Når man vælger garn!

Når man vælger garn!


Alle garner/fibre har forskellige naturlige egenskaber, i øvrigt samme egenskaber som går igen når man køber færdigstrik. Inden man vælger garn til en bestemt model, er det vigtigt at kende til garnernes forskellige strukturer, formstabilitet, slidstyrke og varmeegenskaber, så man får den rigtige kvalitet til det ønskede brugsområde!


Vil du strikke eller hækle:

Sokker til hverdagsbrug; så skal de være slidstærke (gerne blandet med lidt syntet) og de skal kunne vaskes i maskine (Superwashbehandlet).
Vi anbefaler DROPS Fabel eller DROPS Delight

Tøj til babyer og folk med de sarteste hudtyper; så vil man naturligvis vælge det blødeste af det bløde som er garanteret kløfrit, samtidig som det skal kunne vaskes i maskine.
Vi anbefaler DROPS dejlige bløde merinogarn: DROPS Baby Merino, DROPS Merino Extra Fine, DROPS Big Merino eller DROPS Cotton Merino

Sportsweaters, -huer og -vanter til aktive børn og voksne; så skal fibrene kunne tåle at man bliver god varm og det skal kunne puttes i vaskemaskinen. Her er det vigtigt at du vælger en god og holdbar kvalitet som er slidstærk, fast spundet og superwashbehandlet. DROPS Karisma, eller DROPS Fabel

Blød pæn bluse til en tur i byen eller til kontoret; jo finere fibre, jo løsere de er spundet sammen, jo lettere, mere delikat og blødt bliver tøjet. Det vil sige en fin bluse/trøje du passer på og er forsigtig med, også når du vasker den.
Hvorfor ikke prøve en af vore mange skønne DROPS Alpaca kvaliteter

Bløde, mohairagtige ponchos, sjaler og tørklæder; vælg en af de fine, langhårede kvaliteter med løse fibre, gerne blandet med alpaca og silke for det blødeste resultat.
Hvorfor ikke prøve en af vore mange skønne DROPS Trend kvaliteter

Sommertoppe, -jakker eller -bluser; brug gerne fine, langfibrede og slidstærke bomuldsgarner eller blandingsgarner, vælg mercericeret for blankhed, viscose for glans eller hør for det rustikke udtryk.
Prøv en af DROPS dejlige sommerkvaliteter

Tøfler, tasker, vanter og andet som med fordel skal filtes; for det bedste resultat skal du vælge bløde garner gerne i ren uld, som er løst spundet og som IKKE er superwashbehandlet.
Vi anbefaler DROPS Eskimo, DROPS Polaris, DROPS Big Delight DROPS Alaska eller DROPS Nepal

Vi vil pointere at mange flere DROPS garner passer ind i hver af ovenstående grupper end de kvaliteter som er foreslået. Inde på hvert farvekort beskriver vi garnets fibre, egenskaber og anbefalede brugsområder, samt vigtige vaskeanvisninger, oprindelse og Oeko-Tex certificering.

Mere information om forskellige fibre finder du her under FAQ!

Hvordan man regner garnforbruget ud når man vælger et andet garn ser du her!