DROPS BabyAlpaca Silk

En underbar mix av babyalpaca och mullberry-silke

  • Product image yarn BabyAlpacaSilk
  • Product image yarn BabyAlpacaSilk
  • Product image yarn BabyAlpacaSilk
  • Product image yarn BabyAlpacaSilk
  • Product image yarn BabyAlpacaSilk
  • Product image yarn BabyAlpacaSilk

DROPS BabyAlpaca Silk är spunnet av 3 trådar som kombinerar det bästa av två fantastiska fibrer. Det är en mix av 70 % babyalpaca (för mjukhet) och 30 % mullbärsilke (för styrka och skinande glans). Garnfibrerna är obehandlade, vilket innebär att de enbart är tvättade, och inte utsatta för kemisk behandling innan färgning. Detta lyfter fram garnets naturliga egenskaper, samtidigt som det ger en bättre form och struktur.

DROPS BabyAlpaca Silk passar speciellt bra till babyplagg. Den är väldigt mjuk mot huden, svalkande när det är varmt och värmande när det är kallt.

Produktinformation

Innehåll: 70% Alpacka, 30% Silke
Garngrupp: A (23 - 26 masker) / 5 ply / sport
Vikt/längd: 50 g = ca. 167 meter
Rekommenderade stickor: 3,5 mm
Stickfasthet: 10 x 10 cm = 23 m x 30 v
Tvättinstruktioner: Handtvätt, max 30°C / Torkas plant (Se mer)

Made in: Peru
Råvarans ursprung: Alpacka från Peru, silke från Kina

Läs mer om vårat arbete med hållbarhet här


Mer information Behöver du hjälp? Skriv ut
Garnsort
Deals från
DROPS BABYALPACA SILK UNI COLOUR
61.00 SEK
37.00 SEK

Butiker som säljer detta garn online

Klicka på Beställ knappen så kommer du direkt in på DROPS återförsäljarens egen wehshop, där du kan lägga din order.

Butiknamn Pris på nätet
Garnfeber.se
Webstore
37.00 SEK
50g
Beställ
GrimmGarn AB
Webstore
37.00 SEK
50g
Beställ
Garn&Barn
Töckfors
43.00 SEK
50g
Beställ
Baby Bubble Online
Webstore
43.00 SEK
50g
Beställ
Garnius.se
Webstore
46.00 SEK
50g
Beställ
LindeHobby
Webstore
46.95 SEK
50g
Beställ
Hemslöjden
Lidköping
55.00 SEK
50g
Beställ
Adlibris AB
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Deisy Design
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Dittgarn
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Eks Lilla Bod
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Favoritgarner
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Fridas Fina AB
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Garnaffären
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Garnlagret
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Glittra
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Hemse Tyg & Garn
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Skapamer.se
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Staken & Veken
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Torills Garnbod
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ
Yllotyll.com
Webstore
61.00 SEK
50g
Beställ

Se om din lokala återförsäljare har det här .

16 Färger i DROPS BabyAlpaca Silk

vit
uni colour 1101
natur
uni colour 0100
ljus gul
uni colour 2110
utgår
puder
uni colour 1306
ljus grå
uni colour 8108
utgår
mellangrå
uni colour 8465
utgår
ljus grålila
uni colour 1760
ljus rosa
uni colour 3125
ljus gammelrosa
uni colour 3250
ljung
uni colour 4088
marinblå
uni colour 6935
gråblå
uni colour 6235
ljus sjögrön
uni colour 7402
utgår
pistage
uni colour 7219
utgår
grön
uni colour 7820
svart
uni colour 8903
Vi påminner om att färgerna du ser här kan avvika något från skärm till skärm, på samma vis som färgpartierna ofta avviker lite grann från färgbad till färgbad.

Hitta mönster för DROPS BabyAlpaca Silk

Lär dig mer om garnet

Hur tar jag hand om detta garn?

yarn wash

Handtvätt, max 30°C / Torkas plant

Vad betyder symbolerna?

Läs mer om tvätt av garn

Vill du se närmare på det?

Se närmare på garnet och se hur ett stickprov ser ut i denna video:

Vilka andra garn kan jag kombinera med detta garn?

Många av våra garn kan kombineras för att få en annan stickfasthet, struktur och uttryck. Här är några idéer på kombinationer som kan inspirera dig.

Behöver du hjälp?

1) Vilken typ av fibrer består DROPS garn av?

Garn kan göras av ett flera olika naturliga och syntetiska fibrer. DROPS har främst garn gjorda av ull, bomull, alpaca, lin, mohair och silke. Varje fiber har sina egna egenskaper och de blandas ofta för att ta fram det bästa ur varje fiber. Grövre garn har fördelen av att vara starkare och mer hållbara och finare fibrer är mjukare och bekvämare. Nedan följer lite information om de fibrer vi använder:

Alpaca:
Alpacaull är den naturliga fibern från alpacan och den har en liknande struktur som fibrer från fårull. Dess mjukhet beror på fiberns lilla diameter, i likhet med merino-ull. Det är en mjuk, hållbar, lyxig och silkeslen naturlig fiber. Alpacagarn tovas inte så lätt och blir inte så nopprig. Det kan vara lätt eller tungt beroende på hur det är spunnet. Den liknar ull från får men den är varmare, mindre irriterande och har ingen lanolin, vilket gör att den är hypoallergenisk. Alpacan finns i 22 naturliga färger, med fler än 300 nyanser från riktigt blå-svart till brun-svart, brun, vit, silver och grå.

Mohair:
Denna fiber kommer från angorageten och anses vara en lyxig fiber. Mohairgarn är varmt som ull, men väger mycket mindre; det är hållbart, fint att färgaoch svårt att tova. Mohair fibrer har också en speciell lyster som skapas av sättet det reflekterar ljus på. Trots att det är en ganska sträv fiber så spinns den till ett väldigt fluffig och mjukt garn som resulterar i luftiga och glansiga plagg.

Ull:
Ullfibrerna från får är relativt grova fibrer. Två utmärkande drag för denna fiber är dess värmande egenskaper och dess tovnings-egenskaper, vilka beror på fiberns yta. Utseendet på ullen kan variera beroende på fårens ras.
Ull från merinofår anses vara den finaste sortens ull, fibern är fint krusad och mycket mjuk. All merinoull i DROPS garner kommer från Sydamerika och djuren har inte utsatts för mulesing.
Ren, ny ull är ull som kommer direkt från djuren och som inte har återanvänts från existerande plagg. Ull som kan tvättas i maskin är kemiskt behandlad för att minimera det yttre luddiga skiktet på fibrerna, och kan då på grund av det tvättas i maskin (se Superwash).

Silke:
Silkesfibern är en fin sammanhängande fiber som tillverkas av de kokongtrådar som silkesfjärilens larver spinner in sig i. Silkeslarven odlas medan vildsilke eller tussahsilke fås genom ej uppodlade silkeskokonger. Silkesfiber är en av de starkaste naturliga fibrerna och skapar ett fantastiskt garn. Det blandar sig väldigt fint med andra fibrer, speciellt ull. Silkesfibern behåller värme, absorberar fukt och och väldigt stark och stabil när den stickas med och den varken krymper eller utvidgar sig. Silken blir väldigt fint när den färgas med naturliga färger.

Vegetabiliska fibrer:
Det finns flera sorters vegetabiliska fibrer i cellväggarna på plantor och grönsaker. Av alla sorter så finns det två som främst används vid stickning och textiltillverkning. Det är bomull och lin.
Bomull är den fiber som omger fröna på en bomullsplanta, och består av nästan ren cellulosa. Bomull är vanligtvis vit men det finns även gröna och bruna sorter. Bomullsfibern spinns ofta till garn eller tråd och används för att skapa en mjuk textil som andas och som är bra att använda till sommarkläder och tillbehör. Garnet är svagare än silke men starkare än ull.
Merceriserad bomull är bomull som har gått igenom en merceriserings behandling. Behandlingen gör att garnet blir mer glänsande än vanlig bomull. Det blir också starkare, lättare färga samt gör det mer motståndskraftigt mot mögel och minskar luddet. Det kan även göra att bomullen inte krymper eller förlorar sin form lika mycket som ”vanlig” bomull.
Lin är en fiber från stjälken av lin-växten. Linfibern är relativt mjuk, rak och glansig och blir finare med åren. Lin är behagligare än bomull att ha på sig när det är varmt på grund av dess förmåga att absorbera fukt och det torkar även fortare än bomull.

Andra material som används i våra garner innehåller konstgjorda fibrer som akryl, polyamid (nylon) och polyester. Dessa fibrer används mest för att ge ett slitstarkt garn (som vårt sockgarn, DROPS Fabel) eller en speciell struktur på garnet (som vårt blåsgarn, DROPS Air)

till toppen

2) Vad är polyamid?

Polyamid fibern, vanligen känd som nylon, är en väldigt stark, hållbar, lätt, lättskött (kan tvättas och torkas i maskin) och elastisk, vilket gör att den är perfekt att blanda med andra fibrer för att producera slitstarkt garn som t.ex. sockgarn.

Jämfört med polyester är polyamid mjukare och mer elastiskt, men det absorberar även mer vatten och torkar långsammare.

till toppen

3) Vilken information hittar jag på DROPS garn etiketter?

Alla DROPS garn etiketter innehåller information om fiber innehåll (ull, bomull osv), vikt i gram och ounces, längd i meter och yards, tvätt instruktioner och symboler (förklaringar här), färgnummer, färgbad och information om garngrupp.

till toppen

4) Vad är DROPS garngrupper?

Alla DROPS garn är uppdelade i 6 olika grupper efter tjocklek (A to F). Garn som tillhör samma garngrupp har liknande stickfasthet och kan därför användas till samma mönster; längden kan dock variera så när man byter ut ett garn i original-mönstret till ett annat i samma garngrupp måste man alltid beräkna hur många meter man behöver för att kunna beräkna garnåtgången på det andra garnet.

till toppen

5) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Ja, så länge garnet har samma stickfasthet. Se alltid till att du får samma antal maskor på bredden och höjden som uppges i mönstret.

Kom ihåg att olika garn med olika struktur ger plagget olika utseende. Längden på garnet kan också skilja så när du byter ut ett garn måste du alltid beräkna hur många meter garn du behöver för att kunna beräkna riktig garnåtgång.

Läs mer om hur du räknar ut garnmängden med ett alternativt garn - och hur du ersättter 1 tråd av ett garn med 2 eller fler av ett annat garn, här.

till toppen

6) Vad innebär det när det står att garnet är “Superwash”?

En superwash ull är en speciell product som har behandlats eller bearbetats på ett sätt som gör att det kan tvättas i maskin. Många är rädda för att arbeta med ull eftersom det krymper så lätt (vissa krymper det dock med flit) och superwash ull gör att de kan arbeta med ull utan att oroa sig för det. (Läs mer här).

till toppen

7) Vad betyder “Oeko-Tex® certifierad”?

Oeko-Tex® Standard 100 introducerades i början av 1990-talet som ett svar på allmänhetens behov av textilier som inte var skadliga för hälsan. Oeko-Tex® Standard 100 är ett globalt enhetligt test-och certifierings-system för textilt råvaror, mellan- och slutprodukter i alla produktionsled. Testet för skadliga ämnen omfattar ämnen som är förbjudna eller reglerade av lagar, kemikalier som är skadliga för hälsan och parametrar som inkluderas som en försiktighetsåtgärd för att skydda hälsan.

För mer info,se www.oeko-tex.com.

till toppen

8) Var produceras DROPS garn?

Du kan läsa om var alla DROPS garn produceras på respektive garns färgkarta och på vår prislista.

till toppen

9) Varför är era garn så billiga?

Som norra Europas största varumärke för handstickningsgarn och design har vi unika möjligheter att arbeta med det bästa råmaterialet och göra besparingar som gynnar dig. Det är därför du kan köpa DROPS garn 20-30 % billigare än liknande produkter på marknaden!

till toppen

10) Hur exakta är färgerna på hemsidan?

När vi skapar bilder till färgkartorna gör vi vårt bästa för att uppnå så bra återgivning av färgerna som möjligt. Dessvärre så kan vi inte garantera hur bilderna kommer att se ut på din dataskärm. Varje skärm visar färger olikt, en del färger kan se mörkare ut än vad de är, och vissa färger kan bli mer mättade på en del skärmar. Om du upplever att många av garnfärgerna ser annorlunda ut på skärmen än vad de gör i verkligheten så kan du justera inställningarna på din skärm.

till toppen

11) Vad är micron? Vad innebär superfine / extra fine?

Finheten på fibrer mäts i micron (tusendels millimeter). Super fine alpaca-ull är 26-28 micron. Fine merino-ull är mindre än 21,5 micron och extra fine merino är under 19,5 micron. Lägre micron ger mjukare och finare garn och högre micron ger strävare garn.

Anledningen till att garnets fibrer är viktigt är för att garnet kommer bli något annat och mjukheten i garnet bestämmer vad vi vill använda det till. Det är därför vi rekommenderar de mjukaste garnen (som Baby Merino) till baby kläder, och vi rekommenderar ett grövre garn som DROPS Snow till sittunderlag eller tofflor.

till toppen

12) Varför är färgerna i mina nystan av print-garn olika?

Anledningen till att 2 nystan av samma print-garn kan se olika ut kan vara; 1) de har olika partinummer 2) de har färgats genom en teknik som kallas ”magic print” (som används i t.ex. DROPS Delight) vilken skapar unika mönster och jämna färgövergångar på alla nystan, vilket innebär att det även inom samma parti kan förekomma skillnader i nyanser. Detta är inget fel, utan en del av garnets karaktär.

till toppen

13) Min butik har inte den färgen jag vill ha, vad kan jag göra?

Om din DROPS butik inte har den färgen du vill ha så kan du kontakta en DROPS Super Store (de butikerna med ett guldmärken) – de har ett stort utbud av färger och även om de inte har färgen på lager så ser de till att få tag i den åt dig. Se en lista över alla DROPS butiker här.

till toppen

14) Hur hittar jag en specifik infärgning på ett nystan?

Prova alltid att ta kontakt med din DROPS återförsäljare först. Om de inte har den infärgning du vill ha, så rekommenderar vi att du tar kontakt med andre stickare och virkare i DROPS Workshop på Facebook eller på Ravelry, där många har olika infärgningar i gömmorna och gärna hjälper varandra genom att skicka till de som behöver.

till toppen

15) Varför fäller mitt garn?

Garn fäller för att det inte är spunnet tillräckligt för att hålla ihop fibrerna. Allt garn har överskott av fibrer (från produktionen) som kommer fälla mer eller mindre, beroende på hur garnet är spunnet. Borstade garn (och ”långhåriga” garn) som t.ex. DROPS Melody, har mer lösa fibrer än andra garn och fäller därför mer. Det beror också på vad man har på sig över och under sitt stickade plagg, om det är något plagg som drar ut fibrerna. Därför kan man aldrig garantera att ett garn inte kommer att fälla.

Nedanför har vi några tips om hur man får det bästa resultat, när man arbetar med långhåriga garn:

  • När plagget är färdigt (innan du tvättar det) ska det skakas ordentligt så att överskottsfibrerna ramlar av. OBS: Använd inte klädrulle eller borste, det kommer bara att dra ut ännu mer fibrer ur garnet.
  • Lägg plagget i en plastpåse och lägg det i frysen i några timmar - temperaturen kommer få fibrerna att glida från varandra och de lösa fibrerna kommer vara lättare att skaka bort efteråt.
  • Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen. Plagg som är gjorda i långhårigt garn, ska normalt alltid skakas efter tvätt, dels för att få fibrerna att resa sig igen men också för att få bort eventuella lösa fibrer.

till toppen

Kommentarer / Frågor (228)

country flag Maieli Claudine wrote:

Je voudrai 150 gr Drop babAlpaga SIlk 6235 bleu gris et je ne trouve pas comment les commander par correspondense Je souhaiterai l associer à la drop Silk que je viens de recevoir

13.05.2022 - 15:04:

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Maieli, vous pouvez vous adresser au même magasin où vous aviez commandé votre Kid-Silk / ou Brushed Alpaca Silk peut-être, ou bien simplement cliquez sur le bandeau "Commander" avec le petit caddie pour afficher la liste des magasins DROPS, puis choisissez votre magasin et cliquez sur "commander" à droite de son nom pour ouvrir sa boutique en ligne. Bon tricot!

13.05.2022 kl. 16:31:

country flag Christel Grube wrote:

Ich stricke gerade für eine Taufe mit Baby Alpaca Silk in Merinoblau , Farbe 6935, Partie 519289. Meine Hände sind inzwischen auch blau, die Wolle färbt stark. Ist das ein Produktionsfehler? Was kann ich tun?

12.05.2022 - 18:01:

DROPS Design answered:

Liebe Frau Grube, es ist ja typisch mit solchen Farben und andere dunklen Farben, daß sie zusätschlichen Farbe haben. Am besten waschen Sie diese Farben separat. Es ist wichtig, dass das Kleidungsstück so lange ausgespült wird, bis das Wasser klar ist. Damit vermeidet man, dass die überschüssige Farbe andere Farben des Strickstücks beeinträchtigt. Viel Spaß beim stricken!

13.05.2022 kl. 13:44:

country flag Laura Barbacci wrote:

Cosa vuol dire colore sospeso? In babyalpacasilk sono sospesi 5 colori su 17, per un filato così prezioso sarebbe bello avere più scelta di colori. Grazie!

06.05.2022 - 21:29:

DROPS Design answered:

Buonasera Laura, i colori sospesi purtroppo sono fuori produzione. Inoltriamo la sua richiesta al settore design. Buon lavoro!

07.05.2022 kl. 16:54:

country flag Krystyna Dukat wrote:

Potrzebuję włóczki Drops baby alpaca silk

02.05.2022 - 21:09:

DROPS Design answered:

Witaj Krystyno, listę sklepów prowadzących sprzedaż włóczki DROPS w Polsce znajdzie Pani TUTAJ. Pozdrawiamy!

05.05.2022 kl. 08:58:

country flag Emmanuelle Aurousseau wrote:

Baby alpaca silk est une merveille de douceur et de finesse! Les mailles sont bien dessinées! Très agréable à tricoter!

29.04.2022 - 02:40:

country flag Catharina Danckwardt-Lillieström wrote:

Hej, Jag har ett jättegammalt mönster (1950-talet) till en barntröja i Pingouin Alpin eller Chainette Pingouin med masktäthet 13 m x 30 v på stickor nr 3. Vilket garn kan jag använda istället. Helst med ull i som ovanstående garn Med vänlig hälsning Catharina Danckwardt-Lillieström

28.04.2022 - 09:25:

DROPS Design answered:

Hei Catharina. Ojj, dette er noen gamle kvalitetter jeg ikke kjenner til, og med en strikkefasthet på 13 masker på pinne 3, må det jo strikkes utrolig løst. De kvalitetene (se garngruppe A) vi har som strikkes på pinne 3 har en masketetthet på 23/24 masker. Så her har DROPS ingen kvalitet som kan erstatte Pingouin Alpin eller Chainette Pingouin . mvh DROPS Design

02.05.2022 kl. 09:25:

country flag Siv Grip wrote:

Ni rekommenderar stickor 3,5mm till detta garn men då jag stickar (stickar hårt) behöver jag ha 3mm. 3,5 blir för glest. I de mönster ni har, som jag tittat på är det också 3mm. Varför 3,5 på banderollen? / Bästa hälsningar Siv

19.03.2022 - 06:05:

DROPS Design answered:

Hei Siv. Pinne str. er kun veilledende /anbefalt. Det viktigste er å overholde den strikkefastheten som er oppgitt i den oppskriften du skal strikke. mvh DROPS Design

21.03.2022 kl. 09:22:

country flag Sara wrote:

Hej. På bilder av babyalpacka silk med blå nyanser så är det ett längst bak ser ut som kornblått. Vilket nr har den färgen?

14.03.2022 - 20:59:

DROPS Design answered:

Hei Sara. Det er DROPS BabyAlpaca Silk farge 6935, marineblå (bakerste nøste og den mørkeste fargen på bildet). mvh DROPS Design

21.03.2022 kl. 09:12:

country flag Birthe Holmqvist wrote:

Er det rigtigt at Baby Alpaca Silk udgår?

08.03.2022 - 10:33:

DROPS Design answered:

Hei Birthe. Foreløpig er det bare farge 3609 rød som utgår. mvh DROPS Design

14.03.2022 kl. 08:28:

country flag Magda Neřoldová wrote:

Dobrý den, bohužel jsem si vyhlédla vzor na svetr na anglických stránkách a na českých není dostupný. Bylo by možné ho pro české pletařky přeložit? Jedná se o vzor Penny z příze Baby Alpaca Silk. Velmi děkuji. Magda

22.02.2022 - 09:33:

DROPS Design answered:

Dobrý den, Magdo, překlady návodů publikujeme pravidelně, sledujte, prosím, naše stránky, určitě se na na svetr také dostane. Hodně zdaru!

23.04.2022 kl. 08:16:

Hur kan jag ersätta detta garn? Om du vill ersätta detta garn med ett annat DROPS garn kan du välja ett från samma garngrupp, eller prova vår konverterare!

Har du problem med ett DROPS garn du har köpt? När du beställer garn från färgkartorna eller mönster på vår sida så köper du inte direkt från DROPS, men från en av de hundratals DROPS butikerna runt om i världen. Det är därför viktigt att du tar kontakt med DROPS butiken du köpt garnet från, och att du tar vara på banderollerna till de nystan du köpt (de är din garanti). DROPS butiken du kontaktar kommer hjälpa dig och ta reklamationen vidare om det är nödvändigt. Se listan över DROPS butiker här.
Hittar du fortfarande inget svar på din fråga? Scrolla till längst ner på sidan och ställ din fråga här så kommer en av våra experter att hjälpa dig. Du får normalt svar inom 5-10 arbetsdagar.

Sänd en kommentar till DROPS BabyAlpaca Silk

Vi vill gärna veta vad du har att säga om detta garn!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.