DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Uld, 25% Polyamid
fra 17.95 kr /50g
DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% Mohair, 25% Silke
fra 36.95 kr /25g
Garnet til denne opskrift koster fra 183.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 140-48
DROPS Design: Model nr fa-215
Garngruppe A + A
--------------------------------------------------------
Mål: Ca 140 cm bredt øverst x 68 cm høj.
Materialer: DROPS FABEL fra Garnstudio
200 g f.nr 822, burgunder
Og brug: DROPS KID-SILK fra Garnstudio
75 g f.nr 17, burgunder

Farve alternativ:
DROPS FABEL fra Garnstudio
200 g f.nr 711, rosa/brun
Og brug: DROPS KID-SILK fra Garnstudio
75 g f.nr 20, lys beige

OBS: Sjalet SKAL strikkes med 2 tråde.

DROPS RUNDP (80 cm) nr 5 eller det p.nr du skal bruge for at få 17 m x 22 p glatstrik med 1 tråd af hver kvalitet på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP (80 cm) nr 4.

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her

-------------------------------------------------------

DROPS Fabel
DROPS Fabel
75% Uld, 25% Polyamid
fra 17.95 kr /50g
DROPS Kid-Silk
DROPS Kid-Silk
75% Mohair, 25% Silke
fra 36.95 kr /25g
Garnet til denne opskrift koster fra 183.00kr.

Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!

Instruktioner

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på alle pinde.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages ud fra retsiden ved at slå om, på p efter strikkes omslagen drejet vr for at undgå hul. Der tages ud skiftevis før begge mærker på midten af sjalet og næste gang efter begge mærker. I tillæg tages der ud indenfor yderste m i hver side. Dvs at der tages 4 m ud hver gang der tages ud.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Arb strikkes frem og tilbage på rundp.
Slå 7 m op på rundp 5 med 1 tråd af hver kvalitet. Sæt 1 mærke i tredje og femte m. Strik 1 p ret fra vrangen. Fortsæt i glatstrik - yderste m i hver side strikkes i RETSTRIK – se forkl over! SAMTIDIG tages der 1 m ud indenfor yderste m i hver side og 1 m ved hver at de 2 mærker – SE UDTAGNINGSTIPS! Gentag udtagningen på hver p fra retsiden til arb måler ca 30 cm (sørg for at sidste p strikkes fra retsiden).
HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!
** skift til rundp 4. Fortsæt med 1 p ret fra vrangen over alle m. Næste p strikkes ret fra retsiden med udtagninger som tidligere, derefter strikkes der 1 p ret fra vrangen igen. Skift tilbage til rundp 5. Klip Kid-Silk tråden og fortsæt med kun 1 tråd Fabel således: Del alle m i to og strik 1 r i hver af de 2 tråde i hver m, dvs at m-antallet fordobles. Fortsæt i glatstrik (med 1 m yderst i hver side i retstrik) i ca 5 cm - OBS: Fortsæt udtagningerne som før. Når der er strikket 5 cm, tages Kid-Silk tråden med igen, skift til rundp 4. Strik næste p således fra retsiden: 1 r, * 2 r sm, 2 r sm, 1 r *, gentag fra *-* p ud (sørg for at der bliver 1 eller 2 m r yderst som ikke strikkes sm). Videre strikkes 3 p ret frem og tilbage med udtagninger som før. Skift til rundp 5 og fortsæt i glatstrik og udtagninger som før i 8 cm **. Gentag fra **-** 1 gang til.
Arb måler nu ca 60 cm. Skift til rundp 4, strik 3 p ret frem og tilbage (1.p = vrangen), tag ud fra retsiden som før. Skift til rundp 5, klip Fabel-tråden og strik arb færdig med kun 1 tråd Kid-Silk. På første p deles alle m i to, strik 1 r i hver af de 2 tråde i hver m. Strik 7 cm glatstrik frem og tilbage med 1 m yderste i hver side i retstrik - samtidig tages der ud men kun indenfor 1 m yderst i hver side, ikke længere ved de 2 mærker, afslut efter 1 p fra retsiden. Fortsæt med 3 p ret frem og tilbage over alle m. Tag Fabel-tråden med igen og luk af med ret fra retsiden med begge tråde.
Sjalet måler ca 68 cm i højden og 140 cm i bredden øverst.
Har du et spørgsmål? Se listen over ofte stillede spørgsmål (FAQ)

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.

Du finder måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.

Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.

Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage.
Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Du synes måske også om...

Kommentere opskrift DROPS 140-48

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Kommentarer / Spørgsmål (51)

country flag Paola wrote:

Una domanda.. diminuendo una volta prima ed una volta dopo i due segnapunti è quindi giusto avere più maglie tra i segnapunti? Non ho mai fatto diminuzioni cosi alternate e prima di andare avanti volevo una conferma. Ad esempio dopo 4 giri mi ritrovo tre maglie fra i segnapunti Grazie

16.10.2021 - 17:09

DROPS Design answered:

Buonasera Paola, le maglie tra i segnapunti aumentano durante la lavorazione. Buon lavoro!

24.10.2021 - 20:31

country flag Susanne Thomsen wrote:

Jeres opskrift er misvisende, da den afsluttende kant på billedet viser at i strikker rundt om buen, men opskriften viser at kanten strikkes på langs, så hvis man gerne vil have den rundt om buen, hvor mange masker skal der tages ud

28.06.2021 - 09:26

DROPS Design answered:

Hej Susanne, sjalet på billedet er strikket som det står i opskriften. Den sidste kant får du når du fjerne Fabeltråden og strikker med Kid-Silk i hver af de dobbelte masker hele vejen rundt om buen på sjalet. God fornøjelse!

30.06.2021 - 13:17

country flag Sofia Coelho wrote:

Hi! Could you please send me a link of the 822 Burgundy colour? I can't find it. Thanks!

17.05.2020 - 15:05

DROPS Design answered:

Dear Sofia, I am sorry, colour nr. 822 burgundy/grand canyon is discontinued. But you can choose any other from all colours in DROPS Fabel. Happy knitting!

17.05.2020 - 17:16

country flag Bente Opstad wrote:

Strikker Just Dreaming sjal og har kommet til det punktet hvor det skal strikkes en 7 cm kant med KiDSilk. Jeg vil ha kant rundt hele sjalet slik det vises på bildet. Har jeg da fått med nok garn? Hvor mye skal jeg plukke opp? Hvordan skal jeg strikke i hjørnene og i buen nederst?

30.04.2019 - 15:22

DROPS Design answered:

Hej Bente, vi har kun strikket kanten rundt om selve buen på sjalet, hvis du vil have samme kant langt med langsiden, så skal du nok bruge et nøgle mere. God fornøjelse!

03.05.2019 - 10:48

country flag Chris wrote:

Ich kann leider die angegebenen Farben 822 und 711 nicht in der Farbkarte finden. Gibt es nun andere Farbnummern?

23.08.2018 - 13:06

DROPS Design answered:

Hallo Chris, die Farben sind leider nicht mehr erhältlich. Vielleicht stöbern Sie einfach in den Farbkarten und schauen, welche Alternativ-Farbkombinationen Ihnen gefallen. Viel Spaß beim Stricken!

26.08.2018 - 10:12

country flag Lebigot wrote:

Bonjour, j'ai un problème avec le chale 140-48, il est écrit qu'il faut "diviser toutes les mailles en deux", je ne vois pas du tout ce que cela veut dire! Il faut "tricoter 1 m end dans chacun des fils de chacune des mailles", pouvez vous m'expliquer? Merci!

12.07.2018 - 11:35

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lebigot, on tricote alternativement avec 2 fils ou 1 seul fil, quand on tricote le 1er rang avec 1 seul fil, on tricote chacune des mailles du rang précédent: les mailles sont composées des 2 fils, et on va tricoter chacun de ces 2 fils - cf vidéo ci-dessous et lien dans la réponse précédente. Bon tricot!

12.07.2018 - 13:10

country flag Lebigot wrote:

Merci pour vos explications. J'ai un autre problème plus loin, il faut "diviser toutes les mailles en deux", je ne vois pas du tout ce que cela veut dire! Il faut "tricoter 1 m end dans chacun des fils de chacune des mailles", pouvez vous m'expliquer? Merci!

11.07.2018 - 16:21

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lebigot, on tricote avec 2 fils jusqu'à la bordure volantée qui va se tricoter avec 1 seul fil (= Kid-Silk) et au premier rang, on va tricoter chacune des mailles composées des 2 fils au rang précédent, comme dans cette vidéo. Bon tricot!

12.07.2018 - 08:48

country flag Lebigot wrote:

Bonjour, je viens de commencer le chale 140-48 et dans les réponses aux questions vous parlez d'augmenter de 4 mailles à l'endroit comme à l'envers mais moi dans les explications j'ai lu qu'il ne fallait augmenter que sur l'endroit, ce qui fait 4 mailles tous les deux rangs? Je me trompe? Je ne comprend pas les augmentations avant et après les marqueurs, sachant qu'entre les marqueurs il n'y a qu'une maille, ça revient toujours à la même chose non? Merci pour vos réponses

11.07.2018 - 15:20

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Lebigot, on augmente tous les 2 rangs (= tous les rangs sur l'endroit) 1 m de chaque côté (= 2 m) et 1 m à chaque marqueur (= 2 marqueurs) = on va donc augmenter 4 mailles tous les 2 rangs. Les augmentations aux marqueurs se font d'abord avant les 2 marqueurs, puis l'augmentation suivante se fait après les 2 marqueurs et continuer ainsi en augmentant une fois avant et une fois après les marqueurs. Bon tricot!

11.07.2018 - 15:55

country flag Depommier wrote:

Bonjour je commence le chale n°48 du catalogue °140 je ne comprends pas bien les augmentations : 8 mailles à chaque rangs endroit et envers ?

24.12.2015 - 11:47

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Depommier, on augmente 4 m tous les rangs, aussi bien sur l'endroit que sur l'envers = 8 m en plus après 2 rangs. Bon tricot!

04.01.2016 - 11:13

country flag Tanita wrote:

Ik heb een vraagje: wat is de reden voor de twee draden? Zou een dikker draad ook kunnen?

04.08.2014 - 15:32

DROPS Design answered:

Hoi Tanita. Er wordt hier met een dubbele draad gebreid (1 draad Fabel + 1 draad Kid-Silk) voor het uiterlijk en structuur van het model. Maar je kan ook de 2 draden vervangen door 1 draad van garencategorie C.

04.08.2014 - 15:38