DROPS Muskat

Merseroitua puuvillaa jossa värikäs loisto

Sisältö: 100% Puuvillaa
Lankaryhmä: B (20 - 22 silmukkaa) / 8 ply / DK / worsted
Paino/juoksevuus: 50 g = n. 100 m
Puikot: 4 mm
Neuletiheys: 10 x 10 cm = 21 s x 28 krs
Hienopesu 40 C / Tasokuivaus

DROPS Muskat on värikäs puuvillalanka, egyptiläisestä merseroidusta puuvillasta, hienointa olemassa olevaa pitkäkuituista puuvillaa!

DROPS Muskat -lanka on kehrätty useista ohuista säikeistä, mikä tekee langasta erittäin kulutuskestävän ja muotonsa pitävän. Lanka on lisäksi himmeästi kiiltävä.

DROPS Muskat-lanka on yksi ihanista ja ikuisista klassikoistamme, johon löytyy paljon ohjeita ja langalla on paljon tyytyväisiä asiakkaita ja yli 25 vuotta markkinoilla.

Made in EU

Tällä langalla on Oeko-Tex® sertifikaatti (sertifikaatti numero 951032), Standard 100, Class I. Tämä tarkoittaa, että lankaa on testattu, että se ei sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja ja että sitä on turvallista käyttää. Class I on korkein taso, eli lanka sopii myös vauvoille (0-3 vuotta).

Lankatyyppi
Diilit alk.
DROPS MUSKAT UNI COLOUR
2.30 EUR
n/a

Liikkeet, jotka myyvät kyseistä lankaa verkossa

Klikkaa Tilaa-nappia, niin pääset suoraan DROPS jälleenmyyjän omaan verkkokauppaan, josta voit tehdä tilauksen.

Liikenimi Nettihinta
Garnhärvan
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Kärkkäinen Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Käsityö Pikkulinna, Cellei Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Käsityökauppa Vyyhti
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Käsityökeskus Tuuma Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Käsityöliike Menita
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Kippovalimo Böök
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Lankakauppa Tänkimäätein
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Lankapuoti MariUll Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Lankava Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Lasimäen Linnanrouva
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Liljan Lankakauppa
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Nappinja
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Neulenettikahvila Pirjoliisa
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Piipashop
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Riikka-Piikka Ky
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Sistersneedlecraft
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Sisustus ja Lahja AURORA OY
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Tapion Kauppa
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Villa Pallo Oy
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa
Vörå Handarbetsaffär
Webstore
2.30 EUR
50g
Tilaa

Tarkista tästä , löytyykö lanka paikallisliikkeestäsi.

valkoinen
uni colour 18
luonnonvalkoinen
uni colour 08
beige
uni colour 23
myyränruskea
uni colour 24
vaalea myyränruskea
uni colour 61
vaaleanharmaa
uni colour 19
vaaleankeltainen
uni colour 07
vaniljankeltainen
uni colour 30
vaalea oranssi
uni colour 51
tumma oranssi
uni colour 49
koralli
uni colour 40
punainen
uni colour 12
viininpunainen
uni colour 41
kanerva
uni colour 39
kirsikanpunainen
uni colour 34
vaaleanpunainen pantteri
uni colour 29
puuteriroosa
uni colour 05
vauvanroosa
uni colour 10
aavikkoruusu
uni colour 06
savi
uni colour 81
neilikka
uni colour 79
muskottipähkinä
uni colour 09
silver fox
uni colour 82
laventeli
uni colour 01
syreeni
uni colour 04
violetti
uni colour 14
viininpunainen
uni colour 38
laivastonsininen
uni colour 13
denim
uni colour 36
vaalea denim
uni colour 76
vaalea jäänsininen
uni colour 60
vaaleansininen
uni colour 02
kuninkaansininen
uni colour 15
petrooli
uni colour 74
turkoosi
uni colour 32
minttu
uni colour 03
vaalea minttu
uni colour 20
salvianvihreä
uni colour 80
omenanvihreä
uni colour 53
musta
uni colour 17
Muistutamme vielä siitä että värien sävyt saattavat vaihdella hieman eri tietokoneiden näyttöjen välillä, niinkuin myös eri värjäyskertojen välillä voi usein olla pieniä eroja.
(*) tulossa pian, (#) poistuu.

Etsi ohjeita DROPS Muskat

+ Katso lisää

Lue lisää tästä langastan

Miten hoidan kyseistä lankaa?

yarn wash

Hienopesu 40 C / Tasokuivaus

Mitä merkit merkitsevät?

Read more about washing yarn

Tarvitsetko apua?

1) Minkä tyyppisiä kuituja DROPS langoissa on?

Lankaa voidaan valmistaa suuresta eri määrästä luonnollisia ja synteettisiä kuituja. DROPS langat ovat suuressa määrin valmistettu villasta, puuvillasta, alpakasta, pellavasta, mohairista ja silkistä. Jokaisella kuidulla on omat ominaisuutensa, ja usein niitä yhdistetään, jolloin eri kuitujen parhaimmat ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Karkea lanka on vahvempaa ja kestävämpää, kun taas hienommat kuidut ovat pehmeämpiä ja mukavampia. Tässä lisätietoa käyttämistämme kuiduista:

Alpakka:
Alpakka fleece on alpakasta saatava luonnollinen kuitu. Kuitua voidaan rakenteeltaan verrata lampaan villakuituun. Kuidun pehmeys tulee sen pienestä halkaisijasta, joka muistuttaa merinovillaa. Kuitu on pehmeä, kestävä, ylellinen ja silkkinen. Alpakkakuiduista valmistettu lanka ei helposti huovu tai nyppyynny. Lanka voi olla kevyt tai raskas, riippuen siitä miten sitä on kehrätty. Vaikka kuitu muistuttaa lampaan villaa, se on lämpimämpää ja se ei kutita. Kuitu ei sisällä lanoliinia, joten se sopii hyvin allergikoille. Alpakoita on olemassa 22 eri luonnollisena värinä, värejä löytyy yli 300 eri sävyssä esim. sinimusta, ruskeamusta, ruskea, valkoinen, hopea ja harmaa.

Mohairi:
Tämä kuitu tulee angoravuohesta ja sitä pidetään ylellisenä kuituna. Mohairlanka on yhtä lämmintä kuin villa, mutta paljon kevyempää; se on kestävää, imee väriä hyvin eikä se helposti huovu. Mohairkuidulla on myös tunnusmerkillinen kiilto, joka syntyy tavasta jolla se heijastaa valoa. Vaikka kuitu on kova, siitä kehrätään useimmiten hyvin kuohkea lanka. Neuleista tulee ilmavat ja kiiltävät.

Villa:
Villan kuidut tulevat lampaan ihosta ja kuidut ovat melko karkeat. Villan kaksi huomiota herättävää ominaisuutta ovat sen lämpöys ja huopuvuus, jotka johtuvat pinnan suomuista. Villan tyypit vaihtelevat lampaan rodusta riippuen.
Merinolampaiden villaa pidetään yhtenä kaikkein ylellisempänä villana, sen ominaisuuksiin kuuluu hienous ja pehmeys. Kaikki DROPS lankojen merinovilla tulee Etelä-Amerikasta, eläimistä joita ei ole altistettu Mulesingille.
Puhdas uusi villa on villa, joka valmistetaan suoraan lampaan villasta, sitä ei ole kierrätetty jo olemassa olevista villaneuleista. Koneessa pestävä villa on kemiallisesti käsitelty, jotta kuidun pinnasta tulisi tasaisempi (katso Superwash).

Silkki:
Silkkikuitu on hieno pitkä kuitu, jota tuotetaan koiperhosen toukan, eli silkkitoukan, kotelosta. Silkkitoukka on viljelty, mutta villi- tai tussahsilkki tuotetaan villien silkkitoukkien koteloista. Silkkikuitu kuuluu kaikkein kestävimpiin luonnollisiin kuituihin ja siitä tuotetaan kaunis neulelanka. Kuitua voidaan yhdistää toisiin kuituihin, eteenkin villaan, todella kaunein tuloksin. Silkkiä voidaan myös värjätä luonnollisilla väreillä.

Kasviskuidut:
On olemassa useita eri tyyppisiä kasviskuituja, jotka löytyvät taimien tai kasvisten soluseinistä. Näistä kaikista kuitutyypeistä kaksi tunnetaan suurina neule- tai tekstiilikuituna. Nämä ovat puuvilla ja pellava.
Puuvilla on puuvillasiementen ympärillä olevat kuidut, ja se on melkein täyttä selluloosaa. Puuvilla on enimmäkseen valkoista, mutta vihreitä ja ruskeita vaihtoehtoja löytyy myös. Puuvillakuitu kehrätään useimmiten langaksi ja neuleista tulee pehmeät ja hengittävät. Puuvilla sopii hyvin kesävaatteisiin ja -asusteisiin. Lanka on silkki- ja pellavalankaa heikompaa, mutta villaa vahvempaa.
Merseroitu puuvilla on puuvillaa, jota on käsitelty merseroimalla. Tämä käsittely antaa puuvillaneuleille ja -langoille tavallista enemmän kiiltoa. Puuvilla on myös vahvempaa, se imee väriä hieman paremmin, neule ei myöskään homehdu yhtä helposti eikä se helposti nukkaannu. Neuleet eivät kutistu tai menetä muotoaan yhtä helposti kuin ”tavallisesta” puuvillasta tehdyt neuleet.
Pellava on kuitu, jota saadaan pellavataimenen varresta, pellava on kaikkia muita kuituja vahvempi. Pellavakuitu on melko pehmeä, suora ja kiiltävä ja se tulee iän myötä vain kauniimmaksi. Pellava on puuvillaa mukavampi kuitu kuumassa, koska se imee kosteutta paremmin ja kuivuu nopeammin .

Muut langoissamme käytetyt materiaalit ovat ym. synteettiset kuidut kuten akryyli, viskoosi, polyamidi (nailon) ja polyesteri.

alkuun

2) Mikä on polyamidi?

Polyamidikuitu, tai nailon, on hyvin vahva, kestävä, kevyt, helposti hoidettava (voidaan pestä pesukoneessa ja kuivattaa kuivausrummussa) ja joustava. Tämän ansiosta kuitu voidaan yhdistää muihin kuituihin, jolloin saadaan todella kestäviä lankoja kuten esim. sukkalankoja .

alkuun

3) Minkä tyyppistä tietoa DROPS vyötteistä löytyy?

Kaikista DROPS lankojen vyötteistä löytyy seuraavat tiedot: kuitusisältö (villa, puuvilla jne.), paino (g), juoksevuus (m), pesuohjeet ja merkit (selitetään tässä), värinumero, eränumero ja lankaryhmä.

alkuun

4) Mitkä ovat DROPS lankaryhmät?

Kaikki DROPS langat luokitellaan 6 eri paksuusryhmään (A-F). Samaan lankaryhmään kuuluvilla langoilla on sama neuletiheys, joten niitä voidaan käyttää toistensa lankavaihtoehtoina. Lankojen juoksevuus voi kuitenkin vaihdella, joten käyttäessäsi lankavaihtoehtoa, laske aina neuleeseen tarvittava metrimäärä.

alkuun

5) Voinko käyttää lankavaihtoehtoja?

Kyllä, kunhan langassa on oikea neuletiheys. Tee aina mallitilkku ja tarkista, että leveyssuunnassa on oikea määrä silmukoita ja että korkeussuunnassa on oikea määrä kerroksia.

Ota huomioon, että eri lankojen rakenteet antavat neuleelle erilaiset pinnat. Lankojen juoksevuudet voivat myös vaihdella, joten käyttäessäsi lankavaihtoehtoa, laske aina tarvittava metrimäärä.

Lue lisää siitä, miten lasket korvaavan langan metrimäärän - ja miten korvaat 1-kertaisen langan esim. 2-kertaisella toisella langalla, tästä.

alkuun

6) Mitä tarkoittaa “Superwash” käsitelty?

Superwash villa on erityinen villatuote, jota on käsitelty koneessa pestäväksi. Usein ihmiset välttävät villalankojen käyttämistä, koska neuleet kutistuvat helposti (jotkut kuitenkin kutistavat villaa tahallaan). Kun villa on superwash käsitelty, neuleet eivät kutistu. (Lue lisää tästä).

alkuun

7) Mitä tarkoittaa “Öko-Tex® sertifiointi”?

Öko-Tex® Standardi 100 esiteltiin 1990-luvun alussa. Tämä on myrkytön vaihtoehto, joka ei vaaranna terveyttä. Öko-Tex® Standardi 100 on maailmanlaajuinen tekstiilien raaka-aineiden testaus- ja sertifiointijärjestelmä kaikissa tuotantoprosessin vaiheissa. Haitta-aineiden testaus käsittää aineita, joita on kielletty tai säädetty lain mukaisesti, kemikaaleja joita tiedetään olevan terveydelle haitallisia sekä rajoituksia joita sisällytetään varotoimina terveyden ylläpitämiseksi.

Lisätietoja löydät tästä www.oeko-tex.com

alkuun

8) Missä DROPS langat valmistellaan?

Nämä tiedot löytyvät hinnastomme eri värikartoista.

alkuun

9) Miksi lankanne ovat niin halpoja?

Pohjois-Euroopan laajimpana neulelankojen ja neulemallien tuottajana meillä on ainutlaatuinen tilaisuus työskennellä kaikkein parhaimmilla raaka-aineilla ja tehdä sinua hyödyntäviä säästöjä. Tästä syystä voit ostaa DROPS langat 20-30% muita samankaltaisia tuotteita halvemmalla!

alkuun

10) Miten tarkat verkkosivujenne värit ovat?

Kun laadimme värikarttojen värit, pyrimme saavuttamaan mahdollisimman tarkat värit. Valitettavasti emme pysty takaamaan miten värit esiintyvät näytölläsi. Jokainen näyttö näyttää värejä eri tavalla, jotkut värit voivat esiintyä tummempina kuin ne ovat todellisuudessa, ja jotkut näytöt voivat näyttää värejä himmeämpinä. Mikäli huomaat, että useat lankavärit erottuvat näytölläsi todellisesta väristä, voit muuttaa näyttösi asetuksia.

alkuun

11) What is a micron? What does super fine / extra fine mean?

The fineness of yarn fibers is measured in microns (thousands of millimeters). Super fine alpaca wool is 26-28 microns. Fine merino wool is less than 21.5 microns and extra fine merino is under 19.5 microns. The less microns the softer and more delicate a quality can be, the more microns the more hard wear the quality will be.

alkuun

12) Why are the colours in my skeins of print yarn different?

The reason why two skeins of a same print yarn look different can be 1) that both skeins are part of different dye lots; 2) that the skeins have been dyed using a technique called "magic print" (the one used for example in DROPS Delight), which provides unique patterns and smooth colour transitions to each skein, meaning also that within one dye lot, lighter or darker varieties might appear. This is no fault or defect, but part of the yarn's character.

alkuun

13) My store doesn’t have the colour I want, what can I do?

If your DROPS store doesn’t have the yarn colour you want, try contacting a DROPS Super Store (the ones with the golden badges) - they will make sure to get a hold of the colour even if they don’t have it in stock themselves. See a list of all DROPS stores here.

alkuun

14) Where can I find a specific dye lot of a colour?

Always try contacting your DROPS store first. If they do not have the dye lot you want we recommend you to ask other knitters and crocheters in the DROPS Workshop in Facebook or Ravelry, which may have the dye lot in their stash and might be willing to part from it.

alkuun

15) Why does my yarn shed?

Yarn sheds because there's not enough twist to hold all of the fibers together. All yarns have excess fibers (from production) that might come off as lint or shedding, in varied degrees that depend on how the yarn is spun. Brushed yarns ("hairier" yarns) like DROPS Melody, have more of these loose fibers than other yarns, and therefore shed more. Shedding also depends on what is worn under or over the garment, and whether this pulls at the yarn fibers. It’s therefore not possible to guarantee that there will be no shedding.

Below are some tips on how to get the best result when working with hairier yarns:

  • When the garment is finished (before you wash it) shake it vigorously so the looser hairs come off. NOTE: do NOT use a lint roller, brush or any method that pulls at the yarn.
  • Place the garment in a plastic bag and put it in your freezer - the temperature will cause the fibers to become less attached to each other, and excess fibers will come off easier. Leave in the freezer for a few hours before taking it out and shaking it again.
  • Wash the garment according to the instructions on the yarn label. Garments worked with hairier yarns usually need to be shaken once dry after washing, so that the hairs rise and any excess fibers can come off.

alkuun

Kommentit / Kysymykset (155)

Fazilet SIVRI 01.04.2020 - 00:58:

Hello! I live in Southgate/London. I don't want to pay postage. If you have a branch in London, can I come and pick up it?

DROPS Design 01.04.2020 kl. 08:47:

Dear Mrs Sivri, please find here the list of all DROPS Stores in UK.. Happy knitting!

Patty 14.03.2020 - 18:50:

Hi. I love the combination of colors in the first image on this page -- the set of five with neutrals/pinks and pink-ish neturals. Could you please tell me the colors in that image? I've tried but can't figure them out. Thank you!

DROPS Design 16.03.2020 kl. 11:17:

Dear Patty, on this picture and from top down left to right you can see: desert rose uni colour 06; light taupe uni colour 61and clove uni colour 79; clay uni colour 81 and nutmeg uni colour 09. Happy knitting!

Kathie 01.02.2020 - 16:05:

How do I keep Muskat from twisting while I knit? Eventually, it twists so tightly that I have to untwist it and do my best to twist to twist it as much as I can in the wrong direction. This works for a short while until Inhale to begin the process again. The twisting causes the stitches to be uneven; stick out so that it looks like the tension is inconsistent. Surely there is a strategy I haven't thought of yet! Thanks for your help!!

DROPS Design 03.02.2020 kl. 10:54:

Dear Kathie, not sure how to help there, if you are using the yarn end from the inside of the ball, try with the one from the outside. Please contact your DROPS store - even per mail or telephone - they should have some tips for you. Happy knitting!

Matilda 19.01.2020 - 23:01:

Hej! Undrar vad det är för färger på garnerna på bild 1 och 4?

Maren Memis 15.01.2020 - 20:23:

Ich habe von Wollplatz.de drei Knäuel in der Farbe 19 hellgrau bekommen. Leider waren in einem Knäuel 3 Knoten und in einem Knäuel 1 Knoten. Dadurch konnte ich meine Arbeit nicht beenden. Schade, dass so etwas vorkommt. Wollplatz hat sich leider davon nichts angenommen. Sehr schade, dass der Händler so unkulant ist.

María Dolores Sánchez Cruz 07.01.2020 - 15:25:

Hola, necesito varios colores de Mustak y no lo encuentro, son : cobrizo n. 21, brezo, n. 39, ciruela claro n. 33, podrían decirme cómo conseguirlo?

DROPS Design 12.01.2020 kl. 23:38:

Hola Maria Dolores. No tenemos venta directa y tampoco tenemos información sobre el stock de las tiendas Drops. La única solución es contactar con las tiendas de Drops que venden esta calidad por teléfono o correo electrónico.

Charlotte 30.12.2019 - 18:13:

Jag undrar om det är någon grön färg som utgått ur sortimentet? Jag håller på med en kofta sedan något år och nu skulle jag göra klar den och då fattas garn. Jag hittar inte den färg jag har. Tyvärr ingen etikett kvar.

DROPS Design 27.01.2020 kl. 08:50:

Hei Charlotte. Ja, det har utgått en del grønn farger i Muskat i de seneste årene, (farge nr. 16 grønn, farge nr. 25 grågrønn, farge nr. 42 flaskegrønn, farge nr. 44 mørk oliven, farge nr. 45 lys oliven, farge nr. 78 sølvgrønn). mvh DROPS design

Gillian Thompson 26.11.2019 - 22:03:

Hello Does muskat cotton comply with EN17-3, migration of chemicals? I am crocheting soft toys with it and I need to ascertain this to get CE certification. Is it possible to confirm this please? Thank you Gill

DROPS Design 27.11.2019 kl. 08:57:

Dear Mrs Thompson, some of our yarns as Muskat are Oeko-Tex certified, you can find the certificate under the shadecard, for more informations please visite OkeoTex website. Happy crocheting!

Maria Ramos 13.11.2019 - 15:39:

This is the fist time that I check this page, I want to know did I can buy 1 yarn for color or I need to buy more for clolor.. thanks

DROPS Design 14.11.2019 kl. 10:19:

Dear Mrs Ramos, depending on your project/material list, you may have to buy 1 ball or more - each ball is 50 g, if a pattern list 50 g in one colour, you need 1 ball, if pattern list 100 g in one colour you need 2 balls, and so on. Do not hesitate to contact your DROPS store - even per mail or telephone - for any assistance placing your order. Happy knitting!

Patrizia 31.08.2019 - 23:13:

A lavoro terminato mi sono accorta che i gomitoli avevano bagno differente. Lavoro lungo e faticoso. Ho lavato, ma c’è differenza. Mi spiace molto

Miten korvaan tämän langan? Mikäli haluat korvata tämän langan toisella DROPS langalla, voit käyttää samaan lankaryhmään kuuluvan langan, tai kokeile lankamuunnintamme!!

Onko sinulla ongelmia ostettujen DROPS lankojen kanssa? Kun tilaat lankoja verkkosivujemme värikartasta tai ohjeesta, et tilaa suoraan DROPSilta, vaan jostakin sadoista maan DROPS liikkeistä. Tästä syystä sinun tulee säästää kerien vyötteet, ne ovat takuusi, kun otat yhteyttä DROPS liikkeeseen, josta ostit langat. DROPS liike, johon otat yhteyttä, auttaa sinua ja tekee tarvittaessa korvausvaatimuksen puolestasi. Katso listaus DROPS liikkeistä tässä.
Etkö löytänyt tarvitsemasi vastausta? Vieritä alaspäin ja näppäile kysymyksesi, jotta joku asiantuntijoistamme voi auttaa sinua. Tämä tehdään useimmiten 5-10 arkipäivässä.

Lisää kommentti ohjeeseen DROPS Muskat

We would love to hear what you have to say about this yarn!

Mikäli haluat esittää kysymyksen, valitse oikea kategoria alla olevasta valikosta - tällä tavoin saat vastauksen nopeammin. Pakolliset kentät on merkitty tähdellä *.