DROPS / 197 / 21

Raspberry Hug by DROPS Design

Gebreide sjaal in DROPS Air en DROPS Brushed Alpaca Silk. Het werk wordt gebreid in effen Engelse patentsteek en 2-kleurige Engelse patentsteek in strepen. De hele sjaal wordt gebreid in 2 draden DROPS Air en 1 draad DROPS Brushed Alpaca Silk.

Trefwoorden: grove breisels, patent, sjaal, strepen,

DROPS design: Patroon ai-163
Garengroep C+C+C
----------------------------------------------------------

Afmetingen: ongeveer 32 x 173 cm
Materiaal:
DROPS AIR van garnstudio (behoort tot garengroep C)
150 g kleur 02, tarwe
50 g kleur 07, robijnrood
50 g kleur 20, roze
En gebruik:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK van garnstudio (behoort tot garengroep C)
25 g kleur 07, rood
50 g kleur 08, heide

----------------------------------------------------------
BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

STEKENVERHOUDING:
6 steken met 3 draden en patentsteek = 10 cm in de breedte.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN MAAT 10 mm
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (2)

65% alpaca, 28% polyamide, 7% Wool
vanaf 5.04 € /50g
DROPS Air mix DROPS Air mix 5.04 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Air uni colour DROPS Air uni colour 5.04 € /50g
Wolplein.nl
Bestel

77% Alpaca, 23% Zijde
vanaf 2.70 € /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 2.70 € /25g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 33.30€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

STREPEN:
Kleur A = 2 draden tarwe Air + 1 draad heide Brushed Alpaca Silk.
Kleur B = 2 draden roze Air + 1 draad rood Brushed Alpaca Silk.
Kleur C = 2 draden robijnrood Air + 1 draad heide Brushed Alpaca Silk.

EFFEN ENGELSE PATENTSTEEK (gebreid met kleur A -zie uitleg in deel STREPEN hierboven):
2 naalden in Engelse patentsteek = 1 zichtbare steek in de hoogte.
NAALD 1 (= goede kant): 1 kantsteek in ribbelsteek, * 1 recht, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen (voeg de rechter naald in de steek op de linker naald van rechts naar links) *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, 1 recht en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
NAALD 2 (= verkeerde kant): 1 kantsteek in ribbelsteek, * maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en afgehaalde steek samen *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
NAALD 3 (= goede kant): 1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek samen, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen*, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
Herhaal naalden 2 en 3.

TIP VOOR HET BREIEN:
Als u niet weet met welke kleur u op de volgende naald moet breien als u breit in 2-kleurige Engelse patentsteek zoals uitgelegd hieronder, kijk dan welke kleur op de vorige naald gebruikt is door de kleur van de kantsteek te controleren.

2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR A EN B:
1e NAALD (= goede kant en gebreid met kleur B):
1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen *, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
Zet dan de steken terug op de rondbreinaald zodat de volgende naald ook aan de goede kant gebreid wordt. Wissel van kleur en lees TIP VOOR HET BREIEN.
2e NAALD (= goede kant en gebreid met kleur A):
1 kantsteek in ribbelsteek, * maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Keer het werk en wissel van kleur.
3e NAALD (= verkeerde kant en gebreid met kleur B):
1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen*, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
Zet dan de steken terug op de rondbreinaald zodat volgende naald ook op de verkeerde kant gebreid wordt. Wissel van kleur.
4e NAALD (= verkeerde kant en gebreid met kleur A):
1 kantsteek in ribbelsteek, * maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Keer het werk en wissel van kleur.
Herhaal naalden 1-4.

2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR B EN C:
1e NAALD (= goede kant en gebreid met kleur B):
1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen *, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
Zet dan de steken terug op de rondbreinaald zodat volgende naald ook aan de goede kant gebreid wordt. Wissel van kleur en lees TIP VOOR HET BREIEN.
2e NAALD (= goede kant en gebreid met kleur C):
1 kantsteek in ribbelsteek, * maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Keer het werk en wissel van kleur.
3e NAALD (= verkeerde kant en gebreid met kleur B):
1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen *, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek averecht samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek.
Zet dan de steken terug op de rondbreinaald zodat de volgende naald ook op de verkeerde kant gebreid wordt. Wissel van kleur.
4e NAALD (= verkeerde kant en gebreid met kleur C):
1 kantsteek in ribbelsteek, * maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen *, brei van *-* tot er 1 steek over is voor de kantsteek, maak 1 omslag, 1 steek averecht afhalen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Keer het werk en wissel van kleur.
Herhaal naalden 1-4.

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

SJAAL - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt gebreid in strepen met effen Engelse patentsteek en 2-kleurige Engelse patentsteek.
Brei de hele sjaal met 2 draden Air + 1 draad Brushed Alpaca Silk (= 3 draden van garengroep C).

SJAAL:
Zet 19 steken op naald 10 mm met 2 draden tarwe Air + 1 draad heide Brushed Alpaca Silk (= 3 draden).
Brei 1 naald averecht (= verkeerde kant). Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 1 kantsteek in RIBBELSTEEK - lees uitleg hierboven - * 1 recht, 1 averecht *, herhaal van *-* tot er 2 steken over zijn op de naald, 1 recht en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Brei terug op de verkeerde kant met ribbelsteek over ribbelsteek, averecht over averecht, recht over recht.
Brei dan Engelse patentsteek in strepen als volgt:
Brei 24 cm met EFFEN ENGELSE PATENTSTEEK – lees uitleg hierboven. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Brei 20 cm met 2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR A EN B – lees uitleg hierboven en lees TIP VOOR HET BREIEN.
Brei 20 cm met 2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR B EN C – lees uitleg hierboven.
Brei 15 cm met EFFEN ENGELSE PATENTSTEEK.
Brei 15 cm met 2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR A EN B:
Brei 15 cm met EFFEN ENGELSE PATENTSTEEK
Brei 20 cm met 2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR B EN C:
Brei 20 cm met 2-KLEURIGE ENGELSE PATENTSTEEK IN KLEUR A EN B:
Brei ongeveer 22 cm met EFFEN ENGELSE PATENTSTEEK en eindig na de 4e naald.
De sjaal meet nu ongeveer 171 cm. Brei de volgende naald als volgt aan de goede kant: 1 kantsteek in ribbelsteek, * brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen, 1 averecht *, brei van *-* tot er 2 steken over zijn voor de kantsteek, brei de omslag en de afgehaalde steek recht samen en eindig met 1 kantsteek in ribbelsteek. Kant op de volgende naald losjes af met ribbelsteek over ribbelsteek, averecht over averecht en recht over recht. De sjaal meet ongeveer 173 cm.

Teresa Ruiz De Azúa García 24.01.2019 - 15:37:

En la colección de otoño-invierno había un jersey a juego con esta bufanda que, al parecer, no ha sido seleccionado. ¿Hay alguna posibilidad de que acaben publicándolo? Me gustaba mucho. Lo mismo me ha ocurrido con el catálogo de primavera-verano, en el que no aparece mi favorito a la hora de votar. ¿Podrán recuperarse en algún momento los modelos que no han sido seleccionados?

DROPS Design 28.01.2019 kl. 20:17:

Hola Teresa. Para publicar solo se preparan los patrones que en total hayan obtenido más votos. Siempre quedan algunos patrones fuera de la colección. Algunos se pueden publicar más adelante en el apartado de patrones extra.

Ginny 29.06.2018 - 10:37:

You didn't include this scarf's sweater 😟 I really liked it too!

Laat een opmerking achter voor DROPS 197-21

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.