DROPS Extra / 0-1430

Snowball Fight by DROPS Design

Kötött és nemezelt DROPS kesztyű csíkokkal Lima fonalból Téma: Karácsony

DROPS design: li-107 jelű minta
B fonalcsoport
-----------------------------------------------------------

Méretek:
S/M - M/L – L/XL
Hossza a nemezelés előtt kb 32 - 33½ - 35 cm.
Hossza a nemezelés után kb 24 - 25 ½ - 26 cm.
A nagyujj hossza a nemezelés előtt: kb 7½ - 8 - 8½ cm
A nagyujj hossza a nemezelés után: kb 6½ - 6 - 8½ cm

Alapanyagok:
DROPS LIMA fonal a Garnstudiótól (a B fonalcsoporthoz tartozik)
50-100-100 gramm a 3609 sz. piros színből
50-100-100 gramm a 0619 sz., bézs színből

A KÖTÉSPRÓBA:
Nemezelés előtt: 20 szem egymás mellett és 26 sor egymás fölött = kb 10 x 10 cm.
Nemezelés után: 22 szem egymás mellett és 34 sor egymás fölött = kb 10 x 10 cm.

KÖTŐTŰ:
DROPS KÉTHEGYŰ KÖTŐTŰ KÉSZLET: 4,5 MM VASTAG
Ne feledkezzünk meg arról, hogy a megadott tű-méretek csak javaslatok, mindig készítsünk próbadarabot! Ha a 10 cm-n túl sok szemünk van, váltsunk nagyobb kötőtűre. Ha a 10 cm-n túl kevés szemünk van, váltsunk kisebb kötőtűre.

KELLÉKEK: Biztosítótű a nemezeléshez.

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (0)

65% gyapjú, 35% alpaka
minimum 813.00 Ft /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 813.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 861.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1626Ft. Olvasson tovább.
TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

-------------------------------------------------------

CSÍKOK:
* 3 kör a bézs színű fonallal, 2 kör a piros színű fonallal. * Ism a *-* közötti részt.

TANÁCS A SZAPORÍTÁSHOZ:
1 erp szaporításához 1 szembe 2 szemet kötünk.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ
Minden jelölő mindkét oldalán a következő módon fogyasztunk 1 szemet: Kössünk, amíg 2 szem marad a jelölőig, 2 szemet simán összekötünk, (a jelölő itt van), 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, majd a leemelt szemet a lekötött szemen átemeljük.

-------------------------------------------------------

A MINTALEÍRÁS ITT KEZDŐDIK:

-------------------------------------------------------

KESZTYŰ: RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
A darabot körben kötjük a kéthegyű kötőtűkön. A csuklótól kezdjük, onnan haladunk a kézfej felé.

KESZTYŰ:
A kezdéshez szedjünk fel 56-60-60 szemet az 4,5 mm-es kéthegyű kötőtűkészletre, a piros fonalból. Kössünk harisnyakötéssel, amíg a darabunk 3 cm-es. Folytassuk HARISNYAKÖTÉSSEL, ÉS A CSÍKOKKAL - olvassuk el a fenti magyarázatot. UGYANAKKOR, a következő körben, egyenletesen elosztva fogy 4 szemet a körben (a fogyasztáshoz 2 szemet S összekötünk). Ismételjük meg a fogyasztást a fentiek szerint 1 ½ cm-ként, összesen 3-3-2 alkalommal = 44-48-52 szem. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
UGYANAKKOR, amikor a darabunk 8-8-7 cm-es, tegyünk 1 jelölőt a kötésbe, a kör 22.-24.-26. szemébe. (a nagyujjbetét helyét jelöli) A következő körben, a jelölt szem mindkét oldalán szaporítsunk 1 szemet - olvassuk el a fenti tanácsot a SZAPORÍTÁSHOZ. Ismételjük meg a szaporítást, a fentiek szerint, a szaporított szemek két oldalán, minden 4. körben összesen 6-7 -8 alkalommal = 56 - 46-68 szem marad a kötőtűn.
Az utolsó szaporítások után tegyük a szaporított szemeket + a jelölt szemet + ezeknek a szemeknek mindkét oldalán 1-1 szemet egy szemtartóra a nagyujjhoz = 15-17-19 szem a nagyujjhoz. Szedjünk fel 3 szemet a nagyujjhoz félretett szemek mögött = 44-48-52 szem marad a sorban. A darabunk kb 16-17-18 cm-es. Folyt harisnyakötéssel körben, ezeken a szemeken. Amikor a darabunk 12 cm cm-es (a nagyujj mögött felszedett szemektől mérve) a köv módon tegyünk 2 jelölőt a kötésbe: Tegyük az 1. jelölőt az 1. szembe, és a 2. jelölőt a 23.- 25.-27. szembe. A következő körben, minden jelölő után fogyasszunk 1 szemet - olvassuk el a fenti tanácsot a fogyasztáshoz (= 4 szemet fogyasztottunk). Ismételjük meg a fogyasztásokat a fentiek szerint, mindkét oldalon, minden 2. körben összesen 4 alkalommal, majd minden körben összesen 4 alkalommal = 12 szem marad a kötőtűn. Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.

NAGYUJJ:
A nagyujjat körben kötjük, harisnyakötéssel és a csíkokkal. Ügyeljünk arra, hogy a csíkok a darab többi részéhez illeszkedjenek. Csúsztassuk a nagyujjhoz félretett 15-17-19 szemet a 4,5 mm-es kéthegyű kötőtűkre és szedjünk fel 3 szemet a kézfejen lévő szap szemeknél = 18-20-22 szem. Amikor a nagyujj kb 6-6½-7 cm-es, a körben egyenletesen elosztva fogyasszunk 3 szemet (a fogyasztáshoz 2 szemet S összekötünk) = 15-17-19 szemünk marad a körben a kötőtűn. 3 kört kötünk. Folyt a piros fonallal. A következő körben egyenletesen elosztva fogyasszunk 5-7-7 szemet = 10-10-12 szem. Amikor a nagyujj kb 7½-8-8½ cm-es kössük össze a szemeket kettesével = 5-5-6 szem marad a kötőtűn. Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.
Készítsük el ugyanilyen módon a másik kesztyűt.

NEMEZELÉS:
Fordítsuk ki a kesztyűt és tömjünk egy műanyag zacskót a nagyujjba- így a kesztyű nagyujja nem nemezelődik össze. Rögzítsük egy biztosítótűvel. A biztosítótűt a nagyujj csúcsa felé, függőlegesen szúrjuk be, így a nemezelés után könnyebb lesz eltávolítani. Fordítsuk ki a kesztyűt újra, és a SZO-val kifelé nemezeljük.
Tegyük a párnát a mosógépbe enzim- és optikai fehérítő mentes mosószerrel. Mossuk 40 fokos programon, normál centrifugálással, előmosás nélkül. A mosás után még nedvesen igazítsuk formára, és úgy hagyjuk megszáradni. A későbbi mosásoknál a gyapjúmosó-programot használjuk.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Megjegyzések (0)

Ehhez a mintához még senki nem hagyott megjegyzést.Adja hozzá az Ön megjegyzését!

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1430

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.