DROPS / 198 / 20

Country Fair Socks by DROPS Design

Strikkede sokker i DROPS Fabel. Arbejdet strikkes i vinkel og striber fra tåen og op. Størrelse 35 - 43.

DROPS Design: Model fa-429
Garngruppe A
-------------------------------------------------------

STØRRELSE:
35/37 - 38/40 - 41/43
Fodens længde: 22 - 24 - 27 cm
Skaftets højde ned til hælens start: 16 - 18 - 20 cm

MATERIALER:
DROPS FABEL fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
50-50-50 g farve 903, gul/rosa
50-50-50 g farve 153, texmex

STRIKKEFASTHED:
26 masker i bredden og 34 pinde i højden med glatstrik = 10 x 10 cm.

PINDE:
DROPS STRØMPEPINDE NR 2,5.
DROPS RUNDPINDE NR 2,5: Længde på 40 cm, 60 cm eller 80 cm.
Pinde nr er kun vejledende. Får du for mange masker på 10 cm, skift til tykkere pinde. Får du for få masker på 10 cm, skift til tyndere pinde.

Har du lavet denne eller nogle af vore andre modeller? Del dine billeder i sociale medier og mærk dem med #dropsdesign, så vi kan se dem!

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

75% Uld, 25% Polyamid
fra 15.95 kr /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 15.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 17.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 18.95 kr /50g
YarnLiving
Bestil
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 31.9kr. Læs mere.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på alle pinde.

STRIBER:
Arbejdet strikkes i striber således:
Strik 1 omgang med gul/rosa.
Strik 1 omgang med texmex.

HÆL:
Strik glatstrik frem og tilbage med texmex således:
1.PIND (= retsiden): Strik til der er 1 maske tilbage, vend arbejdet.
2.PIND (= vrangen): Tag første maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, stram tråden og strik til der er 1 maske tilbage, vend arbejdet.
3.PIND (= retsiden): Tag første maske løs af pinden som om den skulle strikkes ret, stram tråden og strik til der er 2 masker tilbage, vend arbejdet.
4.PIND (= vrangen): Tag første maske løs af pinden som om den skulle strikkes vrang, stram tråden og strik til der er 2 masker tilbage, vend arbejdet.
Fortsæt vendingerne på samme måde til der er 14 masker tilbage midt på pinden.
Fortsæt frem og tilbage, men nu strikkes der 1 maske mere for hver pind (dvs både fra retsiden og fra vrangen) over hælen. For at undgå hul i hver overgang ved vendingerne løftes den vandrette tråd før den ekstra maske som strikkes op og sættes drejet på pinden. Strik tråden sammen med næste maske på venstre pind (fra retsiden strikkes tråden og maske ret sammen og fra vrangen strikkes tråden og masken vrang sammen). Strik således til der er strikket over alle masker på hælen.

-------------------------------------------------------

START ARBEJDET HER:

-------------------------------------------------------

SOKKER - KORT OVERSIGT OVER ARBEJDET:
Arbejdet strikkes fra tåen og op. Der strikkes først frem og tilbage i vinkel med forkortede pinde, før arbejdet strikkes videre rundt på strømpepinde. Hælen strikkes frem og tilbage med forkortede pinde. Skaftet strikkes rundt på strømpepinde.

HØJRE SOK:
Slå 48-52-56 masker op (inklusiv 1 kantmaske retstrik i hver side af arbejdet) på rundpind 2,5 med texmex.

1.DEL:
Skift til gul/rosa.
1.PIND (= vrangen): Strik 1 kantmaske RETSTRIK – læs forklaring over, strik 23-25-27 masker vrang, sæt 1 mærke, strik 23-25-27 masker vrang, afslut med 1 kantmaske retstrik.
2.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 2 masker tilbage før mærket, slå om (= 1 maske taget ud), 4 masker ret (= mærket sidder midt mellem disse masker), slå om (= 1 maske taget ud), strik ret til der er 2 masker tilbage på pinden, vend arbejdet (= totalt 50-54-58 masker på pinden).
3.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er 2 masker tilbage på pinden (omslagene strikkes drejet, der skal ikke blive hul), vend arbejdet.
4.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er 2 masker tilbage før mærket, slå om (= 1 maske taget ud), strik 4 masker ret (= mærket sidder midt mellem disse masker), slå om (= 1 maske taget ud), strik ret til der er totalt 5-7-9 masker tilbage på pinden, vend arbejdet (= totalt 52-56-60 masker på pinden).
5.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 5-7-9 masker tilbage på pinden (omslagene strikkes drejet, der skal ikke blive hul), vend arbejdet.
6.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er 2 masker tilbage før mærket, slå om (= 1 maske taget ud), strik 4 masker ret (= mærket sidder midt mellem disse masker), slå om (= 1 maske taget ud), strik ret til der er totalt 10-12-14 masker tilbage på pinden, vend arbejdet (= totalt 54-58-62 masker på pinden).
7.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 10-12-14 masker tilbage på pinden (omslagen strikkes drejet, der skal ikke blive hul), vend arbejdet.
8.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 15-17-19 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
9.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 15-17-19 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
10.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 20-22-24 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
11.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 20-22-24 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
12.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden, afslut med 1 kantmaske retstrik, vend arbejdet.
13.PIND (= vrangen): Strik 1 kantmaske retstrik, strik vrang til der er 1 maske tilbage på pinden, afslut med 1 kantmaske retstrik.
Byt til texmex.
14.PIND (= retsiden): Strik ret.
15.PIND (= vrangen): Strik 1 maske retstrik, strik vrang til der er 1 maske tilbage, afslut med 1 kantmaske retstrik.

2.DEL:
Byt til gul/rosa.
16.PIND (= retsiden): Strik ret til der er 2 masker tilbage, vend arbejdet.
17.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er 2 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
18.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 5-7-9 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
19.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 5-7-9 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
20.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 10-12-14 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
21.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 10-12-14 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
22.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 15-17-19 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
23.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 15-17-19 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
24.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er totalt 20-22-24 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
25.PIND (= vrangen): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes vrang, strik vrang til der er totalt 20-22-24 masker tilbage på pinden, vend arbejdet.
26.PIND (= retsiden): Løft 1 maske løst over på højre pind som om den skulle strikkes ret, strik ret til der er 1 maske tilbage på pinden, afslut med 1 kantmaske retstrik, vend arbejdet.
27.PIND (= vrangen): Strik 1 kantmaske retstrik, strik vrang til der er 1 maske tilbage på pinden, afslut med 1 kantmaske retstrik.
Byt til texmex.
28.PIND (= retsiden): Strik ret.
29.PIND (= vrangen): Strik 1 maske retstrik, strik vrang til der er 1 maske tilbage, afslut med 1 kantmaske retstrik.
HUSK PÅ STRIKKEFASTHEDEN!

Gentag 2.DEL (16.-29.pind) totalt 3 gange. Derefter gentages 2.DEL 1 gang til, men på de 2 sidste pinde (= med texmex) lukkes den første kantmaske af i hver side af arbejdet = 52-56-60 masker. Nu forskydes omgangen ved at løfte de første 39-42-45 masker fra retsiden løst over på højre pind. Klip trådene.
Omgangens begyndelse = midt under foden.
Derefter sættes arbejdet sammen og der strikkes rundt på strømpepinde. Strik STRIBER i glatstrik – læs forklaring over.
Når arbejdet måler 17-18½-21 cm, se Fig.1 (når der måles lægges arbejdet fladt med opslåningskanten i siden, mål midt på arbejdet fra spidsen/tåen). Nu deles arbejdet til hæl, sørg for at sidste pind strikkes med texmex. Lad de midterste 22 masker ovenpå foden hvile på pindene (dvs 11 masker på 2. og 3.strømpepind). Fordel de resterende 30-34-38 masker på 1. og 4.strømpepind med 15-17-19 masker på hver pind. Strik HÆL – læs forklaring over (hælen strikkes i glatstrik).
Når hælen er strikket færdig fortsættes der med striber og glatstrik – OBS: For at undgå hul i hjørnet på hælen når første omgang efter hælen strikkes, løftes den vandrette tråd før næste maske på venstre pind op og sættes drejet på pinden. Strik tråden sammen med næste maske på venstre pind.
Når arbejdet måler 4 cm fra hælen, tages der 2 masker ud jævnt fordelt = 54-58-62 masker. Gentag udtagningen når arbejdet måler 8 cm fra hælen = 56-60-64 masker. Når arbejdet måler 12-14-16 cm fra hælen, sørg for at næste omgang skal strikkes med gul/rosa, tages der 4 masker ud jævnt fordelt = 60-64-68 masker. Strik rib (= 2 ret/ 2 vrang) med gul/rosa i ca 4 cm. Luk løst af med ret.

MONTERING:
Buk opslåningskanten og sy pænt sammen med texmex, sy op til der hvor arbejdet blev sat sammen og strikket rundt.

VENSTRE SOK:
Strik som højre sok, men når delene er strikket færdig og omgangen skal forskydes til midt under foden løftes de første 13-14-15 masker fra retsiden løst over på højre pind.

Diagram

= spidsen/tåen, mål herfra
= her starter hælen, mål her til

Behøver du hjælp med opskriften?

Tak for at du vælger en opskrift fra DROPS Design. Vi arbejder hårdt for at udgive opskrifter som er korrekte og enkle at forstå. Alle opskrifter er oversat fra norsk og du kan altid se originalopskriften (DROPS 198-20) for mål og udregninger.

Har du problemer med at forstå opskriften? Se listen nedenfor med alternativer som kan hjælpe dig med at gøre dit projekt færdigt - eller hvorfor ikke lære dig noget nyt.

Vi har også skridt-for-skridt instruktioner til forskellige tekninkker som du finder her.

1) Hvorfor er strikkefasthed/hæklefasthed så vigtigt?

Strikkefastheden er afgørende for målene i dit færdige arbejde. Den bliver normalt måle pr 10 x 10 cm. Således bliver strikkefastheden opgivet: Antal masker i bredden x antal pinde i højden feks: 19 masker x 26 pinde = 10 x 10 cm.

Strikkefastheden er individuel; nogle strikker/hækler løst og andre fast. Du justerer strikkefastheden ved hjælp af tykkelsen på den nål/pind, som vi foreslår i opskriften som en guide! Prøv med en tykkere eller en tyndere pind for at få din strikkefasthed til at stemme med den som står i opskriften. Hvis du ikke overholder strikkefastheden, vil du få et andet garnforbrug og målene vil ikke stemme ifølge opskriften.

Strikkefastheden er også afgørende for hvilke garner som kan erstatte hinanden. Så længe du får samme strikkefasthed, så kan du erstatte garnet med noget andet.

Se DROPS lektion: Således måler du strikkefastheden

Se DROPS video: Strikkefasthed - Prøvelap

til toppen

2) Hvad er garngrupper?

Alle vore garner er sorteret i garngrupper fra A-F efter tykkelse og strikke-/hæklefasthed – A er de tyndeste garner, og F er de tykkeste. På den måde er det lettere for dig at finde et garnalternativ til hver opskrift om så ønskes. Alle garner i samme garngruppe har samme strikkefasthed og kan enkelt byttes ud med hinanden. Når det er sagt er det en god ide at bemærke at forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, som giver det færdige arbejde et unikt udseende.

Klik her for at få en oversigt over vore garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruge et andet garn end hvad der står i opskriften?

Det som er vigtigt når man bytter til et andet garn, er at strikke-/hæklefastheden forbliver den samme. Således får man samme mål som der står i valgt størrelse i måleskitsen nederst i opskriften. Det er lettere at opnå samme strikkefasthed hvis man bruger garn fra samme garngruppe. Det er også muligt at vælge flere tynde tråde for at erstatte et tykkere garn. Prøv vores garn-omregner. Vi anbefaler at altid lave en strikkeprøve.

Vær opmærksom på: at når du bytter til et andet garn, så vil tøjet både se og føles anderledes end det du ser på billedet, da alle garner har forskellige udtryk og egenskaber.

Se DROPS lektion: Kan jeg bruge et andet garn end hvad som står i opskriften?

til toppen

4) Hvordan bruger jeg DROPS garnomregner?

Øverst i hver opskrift finder du et link til vores garnomregner, som kan hjælpe dig med at skifte det garn ud som står i opskriften, med et andet garn. Ved at skrive den garnkvalitet ind du vil skifte ud, skrive garnforbruget (i din størrelse) og antal tråde som bruges i opskriften, så vil du få præsenteret nogle gode alternativer som kan bruges til samme strikkefasthed. Du vil også få information om hvor meget du skal bruge i de forskellige alternativer og om du skal bruge en eller flere tråde. De fleste nøgler er på 50g (nogle er på 25g eller 100g).

Hvis opskriften er med flere farver, skal du regne hver farve om separat. Og hvis opskriften er med flere garnkvaliteter (feks 1 tråd Alpaca og 1 tråd Kid-Silk) så skal du finde alternativer for hver kvalitet.

Klik her for at se vores omregner

til toppen

5) Hvorfor får jeg forkert strikkefasthed med anbefalede pinde.

Nummeret på pinden som bliver foreslået i opskriften, skal kun ses som en guide. Det som er vigtigt er er få samme strikkefasthed som der står i opskriften. Da strikkefastheden er meget individuel, så kan det være at du er nødt til at vælge et eller to numre tykkere eller en tyndere pind for at opnå korrekt strikkefasthed. Vi anbefaler altid at lave en strikkeprøve.

Arbejder du med en anden strikkefasthed end hvad der står i opskriften, vil du ikke få samme mål som der står i måleskitsen nederst i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan måler man strikkefastheden

See DROPS video: Hvordan laver man en strikkeprøve

til toppen

6) Hvorfor er arbejdet skrevet ovenfra og ned?

Når du strikker/hækler et arbejde ovenfra og ned, får du større fleksibilitet og det er lettere at lave personlige justeringer. Det er også lettere at prøve tøjet under arbejdets gang, samt at justere længden på ryg & forstykke og ærmer.

Opskriften er nøje forklaret i samme rækkefølge som den strikkes/hækles. Diagrammerne er justeret så de strikkes på samme måde som ellers.

til toppen

7) Hvorfor er ærmerne kortere i de større størrelser?

Den totale bredde fra (håndled til håndled) vil være længere i de større størrelser, også selvom selve ærmet er kortere. De større størrelser har længere ærmekuppel samt bredere skuldervidde. Dette resulterer i en god pasform i alle størrelser.

til toppen

8) Hvad er en rapport?

Diagrammer bliver ofte gentaget i både bredden og i højden. Et diagram består ofte af 1 rapport. Hvis der står at A.1/rapporten skal gentages 5 gange rundt på pinden, så følger du A.1 og starter forfra igen ialt 5 gange efter hinanden. Når der står at A.1/rapporten skal gentages 2 gange i højden, så følger man hele A.1 og starter forfra igen én gang til.

til toppen

9) Hvordan arbejder jeg efter et strikkediagram?

Diagrammet viser alle pinde/omgange og hver maske ses fra retsiden. Det skal strikkes nedenfra og op fra højre mod venstre. 1 rude = 1 maske.

Når man strikker frem og tilbage, strikkes hver 2. pind fra retsiden og hver 2. pind fra vrangen. Når man strikker fra vrangen skal diagrammet strikkes modsat, altså fra venstre mod højre, retmasker strikkes vrang og vrangmasker strikkes ret.

Når man strikker rundt skal alle omgange strikkes fra retsiden og diagrammet strikkes fra højre til venstre på alle omgange.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

til toppen

10) Hvordan arbejder jeg efter et hæklediagram?

Diagrammet viser alle rækker/omgange og hver maske ses fra retsiden. Der hækles nedenfra og op fra højre til venstre.

Når man hækler frem og tilbage er hver 2.række hæklet fra retsiden fra højre mod venstre og hver 2.række er hæklet fra vrangen, fra venstre mod højre.

Når der hækles rundt, skal alle omgange i diagrammet hækles fra retsiden, fra højre til venstre.

Når der hækles efter et cirkeldiagram starter man i midten af diagrammet og hækler sig udover, med uret, omgang efter omgang.

Normalt starter man altid en ny række med et antal luftmasker (modsvarer højden af følgende masker), disse vil enten blive vist i diagrammet eller forklaret i opskriften.

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

11) Hvordan strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden.

Når der skal strikkes/hækles flere diagrammer efter hinanden, vil der ofte stå således i opskrifterne: “strik/hækl A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gange". Det betyder at du skal strikke/hækle A.1 én gang, så A.2 én gang, og nu A.3 som skal gentages det antal gange som der står i bredden – i dette tilfælde: S = 0 gange, M = 0 gange, L=2 gange, XL= 3 gange og XXL = 4 gange.

Følg diagrammerne som du plejer, begynd med første række i A.1, så førtse række i A.2 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan læses strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan læses hæklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor starter man med flere luftmasker end hvad der skal hækles over?

Luftmasker bliver ofte lidt kortere og fylder ikke helt så meget som andre hæklede masker. For at kanten i rene luftmasker ikke skal blive for stram, slår vi derfor ofte flere luftmasker op til at begynde med. Antallet masker vil blive justere på næste række, så det passer til opskriften og til målene i måleskitsen.

til toppen

13) Hvorfor tager man ud før ribkanten når der arbejdes ovenfra og ned?

Ribkanten er mere elastisk og vil trække sig lidt sammen i forhold til det glatstrikkede. Ved at tage ud før ribben, så undgår du en for stor forskel mellem krop og kant.

til toppen

14) Hvorfor tager man ud i aflukningskanten?

Man kan let komme til at lukke af lidt for stramt. Ved at lave omslag om pinden samtidig som man lukker af (samtidigt som omslagene også bliver lukket af) så undgår man at aflukningskanten bliver for stram.

Se DROPS video: Hvordan lukkes der af med omslag

til toppen

15) Hvordan tager man ud/ind på skiftevis hver 3. og hver 4. pind/omgang?

For at få en jævn ud- eller indtagning, kan man tage ud på feks hver 3. og 4.pind således: Strik 2 pinde, tag ud på 3.pind, strik 3 pinde og tag ud på 4.pind. Gentag dette til udtagningen er færdig.

Se DROPS lektion: Tag ud/ind på skiftevis hver 3. og 4 pind

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret anderledes end hvad jeg kan se på billedet?

Antal rapporter i et mønster kan variere lidt i forhold til forskellige størrelser, for at få korrekt proportioner. Hvis du ikke laver nøjagtig samme størrelse som den du ser på billedet, så kan din model se lidt anderledes ud. Dette er nøje udregnet og justeret så helhedsindtrykket er det samme som på billedet i alle størrelse.

Sørg for at følge opskrift og diagrammer som passer til din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan man strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage?

Hvis du foretrækker at strikke en jakke rundt istedet for frem og tilbage, så kan du naturligvis selv justere det i opskriften. Du skal da lægge en klippekant til midt foran (normalt 5 masker) og følge opskriften. Når du ellers ville have vendt og strikket tilbage fra vrangen, strikker du helt enkelt over klippekanten og fortsætter rundt. Til sidst klipper du op i midten af sømmen, samler masker op på hver side til forkant som dækker de to sømme.

Se DROPS video: Hvordan strikkes sømkant og hvordan klippes der op

til toppen

18) Kan jeg strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt?

Foretrækker du at strikke en bluse frem og tilbage istedet for at strikke rundt? Du kan naturligvis justere opskriften og vælge at strikke stykkerne separat og sy dem sammen til sidst. Del antal masker på ryg & forstykke i to, læg en kantmaske til i begge sider (at sy sammen i) og strik hvert stykke frem og tilbage for sig.

Se DROPS lesson: Kan jeg tilpasse en opskrift på rundpind, så jeg kan strikke den frem og tilbage?

til toppen

19) Hvorfor viser i garn i opskrifterne som er udgået?

Da forskellige garner har forskellige egenskaber og teksturer, så har vi valgt at beholde originalgarnet i vores opskrifter. Ved at bruge vores garn-omregner får du let et udvalg af aktuelle garner, eller så kan du enkelt vælge et garn fra samme garngruppe.

Det er også muligt at nogle af vore forhandlere stadigvæk har det udgået garn på lager. Eller hvis du selv har nogle nøgler, så er det også lettere at finde aktuelle opskrifter som passer til.

Vores garn-omregner vil foreslå både alternative kvaliteter samt garnforbrug.

til toppen

20) Hvordan laver jeg en damestørrelse om til en herrestørrelse?

Hvis du har fundet en opskrift på en fin damemodel, så er det enkelt at lave den om til herrestørrelse om man ønsker det. Den største forskel er længden på ærmerne og på ryg & forstykket. Vælg den størrelse i måleskitsen som har ønsket brystvidde/omkreds. Den ekstra længde kan du lægge til lige før ærmekuplen/ærmegabet. Hvis opskriften er strikket/hæklet ovenfra og ned kan du lægge den ekstra længde til lige efter ærmegabet eller før første indtagning på ærmet.

Hvor stort garnforbruget bliver er afhængig af hvor mange cm du lægger til, men husk, hellere et nøgle for meget end et for lidt.

til toppen

21) Hvordan undgår jeg at langhåret tøj fælder?

Alle garner indeholder overskudsfibre (fra produktionen) som gerne vil fælde eller fnuldre lidt. Børstet garn (håret garn) har flere af disse løse overskudsfibre, hvilket giver dem større tendenser til at fælde.

Selv om man naturligvis ikke kan garantere at børstede garner kan blive 100% fri for overskudsfibre, så er det muligt at få tøjet til at fælde mindre, ved at følge disse skridt:

1. Når tøjet er færdigt (før du vasker det) så kan du ryste det, så alle løse hår falder af. OBS: Brug ALDRIG en taperulle, børste eller lignende som trækker i garnet.

2. Put tøjet i en plasticpose og læg det i fryseren - temperaturen vil få fibrene til at holde mindre fast i hinanden, så løse fibre lettere vil falde af.

3. Lad det ligge i fryseren nogle timer før du tager det ud og ryster igen.

4. Vask tøjet ifølge vaskeanvisningen på banderolen.

til toppen

22) Hvor på tøjet måles længden?

Tøjets total længde som er opgivet i måleskitsen, måles fra inderst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederste kant på tøjet. Der måles altså IKKE yderst på skulderen.

På en jakke måles længden aldrig langs med forkanten, med mindre det er tydeligt forklaret. Mål altid længden indenfor forkantmaskerne.

Se DROPS lektion: Hvordan læses en måleskitse

til toppen

23) Hvordan ved jeg hvor mange nøgler jeg skal bruge?

Garnforbruget bliver altid opgivet i antal gram, for eksempel 450 g. For at regne antal nøgler ud skal du først vide hvor mange gram som er i 1 nøgle (25g, 50g eller 100g). Du finder information om nøglets vægt, når du klikker dig ind på garnet. Nu skal du dele antal gram du skal bruge, med antal gram i hvert nøgle. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøgler (som er det mest almindelige) tager du 450 / 50 = 9 nøgler.

til toppen

Har du købt DROPS garn til denne opskrift? Da kan du altid få hjælp i butikken hvor du købte garnet. Find en liste med DROPS forhandlere her!
Kan du stadigvæk ikke finde svar på dit spørgsmål? Scroll ned og skriv dit spørgsmål, så vil en af vore eksperter prøve at hjælpe dig. Normalt vil du få svar i løbet af 5-10 dage. Undertiden kan du læse tidligere spørgsmål og svar til denne opskrift eller gå med i DROPS Workshop på Facebook for at få hjælp af andre strikkere/hæklere!

Kommentarer / Spørgsmål (7)

Ugne 10.07.2019 - 11:19:

My bad - forgot about increases in Part 1. "Bind off" is correct (decrease by 2 sts)

Ugne 10.07.2019 - 11:02:

I think, there is an error in pattern. "Repeat PART 2 (row 16 to 29) a total of 3 times. Then repeat PART 2 again, but on the last 2 rows (= with texMex) ----bind off---- first edge stitch in each side of piece = 52-56-60 stitches." It should be "cast on" as stitch count increases by 4.

Magda Roos 25.03.2019 - 18:30:

Dank voor de uitleg

Magda Roos 12.03.2019 - 16:49:

Bezig met country fair sock maar snap niet hoe ik de steken moet verdelen om rond te gaan breien heb de 42 steken op rechter NLD gezet maar hoe moet ik zelf verder gaan verdelen. Kunt u me aub verder op weg helpen welk deel wordt hiel? Heb dit nog nooit gedaan. Bij voorbaat dank

DROPS Design 25.03.2019 kl. 10:22:

Dag Magda Roos,

Bij naald 1 wordt aangegeven waar je markeerdraden moet plaatsen, op deze plek zou je ook over kunnen gaan naar een nieuwe naald als je met sokkenbreinaalden werkt. Verder kun ze naar eigen inzicht verdelen. Tijdens het breien wordt precies aangegeven wat je moet doen en dan wijst het zich ook wel hoe je de steken over de naalden moet verdelen.

Kijk anders ook even bij de video's die bij het patroon staan.

Garnbaciller 06.03.2019 - 08:21:

Det är jävligt beklagligt att ni återigen snor andras mönster!

Carmen 18.01.2019 - 09:58:

Sehr nah am Original eines anderen Designers !!!

Jensen 16.12.2018 - 09:26:

Smart måde at afslutte tæerne på - følger fint fodens form.

Kommentere opskrift DROPS 198-20

Vi vil gerne høre din mening om denne model!

Hvis du ønsker at stille et spørgsmål, så husk at vælge rigtig kategori i menuen under - det vil give dig hurtigere svar. Obligatoriske felter er markeret med *.