DROPS Belle uni colour 53% Bomuld, 33% Viskose, 14% Hør |
14.95 kr /50g |
Bestil |
Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!
Skift sprog:
Dansk#rosewhisperdress
DROPS Design: Model vs-100
-------------------------------------------------------
Alternativt garn – Se hvordan du bytter garn her
Garngruppe A til F – Brug samme opskrift og byt garn her
Garnforbrug ved alternativt garn – Brug vores garn-omregner her
-------------------------------------------------------
DROPS Belle uni colour 53% Bomuld, 33% Viskose, 14% Hør 14.95 kr /50g Bestil |
Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Klikker du på BESTIL knappen, vil du komme til YarnLiving hjemmeside
Prisen på garnet er udregnet efter den mindste størrelse og garnets billigste produkttype. Leder du efter endnu bedre pris? Det kan være du finder det her på DROPS Deals!
Alle vore opskrifter har instruktionsvideoer som kan være til hjælp.
Disse skridt-for-skridt lektioner kan hjælpe dig:
Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?
Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.
Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.
Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.
Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden
Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap
Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?
Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.
Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?
Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.
Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.
Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?
Hvad er garngrupper?
Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.
Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?
Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).
Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.
Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?
Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.
Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.
Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.
Hvilken størrelse skal jeg vælge?
Synes du det er svært at vælge hvilken størrelse du skal lave, så kan det være en god ide at måle et stykke tøj hvor du synes om størrelsen og synes om at have på. Sammenlign målene med målene i måleskitsen og vælg den størrelse som passer dig bedst.
Du finder måleskitsen nederst i opskriften.
Se DROPS lektionen: Hvordan man læser en måleskitse
Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.
Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.
Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.
Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden
See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve
Hvorfor er arbejdet skrevet oppefra og ned?
Når du strikker/hækler et arbejde oppefra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.
Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.
Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?
Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.
Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.
Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.
Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer
Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?
Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.
Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.
Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.
Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.
Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.
Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer
Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.
Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.
Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.
Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer
Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer
Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?
Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.
Hvor på tøjet måles længden?
Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.
På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.
Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse
Hvad er en rapport?
Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.
Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?
Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.
Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?
Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.
Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?
Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.
Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag
Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?
For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.
Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind
Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?
Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.
Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op
Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?
Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.
Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?
Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?
Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.
Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!
Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?
Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.
Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.
Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?
Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.
Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:
1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.
2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.
3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.
4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.
Hvorfor fnuller mit tøj?
Pilling eller fnuller eller nopper er en naturlig proces som sker, på til og med de mest fine og eksklusive fibre. Det sker helt enkelt ved almindelig brug og slidtage og er svært at undgå. Det bliver mest tydeligt, der hvor der er mest friction på tøjet, som under armene og på manchetterne.
Du kan få dit tøj til at se ud som nyt igen, ved at fjerne fnulleret/fnuggene/nopperne med en elektrisk fnugfjerner / lint remover.
Rose Whisper |
|
|
|
Strikket kjole i DROPS Belle. Arbejdet strikkes oppefra og ned i glatstrik med v-hals og stropper. Størrelse XS - XXL.
DROPS 240-12 |
|
------------------------------------------------------- FORKLARING TIL OPSKRIFTEN: ------------------------------------------------------- RETSTRIK (strikkes rundt således): Strik 1 omgang ret og 1 omgang vrang osv. UDTAGNINGSTIPS-1: Alle udtagninger gøres fra retsiden! Strik 5-5-5-6-6-6 masker ret, slå om, strik ret til der er 5-5-5-6-6-6 masker tilbage, slå om og strik 5-5-5-6-6-6 masker ret. Fra vrangen strikkes omslagene således: Strik vrang frem til første omslag, tag omslaget af pinden og sæt det tilbage på pinden modsat vej og strik omslaget vrang i bagerste maskeled, strik vrang til det næste omslag, strik omslaget vrang i bagerste maskeled og strik vrang pinden ud. UDTAGNINGSTIPS-2: Der tages ud i hver side således: Strik til der er 4 masker tilbage før mærketråden, slå om, strik 2 masker glatstrik, 4 masker retstrik (mærketråden sidder midt i disse masker), 2 masker glatstrik, slå om. Det er taget 4 masker ud på omgangen, på næste omgang strikkes omslagene drejet ret - det skal ikke blive hul. UDTAGNINGSTIPS-3: Tag ud ved at slå om ved hver mærketråd, på næste omgang strikkes omslaget drejet ret - det skal ikke blive hul. ------------------------------------------------------- START ARBEJDET HER: ------------------------------------------------------- KJOLE - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET: For- og bagstykket strikkes først frem og tilbage, oppefra og ned i dele, derefter sættes arbejdet sammen og det strikkes rundt ned mod ryg- og forstykke og nederdelen. FORSTYKKE: Forstykket består af 2 dele, når begge dele er færdige, strikkes de sammen til et forstykke. VENSTRE FORSTYKKE: Slå 10-10-10-12-12-12 masker op på rundpind 4 med DROPS Belle. Strik frem og tilbage i glatstrik til arbejdet måler 5-3-3½-4-3-4 cm og næste pind er fra retsiden. Strik 5-5-5-6-6-6 masker glatstrik, slå om, strik 5-5-5-6-6-6 masker glatstrik. Strik 1 pind vrang fra vrangen, omslaget strikkes drejet vrang så det ikke bliver hul = 11-11-11-13-13-13 masker. Strik videre i glatstrik Samtidig med at der tages ud til v-hals og ærmegab - læs UDTAGNINGSTIPS-1, og strik således i de forskellige størrelser: STØRRELSE XS - S - M - L - XL: Strik glatstrik og tag ud fra retsiden således: Tag ud på hver 2.pind efter de første 5-5-5-6-6 masker (til v-hals) og før de sidste 5-5-5-6-6 masker (til ærmegab) totalt 7-9-10-11-13 gange. Nu ændres udtagningen. Udtagningen til v-hals fortsætter på hver 2.pind som før 8 gange til, men det tages nu kun ud på hver 4.pind til ærmegab til det er taget ud 4 gange til. Det er taget ud totalt 11-13-14-15-17 gange til ærmegab og 15-17-18-19-21 gange til v-hals. Det er 37-41-43-47-51 masker på pinden og arbejdet måler ca 16-16-17-18-19 cm fra opslåningskanten. Afslut med 1 pind fra vrangen. Klip tråden og sæt maskerne på en tråd. STØRRELSE XXL: Strik glatstrik og tag ud fra retsiden således: Tag ud på hver 2.pind efter de første 5-5-5-6-6 masker (til v-hals) og før de sidste 5-5-5-6-6 masker (til ærmegab) totalt 22 gange. Det er 57 masker på pinden og arbejdet måler ca 20 cm fra opslåningskanten. Afslut med 1 pind fra vrangen. Klip tråden og sæt maskerne på en tråd. HØJRE FORSTYKKE: Slå lige så mange masker op, og strik på samme måde som venstre forstykke til det er 11-11-11-13-13-13 masker på pinden. Strik videre i glatstrik Samtidig med at der tages ud til v-hals og ærmegab - læs UDTAGNINGSTIPS-1, og strik således i de forskellige størrelser: STØRRELSE XS - S - M - L - XL: Strik glatstrik og tag ud fra retsiden således: Tag ud på hver 2.pind efter de første 5-5-5-6-6 masker (til ærmegab) og før de sidste 5-5-5-6-6 masker (til v-hals) totalt 7-9-10-11-13 gange. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Nu ændres udtagningen. Udtagningen til v-hals fortsætter på hver 2.pind som før 8 gange til, men der tages nu kun ud på hver 4.pind til ærmegab til det er taget ud 4 gange til. Det er taget ud totalt 11-13-14-15-17 gange til ærmegab og 15-17-18-19-21 gange til v-hals. Det er 37-41-43-47-51 masker på pinden og arbejdet måler ca 16-16-17-18-19 cm fra opslåningskanten. Afslut med 1 pind fra vrangen. Klip tråden og sæt maskerne på en tråd. STØRRELSE XXL: Strik glatstrik og tag ud fra retsiden således: Tag ud på hver 2.pind efter de første 5-5-5-6-6 masker (til ærmegab) og før de sidste 5-5-5-6-6 masker (til v-hals) totalt 22 gange. HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN! Det er 57 masker på pinden og arbejdet måler ca 20 cm fra opslåningskanten. Afslut med 1 pind fra vrangen. Klip tråden og sæt maskerne på en tråd. BAGSTYKKE: Strik højre bagstykke som venstre forstykke, klip tråden og sæt maskerne på en tråd. Strik venstre bagstykke som højre forstykke, klip tråden og sæt maskerne på en tråd. SAMMENSTRIK AF FORSTYKKER OG BAGSTYKKER: Nu sættes de 4 dele sammen på samme pind. Strik maskerne fra højre forstykke, strik maskerne fra venstre forstykke, slå 8-8-12-12-16-16 nye masker op på pinden (siden), strik maskerne fra venstre bagstykke, strik maskerne fra højre bagstykke, slå 8-8-12-12-16-16 nye masker op på pinden (siden). Det er 164-180-196-212-236-260 masker på pinden. Nu er forstykket og bagstykket strikket sammen. Ryg- og forstykke strikkes videre rundt, og arbejdet måles herfra. RYG & FORSTYKKE: Sæt en mærketråd midt i de 8-8-12-12-16-16 nye masker som blev slået op i hver side. Nu strikkes der rundt således: Strik glatstrik til der er 2 masker tilbage til første mærketråd, strik 4 masker RETSTRIK - se forklaring ovenfor (mærketråden sidder mellem disse 4 masker), strik glatstrik til der er 2 masker tilbage før mærketråden i den anden side, strik 4 masker retstrik (mærketråden sidder mellem disse 4 masker) og strik glatstrik omgangen ud. SAMTIDIG sættes der 8 nye mærketråde i arbejdet uden at det strikkes, tæl fra den ene mærketråd i siden således: * Tæl 17-18-20-21-23-26 masker, sæt en mærketråd før næste maske, tæl 16-18-19-21-24-26 masker og sæt en mærketråd før næste maske, tæl 16-18-20-22-24-26 masker og sæt en mærketråd før næste maske, tæl 16-18-19-21-24-26 masker og sæt en mærketråd før næste maske, tæl 17-18-20-21-23-26 masker frem til mærketråden i siden *. Tæl fra *-* på samme måde fra den anden mærketråd, det er sat 4 mærketråde foran på kjolen og 4 mærketråde bag på kjolen. Lad mærketrådene følge med ned i arbejdet, disse mærketråde bruges til udtagning senere. LÆS HELE NÆSTE AFSNIT FØR DET STRIKKES VIDERE! Fortsæt rundt i glatstrik og 4 masker retstrik i hver side. Når arbejdet måler 15-16-17-18-19-20 cm tages der ud ved mærketrådene i hver side - læs UDTAGNINGSTIPS-2. Gentag udtagningen hver 2½.-2½.-2½.-3.-3.-3.cm totalt 16-16-16-18-18-18 gange. SAMTIDIG når arbejdet måler 19-21-22-23-24-25 cm tages der 1 maske ud før hver af de 8 mærketråde som sidder foran og bag på kjolen - læs UDTAGNINGSTIPS-3. Tag ud ved disse mærketråde på hver 12.cm totalt 3 gange (tag skiftevis ud før og efter disse mærketråde). Når alle udtagninger er færdige, er det 252-268-284-308-332-356 masker på pinden. Strik til arbejdet måler 64-66-67-68-69-70 cm fra der hvor forstykket og bagstykket blev sat sammen. Luk af med ret. Kjolen måler 80-82-84-86-88-90 cm fra skulderen og ned. MONTERING: Sy stropperne sammen på hver skulder - sy i yderste led af yderste maske så sømmen bliver flad. |
|
Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem! Behøver du hjælp med opskriften?Du finder instruktionsvideoer, kommentarer/spørgsmål og mere i opskriften på www.garnstudio.com © 1982-2024 DROPS Design A/S. Alle rettigheder er reserveret. Dette dokument med tilhørende underdokumenter har copyright. Læs mere om hvad du kan gøre med vore opskrifter, nedert i alle vore opskrifter på hjemmesiden. |
Med over 40 år i strikke- og hæklebranchen tilbyder DROPS Design en af de mest omfattende kollektioner med gratis opskrifter på internettet - oversat til 17 sprog. Dags dato har vi 309 kataloger og 11629 opskrifter på Dansk.
Vi arbejder hårdt for at kunne tilbyde Dig det bedste man kan få af strik og hækling, inspiration og gode råd men også kvalitetsgarn til fantastiske priser! Vil du bruge vore opskrifter til andet end for privat brug? Du kan læse om hvilke regler som gælder under teksten Copyright nederst på siden i alle vore opskrifter. God fornøjelse!
Kommentarer / Spørgsmål (22)
Nina skrev:
Onko mittataulukkoa jotta voisi ottaa mitat mikä koko olisi itselle sopiva?
05.09.2024 - 19:20DROPS Design svarede:
Mitat löytyvät ohjeen tekstin alapuolella olevasta mittapiirroksesta.
06.09.2024 - 13:22Patrycja skrev:
Dodatkowo, mam zakończyć robótkę z 268 oczkami. Jeśli teraz mam ich 180, to robiąc 3-krotne dodawanie oczek-3 będę ich mieć już 204, czyli powinnam dodać 64 oczka korzystając z dodawania oczek-2. Mam ich zrobić 16 razy, po 4 oczka na 8 markerów - już mi wychodzi ich aż 512, a nie 64! Jak to powinno działać>
29.06.2024 - 00:41DROPS Design svarede:
Witaj ponownie, dodajesz na bokach 16 razy 4 oczka (2 w miejscu każdego markera) = 64 dodane o. Dodatkowo dodajesz 3 razy 8 oczek (1 w miejscu każdego markera na przodzie i tyle) = 24 dodane o. I łącznie mamy: 180+64+24=268 oczek. Pozdrawiamy!
01.07.2024 - 08:35Patrycja skrev:
Dzień dobry, Nie rozumiem za bardzo dodawania oczek-2. Jestem na etapie 16cm robótki, powinnam je teraz zacząć dodawać. Ale w opisie jest napisane, żeby zrobić "narzut, 2 oczka dżersejem, 4 oczka francuskim, 2 dżersejem, narzut, zostają dodane 4 oczka". Z tego opisu wynika, że zostają dodane 2 oczka.
29.06.2024 - 00:40DROPS Design svarede:
Witaj Patrycjo, zostaną dodane 2 oczka na jednym z boków. To samo powtarzasz na drugim boku i łącznie będą 4 dodane oczka w okrążeniu. Te markery na bokach niech będą w innym kolorze niż 8 pozostałych (4 na przodzie i 4 na tyle). Pozdrawiamy!
01.07.2024 - 08:30Roxane skrev:
Quelle est l'aisance positive recommandée ? Quelle est celle de la photo ? Merci
12.06.2024 - 02:59DROPS Design svarede:
Bonjour, trouvez votre taille en mesurant un vêtement similaire que vous avez et dont vous aimez la forme, comparez ces mesures à celles du schéma pour trouver la taille adéquate (et l'aisance que vous souhaitez). Retrouvez plus d'infos ici. Bon tricot!
12.06.2024 - 08:30Anna skrev:
Dzień dobry Mam na imię Ania i prowadzę konto na YouTube. Mam już fajne grono fanów. Bardzo ważną misją dla mnie jest aby nauczyć osoby początkujące czytać wzory i wykonywać piękne dzianiny. Chciałabym wykonać tutorial krok po kroku na sukienkę DROPS 240-12 DROPS design: model vs-100. Nadmienię jeszcze, że osobiście jestem fanką włóczek drops i bardzo je polecam. Czy mogę otrzymać zgodę na wykonanie tego filmu? Będę wdzięczna za odpowiedź:) Anna
03.06.2024 - 08:35DROPS Design svarede:
Witaj Aniu, będzie nam bardzo miło. Prosimy tylko o zaznaczenie, że video jest na podstawie wzoru DROPS/ nr 240-12 . Pozdrawiamy!
03.06.2024 - 20:03Laura skrev:
How many balls of yarn will i need for the size M
22.05.2024 - 08:03DROPS Design svarede:
Dear Laura, you will always find the amount of yarn required for each size under the header, at the top of the page, this means you need here in size M: 500 g DROPS Belle/50 g a ball = 10 balls. Happy knitting!
22.05.2024 - 11:07Nicole skrev:
Hi, when doing the increases on the left front, it says every other row. Is this every right side row then since we are also purling, or does it mean every other right side row?
20.05.2024 - 15:41DROPS Design svarede:
Dear Nicole, when increasing on every other row on left front piece you will increase on every row from right side, ie on every row when knitting; when/if you have to increase on every 4th row, you will increase on every other row from right side. Happy knitting!
21.05.2024 - 13:34Kristina skrev:
Söker ett gammalt mönster på armlös damklänning i a-modell. Röd klänning på mönstret. Mönstret kanske 15-20 år. Både klänning och mönster brann upp i en brand i våras, och jag hittar inte mönstret när jag letar på nätet. Finns det möjligen kvar någonstans? Mönstret Rose Whisper påminner om mönstret jag söker.
28.08.2023 - 16:03DROPS Design svarede:
Hej Kristina. Jag känner dessvärre inte till det mönstret, men kanske du kan hitta ett liknande här? Mvh DROPS Design
30.08.2023 - 12:08Kathryn Radmall skrev:
Islander
22.01.2023 - 16:01Simone skrev:
Cool nights
21.01.2023 - 22:51