DROPS Children 49 · Massor av ny design för barn!
Product image DROPS Alpaca yarn
DROPS Alpaca
100% Alpacka
från 49.00 kr /50g
Product image DROPS Kid-Silk yarn
DROPS Kid-Silk
75% Mohair, 25% Silke
från 70.00 kr /25g
Garnet till detta mönstret kostar 406.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS AW2425
DROPS 157-22

#whiteswanshawl

DROPS Design: Modell nr z-681
Garngrupp A+A eller C
-----------------------------------------------------------
Mått: ca 64 cm mätt längs mitt-m och ca 130 cm mätt längs kanten överst.
Garnåtgång:
DROPS ALPACA från Garnstudio
100 g nr 9020, ljus pärlgrå
100 g nr 0100, natur
och använd:
DROPS Kid-Silk från Garnstudio
75 g nr 01, natur

DROPS RUNDST (80 cm) NR 5 – eller det st.nr du måste använda för att få 17 m x 34 v rätst på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

Du kanske även tycker om...

Product image DROPS Alpaca
DROPS Alpaca
100% Alpacka
från 49.00 kr /50g
Product image DROPS Kid-Silk yarn
DROPS Kid-Silk
75% Mohair, 25% Silke
från 70.00 kr /25g
Garnet till detta mönstret kostar 406.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

RÄTST (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på alla varv.

MÖNSTER:
Se diag A.1 och A.2. Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Arb stickas fram och tillbaka på rundst för att få plats med alla m. Det stickas från mitt bak och ned i RÄTST - se förkl ovan. Lägg upp 2 m på rundst 5 med 1 tråd ljus pärlgrå Alpaca och 1 tråd natur Kid-Silk. Sticka så här:
VARV 1 (= rätsidan): Sticka 2 rm i varje m = 4 m.
VARV 2 (= avigsidan): Sticka rm SAMTIDIGT som det stickas 2 m i första och sista m = 6 m.
VARV 3: 1 rm, 1 omslag, 4 rm, 1 omslag, 1 rm = 8 m.
VARV 4: Stickas rätt.
VARV 5: 1 rm, 1 omslag, 2 rm, 1 omslag, 2 rm (= mitt-m), 1 omslag, 2 rm, 1 omslag, 1 rm = 12 m.
VARV 6: Stickas rätt. Sätt en markör mellan de 2 mitt-m.
VARV 7: 1 rm, 1 omslag, sticka rm fram till de 2 mitt-m, 1 omslag, 2 rm, 1 omslag, sticka rm tills det återstår 1 m, 1 omslag och 1 rm.
VARV 8: Stickas rätt. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
Upprepa v 7 och 8 tills det har ökats 59 ggr till (= totalt 65 ggr från uppläggningskanten) på varje sida av de 2 mittmaskorna = 252 m totalt och arb mäter ca 40 cm mätt längs mittmaskorna. På nästa v från rätsidan byts det till 1 tråd natur Alpaca och 1 tråd natur Kid-silk. SAMTIDIGT som det stickas så här: sticka 1 rm, 1 omslag, 105 rm, över de nästa 40 m ökas det 10 m så här: sticka * 4 rm, 1 omslag *, upprepa totalt 10 ggr = 10 m ökade, sticka 105 rm, 1 omslag och 1 rm = 264 m på st. Sticka 1 v rätt från avigsidan och 1 v rätt från rätsidan, vänd inte arb. Sedan stickas det kant från rätsidan..

KANT:
Lägg upp 14 nya m med 1 tråd natur Alpaca och 1 tråd natur Kid-Silk från rätsidan. Vänd arb, sticka 1 v rätt över de 14 nya m. Vänd arb. Sedan stickas det efter diag A.1 över dessa m från rätsidan (1:a v i diag = rätsidan). OBS! På varje v från avigsidan stickas sista m rät tills med nästa lediga m från sjalen - på detta sätt blir kanten faststickad på sjalen. På nästa v (= rätsidan) lyfts första m som om den skulle stickas avig med tråden bakom arb. Fortsätt att sticka efter diag A.1 längs hela kanten av sjalen = 33 spetsar. För att sjalen ska bli likadan i båda sidorna minskas det ytterligare 2 m efter sista upprepningen av A.1, sticka A.2 över dessa 12 m 1 gång på höjden.

Detta mönster har uppdaterats.

Uppdaterad online: 27.09.2016
SJAL:...Upprepa v 7 och 8 tills det har ökats 59 ggr till (= totalt 65 ggr från uppläggningskanten) på varje sida av de 2 mittmaskorna = 252 m totalt och arb mäter ca 40 cm mätt längs mittmaskorna. På nästa v från rätsidan byts det till 1 tråd natur Alpaca och 1 tråd natur Kid-silk. SAMTIDIGT som det stickas så här: sticka 1 rm, 1 omslag, 105 rm, över de nästa 40 m ökas det 10 m så här: sticka * 4 rm, 1 omslag *, upprepa totalt 10 ggr = 10 m ökade, sticka 105 rm,...

Diagram

rm från rätsidan, am från avigsidan = rm från rätsidan, am från avigsidan
2 m räta tills = 2 m räta tills
1 omslag mellan 2 m, stickas rätt på nästa v = 1 omslag mellan 2 m, stickas rätt på nästa v
2 omslag mellan 2 m, det första släpps ned, medan det andra stickas rätt = 2 omslag mellan 2 m, det första släpps ned, medan det andra stickas rätt
1 m som lyfts som om den skulle stickas avig = 1 m som lyfts som om den skulle stickas avig
sticka 1 m från kanten rät tills med 1 m från sjalen = sticka 1 m från kanten rät tills med 1 m från sjalen
m som minskas avigt från avigsidan = m som minskas avigt från avigsidan
Diagram for DROPS 157-22
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!
Har du gjort detta mönster?
Tagga då dina bilder med #dropspattern #whiteswanshawl eller skicka in de till #dropsfan galleriet.

Kommentera mönster DROPS 157-22

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (43)

country flag Cécile Taillat skrev:

Bonsoir ! Préférant un châle un peu plus long j'ai continué les augmentations jusqu'à obtenir 264 mailles au lieu de faire le rang avec les 10 augmentations de chaque côté. Mais j'ai un doute : est ce que ça va aller pour faire la bordure ou vaut il mieux que je refasse comme les indications ? Un grand merci pour votre réponse !

27.10.2024 - 19:59

DROPS Design svarede:

Bonjour Mme Taillat, vous devrez juste adapter votre nombre de mailles à la bordure en faisant en sorte que vous aurez suffisamment de mailles pour A.1 de chaque côté. Bon tricot!

28.10.2024 - 09:54

country flag Gaynor skrev:

Takk for svaret, men jeg lurte på hvordan midtlinjen på shawlen øket fra 40 cm til 64 cm uten flere økning. Riktignok blir det en kant men den kommer ikke til å måle 24cm extra - gjør det vel? Så vidt jeg har forstått, blir kanten ca. 10 til 12cm i dybden??

08.07.2024 - 20:22

DROPS Design svarede:

Hei Gaynor. Mulig det burde ha stått ca 50 cm istedenfor 40 cm (tastefeil), 50 + kanten på ca. 14 cm = 64 cm. Oppskriften er oversendt design avd slik at de kan ta en dobbeltsjekk (pga ferie kan det ta en stund). mvh DROPS Design

10.07.2024 - 08:57

country flag Gaynor skrev:

Er lengden på midtmaskene av 40 cm riktig før en gjøre siste omgangen med økning over senter maskene - fulgte med 2 omganger - deretter kant mønster? I så fall vil kant mønster måtte forlenge midtmaske lengde med hele 24cm? Eller lese jeg dette galt? Jeg bruker bare Alpaca garn og pin nr. 3, derfor er jeg er avhengig av riktige mål for å justere antall masker. Takk for hjelpen.

05.07.2024 - 01:58

DROPS Design svarede:

Hei Gaynor. Litt usikker på spørsmålet ditt, men man skal øke totalt 65 ganger fra oppleggskanten på hver side av de 2 midtmaskene = 252 masker totalt og da skal sjalet måle ca 40 cm målt langs midtmaskene. mvh DROPS Design

08.07.2024 - 11:53

country flag Jenny skrev:

Was genau ist mit "gleichzeitig" gemeint?

23.10.2023 - 18:45

DROPS Design svarede:

Liebe Jenny, bei der 2. Reihe stricken Sie alle Maschen rechts, und gleichzeitig = bei dieser Reihe nehmen Sie auch 2 Maschen (= die 1. und die letzte Masche wird 2 Mal gestrickt). Viel Spaß beim stricken!

24.10.2023 - 08:58

country flag Hanne skrev:

Hei, jeg forstår ikke hvor økningen på kanten kommer hen, det er jo 5 to rett sammen, og bare fem kast i første raden? Og på vrangen skal det ikke økes noe? Altså første rad er: 1løft av, 1 kast,to sammen, 1rett, to sammen kast, to sammen kast, to sammen kast,to sammen to kast, to rett. På vrangen skal dobbeltkastet bare strikkes den ene masken, og det skal ikke økes noe på vrangen?

19.05.2023 - 10:36

DROPS Design svarede:

Hej Hanne, vi har lavet en video på kanten, den finder du nederst i opskriften :)

23.05.2023 - 10:05

country flag Madelene Jimstad skrev:

Hur görs övergången på kantspetsen i mittspetsen på sjalen? Ska A2, sista delen på bården inte stickas fast i sjalkroppen?

24.05.2021 - 19:15

DROPS Design svarede:

Hei Madelene. Du strikker A.1 over midten og det fortsettes å strikke etter diagram A.1 langs hele kanten av sjalet = 33 spisser. Og jo, når du skal strikke A.2 mot slutten, skal A.2 festes til sjalet. For at sjalet skal se likt ut i begge sider felles det av ytterligere 2 masker etter siste gjentagelse av A.1, deretter strikkes A.2 over 12 masker 1 gang i høyden. mvh DROPS design

26.05.2021 - 10:08

country flag Valeria skrev:

No assolutamente. Ma mi scusi sulle istruzioni avete scritto 40 cm. Sulle I formazioni 64.cosa c'entra lavare il capo?

03.12.2020 - 13:59

DROPS Design svarede:

Buongiorno Valeria, le misure finali sono prese a capo lavato e bloccato. Buon lavoro!

03.12.2020 - 15:16

country flag Valeria skrev:

Buo giorno a tutti. Sono sempre Valeria ea a maniera mia ho finito. Però non ci sono con le istruzioni al punto dove dite che misura 40 cm. Ok ci sono arrivata. Ma poi come fa ad arrivare a 64 cm?grazie. Il mio misura 40 cm più il bordo. Cari saluti

02.12.2020 - 22:13

DROPS Design svarede:

Buonasera Valeria, ha lavato e bloccato lo scialle? Buon lavoro!

02.12.2020 - 22:49

country flag Valeria skrev:

Ringrazio per la disponibilità. Sono arrivata dove comincia il bordo sulle 14 maglie. Non capisco se devo lavorare solo su queste 14 maglie o se devo continuare contemporaneamente anche sulle 264.scusate ma sono giù di mano.

15.11.2020 - 17:39

DROPS Design svarede:

Buonasera Valeria, deve lavorare solo su queste 14 maglie, unendole mano a mano al bordo dello scialle come indicato sui ferri a rovescio. Buon lavoro!

18.11.2020 - 22:04

country flag Valeria skrev:

Sono arrivata a fare il primo rombo ma non capisco se devo anche continuare su tutti i punti dello scialle a maglia diritta. Grazie e scua

15.11.2020 - 11:38

DROPS Design svarede:

Buongiorno Valeria,ci puo spiegare meglio a che punto dello scialle sta facendo riferimento? Buon lavoro!

15.11.2020 - 16:34