DROPS / 156 / 14

Milena by DROPS Design

Palmikolliset DROPS myssy ja kauluri ”Alaska”-langasta.

DROPS Design: Malli nro x-406
Lankaryhmä C tai A + A
----------------------------------------------------------
MYSSY:
Koko: Yksi koko
Pään ympärys: n. 54 - 58 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS ALASKA:
150 g nro 40, vanharoosa

DROPS SUKKAPUIKOT JA PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 5 tai käsialan mukaan.
DROPS PYÖRÖPUIKKO (40 cm) NRO 4 (joustinneuleeseen).
NEULETIHEYS: 17 s x 22 krs sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 x 10 cm.

KAULURI:
Koko: S/M – L/XL
Korkeus: 25-27 cm
Alareunan ympärys: 99-113 cm
Yläreunan ympärys: 56-56 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS ALASKA:
joka kokoon 200 g nro 40, vanharoosa

DROPS PYÖRÖPUIKKO (40 tai 60 cm) NRO 5 tai käsialan mukaan.
DROPS PYÖRÖPUIKKO (40 tai 60 cm) NRO 4 (ainaoikein -neulottuun reunukseen).
NEULETIHEYS: 17 s x 22 krs sileää neuletta puikoilla nro 5 = 10 x 10 cm.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Lankatyyppi
Deals alkaen
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

MALLINEULE:
Katso ruutupiirrokset A.1-A.7.

AINAOIKEINNEULE suljettuna neuleena:
Neulo vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin.
----------------------------------------------------------

MYSSY:
Neulotaan suljettuna neuleena pyöröpuikolla. Vaihda työhön sukkapuikot, kun pyöröpuikko käy liian pitkäksi. Luo 88 s pyöröpuikolle nro 4 Alaska-langalla. Neulo 2 krs oikein. Neulo sitten 3 cm 2 o/2 n -joustinneuletta. Neulo 2 krs AINAOIKEAA (kts. selitys yllä) ja lisää SAMALLA 1. krs:lla tasavälein 22 s = 110 s. Vaihda pyöröpuikkoon nro 5. Neulo mallineuletta piirroksen A.1 mukaisesti (= 22 s) = 5 mallikertaa krs:lla. TARKISTA NEULETIHEYS! Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun työn korkeus on 21 cm ja olet neulonut kokonaisen piirroksen A.1 mallikerran loppuun, jatka neulomalla mallineuletta piirroksen A.2 mukaisesti (= 5 mallikertaa krs:lla) ja tee myös kavennukset piirroksen mukaisesti. Kun olet neulonut piirroksen A.2 loppuun, työssä on jäljellä 30 s. Neulo kaikki s:t kiertäen pareittain oikein yhteen = 15 s. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele langanpäät hyvin. Myssyn korkeus on n. 26 cm.
----------------------------------------------------------

KAULURI:
Neulotaan ylhäältä alas, suljettuna neuleena pyöröpuikolla. Luo 96 s pyöröpuikolle nro 4 Alaska-langalla. Neulo 4 krs AINAOIKEAA (kts. selitys yllä) ja lisää SAMALLA viimeisellä krs:lla tasavälein 24 s = 120 s. Vaihda pyöröpuikkoon nro 5. Jatka neulomalla seuraavasti: *2 n, A.7 (= 3 s), 2 n, A.3 (= 6 s), 1 n, A.5 (= 6 s)*, toista *-* koko krs:n ajan (= yht. 6 kertaa). HUOM: Seuraavalla krs:lla piirroksen A.7 langankiertoja ei neulota kiertäen, vaan työhön kuuluu muodostua reikiä. Jatka mallineuletta tähän tapaan. Kun työssä on 2 päällekkäistä piirrosten A.3/A.5 mallikertaa, neulo mallineuletta piirrosten A.6/A.4 mukaisesti (muut s:t neulotaan kuten aiemmin). Kun olet neulonut piirrokset A.6/A.4 loppuun, neulo mallineuletta piirrosten A.3/A.5 mukaisesti lopulliseen mittaan asti, ja jatka piirroksen A.7 mallineuletta kuten aiemmin. TARKISTA NEULETIHEYS!
Kun työn korkeus on 8 cm, tee lisäykset seuraavasti: *2 n, A.7, 2 n, A.3/A.4, 1 langankierto, 1 n, 1 langankierto, A.5/A.6*, toista *-* koko krs:n ajan (= yht. 6 kertaa) = 132 s työssä. Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen nurin, jottei muodostuisi reikiä. Toista tällaiset lisäykset 3½-3 cm välein vielä 3-4 kertaa. SAMANAIKAISESTI kun työn korkeus on 10 cm, lisää 1 s ennen jokaista piirrosten A.3/A.4 mallikertaa ja lisää 1 s jokaisen piirrosten A.5/A.6 mallikerrran jälkeen (= 3 nurjaa s piirrosten A.3/A.5 ja A.7 välissä). Toista tällaiset lisäykset 12-7 cm välein vielä 1-2 kertaa = 192-216 s työssä. HUOM: Seuraavalla krs:lla langankierrot neulotaan kiertäen nurin, jottei muodostuisi reikiä. Piirrosten A.3 ja A.5 mallikertojen välissä on nyt aina 9-11 nurjaa s, ja piirrosten A.3/A.5 ja A.7 mallikertojen välissä on aina 4-5 nurjaa s. Kun työn korkeus on 24-26 cm, vaihda pyöröpuikkoon nro 4. Neulo kaikilla silmukoilla 2 krs ainaoikeaa ja kavenna SAMALLA 1. krs:lla tasavälein 24 s = 168-192 s. Päätä s:t.

Piirros

= oikea s
= nurja s
= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 2 s oikein, vedä nostettu s 2 neulotun s:n yli
= 1 langankierto 2 silmukan väliin
= siirrä 3 s apupuikolle työn eteen, neulo 3 s oikein, neulo apupuikon 3 s oikein
= siirrä 3 s apupuikolle työn taakse, neulo 3 s oikein, neulo apupuikon 3 s oikein
= tämä s on kavennettu pois työstä
= neulo 2 s oikein yhteen
= nosta 1 s neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli
= 2 s nurin yhteenTarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 156-14 alkuperäisohjeeseen.