DROPS / 195 / 36

Shade of Winter by DROPS Design

Stickad sjal med flätor, hålmönster och rätstickning i DROPS Sky.

DROPS Design: Modell sk-008
Garngrupp B
-------------------------------------------------------

Mått: Höjd mitt på: 72 cm. Bredd: 144 cm.
Garnåtgång:
DROPS SKY från Garnstudio (tillhör garngrupp B)
250 g färge 03, ljus beige

-------------------------------------------------------
TILLBEHÖR TILL ARBETET:

STICKFASTHET:
21 maskor på bredden och 28 varv på höjden med slätstickning = 10 x 10 cm.

STICKOR:
DROPS RUNDSTICKA NR 4: längd på 80 cm.
Sticknumret är endast rekommenderad. Får du för många maskor på 10 cm, byt till tjockare stickor. Får du för få maskor på 10 cm, byt till tunnare stickor.

DROPS FLÄTSTICKA – till flätorna.

Har du stickat/virkat detta mönster, eller några av våra andra designs? Dela dina bilder i sociala medier och använd taggen #dropsdesign så vi också kan se dem!

Vill du använda ett annat garn? Testa vår konverterare!
Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

74% Alpacka, 18% Polyamid, 8% Ull
från 43.00 kr /50g
DROPS Sky uni colour DROPS Sky uni colour 43.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
DROPS Sky mix DROPS Sky mix 43.00 kr /50g
Garnaffären
Beställ 
Stickor och virknålar
Garnet till detta mönstret kostar 215kr. Läs mer.

Instruktioner

-------------------------------------------------------

FÖRKLARING TILL BESKRIVNINGEN:

-------------------------------------------------------

RÄTSTICKNING (stickas fram och tillbaka):
Alla varv stickas räta.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 till A.8. Mönster A.a stickas först, sedan repeteras A.b-mönstren över A.a-mönstret på höjden till färdigt mått. Diagrammen visar alla varv i mönstret sett från rätsidan.
Eftersom det minskas och ökas i diagram A.1b och A.2b och A.7 och A.8, kan maskantalet variera jämfört med detta med 1 maska per rapport av diagrammen som stickas, om det precis har minskats.

-------------------------------------------------------

BÖRJA ARBETET HÄR:

-------------------------------------------------------

SJAL - KORT ÖVERSIKT ÖVER ARBETET:
Sjalen stickas fram och tillbaka, uppifrån och ner.

SJAL:
Lägg upp 7 maskor på rundsticka 4 med Sky. Sticka 1 varv rätt från avigsidan.

Sticka så här från rätsidan: Sticka 1 kantmaska i RÄTSTICKNING - läs förklaring ovan, * A.1a (= 1 maska), A.2a (= 1 maska) *, 1 mittmaska slätstickning, sticka *-* 1 gång till och avsluta med 1 kantmaska i rätstickning.
Fortsätt mönstret så. Omslagen stickas inte vridna, det ska bli hål.
Ökningarna är intecknade i diagrammen, det ökas 4 maskor på 1:a ökningen och 8 maskor på 2:a och 3:e ökningen, dessa 3 ökningarna upprepas på höjden till färdigt mått. KONTROLLERA STICKFASTHETEN!
När A.1a och A.2a har stickats 1 gång på höjden är det 91 maskor på varvet.

Nästa varv stickas så här från rätsidan:
Sticka 1 kantmaska i rätstickning, * A.3a (= 1 maska), A.1b (= 21 maskor), A.2b (= 21 maskor), A.4a (= 1 maska) *, 1 mittmaska slätstickning, sticka *-* 1 gång till och avsluta med 1 kantmaska i rätstickning.
A.1b och A.2b repeteras på höjden till färdigt mått.
När A.3a och A.4a har stickats 1 gång på höjden är det 147 maskor på varvet.

Nästa varv stickas så här från rätsidan:
Sticka 1 kantmaska i rätstickning, * A.5a (= 1 maska), A.3b (= 14 maskor), A.1b och A.2b som förut (= totalt 42 maskor), A.4b (= 14 maskor), A.6a (= 1 maska) *, 1 mittmaska slätstickning, sticka *-* 1 gång till och avsluta med 1 kantmaska i rätstickning.
A.3b och A.4b repeteras på höjden till färdigt mått.
När A.5a och A.6a har stickats 1 gång på höjden är det 199 maskor på varvet.

Nästa varv stickas så här från rätsidan:
Sticka 1 kantmaska i rätstickning, * A.7a (= 1 maska), A.5b (= 13 maskor), A.1b till A.4b som förut (= totalt 70 maskor), A.6b (= 13 maskor), A.8a (= 1 maska) *, 1 mittmaska slätstickning, sticka *-* 1 gång till och avsluta med 1 kantmaska i rätstickning.
A.5b och A.6b repeteras på höjden till färdigt mått.
När A.7a och A.8a har stickats 1 gång på höjden är det 247 maskor på varvet.

Nästa varv stickas så här från rätsidan:
Sticka 1 kantmaska i rätstickning, * A.1a över nästa maska, A.7b (= 12 maskor), A.1b till A.6b som förut (= totalt 96 maskor), A.8b (= 12 maskor), A.2a över nästa maska *, 1 mittmaska slätstickning, sticka *-* 1 gång till och avsluta med 1 kantmaska i rätstickning.
A.7b och A.8b repeteras på höjden till färdigt mått.

Fortsätt mönstret så, dvs när A.1a och A.2a har stickats 1 gång på höjden innanför 1 kantmaska i rätstickning i varje sida och på varje sida av mittmaskan, stickas A.3a och A.4a innanför 1 kantmaska i varje sida av arbetet och på varje sida av mittmaskan, osv. Fortsätt mönstret och ökningarna på höjden till arbetet mäter ca 64 cm, mätt längs mittmaskan (det återstår nu ca 8 cm), anpassa så att mönstret innanför 1 kantmaska och på varje sida av mittmaskan har ökats färdigt (t.ex. om det är en fläta, att alla maskorna till flätan har ökats). Fortsätt att öka och sticka mönster som förut, men de ökade maskorna stickas i rätstickning. Fortsätt så till sjalen mäter 72 cm mätt längs mittmaskan. Maska av med rätmaskor över rätmaskor, avigmaskor över avigmaskor och rätstickning över rätstickning, se till att avmaskningskanten inte stramar arbetet, maska ev av med 1 sticknummer större.

Diagram

= rätmaska från rätsidan, avigmaska från avigsidan
= avigmaska från rätsidan, rätmaska från avigsidan
= denna rutan är ingen maska eftersom maskan minskades tidigare, gå direkt vidare till nästa symbol i diagrammet.
= mellan 2 maskor görs det 1 omslag
= sticka 3 maskor, lyft den första maskan som stickades över de 2 sista maskorna så att denna maskan ligger runt de två andra maskorna (= 1 maska minskad)
= 2 maskor räta tillsammans
= lyft 1 maska som om den skulle stickas rät, 1 rätmasa, drag den lyfta maskan över maskan som stickades
= sätt 2 maskor på flätsticka framför arbetet, sticka 2 rätmaskor, sticka 2 rätmaskor från flätstickan
= sätt 2 maskor på flätsticka bakom arbetet, sticka 2 rätmaskor, sticka 2 rätmaskor från flätstickan
= sätt 4 maskor på flätsticka framför arbetet, sticka 4 rätmaskor, sticka 4 rätmaskor från flätstickan
= sätt 4 maskor på flätsticka bakom arbetet, sticka 4 rätmaskor, sticka 4 rätmaskor från flätstickan

Behöver du hjälp med mönstret?

Tack för att du väljer ett mönster från DROPS Design. Vi arbetar hårt för att ge ut mönster som är korrekta och enkla att förstå. Alla mönster är översatta från norska och du kan alltid se originalmönstret (DROPS 195-36) för mått och uträkningar.

Har du problem med att läsa mönstret? Se listan av alternativ som kan hjälpa dig att göra färdigt ditt projekt - eller varför inte lära dig något nytt.

Vi har också steg-för-steg guider för olika tekniker som du hittar här.

1) Varför är stickfasthet/virkfasthet viktig?

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

till toppen

2) Vad är garngrupper?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

till toppen

3) Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

till toppen

4) Hur använder man konverteraren för garn?

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

till toppen

5) Varför får jag fel stickfasthet med rekommenderad sticka?

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

till toppen

6) Varför är arbetet skrivit uppifrån och ner?

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

till toppen

7) Varför är ärmarna kortare i större storlekar?

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

till toppen

8) Vad är 1 rapport?

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

till toppen

9) Hur stickar man enligt ett stickdiagram?

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

till toppen

10) Hur virkar jag enligt ett virkdiagram?

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

till toppen

11) Hur stickas/virkas flera diagram efter varandra på ett varv?

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

till toppen

12) Varför börjar man med fler luftmaskor än det ska virkas med?

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

till toppen

13) Varför ökas det maskor innan resåren när plagget stickas ovanifrån och ner?

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

till toppen

14) Varför ökas det i avmaskningskanten?

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

till toppen

15) Hur ökar man växelvis på var 3:e och 4:e varv?

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

till toppen

16) Varför är mönstret lite annorlunda än det man ser på bilden?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

till toppen

17) Hur kan jag sticka en kofta runt istället för fram och tillbaka?

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

till toppen

18) Kan man sticka tröjan fram och tillbaka istället för att sticka runt?

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

till toppen

19) Varför visar ni garn i era mönster som har utgått?

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

till toppen

20) Hur gör jag om en damstorlek till en herrstorlek?

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

till toppen

21) Hur undviker jag att långhårigt garn fäller?

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

till toppen

22) Var på plagget mäts längden?

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

till toppen

23) Hur vet jag hur många nystan jag behöver?

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

till toppen

Har du köpt DROPS garn för att göra detta mönster? Då kan du få hjälp av butiken där du köpte garnet. Hitta en lista på DROPS återförsäljare här!
Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar.. Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Kommentarer / Frågor (12)

Hansi Koekkoek 01.12.2019 - 04:42:

Volgens mij moet tussen A.5b en A.1b A.3b (grote kabel) gebreid worden en tussen A.2b en A.6b A.4b (grote kabel) anders klopt het aantal steken niet

Michels Mireille 08.05.2019 - 22:10:

Bonjour, J ai un peu de mal à réaliser cette beauté. Si les aug. sont faites au milieu, je n arrivé pas à garder le cap pour les points, pourriez vous m éclairer ? Puisque si je les aug il y en a de plus en plus et donc trop pour les points réalisé.

DROPS Design 09.05.2019 kl. 10:38:

Bonjour Mme Michels, vous augmentez à la fois au milieu et sur les côtés (au début (= 1er A.1a) et à la fin (2ème A.2a) du rang) - Quand A.1a et A.2a sont terminés = 91 m. Tricotez ensuite les 22 m de A1a par ex ainsi: 1 m de A.3a et les 21 m de A.1b, puis tricotez les 22 m de A.1b ainsi: les 21 m de A.2b et la m de A.4a - on continue ainsi la torsade et en même temps, on augmente 1 m à 1 m des bords + 1 m de chaque côté de la m jersey. Bon tricot!

Rachel Joanis 29.01.2019 - 18:29:

Bonjour, lorsque je tricote les grilles suivantes, A.3a A.1b A.2b et A.4a certaines de ces grilles n'ont pas le même nombre de rangs, j'en ai conclu que je dois reprendre 4 rangs pour les grilles A.1b et A.2b afin d'arriver au bon nombre de rangs, est-ce exact? Et pourquoi ne pas l'avoir indique dans le patron? Merci d'avance pour votre réponse Rachel

DROPS Design 30.01.2019 kl. 07:24:

Bonjour Rachel, les diagrammes de type a sont les augmentations (ex A.3a), les diagrammes de type b se tricotent sur les mailles déjà augmentées et vont se répéter en hauteur jusqu'à la fin, effectivement, en fonction des motifs, ils peuvent se répéter différemment. Bon tricot!

Margitta Gehrt 03.01.2019 - 18:12:

Sehr schönes Tuch! Entschuldige, aber diese Anleitung ist kompliziert und es sind doch nur je 6 Maschen mehr bei der 2. und 3. Zunahme, warum heißt es dann 8 Maschen? Liebe Grüße

DROPS Design 04.01.2019 kl. 12:06:

Liebe Frau Gehrt, bei der 1. Reihe in A.1a und A.2b nehmen Sie 1 Masche in jedem Diagram = 4 Zunahme (2 vor die mittlere Masche und 2 danach). Nach der 3. und 5. Reihe nehmen Sie dann je 2 Maschen in jedem Diagram = 8 Zunahmen. So stricken Sie weiter: 1 x 4 Zunahmen, 2 x 8 Zunahmen, wie in den beiden Diagramme gezeigt. Viel Spaß beim stricken!

Nadine 15.12.2018 - 09:58:

Hallo, Ich bin jetzt kurz vorm beenden der Arbeit und habe A.1a und A.2a schon das zweite Mal gestrickt. Danach soll man ja A.3a und A.4a wiederholen und das Muster weiterführen. Was mache ich mit den 21 Maschen, die Zwischen A.3a und A.7b sind? Danke 😊

DROPS Design 17.12.2018 kl. 09:38:

Liebe Nadine, die neuen Maschen (innerhalb der Randmaschen und beidseitig der Mittelmasche) werden im Muster wie zuvor wiederholt = über A.3a und A.4a stricken Sie A.3b und A.4b mit A.4a dann A.5a mit A.4b usw. Viel Spaß beim stricken!

Yvonne Lund 14.12.2018 - 10:10:

Hej!\r\nJag har börjat sticka 195-36 en sjal ”shade of winter” men har svårt med att tolka den första diagram, jag tycker det ser ut som hål längst in mot mitten på båda sidor men det blir inte så om jag följer diagrammen. Desutom står der i beskrivningen att det ska vara 91 maskor när jag er klar med diagram A.2a A.1a. \r\nHoppas på svar från er. \r\nHälsning \r\nYvonne Lund \r\nTel 0705137974

DROPS Design 14.12.2018 kl. 11:01:

Hei Yvonne. Du har 7 masker på pinnen, og strikker slik: 1 kantmaske i rille, A.1a, A.2a, 1 maske glattstrikk (=midtmasken), A.1a, A.2a, 1 kantmaske i rille. Det økes med kast ytterst i begge diagrammene, altså mot yetterkanten av sjalet (A.1a på høyre side og A.2a på venstre side) og mote midten (A.2a på høyre side og A.1a på venstre side). Kastene skal ikke strikkes vridd, og det blir derfor hullmønster langs ytterkanten og langs midten. Når du er ferdig med A.1a/A.2a har du 22 masker i hvert diagram (=44 masker på hver side av midten). = 88 masker, pluss 1 midtmaske og 1 kantmaske i hver side = 91 masker. God fornøyelse.

Kim 06.11.2018 - 10:03:

Helaas klopt het bij mij nog steeds niet. Ik snap het nog.niet helemaal. Moet ik de teruggaande naald als verkeerde of.goede kant van het werk zien. Met vriendelijke groet, Kim

DROPS Design 07.11.2018 kl. 14:45:

Dag Kim,

De teruggaande naald moet je inderdaad alk verkeerde kant zien. Na het opzetten brei je 1 naald recht aan de verkeerde kant, dan keer je het werk en begin je met breien van het patroon zoals in de beschrijving is te lezen. Je breit steeds heen en en weer en de sjaal wordt vanuit het midden gebreid en je hebt steeds meer steken op de naald. Als er een verkooppunt bij je in de buurt is kun je ook altijd even langs gaan, zodat iemand met je mee kan kijken.

Kim 02.11.2018 - 18:42:

Er staat dat de goede kant in de tekening is beschreven, Hoe worden dan de teruggaande naalden gebreid? Prachtige omslagdoek!

DROPS Design 04.11.2018 kl. 20:29:

Dag Kim,

In de telpatronen zijn zowel de heengaande als de teruggaande naalden weergegeven, maar gezien aan de goede kant van het werk. Voor elk symbool staat aangegeven hoe je deze op de goede of de vereerde kant breit. Hier vind je meer info over het lezen van telpatronen.

Pilar 15.10.2018 - 18:57:

Podría darme el sketch para talla 48. También me gustaría tener planos de jerséis a ochos, para el mismo caso

Monika Opočenská 15.10.2018 - 18:22:

Dobrý den, prosím jak mám chápat *-*1x zopakujeme. Má to být *vzor A.1a (= 1 oko), vzor A.2a (= 1 oko)*, 1 středové oko lícovým žerzejem, *-* 1x zopakujeme a končíme 1 krajovým okem vroubkovým vzorem. Má to tedy být A.1a, A.2a a znovu A1a A.2a? Já bych to spíš dělala A1.a, A.2a a A2.a, A.1a. Aby to bylo zrcadlově a ne za sebou. Ráda bych šátek upletla, jen tomu potřebuju rozumět. Děkuji Monika Opočenská

DROPS Design 18.10.2018 kl. 06:39:

Dobrý den, Moniko, průběh vzoru je v pořádku - po prohození sekvencí vzoru by nevycházelo přidávání (vzory se rozšiřují vždy jen na jednu stranu). Zrcadlení je již zakotveno přímo ve vzorku - jednotlivé vzorové pruhy, "paprsky", by na sebe měly u středové linky navazovat. Hodně zdaru! Hana

Kommentér oppskrift DROPS 195-36

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.