukalokiilan takareunasta 5 s = 18-20 s. Neulo kaikilla silmukoilla n. 5-6 cm sileää neuletta suljettuna neuleena. Neulo sitten kaikki s:t pareittain yhteen. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi ja kiristä.

OIKEA KÄSINE:
Neulo vasemman käsineen peilikuvaksi, eli peukalokiilan ensimmäinen lisäys tehdään sileän neuleen ensimmäiseen silmukkaan. Jaa työ pikkusormea varten näin: Jätä ensimmäiset 9-9 s työhön, siirrä seuraavat 28-28 s apulangalle (= käden päällä), siirrä seuraavat 16-19 s toiselle apulangalle (= kämmenpuoli) ja jätä viimeiset 3-4 s työhön = 12-13 s pikkusormea varten.

Piirros

= oikea s
= nurja s
= siirrä 1 s apupuikolle työn taakse, neulo 1 s oikein, neulo apupuikon s oikein
= siirrä 1 s apupuikolle työn taakse, neulo 1 s oikein, neulo apupuikon s nurin
= siirrä 1 s apupuikolle työn eteen, neulo 1 s nurin, neulo apupuikon s oikein
= neulo samaan silmukkaan 2 s
= neulo 2 s oikein yhteen

Liittyvät ohjeet

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 116-39 alkuperäisohjeeseen.