DROPS BabyAlpaca Silk

En herlig blanding af baby alpca og mulberry-silke.

Indhold: 70% Alpaca, 30% Silke
Garngruppe: A (23 - 26 masker) / 5 ply / sport
Vægt/længde: 50 g = ca. 167 meter
Anbefalede pinde: 3,5 mm
Strikkefasthed: 10 x 10 cm = 23 m x 30 p
Håndvask, max 30°C / Tørres fladt

DROPS BabyAlpaca Silk er spundet af 3 tråde som kombinerer det bedste af to fantastiske fibre, en miks af 70% babyalpaca (for blødhed) og 30% mulberry silke (for styrken og den skinnende glans). Garnfibrene er ubehandlet, det betyder at de kun er vasket, og ikke udsat for nogen kemisk behandling før farvning. Dette fremhæver de bedste af garnets naturlige egenskaber.

DROPS BabyAlpaca Silk er specielt godt egnet til babystrik. Den er ekstra mild mod huden, afkølende når det er varmt, og varmende når det er koldt.

Made in Peru

Garntype
Deals fra
DROPS BABYALPACA SILK UNI COLOUR
44.00 DKK
28.50 DKK

Butikker som sælger dette garn online

Klik på Bestil knappen, så kommer du direkte ind på DROPS forhandlerens egen webshop, hvor du kan bestille.

Butiksnavn Pris på nettet
Fiksefingre
Webstore
28.50 DKK
50g
Bestil
Svinninge Garn
Webstore
29.00 DKK
50g
Bestil
Garn på Landet
Ryomgård
29.00 DKK
50g
Bestil
Claras Garn
Webstore
30.00 DKK
50g
Bestil
Garnius.dk
Webstore
31.00 DKK
50g
Bestil
PaulaGarn
Rønde
32.00 DKK
50g
Bestil
MARISTA Garn & Strikkebutik
Varde
33.00 DKK
50g
Bestil
Håndlavet Sorgenfri
Brædstrup
33.50 DKK
50g
Bestil
Strikkenyheder.dk
Silkeborg
33.75 DKK
50g
Bestil
Yarno.dk
Roskilde
33.90 DKK
50g
Bestil
YarnLiving
Webstore
33.95 DKK
50g
Bestil
Kukuk.dk
Webstore
35.00 DKK
50g
Bestil
Garnkassen.dk
Webstore
36.00 DKK
50g
Bestil
Naturlic
Vejle
36.00 DKK
50g
Bestil
Hobbygarn.dk
Webstore
37.50 DKK
50g
Bestil
Rito
Webstore
38.00 DKK
50g
Bestil
Roskilde Garn
Roskilde
38.00 DKK
50g
Bestil
Annettes-haandstrik
Odder
40.00 DKK
50g
Bestil
Anita Garn og Strik
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
ByAasberg
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Centrum Garn
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Enghoff Garn
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Fasters Garn
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Garnbixen
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Garnhimlen
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Garnshoppen
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Garnværkstedet
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Knithouse ApS
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
KreStoffer
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Netgarn
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Nicoline
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
OJ Hæklerier
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Smykkesten og Fritid
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
Strikkes.dk
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil
The Corner
Webstore
44.00 DKK
50g
Bestil

Se om din lokale forhandler har det her .

Farver i DROPS BabyAlpaca Silk (20)

hvid
uni colour 1101
natur
uni colour 0100
lys gul
uni colour 2110
pudder
uni colour 1306
lys grå
uni colour 8108
mellemgrå
uni colour 8465
lys grålilla
uni colour 1760
lys rosa
uni colour 3125
lys gammelrosa
uni colour 3250
lyng
uni colour 4088
grålilla
uni colour 4314
blålilla
uni colour 6347
marineblå
uni colour 6935
gråblå
uni colour 6235
isblå
uni colour 8112
lys søgrøn
uni colour 7402
pistacie
uni colour 7219
grøn
uni colour 7820
rød
uni colour 3609
sort
uni colour 8903
Vi minder om at farverne du ser her kan afvige noget fra skærm til skærm, på samme måde som farvepartierne ofte afviger lidt fra farvebad til farvebad.
(*) kommer snart, (#) udgår.

Find opskrifter for DROPS BabyAlpaca Silk

+ Se mere

Lær dig mere om garnet

Hvordan passer jeg på dette garn?

yarn wash

Håndvask, max 30°C / Tørres fladt

Hvad betyder symbolerne?

Læs mere om vask af garn

Hvilke andre garner kan jeg kombinere med dette?

Mange af vore garner kan kombineres for at få en anden strikkefasthed, struktur, fornemmelse og udtryk. Her er nogle ideer til kombinationer som kan inspirere.

Behøver du hjælp

1) Hvilke fibre bliver der brugt i DROPS garn?

Garn kan producers af mange naturlige og syntetiske fibre. DROPS fører hovedsagelig garn fra uld, bomuld, alpaca, hør, mohair og silke. Hver fiber type har sine egenskaber og de bliver ofte blandet for at udnytte de bedste egenskaber fra hver og en. Grove garner har den fordel at de er stærkere og mere holdbare og finere fibre bliver bløde og komfortable. Her er lidt om de fibre vi hovedsagelig fører:

Alpaca:
Alpacauld er en naturlig fiber som kommer fra Alpacaen og den har en struktur som ligner fåreuld. Dens blødhed kommer fra den lille diameter af fiberen som ligner merinouldens. Det er en blød, slidstærk, luksuriøs og silkeagtig naturfiber. Garn lavet af Alpaca fibre er ikke let at filte og nopper ikke så let, den kan være let eller tung alt efter hvor hårdt den er spundet. Sammenligner man med fåreuld så er den varmere blødere og indeholder ingen lanolin hvilket gør den hypoallergen. Alpaca findes i 22 naturlige farver med mere end 300 nuancer fra blå-sort til brun-sort, brun, hvid, sølv, og grå.

Mohair:
Mohair kommer fra Angora geder og anses som en luksuriøs fiber. Mohair garn er varm som uld, men meget lettere, den er slidstærk og svær at filte. Mohair fibre har en karakteristisk glans skabt af den måde den reflekterer lyset på. Trods at det fra starten er en grov fiber er mohair normalt spundet til et meget blødt og let garn, hvilket resulterer I luftige og glansfulde modeller.

Uld:
Uldfibrene kommer fra fårene og er relativt grove fibre. To slående egenskaber er uldens modtagelighed overfor varme og dens evne til at filte, som kommer af overfladen af fibrene. Udseendet på ulden varierer afhængig af rase på fåret.
Uld fra Merino fåret anses som den fineste type uld, den er blød og pænt krøllet. Alt Merino uld i DROPS garnsortiment kommer fra Sydamerika og stammer fra får som ikke har været udsat for Mulesing.
Ren ny uld er lavet direkte af dyreuld og er ikke genbrugt fra eksisterende uldtøj. Uld som kan vaskes I vaskemaskine er kemisk behandlet for at reducere krøllerne på det yderste lag af fibrene, og er derfor egnet for maskinvask (Se Superwash).

Silk:
Silke er et fint og sammenhængende fiber lavet af tråde fra kokonen som silkelarven spinder. Mens silkelarven er dyrket, er vild- eller tussah silken hentet fra vildmarken. Silkefiber er et af de stærkeste naturlige fibre og bliver til et flot og rustikt garn. Det er fint at kombinere med andre fibre, specielt uld. Silke holder på varmen, absorberer fugt og er meget stærk og stabil når det er strikket, det hverken krymper eller vokser. Silken bliver meget smuk når den farves med naturlige farvestoffer.

Vegetabilske fibre:
Der findes flere varianter af vegetabilske fibre I cellevæggen på planter og grøntsager. Af alle varianter er der to som er kendt som de store strikke- eller tekstilfibre; bomuld og hør.
Bomuld er et blødt fiber som vokser rundt om frøene på bomuldsplanten og består af næsten ren cellulose. Bomuld er for det meste hvidt, men det findes også i grønne og brune varianter. Bomuldsfibre er ofte spundet i garn eller tråde som bruges til at lave et blødt, luftig tekstil som er godt egnet som sommertøj og tilbehør. Det er svagere end silke og hør, men mere slidstærk end uld.
Merceriseret bomuld er bomuld som har været igennem en merceriseret behandling. Behandlingen giver trådene mere glans og gør fibrene stærkere samtidig som de lettere tager imod farvestof og gør garnet mere slidstærk. Behandlingen gør også at tøjet lettere vil holde formen samtidig som det ikke vil krympe i samme udstrækning som almindelig bomuld kan gøre.
Hør er et fiber fra stilken af hørplanten, som er stærkere end noget andet fiber. Hørfiber er blødt og glansfuldt og bliver pænere med årene. Hør er mere komfortabelt at gå med I varmt vejr end bomuld, det er fordi den absorberer fugt bedre og tørrer hurtigere.

Andre materialer som bruges I vore garner, er syntetiske fibre som acryl, viscose, polyamid (nyon) og polyester. Disse fibre bruger vi mest for at tilføre slidstyrke i et garn (som feks vores strømpegarn DROPS Fabel) eller som et garn med en speciel konstruktion, som vores blow yarn DROPS Air, hvor nettet i polyamid holder fibrene på plads

til toppen

2) Hvad er polyamid?

Polyamid fibre, bedre kendt som nylon, er meget slidstærk, let at holde (kan vaskes I maskine og tørres I tumbler) og elastisk, som gør den perfekt at blande med andre fibre når man producerer slidstærkt garn som for eksempel sokkegarn.

Sammenlignet med polyester er polyamid blødere og mere elastisk, men det absorberer også mere vand og tørrer lidt mere langsomt.

til toppen

3) Hvilken information kan jeg finde på DROPS banderolerne?

Alle DROPS banderoler indeholder information om fiberindhold (uld, bomuld, osv), vægt I gram ounce, længde I meter og yards, vaskeanvisninger og symboler ( forklaret her ), farvenummer og partinummer og information om garngruppe.

til toppen

4) Hvad betyder DROPS garngrupper?

Alle DROPS garner er delt ind i 6 forskellige grupper baseret på tykkelse og strikkefasthed (A til F). Garn I samme gruppe har samme strikkefasthed, og kan derfor bruges til samme opskrifter; men løbelængden i nøglet varierer, beregn derfor altid hvor mange meter du skal bruge til opskriften før du erstatter garnet.

til toppen

5) Kan jeg bruge et andet garn end det som er brugt i opskriften?

Ja, så længe du kan bruge samme strikke-/hæklefasthed. Lav altid en prøve så du er sikker på at du får samme antal masker i bredden og i højden på 10 cm som vi skriver i opskriften.

Husk at forskellige garner giver forskellige strukturer, og det færdige resultat vil også se anderledes ud. Løbelængden i nøglet kan også være anderledes, så når du erstatter et garn, skal du altid regne garnforbruget ud for at kunne bestille det rigtige antal nøgler.

Du kan læse mere om hvordan du beregner garnforbruget til et garnalternativ - og hvordan du erstatter 1 tråd fra en garngruppe med 2 eller flere tråde fra andre garngrupper, her.

til toppen

6) Hvad betyder det at et garn er ”Superwash”-behandlet?

Superwash uld er et specielt uldprodukt som er blevet behandlet på en måde så det kan vaskes I maskine. Mange er bange for at vaske uld i vaskemaskine da det let filter (derfor er der andre som gerne bruger uld når de vil at det skal filte) men med Superwash-behandlet uld kan man vaske tøjet i maskine uden at være bange for at det kryber eller filter. (Læs mere her).

til toppen

7) Hvad betyder “Oeko-Tex® certificeret”?

Oeko-Tex® Standard 100 blev introduceret I begyndelsen af 1990-erne som et svar på efterspørgslen af tekstiler uden helbreds-risiko. Oeko-Tex® Standard 100 er en globalt test- og certificerings system for råmateriale, mellemprodukter og slutprodukter i alle produktionsfaser. Testen for skadelige stoffer omfatter stoffer som er forbudt eller reguleret ved lov, kemikalier som er kendt for at være skadelig for helbred og parameter som indgår som et forebyggende tiltag for at bevare helbredet.

For mere information gå til www.oeko-tex.com

til toppen

8) Hvor er DROPS garn produceret?

Du kan læse mere om hvor alle DROPS garner er produceret på hvert enkelt farvekort og i vores prisliste.

til toppen

9) Hvorfor er DROPS garn så billig?

Som Nord- Europas største mærke indenfor garn, håndstrik og design, har vi unikke muligheder til at arbejde med de absolut bedste råvarer, samt gøre besparelser som kommer dig til gode. Derfor kan du købe DROPS garn som er 20-30% billigere end lignende produkter på markedet!

til toppen

10) Hvor nøjagtige er farverne I farvekortet på hjemmesiden?

Når vi laver billeder til farvekortet gør vi vort absolut bedste for at opnå højeste farvenøjagtighed. Desværre kan vi ikke garantere hvordan billederne vil se ud på din skærm. Hver enkel skærm viser farver forskelligt, nogle farver kan se mørkere ud end hvad de i virkeligheden er, og nogle farver kan være mere mættede på nogle skærme. Hvis du oplever at mange af garnfarverne ser anderledes ud på skærmen end de rent faktisk gør på nøglerne, kan du justere indstillingen på skærmen.

til toppen

11) Hvad er micron? Hvad betyder super fine / extra fine?

Garnfibrenes finhed måles i micron (tusinder af millimeter). Super fine alpacauld er 26-28 micron. Fine merinould er mindre end 21,5 micron og extra fine merino er under 19,5 micron. Jo færre micron, jo blødere og mere delikat vil en kvalitet være, jo flere micron, jo grovere og mere slidstærk vil kvaliteten være.

Årsagen til, at micron i garnets fibre er vigtige, er at garnet let kan blive noget andet end hvad man regner med. Hvor fint og delikat eller hvor groft det er, afgør hvad vi bruger det til. Derfor anbefaler vi det blødeste garn (som DROPS Baby Merino) til babytøj, og et grovere garn (som DROPS Eskimo) som er mere slidstærkt til bla tøfler, siddeunderlag og interiør.

til toppen

12) Hvorfor er farverne i mine nøgler med printfarver forskellige?

Anledningen til at to nøgler med printfarver fra samme indfarvning er forskellige kan være; 1) At nøglerne kommer fra forskellige farvepartier. 2) At nøglerne er blevet farvet med teknikken "magic print" (som feks DROPS Delight), hvilket betyder at der er forskellige mønstre og bløde farveovergange i hvert nøgle, det betyder også at der kan forekomme både lyse og mørke partier i samme indfarvning. Dette er ikke en fejl men en del af garnets egenskaber.

til toppen

13) Min butik har ikke farven jeg ønsker, hvad gør jeg?

Hvis din DROPS forhandler ikke har den farve du ønsker, så prøv at tage kontakt med en DROPS Super Store (de butikker med guldroset ud for navnet i forhandlerlisten) - de fører alle farver i sortimentet, og hvis den skulle være udsolgt, så vil den være bestilt og på vej hjem. Se DROPS forhandlerliste her.

til toppen

14) Hvor finder jeg en specifik indfarvning på et nøgle?

Prøv altid at tage kontakt med din DROPS forhandler først. Hvis de ikke har den indfarvning du skal bruge, så vil vi anbefale at du tager kontakt med andre strikkere og hæklere i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, hvor mange har forskellige indfarvninger i gemmerne og gerne hjælper hinanden, ved at sende til de som behøver.

til toppen

15) Hvorfor fælder mit garn?

Garn fælder fordi det ikke er spundet nok for at holde fibrene sammen. Alt garn har overskud af fibre (fra produktionen) som vil fælde mere eller mindre, afhængig af hvordan garnet er spundet. Børstede garner (og "langhårede" garner) som feks DROPS Melody, har flere af disse løse fibre end andre garner og fælder derfor mere. Det kommer også an på hvad man har på over og under sit strikketøj, om det er noget tøj som trækker fibrene ud. Derfor vil det aldrig være muligt at garantere at et garn ikke vil fælde.

Nedenfor har vi nogle tips om hvordan man får det bedste resultat, når man arbejder med langhårede garner:

  • Når tøjet er færdigt (inden du vasker det) skal det rystes godt så overskudsfibre falder af. NB: Brug IKKE tøjrulle eller børste, det vil trække endnu flere fibre ud af garnet.
  • Læg tøjet i en plasticpose og put det i fryseren i nogle timer - temperaturen vil få fibrene til at glide fra hinanden og de løse fibre vil efterfølgende lettere kunne rystes af.
  • Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen. Tøj som er lavet i langhåret garn, skal normalt altid rystes efter vask, dels for at få fibrene til at rejse sig igen men også for at fjerne eventuelle løse fibre.

til toppen

Kommentarer / Spørgsmål (157)

Hélène Alciator 23.09.2020 - 19:00:

Où et comment commander laine pour la France ? On Line ? Envoi a domicile ? Merci.

DROPS Design 24.09.2020 kl. 10:13:

Bonjour Mme Alciator, vous trouverez la liste des magasins DROPS en France ici; si vous n'avez pas la chance d'avoir une boutique près de chez vous, vous pouvez commander auprès de l'une des boutiques en ligne. Bon tricot!

Marivone Henriques 21.09.2020 - 10:51:

Bom dia, estou interessada em comprar o fio Baby Alpaca Silk na cor que aparece em primeiro lugar quando se clica na terceira foto dos conjuntos de cores . Não consigo identificar pelas cores por isso agradeço que me informem qual o numero de cor correspondente. Obgda Marivone

DROPS Design 24.09.2020 kl. 11:57:

Bom dia, O primeiro novelo que aparece na terceira foto é a cor azul glaciar n.º 8112. Bons projectos!

Julia Bastian 14.09.2020 - 15:55:

Liebes garnstudio Team, ich möchte eine Weste zu einem Dirndl stricken. Dunkelblau soll sie werden oder hellgrün. Denn diese Farben sind im Stoff verarbeitet. Nur brauche ich die genaue Nuance. Nun meine Frage: schicken Sie Farbmuster raus ? Das wäre super!! meine Adresse: Julia Bastian Wertacher Str. 5a 87466 Oy-Mittelberg

DROPS Design 15.09.2020 kl. 09:52:

Liebe Frau Bastian, wenden Sie sich bitte direkt an Ihrem DROPS Laden, gerne wird man Ihnen gerne mit Farben weiterhelfen bzw empfehlen - auch telefonisch oder per E-Mail. Viel Spaß beim stricken!

Séverine 10.09.2020 - 08:54:

Bonjour, J'ai tricoté un superbe pull avec la baby alpaca silk. Je l'ai lavé à la main à l'eau froide, séché dans une serviette puis mis à plat sur un étendeur. Le pull a pris au moins 3 tailles. Je suis désespérée. Que puis-je faire pour qu'il retrouve sa taille d'origine ? Merci

DROPS Design 10.09.2020 kl. 10:10:

Bonjour Séverine, vous trouverez ici quelques généralités sur l'entretien des laines en général, n'hésitez pas à contacter votre magasin, même par mail ou téléphone, on pourra vous y donner des conseils personnalisés. Bon tricot!

Barbara 31.08.2020 - 17:33:

Buongiorno volevo sapere a quanto ammontano le spese di spedizione. Grazie

DROPS Design 01.09.2020 kl. 09:18:

Buongiorno Barbara, per questo tipo di informazioni deve contattare direttamente il rivenditore. Buon lavoro!

Marlene Drewitz 27.08.2020 - 18:28:

Ist es möglich bei Ihnen online Wolle zu bestellen

DROPS Design 28.08.2020 kl. 08:30:

Liebe Frau Drewitz, ja sicher, hier finden Sie die Liste von DROPS Ländern in Deutschland. Viel Spaß beim stricken!

Nelly Gautier 11.08.2020 - 19:14:

Bonjour Je voudrai trlcoter le pull205. 31 Il est en drop nepal Comment calculer avec cette laine ? Merci

DROPS Design 12.08.2020 kl. 08:20:

Bonjour Mme Gautier, vous pouvez remplacer DROPS Nepal par 2 fils DROPS BayAlpaca Silk - utilisez notre convertisseur ou bien consultez cette leçon pour en savoir plus sur les alternatives. Bon tricot!

Helena Fhager 06.08.2020 - 11:05:

Jag har 10 nystan Drops Silke Alpaca 50g/60m - som jag inte hittar på er hemsida och som jag undrar om det går att komplettera - för de räcker inte till en tröja. Färg olivgrön mix, 7238, färgbad/Dyelot 602. Stickor 5, 17 m x 22p. Det kanske är ett gammalt garn. 20% silke, 80% Baby-Alpacka. Ett ljuvligt garn!

DROPS Design 10.08.2020 kl. 07:37:

Hei Helena. Ja, DROPS Silke Alpaca er dessverre utgått fra vårt sortiment. Du kan evnt bruke 2 tråder av DROPS BabyAlpaca Silk, begge kvalitetene innholder alpakka og silke. Eller så kan du bruke andre kvaliteter fra garngruppe C / samme strikkefasthet, men man vil da se tydeligere at det er forskjellige kvaliteter, men det kan bli et spennende design. Bare husk å sjekke at du får samme strikkefasthet. mvh DROPS design

Rosemarie 06.08.2020 - 03:09:

Verschicken sie nach Canada? Wenn ja, zu welchen Bedingungen?

DROPS Design 06.08.2020 kl. 09:31:

Liebe Rosemarie, hier finden Sie die Liste von DROPS Händlern in Kanada oder die nach Kanada schicken. Viel Spaß beim stricken!

Catherine Staples 04.08.2020 - 13:46:

Could this yarn be used for machine knitting on a standard gauge machine? I would normally use 4 ply yarn. thanks

DROPS Design 05.08.2020 kl. 08:10:

Dear Mrs Staples, DROPS BabyAlpaca Silk is a 5 ply/Sport yarn - it can be worked on a knitting machine, but depending on yours you will have to find the correct gauge/settings. Your DROPS store might be able to help you. Happy knitting!

Hvordan kan jeg erstatte dette garn? Hvis du vil erstatte dette garn med et andet DROPS garn, kan du vælge et fra samme garngruppe, eller prøve vores garn omregner!

Har du et problem med et DROPS garn du har købt? Når du bestiller garn fra et farvekort eller fra en opskrift på vores hjemmeside, så handler du ikke direkte fra DROPS, men fra en af de mange DROPS butikker rundt omkring i landet. Det er derfor vigtigt at du gemmer banderolerne som sidder på nøglerne, de er din garanti, når du skal tage kontakt med den DROPS butik hvor du har købt garnet. DROPS butikken du tager kontakt med, hjælper dig med en eventuel reklamation og de tager den videre om nødvendigt. Se listen over DROPS butikker her.
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Så kan du scrolle dig ned og skrive dit spørgsmål her og en af vore eksperter vil prøve at hjælpe dig. Du vil normalt få svar i løbet af 5-10 arbejdsdage.

Send en kommentar til DROPS BabyAlpaca Silk

Vi glæder os til at høre, hvad du har at sige om dette garn!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.