DROPS BabyAlpaca Silk

En underbar mix av babyalpaca och mullberry-silke

från:

49kr

per 50 g

Innehåll: 70% Alpacka, 30% Silke
Garngrupp: A (23 - 26 masker) / 5 ply / sport
Vikt/längd: 50 g = ca. 167 meter
Rekommenderade stickor: 3,5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 23 m x 30 v
Tvättinstruktioner: Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

Made in: Peru
Råvarans ursprung: Alpacka från Peru, silke från Kina

Garnsort
Deals från
DROPS BabyAlpaca Silk
uni colour
61.00 SEK
49.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris
Fridas Fina AB
Webstore
49.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Baby Bubble Online
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Garnfeber.se
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Hemse Tyg & Garn
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Yarnmania.se
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

9 Färger i DROPS BabyAlpaca Silk

utgår
vit
uni colour 1101
utgår
ljus grå
uni colour 8108
utgår
ljus rosa
uni colour 3125
utgår
ljus gammelrosa
uni colour 3250
utgår
ljung
uni colour 4088
utgår
marinblå
uni colour 6935
utgår
gråblå
uni colour 6235
utgår
ljus sjögrön
uni colour 7402
utgår
svart
uni colour 8903

Produktinformation

DROPS BabyAlpaca Silk är spunnet av 3 trådar som kombinerar det bästa av två fantastiska fibrer. Det är en mix av 70 % babyalpaca (för mjukhet) och 30 % mullbärsilke (för styrka och skinande glans). Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart är tvättade, och inte utsatta för kemisk behandling innan färgning. Detta lyfter fram garnets naturliga egenskaper, samtidigt som det ger en bättre form och struktur.

DROPS BabyAlpaca Silk passar speciellt bra till babyplagg. Den är väldigt mjuk mot huden, svalkande när det är varmt och värmande när det är kallt.

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Hur kan jag ersätta detta garn?

Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Vilka andra garn kan jag kombinera med detta garn?

Många av våra garn kan kombineras för att få en annan stickfasthet, struktur och uttryck. Här är några idéer på kombinationer som kan inspirera dig.

DROPS BabyAlpaca Silk 2110, ljus gul + DROPS Kid-Silk 29, vanilj
DROPS Big Delight 12, jeans blå/teal + DROPS BabyAlpaca Silk 6235, gråblå
DROPS BabyAlpaca Silk 6235, gråblå + DROPS Kid-Silk 08, ljus jeansblå
DROPS BabyAlpaca Silk 1306, puder + DROPS Kid-Silk 01, natur

Har du en fråga om detta garn?

Se vanliga frågor (FAQ) om våra garn

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.
Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.

Kommentarer / Frågor (264)

country flag Lila wrote:

It's the most beautiful, elegant, the softest and warmest yarn . Why is it discontinued? Is it going to be replaced with similar one?

12.01.2023 - 22:35:

DROPS Design answered:

Dear Lila, our yarns are continuously being renewed as time passes. There may be a replacement yarn coming out to replace BabyAlpaca Silk.

15.01.2023 kl. 09:48:

country flag Line wrote:

Ja har prøvet DROPS Alpaca, DROPS Flora og DROPS Nord intet måler sig med blødheden og letheden i dette garn ?

12.01.2023 - 16:13:

DROPS Design answered:

Hei Lina. Prøv også DROPS Baby Merino (100% ull), veldig mykt og godt garn. Har noen meter lengre løpelengde, så er ørlite lettere, det samme gjelder for både DROPS Flora og DROPS Nord (lengre løpelengde). Men disse kvalitetene har ikke samme innhold som DROPS BabyAlpaca Silk, og siden DROPS BabyAlpaca Silk utgår er det disse alternativene vi kan tilby. mvh DROPS Design

16.01.2023 kl. 07:48:

country flag Anna wrote:

It's the best, softest and warmest yarn for babies and children. Why is it discontinued?

10.01.2023 - 13:39:

DROPS Design answered:

Dear Anna our yarns are continuously being renewed as time passes. There may be a replacement yarn coming out to replace BabyAlpaca Silk.

15.01.2023 kl. 09:48:

country flag Line wrote:

Hvilket alternativ vil i anbefale i stedet for, nu når denne type udgår 😭?

04.01.2023 - 12:52:

DROPS Design answered:

Hej Line, Har du prøvet DROPS Alpaca, DROPS Flora eller DROPS Nord ?

12.01.2023 kl. 15:40:

country flag Emma wrote:

So sad and disappointed that you are discontinuing this very special yarn. It was so beautiful, soft, light, warm and luxurious. I wanted to make a lot more projects using it, but won't be able to now.

03.01.2023 - 17:21:

country flag Lynn wrote:

Is it gone for good? Please don't get rid of this lovely yarn! One of my most favorite tops ever is knitted with this.

29.12.2022 - 07:48:

country flag Anna Bahriantseva wrote:

Ich fand dieses Garn auch nicht in meinem Shop erhältlich. Ich bin so sauer. Ich traf sie zum ersten Mal im Sommer und wollte mehr kaufen. Bitte bringen Sie es wieder in die Produktion! Dies ist ein großartiges Produkt und so viele Kunden lieben es. Oder erstellen Sie etwas Ähnliches 🙏

28.12.2022 - 09:12:

country flag Caro wrote:

Je suis tellement déçue que cette qualité de fil s’arrête, je l’utilise pour tous mes pulls et j’en suis très contente!

18.12.2022 - 07:36:

country flag Elizabeth Gibbons wrote:

I am very disappointed that Drops Baby Alpaca Silk appears to have been discontinued. It is the best yarn I have ever knitted with, and the completed garments hold their shape beautifully as well as being extremely comfortable to wear.

17.12.2022 - 07:49:

country flag Jenny wrote:

Det kan ikke være sant at dere slutter med dette garnet ?? Det er mitt absolutte favorittgarn 😱 det er mykt, varmt, lunt og ikke minst kløfritt !!! Vær så snill og start produksjonen igjen❤️

09.12.2022 - 09:13:

country flag Marta wrote:

Please don't withdraw this one! Its perfect for kid and not only for them! This yarn is so elegant! Loved this one and do!

30.11.2022 - 14:11:

country flag Joanna wrote:

Wird ein ähnliches Garn ins Sortiment eingeführt? Also Wolle und Seide?

22.11.2022 - 19:22:

DROPS Design answered:

Liebe Joanna, zur Zeit ist nichts geplannt aber später vielleicht. Viel Spaß beim stricken!

23.11.2022 kl. 16:14:

country flag Lena wrote:

Sehr schade, dass das Garn aus dem Sortiment verschwindet :( Ich habe meine ersten Strickprojekte damit gemacht (trage sogar gerade eines davon) und finde das Garn so angenehm. Drops sollte solche Infos wirklich in einem Newsletter ausschicken (Oder gibt es das schon? Hätte das jedenfalls noch nicht wo gesehen) Habe bereits mehrmals schmerzlich erfahren (und das zu spät), dass Garne oder Farben aus dem Sortiment verschwinden.

16.11.2022 - 12:14:

country flag Nathalie wrote:

Bonjour, S’il vous plaît, laissez-nous cette si belle laine, elle est si fantastique pour nos bébés !! Please, Please, Please....

12.11.2022 - 19:48:

country flag Lieselotte wrote:

Es ist wirklich ein Jammer, dass diese Wolle aus dem Sortiment genommen worden ist. Das war eines der tollsten Garne, die ich bisher verwendet habe und das zu einem fairen Preis. Man kann nur hoffen, dass die Entscheidung noch einmal überdacht wird... Wirklich traurig!

05.11.2022 - 22:48:

country flag Hanna Mourino wrote:

Hej! Detta garn är så flott och fint, snälla, plocka inte bort den från produktion. 🙁 Jag har använt den till många projekt.

23.10.2022 - 22:11:

country flag Jane wrote:

I'm so upset. I didn't know this yarn would be discontinued, and I planned to use it for two different future projects but haven't bought it yet, and now I can't because it's already unavailable in my country. This yarn was fantastic, please, please, reconsider.

23.10.2022 - 15:34:

country flag Elsebeth Norshald wrote:

Baby Alpaca Silk er bare sådan et dejligt blødt og supert garn. I må venligst ikke lade det gå ud af produktion 🙏

20.10.2022 - 14:26:

country flag Anne wrote:

Er det virkelig slik at dette garnet går ut av produksjon??? 🙈. Min «dropsbutikk» hadde ikke hørt det…trodde bare det var endel farger på vei ut…????

19.10.2022 - 23:28:

DROPS Design answered:

Hei Anne. DROPS BabyAlpaca Silk er nok dessverre på vei ut fra vårt sortiment. mvh DROPS Design

24.10.2022 kl. 14:40:

country flag Wollfühlladen wrote:

Können Sie die deutschen Kunden, die nach dem Garn fragen nicht einfach an mich verweisen? Ich habe noch fast alle Farben vorrätig.

18.10.2022 - 23:48:

country flag Ada wrote:

Please bring back this yarn or at least say its gonna be replaced with similar one... Its my favourite to knit with

12.10.2022 - 14:10:

country flag Andrea Högenauer wrote:

Please bring back Baby Alpaca Silk in yiur program - this is such a fantastic yarn to work with and to wear - would so much appreciate having this yarn back in program even with enlarged colourrange - e.h. beige, camel, light brown, flamingo, apricot, coral - woulc be nice colours in this quality pistacchio, berry Think it over please please - thank you very much

12.10.2022 - 04:11:

country flag Gabriele wrote:

Please think over your decision about putting the yarn out of your program, it is my favorite yarn to knit with. That was a bad decision.

07.10.2022 - 13:32:

country flag Lia wrote:

Please bring back this yarn, it is by far my favourite and a real joy to work!

06.10.2022 - 16:19:

country flag Inge wrote:

Please, bring back the BabyAlpaca Silk and the Alpaca Silk lace yarn! Why oh why are they being discontinued?

30.09.2022 - 15:20:

Sänd en kommentar till DROPS BabyAlpaca Silk

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.