DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% Bomull, 47% Lin
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 93.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS SS24

Always Bright

Heklet hatt i DROPS Bomull-Lin eller DROPS Paris. Arbeidet hekles ovenfra og ned med staver og hullmønster.

DROPS 199-14
DROPS Design: Modell l-149
Garngruppe C eller A + A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
One-size
Passer hodemål: ca 54/58 cm.

MATERIALER:
DROPS BOMULL-LIN fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farge 01, hvit

Eller bruk:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
200 g farge 16, hvit

HEKLEFASTHET:
18 staver i bredden og 10½ rader i høyden = 10 x 10 cm.

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 3,5.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

TILBEHØR:
Ca 1½ meter tynn ståltråd til kanten på bremen.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Bomull-Lin
DROPS Bomull-Lin
53% Bomull, 47% Lin
fra 30.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 93.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

HEKLEINFORMASJON:
Første stav på omgangen erstattes av 3 luftmasker. Avslutt omgangen med 1 kjedemaske i tredje luftmaske på begynnelsen av omgangen.(Når A.2 gjentas på omgangen, hekles de 3 luftmaskene som en stav).

FELLETIPS:
Fell 1 stav ved å hekle de neste 2 stavene sammen slik: Hekle 1 stav, men vent med siste kast og gjennomtrekning (= 2 løkker på nålen), hekle deretter neste stav, men nå trekkes siste kast gjennom alle 3 løkkene på nålen.

ØKETIPS:
Øk 1 stav ved å hekle 2 staver i samme stav.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

HATT - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles rundt, ovenfra og ned.

HATT:
Hekle 4 luftmasker på nål 3,5 med Bomull-Lin eller Paris og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske. Les HEKLEINFORMASJON!
Hekle * A.2, A.1 *, hekle fra *-* totalt 6 ganger i bredden (på første omgang er det ingen masker i A.2). HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN! Når A.1 og A.2 er heklet ferdig i høyden er det 90 staver på omgangen. Hekle 1.omgang i A.3 og gjenta denne omgangen til arbeidet måler ca 16 cm fra toppen og ned. Hekle siste omgang i A.3 (= hullrad). Videre hekles det brem som forklart under.

BREM:
Hekle A.4 rundt (= 10 rapporter à 9 masker). Når A.4 er heklet ferdig, er det 210 masker på omgangen. Legg en tynn ståltråd langs kanten på bremmen. Hekle 1 fastmaske i hver stav omgangen rundt SAMTIDIG som det hekles rundt ståltråden. Dette gjøres for at hatten skal bli stivere langs kanten. Justér deretter lengden på ståltråden etter ønsket mål på bremen. Tvinn ståltråd-endene sammen og skjul dem inni maskene. Klipp og fest tråden.

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 24.06.2019
Rettelse - mangleden symbol lagt til i symbolforklaringen (=2 luftmasker)
Oppdatert online: 08.06.2021
Ingen rettelse, men lagt til en linje (siste linje) under HEKLEINFORMASJON.
Oppdatert online: 07.09.2022

1 kjedemaske - Det er kun første rapport i 9. omgang i A.1 at det hekles 2 kjedemasker i begynnelsen av diagrammet

Diagram

symbols = hekle 4 luftmasker og sett dem til en ring med 1 kjedemaske i første luftmaske – se sort prikk på sirkelen, omgangen starter og slutter her
symbols = 1 luftmaske
symbols = 1 stav i maske
symbols = 1 stav om luftmaske/luftmaskebuen
symbols = 1 kjedemaske - Det er kun første rapport i 9. omgang i A.1 at det hekles 2 kjedemasker i begynnelsen av diagrammet
symbols = 1 stav om luftmaske/luftmaskebuen
symbols = 2 luftmasker
symbols = 2 staver i samme stav
symbols = hekle 2 staver sammen slik: Hekle første stav, men vent med siste kast og gjennomtrekking, hekle neste stav og trekk siste kast gjennom alle 3 løkkene på nålen (= 1 stav felt)
diagram
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS 199-14

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (69)

country flag Anne Nielsen wrote:

Hej kunne i skrive opskriften i stedet for diagram, syntes det er meget svært at forstå, og ser helt forkert d, mangler at vide hvor mange masker for hver omgang og hvordan a1 og a2 skal sammenspillet skal jeg hækle alle fra a1 og a2 i hver runde

15.07.2023 - 10:44

DROPS Design answered:

Hei Anne Vi prøver å imøtekomme alle våre brukere. Noen ønsker kun diagram og noen kun tekst. Til denne oppskriften er det diagrammer og en liten forklaring hvordan det skal hekles. I teksten står det hvor mange ganger diagrammene skal hekles (og man kan da telle selv antall masker etter hver omgang om man ønsker det, i denne oppskriften er det oppgitt maskeantall når A.1 og A.2 er ferdigheklet i høyden). Har du problemer med å "lese" et hekle diagram, kan du lære dette under: TIPS & HJÆLP / DROPS Lektioner / Læs en opskrift / Hvordan læses hæklediagrammer? mvh DROPS Design

25.07.2023 - 07:36

country flag Janine wrote:

Bonjour, la photo montre le 1er dessin entre les trous 7ème rang espacés de 4 brides, rang d’après 3 brides, rang d’après 2 brides. Si on fait les brides de la partie A2 à chaque fois cela ne correspond plus à la photo. Je ne sais pas si c’est clair ? Merci

30.06.2023 - 20:09

DROPS Design answered:

Bonjour Janine, au 1er tour, crochetez 6 fois A.1 tout le tour puis au 2ème tour, vous commencez le tour par A.1 puis vous crochetez A.2 et vous répétez ainsi (A.2, A.1) jusqu'à la fin du tour (remplacez les 3 mailles en l'air du début de A.2 par 1 bride pour les 5 motifs suivants). Et continuez ainsi, quand vous avez terminé A.2, continuez en répétant simplement A.1 tout le tour. En espérant que cela puisse vous aider. Bon crochet!

03.07.2023 - 09:26

country flag Monika Urbanowicz wrote:

Rozumiem że pierwsze okrążenie to 12 sł, następnie robimy 3 ocz łańc (A1) potem przerabiamy 6 razy schemat A2 i kończymy schematem A1 czyli oczkiem zamykającym w 3 oczku łańcuszka z początku okrążenia. Jak mam zrobić okrążenie 6,7, i 8? Robiąc oczko ścisłe na początku okrążenia mam omijać 3 oczka łańcuszka? Nie rozumiem jak w 10 okrążeniu i kolejnych zaczynać i kończyć słupkiem? Nie powinno być cały czas 3 oczka łańcuszka i kończenie oczkiem ścisłym?

22.06.2023 - 10:47

DROPS Design answered:

Witaj Moniko, od okrążenia 2 powtarzamy schematy A.2 i A.1 (naprzemiennie) 6 razy przez całe okrążenie. Co do okrążeń 6-8: przerabiasz 1 oczko zamykające w 1-szy słupek (czyli omijasz 1 słupek), następnie przerabiasz 3 oczka łańcuszka i 1 słupek w następny słupek (np. w okr. 6 będziesz powtarzać 6 razy następującą sekwencję: 1 sł w 7 następnych sł, 2 oł, ominąć 1 sł, 2 sł w ten sam słupek, 2 oł, ominąć 1 słupek). Okrążenie 10 i kolejne: zaczynasz każde od 3 oł, a kończysz przerabiając 1 oczko zamykające w 3-cie oł na początku okrążenia. Miłej pracy!

22.06.2023 - 18:19

country flag Linn Hesselmark wrote:

Hur ska jag göra på rad 10? Ska jag hoppa över två maskor i början av varje A1?

19.06.2023 - 15:22

DROPS Design answered:

Hei Linn. I diagramteksten under v står det: Det er kun første rapport i 9. omgang i A.1 at det hekles 2 kjedemasker i begynnelsen av diagrammet. Når du avslutter 9. omgang i A.1 avsluttet du med 2 luftmasker og 1 kjedemaske i 3. luftmaske (les HEKLEINFORMASJON). Når du starter 10. omgang hekler du 3 luftmasker (= 1 stav), 1 stav i hver av de neste 5 stavene, 2 staver sammen (se diagramteksten), 1 stave i hver av de neste 6 stavene og 2 staver om luftmaskebuen. Gjenta dette omgangen rundt og avslutt omgangen med 2 staver om luftmaskebuen (denne luftmaskebuen "ligger" over de 2 kjedemaskene (vv) fra 9. omgang) og avslutt med 1 kjedemaske i 3. luftmaske. mvh DROPS Design

26.06.2023 - 07:59

country flag Jacqueline Last wrote:

Als ik de foto van het hoedje bekijk Iet het er anders uit met het aantal stokjes dan op het diagram. Ik heb in rij 8 , 3 st 2 lossen 10 st. 2 lossen, 3 st 2 lossen etc. Op de foto is de punt tussen de 2 lossen boogjes 4, 3 en 2 's stokjes. De hoedje wordt zo heel wijd

05.06.2023 - 21:47

DROPS Design answered:

Dag Jacqueline,

Eerlijk gezegd snap ik niet helemaal wat je bedoeld met dat de punt tussen 2 lossenboogjes 4, 3 en 2 stokjes zijn op de foto. In dezelfde toer (dus toer 8) zie ik op de foto ook steeds 3 stokjes er tussen zitten.

07.06.2023 - 08:54

country flag Anna wrote:

Dzień dobry Jakiego drucika najlepiej użyć i gdzie się w niego zaopatrzyć? No i jak potem czyścić kapelusz, kiedy umieści się w nim drucik? Pozdrawiam - Anna

15.02.2023 - 16:28

DROPS Design answered:

Witaj Aniu, szukaj drucika w sklepie budowlano-dekoracyjnym, są również dostępne druciki w osłonce. Przed czyszczeniem kapelusza drucik trzeba będzie wyjąć. Pozdrawiamy!

17.02.2023 - 07:50

country flag Åsa wrote:

Jag har även samma fråga som Heidi hade den 9/2 som hon inte fått svar på. Kan ni vara snäll och svara på hennes fråga. Bra om nu svara både på danska och svenska.

04.09.2022 - 22:30

DROPS Design answered:

Hej Åsa, de första 2 smygmaskorna skall endast virkas första gången, när diagrammet upprepas, virkas 2 lm, hoppa över 2 st, 14 st, 2 lm, hoppa över 2 st, 14 st osv :)

07.09.2022 - 08:48

country flag Åsa Zellin wrote:

Läser man ert tips på hur ett diagram läses står det att A2 innehåller både börjar och slutet på varvet men om jag läser så får jag inte det att gå ihop. Det blir fel i virkningen så då kan man inte läsa diagrammet som ni tipsar. Tex att de 3 luftmaskorna ska vara i början på varvet och smygmaskan i slutet med de övriga stolparna i A2? Ska de virkas i början eller i slutet av varvet eller ska de alltid virkas tillsammans med A1?

04.09.2022 - 00:46

DROPS Design answered:

Hei Åsa. Du skal hekle A.1 og A.2 6 ganger i bredden, Men under HEKLEINFORMASJON står det at første stav på omgangen (ikke første stav i hver A.2) skal erstattes med 3 luftmasker, altså kun første gang av de 6 gangene, og når du har heklet A.1 og A.2 6 ganger avslutter du omgangen med 1 kjedemaske i den 3. luftmasken. mvh DROPS Design

05.09.2022 - 14:18

country flag Beanca wrote:

Je begint eerst met het haken van A1 en A2. En dat 6 maal. Ik snap de streep er tussen niet. Betekend dit dat je A2 alleen bij het begin van de toer haakt, of herhaal je deze steken ook 5 x? Dus is de derde toer : 3 lossen (=1 stokje), 2 stokjes, meerderen, 1 stokje en dan de herhaling 3 stokjes, meerderen 1 stokje of 3 lossen (= 1 stokje), 1 stokje “1 stokje, meerderen, 1 stokje” en alleen tussen “ en “ herhalen?

27.06.2022 - 16:03

DROPS Design answered:

Dag Beanca,

De streep ertussen geeft aan waar A.2 eindigt en A.1 begint. Je haakt dus A.2 en dan A.1 en vervolgens herhaal je dit. Dus na A.2 haak je opnieuw A.1 en A,2, enzovoort.

03.07.2022 - 13:47

country flag Thea De Raes wrote:

Volgens mij staat er nog een fout in het Nederlandstalig patroon. Er staat: Haak * A.2, A.2 *, haak van *-* 6 keer in totaal in de breedte (er zijn geen steken in A.2 op de eerste toer). En dat moet volgens mij zijn: Haak * A.1, A.2 *, haak van *-* 6 keer in totaal in de breedte (er zijn geen steken in A.2 op de eerste toer). Met vriendelijke groeten, Thea

21.06.2022 - 10:38