DROPS Delight

Blød og spændende superwash-behandlet uld!

 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight
 • Product image yarn Delight

Indhold: 75% Uld, 25% Polyamid
Garngruppe: A (23 - 26 masker) / 4 ply / fingering
Vægt/længde: 50 g = ca. 175 meter
Anbefalede pinde: 3,5 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 23 m x 30 p
Finvask eller Uldvask 40ºC / Brug aldrig skyllemiddel / Tørres fladt

Luksuriøst, superblødt uldgarn i de smukkeste farver!

DROPS Delight er et 1-tråds garn som er lavet af superwash-behandlet uld som er styrket af polyamid. Et spændende garn som kan maskinvaskes og som kan bruges til meget mere end bare sokker. Prøv det til større modeller som jakker, sjaler og tilbehør.

DROPS Delight ser ud som den er "håndspunden" med små variationer af tynde og tykke partier, de lækre farver er skabt med teknikken “magic print”, den giver fantastiske farvekombinationer, med bløde overgange som danner helt unikke mønstre og schatteringer. Det betyder også at man i samme parti kan opleve både mørkere og lysere variationer. Dette er ikke en fejl, men en del av garnets egenskaber.

Husk at prøverne på billederne i farvekortet er ca 30 cm brede. Udseendet af meleringen vil variere alt efter hvor smal eller bredt tøjet laves.

Made in EU

Dette garn er Oeko-Tex® certifieceret (certifikat nummer 25.3.0099), Standard 100, Class I. Det betyder at det er blevet testet og at det er helt fri fra skadelige kemikalier og er trygt at bruge. Class I er den højeste niveau hvilket betyder at det også passer fint til babyartikler (0-3 år).

Garntype
Deals fra
DROPS DELIGHT PRINT
28.00 DKK
18.95 DKK

Butikker som sælger dette garn online

Klik på Bestil knappen, så kommer du direkte ind på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butiksnavn Pris på nettet
YarnLiving
Webstore
18.95 DKK
50g
Bestil
MoreYarn
Sakskøbing
19.60 DKK
50g
Bestil
Rito
Webstore
20.00 DKK
50g
Bestil
Håndlavet Sorgenfri
Brædstrup
21.00 DKK
50g
Bestil
Strikkenyheder.dk
Silkeborg
21.75 DKK
50g
Bestil
Fasters Garn
Silkeborg
22.00 DKK
50g
Bestil
Naturlic
Vejle
22.00 DKK
50g
Bestil
Roskilde Garn
Roskilde
22.00 DKK
50g
Bestil
MARISTA Garn & Strikkebutik
Varde
22.00 DKK
50g
Bestil
Anita Garn og Strik
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Annettes-haandstrik
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Borch Copenhagen
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Centrum Garn
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Enghoff Garn
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Garnbixen
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Garnkassen.dk
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Garnnøglet
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Garnshoppen
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Hobbygarn.dk
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Knithouse ApS
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
KreStoffer
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Kukuk.dk
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Netgarn
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Nicoline
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
Strikkenet.dk
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil
The Corner
Webstore
28.00 DKK
50g
Bestil

Se om din lokale forhandler har det her .

17 Farver i DROPS Delight

rød/orange/grå
print 13
regnbue
print 12
syren/grøn
print 11
beige/grå/rosa
print 05
hindbær kage
print 17
rosa/lilla
print 06
lilla/grøn
print 14
oliven/rust/blomme
print 10
efteråsskov
print 18
beige/blå
print 07
midnatshav
print 19
lyseblå
print 04
turkis/lilla
print 09
grøn/blå
print 16
grøn/beige
print 08
blommre/beige/lyng
print 02
grå
print 01
Vi minder om at farverne du ser her kan afvige noget fra skærm til skærm, på samme måde som farvepartierne ofte afviger lidt fra farvebad til farvebad.
(*) kommer snart, (#) udgår.

Find opskrifter for DROPS Delight

+ Se mere

Lær dig mere om garnet

Hvordan passer jeg på dette garn?

yarn wash

Finvask eller Uldvask 40ºC / Brug aldrig skyllemiddel / Tørres fladt

Hvad betyder symbolerne?

Læs mere om vask af garn

Vil du se nærmere på det?

Se nærmere på garnet og se hvordan en strikkeprøve ser ud i denne video:

Hvilke andre garner kan jeg kombinere med dette?

Mange af vore garner kan kombineres for at få en anden strikkefasthed, struktur, fornemmelse og udtryk. Her er nogle ideer til kombinationer som kan inspirere.

DROPS Delight 17, hindbærkage + DROPS Brushed Alpaca Silk 08, lyng
DROPS Delight 17, hindbær kage + DROPS Kid-Silk 13, cerise

Behøver du hjælp

1) Hvilke fibre bliver der brugt i DROPS garn?

Garn kan producers af mange naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsagelig garn fra uld, bomuld, alpaca, hør, mohair og silke. Hver fiber type har sine egenskaber og de bliver ofte blandet for at udnytte de bedste egenskaber fra hver og en. Grove garner har den fordel at de er stærkere og mere holdbare og finere fibre bliver bløde og komfortable. Her er lidt om de fibre vi hovedsagelig fører:

Alpaca:
Alpacauld er en naturlig fiber som kommer fra Alpacaen og den har en struktur som ligner fåreuld. Dens blødhed kommer fra den lille diameter af fiberen som ligner merinouldens. Det er en blød, slidstærk, luksuriøs og silkeagtig naturfiber. Garn lavet af Alpaca fibre er ikke let at filte og nopper ikke så let, den kan være let eller tung alt efter hvor hårdt den er spundet. Sammenligner man med fåreuld så er den varmere blødere og indeholder ingen lanolin hvilket gør den hypoallergen. Alpaca findes i 22 naturlige farver med mere end 300 nuancer fra blå-sort til brun-sort, brun, hvid, sølv, og grå.

Mohair:
Mohair kommer fra Angora geder og anses som en luksuriøs fiber. Mohair garn er varm som uld, men meget lettere, den er slidstærk og svær at filte. Mohair fibre har en karakteristisk glans skabt af den måde den reflekterer lyset på. Trods at det fra starten er en grov fiber er mohair normalt spundet til et meget blødt og let garn, hvilket resulterer I luftige og glansfulde modeller.

Uld:
Uldfibrene kommer fra fårene og er relativt grove fibre. To slående egenskaber er uldens modtagelighed overfor varme og dens evne til at filte, som kommer af overfladen af fibrene. Udseendet på ulden varierer afhængig af rase på fåret.
Uld fra Merino fåret anses som den fineste type uld, den er blød og pænt krøllet. Alt Merino uld i DROPS garnsortiment kommer fra Sydamerika og stammer fra får som ikke har været udsat for Mulesing.
Ren ny uld er lavet direkte af dyreuld og er ikke genbrugt fra eksisterende uldtøj. Uld som kan vaskes I vaskemaskine er kemisk behandlet for at reducere krøllerne på det yderste lag af fibrene, og er derfor egnet for maskinvask (Se Superwash).

Silk:
Silke er et fint og sammenhængende fiber lavet af tråde fra kokonen som silkelarven spinder. Mens silkelarven er dyrket, er vild- eller tussah silken hentet fra vildmarken. Silkefiber er et af de stærkeste naturlige fibre og bliver til et flot og rustikt garn. Det er fint at kombinere med andre fibre, specielt uld. Silke holder på varmen, absorberer fugt og er meget stærk og stabil når det er strikket, det hverken krymper eller vokser. Silken bliver meget smuk når den farves med naturlige farvestoffer.

Vegetabilske fibre:
Der findes flere varianter af vegetabilske fibre I cellevæggen på planter og grøntsager. Af alle varianter er der to som er kendt som de store strikke- eller tekstilfibre; bomuld og hør.
Bomuld er et blødt fiber som vokser rundt om frøene på bomuldsplanten og består af næsten ren cellulose. Bomuld er for det meste hvidt, men det findes også i grønne og brune varianter. Bomuldsfibre er ofte spundet i garn eller tråde som bruges til at lave et blødt, luftig tekstil som er godt egnet som sommertøj og tilbehør. Det er svagere end silke og hør, men mere slidstærk end uld.
Merceriseret bomuld er bomuld som har været igennem en merceriseret behandling. Behandlingen giver trådene mere glans og gør fibrene stærkere samtidig som de lettere tager imod farvestof og gør garnet mere slidstærk. Behandlingen gør også at tøjet lettere vil holde formen samtidig som det ikke vil krympe i samme udstrækning som almindelig bomuld kan gøre.
Hør er et fiber fra stilken af hørplanten, som er stærkere end noget andet fiber. Hørfiber er blødt og glansfuldt og bliver pænere med årene. Hør er mere komfortabelt at gå med I varmt vejr end bomuld, det er fordi den absorberer fugt bedre og tørrer hurtigere.

Andre materialer som bruges I vore garner, er syntetiske fibre som acryl, viscose, polyamid (nyon) og polyester. Disse fibre bruger vi mest for at tilføre slidstyrke i et garn (som feks vores strømpegarn DROPS Fabel) eller som et garn med en speciel konstruktion, som vores blow yarn DROPS Air, hvor nettet i polyamid holder fibrene på plads

til toppen

2) Hvad er polyamid?

Polyamid fibre, bedre kendt som nylon, er meget slidstærk, let at holde (kan vaskes I maskine og tørres I tumbler) og elastisk, som gør den perfekt at blande med andre fibre når man producerer slidstærkt garn som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamid blødere og mere elastisk, men det absorberer også mere vand og tørrer lidt mere langsomt.

til toppen

3) Hvilken information kan jeg finde på DROPS banderolerne?

Alle DROPS banderoler indeholder information om fiberindhold (uld, bomuld, osv), vægt I gram ounce, længde I meter og yards, vaskeanvisninger og symboler ( forklaret her ), farvenummer og partinummer og information om garngruppe.

til toppen

4) Hvad betyder DROPS garngrupper?

Alle DROPS garner er delt ind i 6 forskellige grupper baseret på tykkelse og strikkefasthed (A til F). Garn I samme gruppe har samme strikkefasthed, og kan derfor bruges til samme opskrifter; men løbelængden i nøglet varierer, beregn derfor altid hvor mange meter du skal bruge til opskriften før du erstatter garnet.

til toppen

5) Kan jeg bruge et andet garn end det som er brugt i opskriften?

Ja, så længe du kan bruge samme strikke-/hæklefasthed. Lav altid en prøve så du er sikker på at du får samme antal masker i bredden og i højden på 10 cm som vi skriver i opskriften.

Husk at forskellige garner giver forskellige strukturer, og det færdige resultat vil også se anderledes ud. Løbelængden i nøglet kan også være anderledes, så når du erstatter et garn, skal du altid regne garnforbruget ud for at kunne bestille det rigtige antal nøgler.

Du kan læse mere om hvordan du beregner garnforbruget til et garnalternativ - og hvordan du erstatter 1 tråd fra en garngruppe med 2 eller flere tråde fra andre garngrupper, her.

til toppen

6) Hvad betyder det at et garn er ”Superwash”-behandlet?

Superwash uld er et specielt uldprodukt som er blevet behandlet på en måde så det kan vaskes I maskine. Mange er bange for at vaske uld i vaskemaskine da det let filter (derfor er der andre som gerne bruger uld når de vil at det skal filte) men med Superwash-behandlet uld kan man vaske tøjet i maskine uden at være bange for at det kryber eller filter. (Læs mere her).

til toppen

7) Hvad betyder “Oeko-Tex® certificeret”?

Oeko-Tex® Standard 100 blev introduceret I begyndelsen af 1990-erne som et svar på efterspørgslen af tekstiler uden helbreds-risiko. Oeko-Tex® Standard 100 er en globalt test- og certificerings system for råmateriale, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller reguleret ved lov, kemikalier som er kendt for at være skadelig for helbred og parameter som indgår som et forebyggende tiltag for at bevare helbredet.

For mere information gå til www.oeko-tex.com

til toppen

8) Hvor er DROPS garn produceret?

Du kan læse mere om hvor alle DROPS garner er produceret på hvert enkelt farvekort og i vores prisliste.

til toppen

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord- Europas største mærke indenfor garn, håndstrik og design, har vi unikke muligheder til at arbejde med de absolut bedste råvarer, samt gøre besparelser som kommer dig til gode. Derfor kan du købe DROPS garn som er 20-30% billigere end lignende produkter på markedet!

til toppen

10) Hvor nøjagtige er farverne I farvekortet på hjemmesiden?

Når vi laver billeder til farvekortet gør vi vort absolut bedste for at opnå højeste farvenøjagtighed. Desværre kan vi ikke garantere hvordan billederne vil se ud på din skærm. Hver enkel skærm viser farver forskelligt, nogle farver kan se mørkere ud end hvad de i virkeligheden er, og nogle farver kan være mere mættede på nogle skærme. Hvis du oplever at mange af garnfarverne ser anderledes ud på skærmen end de rent faktisk gør på nøglerne, kan du justere indstillingen på skærmen.

til toppen

11) Hvad er micron? Hvad betyder super fine / extra fine?

Garnfibrenes finhed måles i micron (tusinder af millimeter). Super fine alpacauld er 26-28 micron. Fine merinould er mindre end 21,5 micron og extra fine merino er under 19,5 micron. Jo færre micron, jo blødere og mere delikat vil en kvalitet være, jo flere micron, jo grovere og mere slidstærk vil kvaliteten være.

Årsagen til, at micron i garnets fibre er vigtige, er at garnet let kan blive noget andet end hvad man regner med. Hvor fint og delikat eller hvor groft det er, afgør hvad vi bruger det til. Derfor anbefaler vi det blødeste garn (som DROPS Baby Merino) til babytøj, og et grovere garn (som DROPS Snow) som er mere slidstærkt til bla tøfler, siddeunderlag og interiør.

til toppen

12) Hvorfor er farverne i mine nøgler med printfarver forskellige?

Anledningen til at to nøgler med printfarver fra samme indfarvning er forskellige kan være; 1) At nøglerne kommer fra forskellige farvepartier. 2) At nøglerne er blevet farvet med teknikken "magic print" (som feks DROPS Delight), hvilket betyder at der er forskellige mønstre og bløde farveovergange i hvert nøgle, det betyder også at der kan forekomme både lyse og mørke partier i samme indfarvning. Dette er ikke en fejl men en del af garnets egenskaber.

til toppen

13) Min butik har ikke farven jeg ønsker, hvad gør jeg?

Hvis din DROPS forhandler ikke har den farve du ønsker, så prøv at tage kontakt med en DROPS Super Store (de butikker med guldroset ud for navnet i forhandlerlisten) - de fører alle farver i sortimentet, og hvis den skulle være udsolgt, så vil den være bestilt og på vej hjem. Se DROPS forhandlerliste her.

til toppen

14) Hvor finder jeg en specifik indfarvning på et nøgle?

Prøv altid at tage kontakt med din DROPS forhandler først. Hvis de ikke har den indfarvning du skal bruge, så vil vi anbefale at du tager kontakt med andre strikkere og hæklere i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, hvor mange har forskellige indfarvninger i gemmerne og gerne hjælper hinanden, ved at sende til de som behøver.

til toppen

15) Hvorfor fælder mit garn?

Garn fælder fordi det ikke er spundet nok for at holde fibrene sammen. Alt garn har overskud af fibre (fra produktionen) som vil fælde mere eller mindre, afhængig af hvordan garnet er spundet. Børstede garner (og "langhårede" garner) som feks DROPS Melody, har flere af disse løse fibre end andre garner og fælder derfor mere. Det kommer også an på hvad man har på over og under sit strikketøj, om det er noget tøj som trækker fibrene ud. Derfor vil det aldrig være muligt at garantere at et garn ikke vil fælde.

Nedenfor har vi nogle tips om hvordan man får det bedste resultat, når man arbejder med langhårede garner:

 • Når tøjet er færdigt (inden du vasker det) skal det rystes godt så overskudsfibre falder af. NB: Brug IKKE tøjrulle eller børste, det vil trække endnu flere fibre ud af garnet.
 • Læg tøjet i en plasticpose og put det i fryseren i nogle timer - temperaturen vil få fibrene til at glide fra hinanden og de løse fibre vil efterfølgende lettere kunne rystes af.
 • Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen. Tøj som er lavet i langhåret garn, skal normalt altid rystes efter vask, dels for at få fibrene til at rejse sig igen men også for at fjerne eventuelle løse fibre.

til toppen

Kommentarer / Spørgsmål (183)

country flag Iina Auterinen 04.05.2021 - 21:49:

Teen lapaset ja sukat Drops Delight langasta, kuviot teen vaaleasta tai mustasta langasta. Mitkä langat sopivat yhteen?

user icon DROPS Design 05.05.2021 kl. 17:18:

Hei, voit käyttää esim. DROPS Fabel-lankaa, jolla on sama neuletiheys kuin DROPS Delight-langalla.

country flag Iina Auterinen 04.05.2021 - 21:44:

Jos tekisin lapaset / sukat Drops Delight langasta, joihin kutoisin kuvioita yksivärisellä langalla, ehkä valkoisella / vaalealla tai mustalla. Mikä lanka sopisi kuviolangaksi?

country flag Maria Do Souto 05.03.2021 - 21:14:

I purchased several balls of Delight Print, and the smell from them is so bad, I am having trouble breathing. I have never encountered this smell before...it smells like burning yarn.

user icon DROPS Design 08.03.2021 kl. 10:41:

Dear Mrs Do Souto, we are very sorry to hear that you have some worries with our yarn, please contact the DROPS store where you purchased the yarn to report this. Thank you. Happy knitting!

country flag Helle Hanghøj 18.02.2021 - 12:45:

Har i 1nøgle drops delight nr 09. 6862 Vh Helle Hanghøj

user icon DROPS Design 23.02.2021 kl. 15:25:

Hej Helle, skriv dit spørgsmål i gruppen DROPS Workshop på Facebook, her er det større chance for at du finder det :)

country flag Anne Toril Tveit 17.02.2021 - 22:19:

Hei😊 så et teppe som var heklet i drops delight som ser veldig gult og beige ut med color nr 07, Kjøpte garnet i color nr 07, men det er blått og beige. Er fargen blitt forandret? Veldig forskjellige fra det nøste jeg så med gult i kontra det jeg kjøpte

user icon DROPS Design 03.03.2021 kl. 09:45:

Hei Anne. Hvilket teppet gjelder det/DROPS nr? Kan ikke se at vi har et teppe heklet i DROPS Delight som ser veldig gult ut. I farge 07, beige/blå er det fargeområder som er beige-gult. Måten DROPS Delight blir farget på skaper helt unike mønstre og sjatteringer, noe som gjør at man innenfor det samme partinummeret kan få både mørkere og lysere variasjoner. Dette er ikke en feil, men en del av garnets egenskaper. Så da er det mulig at teppet du har sett har en lysere variasjon enn det nøstet du har fått. mvh DROPS design

country flag Eva Löfstrand 07.02.2021 - 08:45:

Letar efter ett bra mönster till en tröja i detta garn: rund hals(resår), isydd lång ärm, rak modell med resårmuddar både på ärmar och i nederkant. Har ni något tips?

user icon DROPS Design 08.02.2021 kl. 08:26:

Hei Eva. Bruk vår søkefunkjson og søk på genser strikket i garngruppe A. Selv om et plagg er f.eks strikket i DROPS Alpaca eller DROPS Flora kan du bruke DROPS Delight. Bare pass på at strikkefastheten stemmer med det som står i oppskriften. mvh DROPS design

country flag Mary 06.02.2021 - 16:46:

Mistä voi ostaa Suomessa?

user icon DROPS Design 14.04.2021 kl. 17:18:

Verkkokauppoja Suomessa löydät klikkaamalla Etsi liike -linkkiä.

country flag Gabriele Wilms-van Laak 30.01.2021 - 19:41:

Hallo.....wieviel Wolle benötige ich für eine Decke mit den Maßen 150 x 200 cm ?

user icon DROPS Design 01.02.2021 kl. 11:16:

Liebe Frau Wilms-van Laak, hier finden Sie alle unsere Decke, die Mit Delight gestrickt bzw gehäkelt werden, und hier alle die Decke, die mit einem Garn der Garngruppe A gestrickt/gehäkelt werden. Sicher finden Sie Inspiration. Viel Spaß beim stricken!

country flag Margret Sachs 19.01.2021 - 13:25:

Wieviel Knäuel benötige ich von Drops Delight print 10 für einen einfachen rechts gestrickten Schal 15x180 cm. Bin Strickanfänger - habe mich aber in diese Farbkompination verliebt....Können Sie mir bitte per Mail antworten ? M.Sachs

user icon DROPS Design 27.01.2021 kl. 08:06:

Liebe Frau Sachs, hier finden Sie alle unsere Modellen für gestrickte Schal mit Delight - Viel Spaß beim stricken!

country flag Arashi Sato 19.01.2021 - 06:53:

Hello, I have 3 questions. Could you send to Japan ? How much is the shipping price to Japan? How can I pay you? My mother likes your yarn. I wait your messages. Thank you.

user icon DROPS Design 19.01.2021 kl. 07:42:

Dear Mrs Sato, you will find list of DROPS Stores shipping worlwide here - you should find more information on their websites. Happy knitting!

Hvordan kan jeg erstatte dette garn? Hvis du vil erstatte dette garn med et andet DROPS garn, kan du vælge et fra samme garngruppe, eller prøve vores garn omregner!

Har du et problem med et DROPS garn du har købt? Når du bestiller garn fra et farvekort eller fra en opskrift på vores hjemmeside, så handler du ikke direkte fra DROPS, men fra en af de mange DROPS butikker rundt omkring i landet. Det er derfor vigtigt at du gemmer banderolerne som sidder på nøglerne, de er din garanti, når du skal tage kontakt med den DROPS butik hvor du har købt garnet. DROPS butikken du tager kontakt med, hjælper dig med en eventuel reklamation og de tager den videre om nødvendigt. Se listen over DROPS butikker her.
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Så kan du scrolle dig ned og skrive dit spørgsmål her og en af vore eksperter vil prøve at hjælpe dig. Du vil normalt få svar i løbet af 5-10 arbejdsdage.

Send en kommentar til DROPS Delight

Vi glæder os til at høre, hvad du har at sige om dette garn!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.

Fra #dropsfan galleriet

Shawl Boho

Carla, Italy

Rooster Mitten

Tone M Andersen, France

Candy Crumble Socks

Natalia, Germany

Se mere