DROPS ohjeen seuraaminen

Neulotko ensimmäistä kertaa DROPS ohjeen mukaisesti ja etkö ole ihan varma siitä, miten pääsisit alkuun? Seuraa tätä oppituntia, jossa näytämme sinulle miten DROPS ohjeitamme seurataan. Aluksi... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Court Jester -tohveleiden virkkaaminen

Kylminä päivinä lämpimät tohvelit tulevat tarpeen. Tohvelit ovat myös hyvä lahjaidea. Neulo helpot ainaoikeinneulotut tohvelit 8 eri värillä, (DROPS 109-57), seuraamalla tämän oppitunnin vaiheita. Onko... (Lue lisää)

kategoria: Kokonaiset ohjeet

Helpon Sky High -vauvamyssyn neulominen

Sieviä vauvamyssyjä ei voi koskaan olla liikaa. Tämä vaihe vaiheelta selitetty oppitunti auttaa sinua neulomaan sievän vauvamyssyn, jossa on joustinneuletta ja korvalaput. Kyseinen myssy neulotaan... (Lue lisää)

kategoria: Kokonaiset ohjeet

Kauppakassin virkkaaminen

Virkatut laukut ovat nyt hyvin suosittuja! Etkö vielä ole kokeillut virkkaamista? Me autamme sinua! Tästä löydät ohjeet Pacific Blues -kauppakassin (DROPS 199-15) virkkaamiseen, joiden avulla virkkaat... (Lue lisää)

kategoria: Kokonaiset ohjeet

Piirroksen sijoittaminen työn keskelle

Piirroksen keskikohta (nuolella merkitty silmukka) sijoitetaan etukappaleen/takakappaleen tai hihan keskelle tähän tapaan. Kun ohjeessa lukee, että sinun tulee jatkaa etukappaleen neulomista piirroksen... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Lisääminen/Kaventaminen vuorotellen joka 3. ja joka 4. kerroksella

Voit lisätä/kaventaa silmukoita vuorotellen joka 3. ja joka 4. krs/cm, jotta esim. raglanlinjasta, V-aukosta tai työn muotoilusta tulisi tasainen. Joskus ohjeessamme lukee: Lisää tai kavenna vuorotellen... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Lisääminen/kaventaminen tasavälein

Miten lasketaan lisäyksiä/kavennuksia, kun ohjeessa lukee “lisää tai kavenna kerroksella tasavälein tietty määrä silmukoita": Lisää tasavälein: Ohjeessa lukee, että tietty määrä silmukoita... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Mittapiirroksen lukeminen

Löydät aina mittapiirroksen jokaisen ohjeen alapuolelta. Mittapiirroksesta löydät ohjeen eri kooiden mitat. Kunhan seuraat ohjetta ja neule-/virkkuutiheytesi on oikea, vaatteesi saa samat mitat kuin... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Näin tarkistat neuletiheyttä

On tärkeää tarkistaa neuletiheys: Ole tarkkana, että neuletyösi mitat ovat samat kuin ohjeessa mainitut mitat. Tee aina aluksi mallitilkku. Mikäli ohjeessa annettu neuletiheys on 17 s ja... (Lue lisää)

kategoria: Perusasiat

Miten tehdä ketjusilmukkarengas piilosilmukalla

Kun olet oppinut virkkaamaan ketjusilmukkaketjun (kjs-ketju), monessa ohjeessa ketjusilmukat suljetaan renkaaksi. Tämä tehdään piilosilmukalla (ps). Katso tässä! Kuvio 1: Virkkaa ohjeessa mainittu... (Lue lisää)

kategoria: Opi virkkaamaan