DROPS Delight

Myk og spennende superwash-behandlet ull!

Innhold: 75% Ull, 25% Polyamid
Garngruppe: A (23 - 26 masker) / 4 ply / fingering
Vekt/lengde: 50 g = ca. 175 m
Anbefalt pinne: 3,5 mm
Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 23 m x 30 p
Finvask eller Ullvask 40°C / Bruk aldri tøymykner / Tørkes flatt

Luksuriøst og supermykt ullgarn i flotte farger!

DROPS Delight er et 1-tråds garn av superwash-behandlet ull forsterket med polyamid. Dette er et spennende garn som kan brukes til mer enn bare sokker! Prøv det for eksempel til større plagg som jakker, sjal og tilbehør.

DROPS Delights fargerike “magic print”-effekt lager fantastiske fargekombinasjoner. Garnet har glatte meleringer og variasjoner i tykkelse i en lekker håndspunnet struktur. “Magic print” skaper helt unike mønstre og sjatteringer, noe som gjør at man innenfor det samme partinummeret kan få både mørkere og lysere variasjoner. Dette er ikke en feil, men en del av garnets egenskaper.

Eksempelbildene i fargekartet viser garnets melering på en strikkeprøve som er ca 30 cm i bredden. På plagg i andre størrelser vil meleringen se anderledes ut.

Made in EU

Dette garnet har en Oeko-Tex® sertifisering (sertifikat nummer 25.3.0099), Standard 100, Class I. Dette betyr at det har blitt testet og er helt fri for skadelige kjemikalier og er trygt å bruke. Class I er det høyeste nivået, hvilket innebærer at det også passer for babyartikler (0-3 år).

Garntype
Deals fra
DROPS DELIGHT PRINT
38.00 NOK
27.00 NOK

Butikker som selger dette garnet på nett

Klikk på Bestill knappen, så kommer du direkte inn på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butikk Pris på nett
Sy- og Strikkestua
Tresfjord
27.00 NOK
50g
Bestill
Krabberødveien Landhandleri
Fredrikstad
28.00 NOK
50g
Bestill
Rasmus Design AS
Webstore
30.40 NOK
50g
Bestill
Kremmerloftet
Kristiansand
34.00 NOK
50g
Bestill
Hjertegleder
Webstore
34.00 NOK
50g
Bestill
Annes garn
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Camelias Hus
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Ditt Garn
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Flamingo garn og hobby
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Garnhexene AS
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Garnpånett AS
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Hobbylaget Krambua
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Joruns garn og hobby
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
MinLilleHobby.no
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Norwegian Spirit
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Norwegian Spirit, nettbutikk
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Nøstetrøst AS
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Rishatten blomster
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Ritohobby.no
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Snarby Strikkestudio
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Spar
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Strikkedilla/Vennesla
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Strikkemagi AS
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Strikkenett.no
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Strikkia.no
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Sy & strikkebutikken
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Sømsenteret
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill
Tuuuri
Webstore
38.00 NOK
50g
Bestill

Finn flere butikker som har dette garnet inne her .

Garnfarger i DROPS Delight (18)

rød/orange/grå
print 13
regnbue
print 12
syrin/grønn
print 11
beige/grå/rosa
print 05
bringebærkake
print 17
rosa/lilla
print 06
lilla/grønn
print 14
oliven/rust/plomme
print 10
høstskog
print 18
beige/blå
print 07
midnatt sjø
print 19
lys blå
print 04
blå
print 03
turkis/lilla
print 09
grønn/blå
print 16
grønn/beige
print 08
plomme/beige/lyng
print 02
grå
print 01
Vi minner om at fargene du ser her kan avvike noe avhengig av skjermtype, på samme måte som garnpartier ofte avviker i noen grad fra fargebad til fargebad.
(*) kommer snart, (#) utgår.

Finn oppskrifter for DROPS Delight

+ Se mer

Lær mer om dette garnet

Hvordan tar jeg vare på dette garnet?

yarn wash

Finvask eller Ullvask 40°C / Bruk aldri tøymykner / Tørkes flatt

Hva betyr symbolene?

Les mer om vasking av garn

Hvilke andre garn kan jeg kombinere med denne?

Mange av våre garn kan kombineres for å få en annen strikkefasthet, struktur og uttrykk. Her er noen ideer til kombinasjoner som kan inspirere deg.

DROPS Delight 17, bringebærkake + DROPS Brushed Alpaca Silk 08, lyng
DROPS Delight 17, bringebærkake + DROPS Kid-Silk 13, cerise

Trenger du hjelp?

1) Hvilke fibre brukes i DROPS garn?

Garn kan lages av en rekke naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsakelig garn laget av ull, bomull, alpakka, lin, mohair og silke. Hver fibertype har sine egne kvaliteter, og de blir ofte blandet for å utnytte de beste egenskapene til hver enkelt. Grove garn har fordelen av å være slitesterk , og finere fibre mykere og komfortabel . Her kan du lese litt mer om hovedfibrene vi fører:

Alpakka:
Alpakkaull er det naturlige fiberet fra alpakkaen, det har lik struktur som ull fra sauen. Mykheten kommer av liten diameter på fiberet, i likhet med merinoullen. Det er et mykt, slitesterkt, luksuriøst og silkeaktig, naturlig fiber. Garn av alpakkafibre er ikke lett å tove og nupper ikke, og det kan være både lett og tungt, avhengig av hvordan det er spunnet. Samtidig som den er lik saueullen, er den varmere, stikker ikke, og er uten lanolin, som gjør den allergivennlig. Alpakka kommer i 22 naturlige farger, med mer enn 300 nyanser fra blå-svart til brun-svart, brun, hvit, sølv og grå.

Mohair:
Fibrene kommer fra angorageiten, og anses som et luksuriøst fiber. Mohairgarn er varmt som ull, men er mye lettere i vekt; det er slitesterkt og vanskelig å tove. Mohairfibre har også en særegen glans som kommer av måten den reflekterer lys på. Selv om det er et hardt fiber, er mohair spunnet til et veldig mykt garn, som resulterer i luftige og glansfulle plagg.

Ull:
Ullfibrene kommer fra sauen og er forholdsvis grove fibre. To slående egenskaper hos ull er dens mottakelighet for varme og toveegenskaper, som kommer av vekten på overflaten av fibrene. Utseende på ullen varierer avhengig av rase på sauen.
Ull fra merinosauen anses som den flotteste ullen, som er myk og pent krøllet. All merinoull i DROPS garn kommer fra Sør-Amerika og stammer fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing.
Ren, ny ull er lagd direkte av dyreull, og er ikke resirkulert fra eksisterende ullplagg. Ull som kan vaskes i vaskemaskin er kjemisk behandlet for å redusere krøllene på det ytre laget av fibrene, og er derfor egnet til maskinvask (se superwash).

Silke:
Silke er et fint og sammenhengende fiber laget av tråder fra kokongen som silkeormen spinner. Mens silkeormen er dyrket, er vill- eller tussasilken hentet fra villmarken. Silkefibre er en av de sterkeste naturlige fibrene og blir til et flott garn. Det blander seg godt med andre fibre, spesielt ull. Silke holder på varmen, absorberer fuktighet og er veldig sterk og stabil når det er strikket, det verken krymper eller strekker seg. Silken blir veldig pen når den farges med naturlige fargestoffer.

Vegetabilske fibre:
Det finnes flere varianter av vegetabilske fibre i celleveggen på planter og grønnsaker. Av alle varianter, er det to som er kjent som de store strikke- eller tekstilfibre; bomull og lin.
Bomull er et mykt fiber som vokser rundt frøene på bomullsplanten, og består av nesten ren cellulose. Bomull er oftest hvit, men det finnes også i grønne og brune varianter. Bomullsfibre er oftest spunnet i garn eller tråder som brukes til å lage et mykt, luftig tekstil som er godt egnet som sommerplagg og tilbehør. Det er svakere enn silke og lin, men sterkere enn ull.
Mercerisert bomull er bomull som har vært igjennom en mercerisert behandling. Dette gir bomullsstoff og tråder mer glans enn konvensjonell bomull. Det er også sterkere, tar lettere til seg fargestoffer, gjør garnet mer motstandsdyktig mot meldugg og reduserer lo. Det kan heller ikke krympe eller miste formen like mye som “vanlig” bomull.
Lin er et fiber fra stilken av linplanten, som er sterkere enn noe annet fiber. Linfiber er mykt, rett og glansfullt, og blir penere med årene. Lin er mer komfortabelt å gå med i varmt vær enn bomull, det er fordi den absorberer fuktighet bedre og tørker fortere.

Andre materialer som brukes i våre garn, er syntetiske fibre som akryl, viskose, polyamid (nylon) og polyester. Disse fibrene bruker vi mest for å få et slitesterk garn (som vårt sokkegarn, DROPS Fabel) eller en spesiell struktur på garnet(som vårt blow yarn, DROPS Air)

til toppen

2) Hva er polyamid?

Polyamid fiberet, bedre kjent som nylon, er meget slitesterkt, lett, lettstelt (kan vaskes i maskin og tørkes i trommel), og elastisk, som gjør det perfekt til å blande med andre fibre når man produserer slitesterkt garn, som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamide mykere og mer elastisk, men det absorberer også mer vann og tørker saktere.

til toppen

3) Hvilken informasjon kan jeg finne på DROPS etikettene?

Alle DROPS garnetiketter har informasjon om fiberinnhold (ull, bomull, osv.), vekt i gram og ounce, lengde i meter og yards, vaskeinstruksjoner og symboler (forklart her), fargenummer, fargebadnummer og informasjon om garngruppe.

til toppen

4) Hva er DROPS garngrupper?

Alle DROPS garn er klassifisert i seks ulike grupper baster på tykkelse (fra A til F). Garn i samme gruppe har lik strikkefasthet, og kan derfor brukes til de samme oppskriftene; men løpelengden kan variere, beregn derfor alltid hvor mange meter du trenger til oppskriften før du erstatter garnet.

til toppen

5) Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Ja, så lenge garnet har samme strikkefasthet. Lag en liten strikkeprøve for å sjekke at du får samme antall masker i bredden og høyden som angitt i oppskriften.

Husk at ulike garn med forskjellig tekstur, vil gi plagget forskjellig utseende. Løpelengden kan også variere, mål derfor hvor mange meter du trenger når du erstatter et garn, da vet du hvor mange nøster du trenger.

Les mer om hvordan du beregner garnmengde ved bruk av alternative garn – og hvordan du erstatter 1 tråd med 2 tråder eller mer, her.

til toppen

6) Hva menes med at garnet er “Superwash”?

Ull som er superwash er et ullprodukt som er behandlet på en måte som gjør at det kan vaskes i maskin. Mange er redd for å maskinvaske ull fordi det tover lett (selv om noen tover det med vilje) men superwash gjør det mulig å maskinvaske ull uten bekymring. (Les mer her).

til toppen

7) Hva betyr “Oeko-Tex® sertifisert”?

Oeko-Tex® Standard 100 ble introdusert på begynnelsen av 1990-tallet som et svar på etterspørselen av tekstiler uten helserisiko. Oeko-Tex® Standard 100 er et globalt testing- og serifiseringsystem for råmaterialer, mellomprodukter og sluttprodukter i alle produksjonsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller regulert ved lov, kjemikalier som er kjent for å være skadelig for helsen, og parametere som inngår som et forebyggende tiltak for å ivareta helse.

For mer informasjon, se www.oeko-tex.com.

til toppen

8) Hvor er DROPS garn produsert?

Du kan lese mer om hvor alle DROPS garn er produsert i fargekartet for hvert garn og i vår prisliste.

til toppen

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord-Europas største merkevare innenfor garn, håndstrikk og design , har vi unike muligheter til å jobbe med de aller beste råvarene, samt gjøre besparelser som kommer deg tilgode. Derfor kan du kjøpe DROPS garn som er 20-30% billigere enn lignende produkter!

til toppen

10) Hvor nøyaktig er fargene i fargekartet på nettsiden?

Når vi lager bilder til fargekartet, gjør vi vårt beste for å oppnå høyeste fargenøyaktighet. Dessverre kan vi ikke garantere hvordan bildene vil se ut på din skjerm. Hver enkelt skjerm viser farger forskjellig, noen farger kan se mørkere ut enn de virkelig er, og noen farger kan være mer mettet på noen skjermer. Hvis du opplever at mange av garnfargene ser annerledes ut på skjermen enn den faktiske fargen på nøstet, kan du justere innstillingen på skjermen.

til toppen

11) Hva er mikron? Hva betyr superfine / extra fine?

Finheten på fibre måles i mikron (tusendels millimeter). Super fine alpakkaull er 26-28 mikron. Fine merinoull er mindre enn 21,5 mikron og extra fine merino er under 19,5 mikron. Jo færre mikron, desto bløtere og finere garn, mens flere mikron gir en grovere og mer slitesterk kvalitet.

Årsaken til at antall mikron i garnets fibre er viktig er fordi garnet lett kan bli noe helt annet enn hva man regner med. Hvor fint og mykt eller hvor grovt et garn er, avgjør hva vi bruker det til. Derfor anbefaler vi de mykeste garnene (som Baby Merino) til babytøy, og et grovere garn (som DROPS Eskimo) til sitteunderlag og tøfler.

til toppen

12) Hvorfor er fargene i nøstene mine med printfarger forskjellige?

Grunnen til at 2 nøster av samme printgarn kan se forskjellige ut kan være; 1) de har ulike partinummer 2) de har blitt farget med en teknikk som kalles ”magic print” (som brukes i f.eks. DROPS Delight) som skaper unike mønstre og jevne fargeoverganger på alle nøstene, hvilket innebærer at det kan forekomme både lyse og mørke partier i samme innfarging. Dette er ikke en feil, men en del av garnets egenskaper.

til toppen

13) Min butikk har ikke fargen jeg ønsker, hva kan jeg gjøre?

Hvis din DROPS forhandler ikke har fargen du ønsker, så prøv å ta kontakt med en DROPS Super Store (butikkene med gullmerke på forhandlerlisten) - de har et stort utvalg av farger og dersom de ikke har fargen din på lager, så vil de bestille den for deg. Se listen over alle DROPS forhandlere her.

til toppen

14) Where can I find a specific dye lot of a colour?

Where can I find a specific dye lot of a colour?

til toppen

15) Hvorfør røyter garnet mitt?

Garn røyter fordi det ikke er spunnet nok for å holde fibrene sammen. Alt garn har overskudd av fibre(fra produksjonen) og vil røyte mer eller mindre, avhengig av hvordan garnet er spunnet. Børstede garn (og "langhårede" garn) som f.eks. DROPS Melody, har flere av disse løse fibrene enn andre garn og røyter derfor mer. Det kommer også an på hva man har på over og under sitt strikkede plagg, om det er noe plagg som trekker fibrene ut. Derfor vil det aldri være mulig å garantere at et garn ikke røyter.

Nedenfor har vi noen tips til hvordan man får det beste resultatet når man jobber med langhårede garn:

  • Når plagget er ferdig (innen du vasker det) skal det ristes ordentlig så alle overskuddsfibre faller av. NB: IKKE bruk tøyrulle eller børste, det vil bare dra ut enda mer fiber fra garnet.
  • Legg plagget i en plastpose og legg det i fryseren i noen timer - temperaturen vil få fibrene til å gli fra hverandre og de løse fibrene vil lettere kunne ristes bort etterpå.
  • Vask plagget etter vaskeanvisningen på banderolen. Plagg som er laget i langhårede garn, skal normalt alltid ristes etter vask, både for å få fibrene til å reise seg igjen, men også for å fjerne eventuelle løse fibre.

til toppen

Kommentarer / Spørsmål (159)

Pia Berglund 13.10.2020 - 07:52:

Behöver ett garn stickor nr 4 o 150 meter,vad kan jag köpa ?

DROPS Design 14.10.2020 kl. 09:11:

Hej Pia. Vi har nog tyvärr inget garn som passar helt, men vi har tex DROPS Air som är 150 meter med rekommenderad sticka nr 5 och med en stickfasthet på 10 x 10 cm = 17 m x 22 v. Mvh DROPS Design

Elżbieta 12.10.2020 - 21:08:

Witam poszukuję włoczki drops delight nr 56 (ombre). Czy jest możliwość zakupu u Państwa?

DROPS Design 13.10.2020 kl. 12:27:

Witaj Elu, niestety nie ma tego koloru w naszej ofercie. Wszystkie dostępne kolory włóczki DROPS Delight znajdziesz TUTAJ. Pozdrawiamy!

Martha Dijkstra 28.09.2020 - 19:54:

Hoeveel bollen drops delight heb ik ongeveer nodig voor een oversized damestrui met lange mouwen in maat M ?

SIFFRITT MIREILLE 28.09.2020 - 10:49:

Bonjour, Je vous adresse ce message car je n'arrive pas à trouver les laines Drops Delight N°11 (coloris lilas vert et N° 19 (coloris Crépuscule nautique) Pourriez vous m'indiquer quelle laine je peux acheter pour réaliser le modèle de couverture car apparemment vos distributeurs en France n'ont plus ces coloris. Merci d'avance de votre réponse Cordialement Mireille SIFFRITT

DROPS Design 28.09.2020 kl. 11:29:

Bonjour Mme Siffritt, essayez de regarder chez nos superstores (kalidou ou mespelotes.com) ou bien demandez à votre magasin habituel, il attend peut être un réassort. Bon tricot!

Monica Ohlsson 22.09.2020 - 21:43:

Vad betyder det att det står "deals"? Vad är "fingering"?

DROPS Design 25.09.2020 kl. 13:38:

Hej Monica. Deals betyder att garnet säljs till ett bra pris. Om du klickar på den gröna knappen med kundvagn på så kommer det upp en lista på butiker som säljer detta garn, sorterade efter bästa pris. "Fingering" är ett uttryck för att beskriva tjockleken på garnet. Mvh DROPS Design

Mrs Iris M Keyes 19.09.2020 - 13:42:

Do you have pattern for demands sweater, I'm Danish and used to make for my teenage children about 50 years ago, would like to knit some for mine oldeborn

DROPS Design 21.09.2020 kl. 16:26:

Hej Mrs Iris, vi ved ikke helt hvad du er ude efter, vil du sende os dit spørgsmål på dansk?

Gro Bentsen 18.09.2020 - 11:24:

Kan man ikke kjøpe garn hos dere?

DROPS Design 21.09.2020 kl. 08:13:

Hei Gro. Nei, ikke direkte fra oss. Vi sender ut garn til butikker og du kan derfra kjøpe enten via butikk eller nett. Se en oversikt over alle våre butikker på: Finn en butikk! mvh DROPS design

SIFFRITT MIREILLE 15.09.2020 - 18:08:

Bonjour, J ai retrouvé un modèle de couverture réalisé en laine Drops Delight de Garnstudio coloris N°11 (lilas vert) et N° 19 (Crépuscule nautique) et j'aimerai avoir la marche à suivre pour commander ces laines Merci de votre réponse Cordialement Mme SIFFRITT

DROPS Design 16.09.2020 kl. 09:20:

Bonjour Mme Siffritt, cliquez sur la petite icône caddie sous le prix (juste au-dessus du nuancier) pour voir s'afficher la liste des magasins DROPS qui proposent cette laine, choisissez ensuite votre magasin en cliquant dessus, vous serez redirigés vers leur boutique en ligne - Retrouvez la liste de tous les magasins DROPS en France ici. Bon tricot!

Sofie 06.09.2020 - 11:42:

Hoeveel bolletjes wol heb je nidig van Drops Delight om een standaard trui te breien in een small?

Kristin 19.07.2020 - 17:10:

Jag köpte det här garnet i print 19 (midnattssjö) och är lite förvånad över hur mycket nyansen kan skilja. Jag hade ett nystan sen tidigare som ser ut som på bilden, med olika blåa partier och rosa. Men det nya jag köpte hade inte rosa över huvud taget i sig, det är mörklila istället. Är det verkligen rimligt? Det blir ju en helt ny färgkombination.

DROPS Design 06.08.2020 kl. 09:11:

Hej Kristin, Ja som du også kan læse i farvekortet, så er dette garn lavet i "magic print" så du får ikke 2 ens nystan.

Hvordan kan jeg erstatte dette garnet? Hvis du vil erstatte dette garnet med et annet DROPS garn, kan du velge et fra samme garngruppe, eller prøve vår garnkalkulator!

Har du et problem med et DROPS garn du har kjøpt? Når du bestiller garn fra fargekartene eller oppskriftene på vår side så kjøper du ikke direkte fra DROPS, men fra en av de hundrevis av DROPS butikkene rundt omkring i landet. Det er derfor viktig at du tar kontakt med DROPS butikken du kjøpte garnet fra, og at du tar vare på banderolene til nøstene du kjøpte (de er din garanti). DROPS butikken du kontakter vil hjelpe deg og ta klagen videre hvis nødvendig. Se listen over DROPS butikker her.
Finner du fortsatt ikke svar på ditt spørsmål? Scroll ned til bunnen av siden og legg igjen spørsmålet ditt her, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du vil normalt få svar innen 5 til 10 arbeidsdager.

Skriv en kommentar til DROPS Delight

Vi vil gjerne høre hva du har å si om dette garnet!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.