DROPS Extra / 0-1440

Seasonal Dish by DROPS Design

Gehaakt tafelkleedje in DROPS Belle. Het werk wordt gehaakt vanaf het midden naar buiten toe, in een cirkel. Thema: Kerst.

Trefwoorden: cirkel, kerst, tafeltextiel,

DROPS Design: Patroon nr. vs-047
Garengroep B
-------------------------------------------------------

MAAT:
Afmetingen: ongeveer 47 cm in diameter

MATERIAAL:
DROPS BELLE van garnstudio (behoort tot garengroep B)
150 g kleur 12, kers

STEKENVERHOUDING:
20 stokjes in de breedte en 10 toeren in de hoogte = 10 x 10 cm.

HAAKNAALD:
DROPS HAAKNAALD 3.5 MM.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere haaknaald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere haaknaald.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Opmerkingen (2)

53% katoen, 33% viscose, 14% linnen
vanaf 2.16 € /50g
DROPS Belle uni colour DROPS Belle uni colour 2.16 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 6.48€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.6 (A.1, A.3 en A.5 laten zien hoe de toeren beginnen en eindigen).

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

TAFELKLEEDJE - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gehaakt, vanaf het midden naar buiten toe.

TAFELKLEEDJE:
Haak 4 lossen met haaknaald 3.5 mm en Belle. Vorm deze tot een ring met 1 halve vaste in de eerste losse. Haak A.1 (laat zien hoe de toeren beginnen en eindigen) en A.2 in totaal 6 keer op de toer. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Vanaf de toer gemarkeerd met een zwarte ster, haakt u 15 herhalingen op de toer. Daarnaast, op de laatste toer in A.2, meerdert u 6 stokjes verdeeld op de toer = 156 stokjes. Het werk meet ongeveer 25 cm in diameter.
Ga verder vanaf de toer met een pijl als volgt: Haak A.3 (laat zien hoe de toeren beginnen en eindigen) en haak A.4 in totaal 13 keer op de toer. Als A.3 en A.4 klaar zijn, zijn er 260 steken op de toer. Het werk meet ongeveer 43 cm in diameter.
Haak verder vanaf de toer met een pijl als volgt: Haak A.5 (laat zien hoe de toeren beginnen en eindigen) en haak A.6 over elke herhaling van A.4. Als A.5 en A.6 klaar zijn, is het tafelkleedje klaar. Het werk meet ongeveer 47 cm in diameter. Knip en hecht de draad af.

Telpatroon

= Begin hier - deze lossenring is beschreven in de tekst. Ga verder vanaf het symbool boven de punt op de cirkel en haak richting links
= 1 losse
= 4 lossen
= 7 lossen
= 1 vaste om losse/lossenlus
= 1 vaste in de steek
= 1 stokje om lossenring/lossenlus
= 1 stokje in de steek
= 1 dubbel stokje in de steek
= 1 halve vaste in de steek
= op het begin van de toer van stokjes, vervangt u het eerste stokje met 3 lossen; de toer stopt met 1 halve vaste in de 3e losse op het begin van de toer
= op het begin van de toer haakt u 1 losse (vervangt niet de eerste steek), eindig de toer met 1 halve vaste in de eerste losse op het begin van de toer
= op het begin van de toer, vervangt u het eerste dubbel stokje met 4 lossen; de toer eindigt met 1 halve vaste in de 4e losse op het begin van de toer
= begin op deze toer; de vorige toer is reeds gehaakt
= haak vanaf hier 15 herhalingen op de toer
= meerder op deze toer 6 steken verdeeld = 156 stekenJoanna 09.01.2019 - 22:57:

Hello. I wonder if doily made of Belle Drops needs to be blocked? Thank you Joanna

DROPS Design 10.01.2019 kl. 09:45:

Dear Joanna, you can always block doilies to make them nicer, and somewhat more flat. Happy crocheting!

Christine Takada 14.12.2018 - 22:29:

I'm sorry, I usually love your patterns, but this one is supremely badly written and totally confusing. Can you possibly please rewrite this in the usual way? ( For example: Ch4, sl st in 1st st to form ring. Rnd 1: 6 DC in ring, sl st to join....etc.) Not everybody can work off a diagram, or even with a video tutourial, and prefer a written pattern. I\'ve made several of your patterns before, and have never encountered one this confusing. 😕

DROPS Design 17.12.2018 kl. 10:48:

Dear Mrs Takada, we only have diagram to this pattern, start working with the ring of chains -see symbol - and read from the right towards the left on every round like this: work A.1 (= beg of round), repeat A.2 a total of 6 times in the round (then from the round with a black star, repeat A.2 a total of 15 times in the round) increasing 6 sts on last round in A.2. You will then crochet A.3 (beg of round) and repeat A.4 a total of 13 times in the round. and so on with next diagrams. Happy crocheting!

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1440

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.