DROPS Extra / 0-1430

Snowball Fight by DROPS Design

Gebreide en gevilte wanten voor volwassenen met strepen in DROPS Lima. Thema: Kerst.

Trefwoorden: kerst, strepen, vilten, wanten,

DROPS Design: Patroon nr. li-107
Garengroep B
-----------------------------------------------------------

MATEN:
S/M - M/L - L/XL
Totale lengte voor het vilten: ongeveer 32 - 33½ - 35 cm
Totale lengte na het vilten: ongeveer 24 - 25½ - 26 cm
Lengte van de duim voor het vilten: ongeveer 7½ - 8 - 8½ cm
Lengte van de duim na het vilten: ongeveer 6 - 6 - 6½ cm

MATERIAAL:
DROPS LIMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50-100-100 g kleur 3609, rood
50-100-100 g kleur 0619, beige

STEKENVERHOUDING:
Voor het vilten: 20 steken in de breedte en 26 naalden in de hoogte = 10 x 10 cm.
Na het vilten: 22 steken in de breedte en 34 naalden in de hoogte = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 4.5 MM.
De naalddikte is slechts een richtlijn. Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

ACCESSOIRES: Veiligheidsspelden voor het vilten, 2 stuks.

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (0)

65% wol, 35% alpaca
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 2.52 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.78€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

UITLEG VOOR HET PATROON:

-------------------------------------------------------

STREPEN:
* 3 naalden van beige, 2 naalden van rood *, brei van *-*.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 steek door 2 steken in dezelfde steek te breien.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 steek aan elke kant van de markeerdraad als volgt: Brei tot er 2 steken over zijn voor de steek met de markeerdraad, 2 recht samen, 1 recht (markeerdraad zit in deze steek), 1 steek recht afhalen, 1 recht en haal de afgehaalde steek over de gebreide steek.

-------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

-------------------------------------------------------

WANT - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop. U breit vanaf de pols en naar boven over de hand.

WANT:
Zet 56-60-60 steken op met breinaalden zonder knop maat 4.5 mm en rood. Brei tricotsteek tot het werk 3 cm meet. Brei dan tricotsteek en STREPEN – lees beschrijving hierboven. Minder TEGELIJKERTIJD op de volgende naald 4 steken verdeeld op de naald (minder door 2 steken samen te breien). Minder zo iedere 1½ cm in totaal 3-3-2 keer = 44-48-52 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Als het werk ongeveer 8-8-7 cm meet, voeg dan 1 markeerdraad in, in de 22e-24e-26e steek op de naald (= markeert de duim). Meerder nu 1 steek aan elke kant van de steek met de markeerdraad – lees TIP VOOR HET MEERDEREN. Meerder zo op de buitenkant van de gemeerderde steken iedere 4e naald in totaal 6-7-8 keer = 56-62-68 steken.
Na de laatste meerdering, plaatst u de gemeerderde steken + de steek met de markeerdraad + 1 steek aan elke kant van deze steken op een hulpdraad voor de duim = 15-17-19 duimsteken. Zet 3 steken op achter de duimsteken = 44-48-52 steken. Het werk meet ongeveer 16-17-18 cm. Ga verder met tricotsteek en strepen in de rondte over deze steken. Als het werk 12 cm meet vanaf waar steken opgezet zijn achter de duim voegt u 2 markeerdraden in als volgt: Voeg de eerste markeerdraad in de eerste steek en de tweede markeerdraad in de 23e-25e-27e steek. Minder op de volgende naald voor en na beide markeerdraden – lees TIP VOOR HET MINDEREN (= 4 steken geminderd). Minder zo iedere 2e naald in totaal 4-5-6 keer, ga verder met rood en minder iedere naald in totaal 4 keer = 12 steken. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek strak aan en hecht goed af.

DUIM:
De duim wordt in de rondte gebreid met tricotsteek en strepen. Zorg ervoor dat de strepen overeenkomen met de rest van het werk. Plaats de 15-17-19 duimsteken op breinaalden zonder knop maat 4.5 mm en neem 3 steken op in de 3 gemeerderde steken op de hand = 18-20-22 steken. Als de duim ongeveer 6-6½-7 cm meet, minder dan 3 steken verdeeld op de naald (minder door 2 steken samen te breien) = 15-17-19 steken. Brei 3 naalden. Ga verder met rood en minder op de volgende naald 5-7-7 steken verdeeld = 10-10-12 steken. Als de duim 7½-8-8½ cm meet breit u alle steken 2 aan 2 recht samen = 5-5-6 steken. Knip de draad af, haal het door de overgebleven steken, trek strak aan en hecht goed af.
Brei de andere want op dezelfde manier.

VILTEN:
Om ervoor te zorgen dat de duim niet samengevilt wordt, keert u de want binnenste buiten en plaats een kleine plastic tas in de duim. Hecht vast met een veiligheidsspeld - LET OP: Zet de speld recht naar beneden richting de punt van de duim vast, zodat het makkelijker is om hem na het vilten te verwijderen. Keer de want weer terug, zodat het met de goede kant naar buiten gevilt wordt.
Plaats de wanten in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen. Was op een normaal programma op 40 graden zonder voorwas. Vorm de wanten tot de juiste afmetingen als ze nog nat zijn. Was in het vervolg met de hand, zoals een normaal kledingstuk van wol.

There are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1430

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.