DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 1.35 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 6.75€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!DROPS Super Sale
DROPS 249-29
DROPS Design: Malli w-913
Lankaryhmä C tai A + A
-------------------------------------------------------

KOKO:
XS - S - M - L - XL - XXL

LANGANMENEKKI: Garnstudion
DROPS PARIS (kuuluu lankaryhmään C):
250-250-300-350-350-400 g väriä 16, valkoinen

VIRKKUUKOUKKU:
DROPS VIRKKUUKOUKKU NRO 5 tai käsialan mukaan.

VIRKKUUTIHEYS:
14 pylvästä leveyssuunnassa ja 8,5 kerrosta korkeussuunnassa = 10 x 10 cm.
HUOM: Mikäli saat liikaa silmukoita per 10 cm, vaihda paksumpaan koukkuun. Jos saat liian vähän silmukoita per 10 cm, vaihda ohuempaan koukkuun.

-------------------------------------------------------

Lankavaihtoehto – Katso miten vaihdat toiseen lankaan tässä
Lankaryhmät A-F – Tee sama ohje ja vaihda toiseen lankaan tässä
Langanmenekki toista lankaa käytettäessä – Käytä lankamuunnintamme tässä

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Puuvillaa
alkaen 1.35 € /50g
Saat tämän mallin langat alkaen 6.75€.

Lankojen hinta lasketaan ohjeen pienimmän koon ja eri värihintojen edullisimman hinnan mukaan. Etsitkö vieläkin edullisempaa hintaa? Käy tarkistamassa DROPS Diilejä!Mallin ohjeet

-------------------------------------------------------

OHJE:

-------------------------------------------------------

KETJUSILMUKAT:
Mikäli virkkaat virkkuukoukun kärjellä, ketjusilmukasta tulee usein liian kireä.
1 ketjusilmukan tulee olla yhtä pitkä kuin 1 kiinteä silmukka/pylväs on leveä.

MALLIVIRKKAUS:
Katso piirrokset A.1 ja A.2. Piirrokset näyttävät kaikkia kerroksia oikealta puolelta katsottuna.
A.1 = pylväsryhmät.
A.2 = kädentien kavennukset. Katso halutun koon piirros.

VIRKKAUSINFO:
Jokaisen pylväskerroksen aluksi virkataan 3 ketjusilmukkaa. Kerroksen lopuksi virkataan 1 pylväs edellisen kerroksen 3.ketjusilmukkaan.

-------------------------------------------------------

ALOITA TYÖ TÄSTÄ:

-------------------------------------------------------

TOPPI: LYHYT YLEISKATSAUS TYÖSTÄ:
Etukappale ja takakappale virkataan tasona erikseen, alhaalta ylös.
Tämän jälkeen ommellaan sivusaumat ja olkasaumat. Lopuksi virkataan pääntien reunus ja kädenteiden reunukset.

TAKAKAPPALE:
Virkkaa 56-64-68-72-80-88 KETJUSILMUKKAA (lue selitys yllä) koukulla nro 5 ja DROPS Paris-langalla.
Käännä työ, virkkaa 1 kiinteä silmukka 2.ketjusilmukkaan koukusta laskien, virkkaa sitten 1 kiinteä silmukka jokaiseen ketjusilmukkaan = 55-63-67-71-79-87 kiinteää silmukkaa (tämä kerros = nurja puoli). Käännä työ ja virkkaa 1 pylväs jokaiseen pylvääseen = 55-63-67-71-79-87 pylvästä. Lue VIRKKAUSINFO! Virkkaa 1 pylväs jokaiseen pylvääseen, kunnes työn pituus on 5 cm.
Seuraava kerros (= oikea puoli) virkataan näin: Virkkaa ensimmäiseen pylvääseen mallivirkkausta piirroksen A.1a mukaisesti, toista piirroksen A.1b mallikertaa yhteensä 13-15-16-17-19-21 kertaa, virkkaa 2 viimeiseen pylvääseen mallivirkkausta piirroksen A.1c mukaisesti. Jatka tasona mallivirkkausta tähän tapaan. TARKISTA VIRKKUUTIHEYS!

Kun työn pituus on n. 26-27-28-29-30-31 cm ja olet viimeksi virkannut oikean puolen kerroksen, kavenna kädenteitä varten näin (HUOM! Aloita piirrosten 2.kerrokselta): Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.2c mukaisesti, jatka piirroksen A.1b mallivirkkausta, kunnes kerroksella on jäljellä 2-3-3-3-4-4 pylväsryhmää, virkkaa jäljellä olevien silmukoiden kohdalla mallivirkkausta piirroksen A.2a mukaisesti. Jatka kavennuksia tähän tapaan. Kun olet virkannut piirroksen A.2 loppuun, työn kummastakin reunasta on kavennettu 2-3-3-3-4-4 pylväsryhmää. Virkkaa tasona pylväsryhmiä kuten aiemmin, eli virkkaa seuraava kerros (= oikea puoli) näin: Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan mallivirkkausta piirroksen A.1a mukaisesti, toista piirroksen A.1b mallikertaa yhteensä 9-10-11-11-13 kertaa, virkkaa jäljellä olevien silmukoiden kohdalla mallivirkkausta piirroksen A.1c mukaisesti. Jatka mallivirkkausta tähän tapaan. Virkkaa kunnes työn pituus on 38-40-42-43-45-47 cm. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

ETUKAPPALE:
Virkkaa kuten takakappale. Älä päättele vielä langanpäitä. Virkkaa nyt kumpaankin sivuun OLKAIN alla olevan ohjeen mukaisesti.

OLKAIN:
Aloita sivusta ja virkkaa seuraavasti:
MIKÄLI VIRKKAAT TYÖN OIKEALTA PUOLELTA: Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1a mukaisesti, toista piirroksen A.1b mallikertaa yhteensä 1-1-1-1-1-2 kertaa, virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1c mukaisesti.
MIKÄLI VIRKKAAT TYÖN NURJALTA PUOLELTA: Virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1c mukaisesti, toista piirroksen A.1b mallikertaa yhteensä 1-1-1-1-1-2 kertaa, virkkaa mallivirkkausta piirroksen A.1a mukaisesti.
Virkkaa tasona mallivirkkausta tähän tapaan, kunnes olkaimen pituus on n. 8-8-8-10-10-10 cm (olkain kulkee olan yli ja se kiinnitetään takakappaleeseen). Sovita tarvittaessa toppia ja tarkista onko olkaimen pituus sopiva. Katkaise lanka.
Virkkaa toiseen sivuun samanlainen olkain.

VIIMEISTELY:
Kiinnitä olkaimet takakappaleen kumpaankin ulkoreunaan.
Ompele sivusaumat (ompele ylhäältä alas reunat vastakkain), jätä kummankin sivun alareunaan n. 6 cm:n korkuinen halkio.

PÄÄNTIEN REUNUS:
Aloita toisen olan keskeltä ja virkkaa koukulla nro 5 näin: 1 kiinteä silmukka ensimmäiseen pylvääseen, *4 ketjusilmukkaa, jätä 1 pylväs/pylväsryhmä (n. 2 cm) väliin, 1 kiinteä silmukka seuraavaan pylvääseen/ketjusilmukkaan*, toista *-* pitkin olkaimia ja pääntien reunaa, virkkaa lopuksi 4 ketjusilmukkaa ja 1 piilosilmukka ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

KÄDENTEIDEN REUNUKSET:
Aloita sivusta (keskeltä hihan alta) ja virkkaa koukulla nro 5 näin: 1 kiinteä silmukka sivusaumaan, *4 ketjusilmukkaa, jätä n. 2 cm väliin, 1 kiinteä silmukka seuraavaan pylvääseen/ketjusilmukkaan*, toista *-* koko kädentien ympäri, virkkaa lopuksi 4 ketjusilmukkaa ja 1 piilosilmukka ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Katkaise lanka ja päättele langanpäät.

Piirros

symbols = 1 ketjusilmukka
symbols = 1 kiinteä silmukka
symbols = 1 piilosilmukka ketjusilmukan ympäri / 1 piilosilmukka alla olevaan silmukkaan
symbols = tämä kerros on jo virkattu, kerros näyttää mihin seuraavan kerroksen silmukat virkataan (aloita piirroksen seuraavalta kerrokselta)
symbols = 1 pylväs alla olevan ketjusilmukan ympäri
symbols = 3 ketjusilmukkaa (= 1 pylväs)
diagram
diagram
diagram
diagram
diagram
Onko sinulla kysymyksiä? Katso listaus usein esitetyistä kysymyksistä (FAQ)

Neuletiheys on tärkeä, koska se vaikuttaa valmiin neuleen mittoihin. Neuletiheys mitataan mallitilkun avulla (10 x 10 cm). Neuletiheys annetaan ohjeessa seuraavalla tavalla: Leveyssuunnassa olevat silmukat x korkeussuunnassa olevat kerrokset. Esimerkiksi: 19 silmukkaa x 26 kerrosta sileää neuletta = 10 x 10 cm.

Neuletiheys vaihtelee henkilöstä toiseen, jotkut neulovat löyhästi ja toiset neulovat tiukemmin. Neuletiheys muuttuu, kun vaihdat ohuempiin tai paksumpiin puikkoihin. Tästä syystä annettu puikkokoko on ainoastaan suositus! Sinun tulee ITSE tarkistaa, että saavutat ohjeessa annetun tiheyden. Jos neuletiheys ei ole sama kuin ohjeessa annettu tiheys, langanmenekki muuttuu ja neuleesta tulee väärän kokoinen.

Neuletiheyden avulla voit myös tarkistaa, mitkä langat vastaavat toisiaan. Jos saat saman neuletiheyden jollakin toisella langalla, voit huoletta käyttää sitä.

Katso DROPS oppitunti: Näin tarkistat neuletiheyttä

Katso DROPS video: Neuletiheys - Mallitilkku

Langanmenekki annetaan grammoina, esim.: 450 g. Laskeaksesi kuinka monta kerää tarvitset, sinun tulee aluksi tietää kuinka monta grammaa yhdessä kerässä on (25g, 50g vai 100g). Nämä tiedot löytyvät, kun klikkaat sivujemme tiettyä lankaa. Jaa tarvittava määrä kerän määrän kanssa. Esimerkkinä, jos kukin kerä painaa 50 g (yleisin paino), laske seuraavasti: 450 / 50 = 9 kerää.

Kun käytät lankavaihtoehtoa, kaikkein tärkeintä on, että neuletiheys/virkkuutiheys pysyy samana. Kunhan neuletiheytesi on sama kuin ohjeessa annettu tiheys, neuleesta tulee oikean kokoinen. Oikean neuletiheyden saavuttaminen onnistuu parhaiten, jos käytät samaan lankaryhmään kuuluvaa lankaa. Voit myös neuloa ohuemmalla langalla (esim. 2-kertaisena), jolloin saat saman neuletiheyden kuin paksummalla langalla neulottaessa. Kokeile lankamuunnintamme. Suosittelemme, että teet mallitilkun.

HUOM:Jos käytät lankavaihtoehtoa, neuleesta voi tulla erinäköinen kuin kuvassa, koska eri lankojen rakenteet ja ominaisuudet antavat neuleelle erilaiset pinnat.

Katso DROPS oppitunti: Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kaikki lankamme jaetaan lankaryhmiin (A-F) niiden paksuuden ja neuletiheyden mukaan - ryhmään A kuuluvat kaikkein ohuimmat langat ja ryhmään F kuuluvat kaikkein paksuimmat langat. Tällä tavoin löydät helpommin ohjeisiimme korvaavia lankoja, mikäli haluat neuloa työn jollakin toisella langalla. Kaikilla samaan ryhmään kuuluvilla langoilla on lähes sama neuletiheys ja niitä voidaan vaihtaa keskenään. Eri langoilla on kuitenkin eri ominaisuuksia ja pintoja, joten lopputuloksesta tulee ainutlaatuinen.

Klikkaa tästä nähdäksesi jokaisen lankaryhmän langat

Jokaisen ohjeemme yläkulmasta löydät linkin lankamuuntimeemme. Tämä lankamuunnin on hyvä apuväline, kun haluat käyttää lankavaihtoehtoja. Täytä kenttiin seuraavat tiedot: Korvattavan langan nimi, langanmenekki (koossasi) ja lankojen määrä (esim. 1-kertainen tai 2-kertainen lanka). Saat esille lankavaihtoehtoja, joiden neuletiheys on sama. Lisäksi saat tietoja siitä, kuinka paljon lankaa tarvitset ja siitä, tarvitsetko useampia lankoja. Useimmissa kerissä on 50 g (joissakin kerissä voi olla 25 g tai 100 g).

Mikäli ohjeessa käytetään useita värejä, sinun tulee muuntaa jokainen väri erikseen. Jos malli neulotaan tai virkataan usealla eri langalla (esim. 1-kertainen Alpaca ja 1-kertainen Kid-Silk), sinun tulee muuntaa jokainen lanka erikseen.

Klikkaa tästä nähdäksesi lankamuuntimemme

p>Eri langoilla on eri ominaisuuksia ja rakenteita ja tämän vuoksi olemme jättäneet alkuperäiset langat ohjeisiin. Lankamuuntimemme avulla löydät kuitenkin helposti nykyisestä valikoimastamme vastaavia lankoja, tai valitse joku muu samaan lankaryhmään kuuluva lanka.

Joillakin jälleenmyyjillä saattaa olla valikoimastamme poistuneita lankoja vielä varastossaan, jotkut asiakkaat etsivät ehkä sopivaa neuletyötä aiemmin ostamilleen langoille.

Lankamuunnin hakee lankavaihtoehtoja ja laskee uuden langan metrimäärän.

Mikäli koon valitseminen on vaikeaa, voit tarkistaa lempipuserosi mitat. Etsi tämän jälkeen mittapiirroksesta oikea koko, joka vastaa mittaamasi puseron kokoa.

Mittapiirros löytyy ohjeen alareunasta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Ohjeessa annettu puikkokoko on ainoastaan ehdotus. Tärkeintä on, että neuletiheys on oikea. Neuletiheys on kuitenkin hyvin henkilökohtainen ja tästä syystä sinun tulee käyttää puikkokokoa, jolla saat SAMAN neuletiheyden kuin ohjeessa mainitaan. Sinun tulee ehkä vaihtaa yhtä tai kahta numeroa paksumpiin tai ohuempiin puikkoihin, jotta tiheydestä tulisi oikea. Tämä tehdään neulomalla koetilkkuja.

Mikäli neulot tiheydellä, joka ei vastaa ohjeen antamaa tiheyttä, valmiin vaatteen mitat voivat poiketa mittapiirroksen mitoista.

Katso DROPS oppitunti: Neuletiheyden mittaaminen

Katso DROPS oppitunti: Koetilkun tekeminen

Kun neule neulotaan ylhäältä alas, työhön voidaan helpommin tehdä henkilökohtaisia muutoksia. Neuletta on esimerkiksi helpompi sovittaa työn aikana, lisäksi kaarrokkeen ja hihojen pituutta voidaan säätää paremmin.

Ohjeessa käydään huolellisesti läpi kaikki vaiheet, oikeassa järjestyksessä. Piirrokset on säädetty neulesuunnan mukaan ja niiden mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan.

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle. 1 ruuturivi piirroksessa = 1 silmukka.

Kun neulotaan tasoneuletta, joka toinen kerros neulotaan työn oikealta puolelta ja joka toinen kerros neulotaan työn nurjalta puolelta. Kun neulotaan nurjan puolen kerros, piirros luetaan päinvastaiseen suuntaan, eli vasemmalta oikealle, oikeat silmukat neulotaan nurin, nurjat silmukat neulotaan oikein, jne.

Kun neulotaan suljettua neuletta, kaikki kerrokset neulotaan työn oikealta puolelta ja kaikki kerrokset neulotaan oikealta vasemmalle.

Katso DROPS oppitunti: Ruutupiirrosten lukeminen

Piirros näyttää kaikkia kerroksia ja kaikkia silmukoita oikealta puolelta katsottuna. Piirros luetaan alhaalta ylöspäin, oikealta vasemmalle.

Kun virkataan tasona, joka toinen kerros virkataan työn oikealta puolelta: oikealta vasemmalle ja joka toinen kerros virkataan työn nurjalta puolelta: vasemmalta oikealle.

Kun virkataan suljettua virkkausta, kaikki piirroksen kerrokset virkataan työn oikealta puolelta, oikealta vasemmalle.

Kun virkkaat pyöreän piirroksen mukaisesti, aloitat keskeltä ja virkkaat ulospäin, vastapäivään, yksi kerros kerrallaan.

Kerros alkaa useimmiten tietyllä määrällä ketjusilmukoita (tämä määrä vastaa seuraavan silmukan korkeutta), tämä määrä näkyy piirroksesta tai se annetaan ohjeessa.

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Kun samalla kerroksella neulotaan useamman piirroksen mukaisesti, ohjeessa lukee usein näin: *neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti, A.2, toista piirroksen A.3 mallikertaa yhteensä 0-0-2-3-4 kertaa*. Tällöin neulot piirroksen A.1 mallikerran kerran, tämän jälkeen neulot piirroksen A.2 mallikerran kerran ja sitten toistat piirroksen A.3 mallikertaa (kerroksella) kokosi annetun luvun mukaisesti (tässä tapauksessa: S = 0 kertaa, M = 0 kertaa, L = 2 kertaa, XL = 3 kertaa, XXL = 4 kertaa.

Piirrosten mukaisesti neulotaan tavalliseen tapaan: Aloita piirroksen A.1 ensimmäisestä kerroksesta, neulo sitten piirroksen A.2 ensimmäinen kerros jne.

Katso DROPS oppitunti: Neuleohjeen ruutupiirrosten lukeminen

Katso DROPS oppitunti: Virkatun ohjeen piirrosten lukeminen

Suuremmassa koossa neuleen leveys (ranteesta ranteeseen) on suurempi, vaikka hihat ovat lyhyemmät. Suuremman koon hihanpyöriöt ovat pidemmät ja olat ovat leveämmät. Tällä tavoin neule on istuva riippumatta siitä, minkä koon mukaisesti neulot/virkkaat.

Mittapiirroksesta löydät tiedot neuleen koko pituudesta. Mikäli kyseessä on pusero tai jakku, pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta, pääntien vierestä, ja suoraan alas neuleen alareunaan. Työtä EI mitata olan kärjestä. Samoin kaarrokkeen pituus mitataan olan korkeimmasta kohdasta alas kohtaan, jossa kaarroke jaetaan miehustaa ja hihoja varten.

Jakun mittoja ei oteta reunusten kohdalta, ellei ohjeessa muuta mainita. Mittaa aina pituus reunasilmukoiden sisäpuolelta.

Katso DROPS oppitunti: Mittapiirroksen lukeminen

Mallikertoja toistetaan usein kerroksella tai korkeussuunnassa. Yksi piirros sisältää useimmiten yhden mallikerran. Mikäli ohjeessa lukee, että piirroksen (esim. A.1) mallikertaa toistetaan 5 kertaa kerroksella, tee seuraavasti: Neulo piirroksen mallikerran silmukat ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta. Jatka neulomista tähän tapaan, kunnes kerroksella on 5 mallikertaa. Jos ohjeessa lukee, että sinun tulee neuloa 2 piirroksen A.1 mallikertaa korkeussuunnassa, neulo seuraavasti: Neulo piirroksen A.1 mallikerta kokonaisuudessaan ja aloita sitten neulominen piirroksen alusta.

Ketjusilmukka on muita silmukoita hieman kapeampi. Työn aloitusreunaan tehdään ylimääräisiä ketjusilmukoita, jotta aloitusreunasta tulisi tarpeeksi joustava. Silmukkalukua säädetään jo seuraavalla kerroksella.

Joustinneule on sileää neuletta joustavampi neulos ja tästä syystä siitä tulee muuta neuletta kapeampi. Kun työhön lisätään silmukoita ennen joustinneuleen neulomista, joustinneuleesta tulee melkein yhtä leveä kuin miehustasta muuten.

Kun päätät silmukat, päätösreunasta voi helposti tulla liian kireä. Kun teet työhön langankiertoja samalla kun päätät silmukat, päätösreunasta tulee tarpeeksi joustava.

Katso DROPS video: Silmukoiden päättäminen langankierroilla

Kun haluat tehdä esim. puseron lisäykset (tai kavennukset) tasaisin välein, esim. vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella, neulo seuraavasti: Neulo 2 kerrosta ja tee 3. kerroksella lisäykset, neulo 3 kerrosta ja tee sitten 4. kerroksella lisäykset. Toista kunnes kaikki tarvittavat lisäykset on tehty.

Katso DROPS oppitunti: Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Jakut neulotaan useimmiten tasona. Voit kuitenkin halutessasi neuloa jakun suljettuna neuleena. Tällöin sinun on lisättävä leikkaussilmukoita (useimmiten 5 silmukkaa) keskelle eteen. Seuraa muuten ohjetta, mutta älä käännä työtä neulottujen kerrosten jälkeen, vaan neulo leikkaussilmukat ja jatka neulomista suljettuna neuleena. Leikkaa lopuksi neule auki leikkaussilmukoiden kohdalta.

Katso DROPS video: Kädenteiden aukileikkaaminen

p>Mikäli neulot suljetun neuleen sijaan mieluummin tasoneuletta, voit tietysti muuttaa ohjetta siten, että neulot osat erikseen ja ompelet ne lopuksi yhteen. Jaa miehustan silmukkaluku kahdella, lisää 1 reunasilmukka kumpaankin reunaan (saumaa varten) ja neulo etukappale ja takakappale erikseen.

Katso DROPS oppitunti: Voinko neuloa pyöröpuikolla neulottavan työn paripuikoilla?

Mallineuleen mallikerrat voivat poiketa toisistaan eri koissa, jotta saataisiin neuleeseen oikeat mittasuhteet. Mikäli et neulo samaa kokoa kuin kuvan neuleessa, sinun mallineuleesi voi poiketa hieman kuvan mallineuleesta. Tätä on kehitetty tarkasti ja otettu huomioon siten, että valmiin neuleen ulkonäkö on kaikissa koissa sama.

Seuraa oman kokosi ohjeet ja piirrokset!

Mikäli olet löytänyt mieluisan ohjeen naisten puseroon, voit melko helposti muuttaa sen mittoja siten, että pusero sopii miehelle. Miehen puseron miehusta ja hihat ovat usein pidemmät kuin naisen puseron miehusta ja hihat. Valitse aluksi koko, jonka rinnanympärys on sopiva. Ylimääräinen pituus lisätään juuri ennen kuin päätät kädentien/hihanpyöriön silmukat. Jos työ neulotaan ylhäältä alas, voit lisätä pituutta heti kädentien jälkeen tai ennen kuin teet hihan ensimmäisen kavennuskerroksen.

Tarvitset myös enemmän lankaa kuin ohjeessa mainitaan. Langanmenekki riippuu siitä, kuinka paljon pituutta lisäät. On kuitenkin aina parempi hankkia yksi kerä liikaa kuin yksi kerä liian vähän.

Kaikissa langoissa voi esiintyä ylimääräisiä kuituja (muodostuvat tuotannon aikana), jotka voivat irrota nukkana. Harjatuissa langoissa (eli karvaisemmissa langoissa) näitä irtonaisia, ylimääräisiä kuituja on enemmän ja tällöin langasta myös irtoaa enemmän karvaa.

Karvojen irtoaminen riippuu myös siitä, mitä neuleen alla tai yllä on, ja hankaako tämä langan kuituja vasten. Tästä syystä emme voi taata, ettei langasta irtoaisi nukkaa.

Alla muutama vinkki siitä, miten saat parhaimman tuloksen, kun työskentelet karvaisilla langoilla:

1. Kun neule on valmis (ennen kuin peset sen), ravistele se kunnolla, jotta irtonaiset karvat poistuvat. HUOM ÄLÄ käytä nukanpoistorullaa, harjaa tai muuta keinoa, joka hankaa lankaa.

2. Aseta neule muovipussin sisään ja laita se pakastimeen - lämpötila saa aikaan sen, että kuidut eivät sitoudu niin lujasti toisiinsa, ja ylimääräiset kuidut irtoavat paremmin.

3. Jätä neule pakastimeen muutamaksi tunniksi ennen kuin poistat sen ja ravistelet sen uudestaan.

4. Pese neule vyötteen ohjeiden mukaisesti.

Lähes kaikki neuleet nyppyyntyvät, vaikka ne olisi tehty kaikkein laadukkaimmista kuiduista. Tämä on merkki vaatteen luonnollisesta kulumisesta ja sitä on vaikea välttää. Vaate nyppyyntyy eniten kohdissa, joihin kohdistuu hankausta (esim. puseron hihat ja kalvosimet).

Saat kuitenkin vaatteesta uuden näköisen, kun poistat nypyt tekstiilikamman tai nypynpoistajan avulla.

Etkö vieläkään saanut vastausta kysymykseesi? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, niin asiantuntijamme yrittävät auttaa sinua. Tavallisesti saat vastauksen 5-10 päivän sisällä..
Sillä aikaa voit lukea tämän ohjeen aiempia kysymyksiä ja vastauksia tai liittyä DROPS Työpajaan Facebookissa, jossa muut neulojat/virkkaajat voivat auttaa sinua!

Pidät ehkä myös näistä...

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS 249-29

Haluamme mielellämme kuulla mielipiteesi tästä ohjeesta!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.

Kommentit / Kysymykset (12)

country flag Bianca Vink wrote:

Hallo ik begrijp het patroon van de bandjes niet. Dank u

13.06.2024 - 12:28

country flag Anette Snejbjerg wrote:

Tack för återkoppling om minskningen, men då det är första gången jag virkar efter era mönster och garn önskade jag ett förtydligande med minskningen då diagrammet är inte är enkelt att förstå för mig. Jag förstår att ni inte ka I stl L efter minskningen, hur många stolgrupper ska det vara 10 eller 11? Jag har försökt att se på fotot

11.06.2024 - 17:14

DROPS Design answered:

Hej Anette, du hækler smygmaskor over 2 grupper ifølge diagrammet i str L :)

19.06.2024 - 07:41

country flag Anette Snejbjerg wrote:

Jag förstår inte minskningen vid ärmhålen. Kan ni skriva text istället för diagram A. 2c och A2a eller ett tydligare diagram för stl L? Tack för ett fint mönster.

06.06.2024 - 19:41

DROPS Design answered:

Hei Anette. Design avd har dessverre ikke mulighet til å tilpasse teksten til hver enkelt kunde. Men om du leser diagramteksten, samtidig som du ser på diagrammene er det ikke vanskelig. F.eks 1 i A.2 og A.2C, her starter du fra vrangen (stjerne i diagrammet), 1 luftmaske - 8 kjedemaske i hver av de neste 8 maskene - 3 luftmasker (tilsvarer 1 stav) - hopp over 1 luftmaske - 1 luftmaske - hopp over 3 staver og hekle 3 staver i luftmasken under. Fortsett med A.1B til det gjenstår 3 stavgrupper, og nå hekles A.2A (1 luftmaske, hopp over 3 staver - 3 staver om neste luftmaske - 1 luftmaske, hopp over 3 staver - 1 stav om neste luftmaske. Snu og fortsett etter diagram. mvh DROPS Design

10.06.2024 - 11:49

country flag Karen M Graham wrote:

I'm confused about the strap portion. It's not visible in any of the pictures. Where is it supposed to go?

03.06.2024 - 21:01

DROPS Design answered:

Dear Karen, please see the instructions under "ASSEMBLY". You should "Sew straps to back piece at the edge in each side." Which means you should sew the straps to the outer edges of the back. Happy Crafting!

03.06.2024 - 23:51

country flag Stephanie Duffy wrote:

Hi! I'm confused on the armhole decreases for sizes bigger than xs, the way they are written, wouldn't you be left with one decrease edge being narrower than the other at the beginning?

09.05.2024 - 06:35

DROPS Design answered:

Dear Stephanie, those tiny differences, due to work from the left side and the right side, and in order not to have to break you yarn are 1) to small to make it appear assimetric, 2) can be blocked out easily. Happy Crafting!

09.05.2024 - 23:29

country flag Maria Angela Pezzaioli wrote:

Grazie. Istruzioni molto chiare.

06.05.2024 - 13:39

country flag Mathilde Clapeyron wrote:

Bonjour! est il possible de réaliser ce modèle en alternant des couleurs? avez vous un autre ouvrage qui utilise cette technique d'alterner des couleurs différentes? je n'ai encore jamais fais ça. Merci!

30.04.2024 - 16:26

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Clapeyron, fort probablement, retrouvez ici tous nos tops au crochet avec rayures. Bon crochet!

02.05.2024 - 07:26

country flag Giulia Rosano wrote:

Grazie

29.04.2024 - 14:03

country flag Bianca Vink wrote:

Hallo\r\nDank voor u antwoord maar ik kom er nog steeds niet uit ik begin opde verkeerde kant met 8 vaste en dan 3 losse eigenlijk 4 dan 3 stokjes ik eindig met 1 stokje dan begin ik met 3 losse (4) 3 stokjes\r\nSorry maar de tekening is voor mij niet zo duidelijk.\r\nAlvast dank voor u antwoord.

28.04.2024 - 06:41

country flag Eleonor Meurell wrote:

Hej, jag undrar hur en "Kedjemaska" virkas? Kan inte hitta det i era, annars så exilenta, videon eller förklaringar, Vänligen, Eleonor

23.04.2024 - 10:27

DROPS Design answered:

Hej Eleonor, det är en smygmaska på svenska. Det skal vi få opdateret i opskriften :)

23.04.2024 - 15:30