DROPS / 195 / 12

Lemon Pie Set by DROPS Design

Gebreide muts in DROPS Karisma. Het werk wordt gebreid met Scandinavisch patroon en vouw in boordsteek. Gebreide wanten in DROPS Karisma. Het werk wordt gebreid met Scandinavisch patroon.

Trefwoorden: grafisch, mutsen, scandinavisch, set, wanten,

DROPS design: Patroon u-867
Garengroep B
----------------------------------------------------------

GAREN VOOR DE HELE SET:
Maat: S/M - M/L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 56/58 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
150-150 g kleur 72, licht parelgrijs
100-100 g kleur 79, limoen
50-50 g kleur 01, naturel

GAREN VOOR MUTS:
Maat: S/M - M/L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 56/58 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
150-150 g kleur 72, licht parelgrijs
50-50 g kleur 79, limoen
50-50 g kleur 01, naturel

GAREN VOOR WANTEN:
Maat: S/M - M/L
Afmetingen: Lengte: ongeveer 27-29 cm Omtrek: ongeveer 18-22 cm
Materiaal:
DROPS KARISMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50-50 g kleur 72, licht parelgrijs
50-50 g kleur 79, limoen
50-50 g kleur 01, naturel

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 14.34€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

BENODIGDHEDEN VOOR HET WERK:

MUTS:

STEKENVERHOUDING:
21 steken in de breedte en 28 naalden in de hoogte in tricotsteek en patroon = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 4 mm
DROPS RONDBREINAALD 4 mm: lengte 40 cm voor tricotsteek en patroon.
DROPS RONDBREINAALD 3 mm, lengte 40 cm voor de boordsteek.
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

WANTEN:

STEKENVERHOUDING:
22 steken in de breedte en 30 naalden in de hoogte in tricotsteek en patroon = 10 x 10 cm.

NAALDEN:
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3.5 mm: voor tricotsteek en patroon.
DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 mm: voor de boordsteek
De naalddikte is slechts een richtlijn! Als u te veel steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een grotere naald. Als u te weinig steken heeft op 10 cm, ga dan verder met een kleinere naald.

----------------------------------------------------------

UITLEG VOOR HET PATROON:

----------------------------------------------------------

TIP VOOR HET MINDEREN-1 (verdeeld):
Zo berekent u hoe vaak er geminderd moet worden, neem het totaal aantal steken op de naald (dus 132 steken) en deel deze door het aantal te maken minderingen (dus 36) = 3.7.
In dit voorbeeld breit u afwisselend ongeveer iedere 2e en 3e steek en iedere 3e en 4e steek samen.

PATROON:
Muts: Zie telpatroon A.1. Brei het hele patroon in tricotsteek.
Wanten: Zie telpatroon A.2. Brei het hele patroon in tricotsteek.

TIP VOOR HET BREIEN:
Om te voorkomen dat de stekenverhouding te strak wordt wanneer u in patroon breit, is het belangrijk om de draden niet te strak aan te trekken op de achterkant van het werk. Gebruik indien nodig een grotere naald wanneer u in patroon breit

TIP VOOR HET MEERDEREN (geldt voor de duimspie op de want):
Brei de hele duimspie met limoen. Brei tot de steek met de markeerdraad, maak 1 omslag, 1 recht (= steek met de markeerdraad), maak 1 omslag (= 2 steken gemeerderd). Brei op de volgende naald de omslagen gedraaid recht samen om gaatjes te voorkomen.
Brei de volgende meerdering als volgt: Brei tot er 1 steek over is voor de steek met de markeerdraad, maak 1 omslag, 3 recht, maak 1 omslag (= 2 steken gemeerderd). Ga zo verder met meerderen iedere andere naald, dus meerder altijd op de buitenkant van de gemeerderde steken.

TIP VOOR HET MINDEREN-2 (geldt voor de bovenkant van de want):
Begin 3 steken voor de markeerdraad en brei 2 recht samen, 2 recht (de markeerdraad zit tussen deze 2 steken), 1 steek recht afhalen, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek (= 2 steken geminderd).

----------------------------------------------------------

BEGIN HET WERK HIER:

----------------------------------------------------------

MUTS - KORTE SAMENVATTING VAN HET WERK:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinaald, van onder naar boven. Ga verder met breinaald zonder knop indien nodig.

MUTS:
Zet 132-140 steken op de rondbreinaald 3 mm met licht parelgrijs. Brei 10 cm boordsteek in de rondte = 2 recht/2 averecht. Ga verder met rondbreinaald 4 mm. Brei 1 naald recht en minder 36-36 steken verdeeld - lees TIP VOOR HET MINDEREN-1 = 96-104 steken.
Lees TIP VOOR HET BREIEN en brei A.1 in de rondte (= 12-13 herhalingen van 8 steken). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als A.1 is gebreid, ga dan verder in tricotsteek met limoen. Brei bij een hoogte van 24-24 cm 1 naald recht en minder 0-2 steken verdeeld = 96-102 steken. Voeg nu 6 markeerdraden in het werk als volgt: Voeg de eerste markeerdraad in op het begin van de naald, voeg dan de volgende 5 markeerdraden in met 16-17 steken tussen elk.
Minder op de volgende naald 1 steek na iedere markeerdraad door de eerste 2 steken na iedere markeerdraad samen te breien. Minder zo in iedere tweede naald 10-10 keer in totaal en dan op iedere naald 2-3 keer in totaal = 24-24 steken over. Brei 2 naalden recht terwijl alle steken 2 aan 2 samengebreid worden op beide naalden = 6-6 steken over. Knip het garen af en haal het door de overgebleven steken, trek samen en hecht af. De muts meet ongeveer 32-33 cm in totaal van boven naar beneden. Vouw de helft van de boordsteekrand naar boven.

----------------------------------------------------------

WANTEN - KORTE SAMEVATTING VAN HET WERK:
Brei het werk in de rondte op breinaalden zonder knop, van onder naar boven.

RECHTER WANT:
Zet 44-48 steken op breinaalden zonder knop maat 3 mm met licht parelgrijs. Brei boordsteek in de rondte = 2 recht/2 averecht voor 4-5 cm. Brei verder met breinaalden zonder knop maat 3.5 mm. Brei 1 naald recht en minder 4-0 steken verdeeld - lees TIP VOOR HET MINDEREN-1 = 40-48 steken. Lees TIP VOOR HET BREIEN en brei A.2 in de rondte (= 5-6 herhalingen van 8 steken). DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Als A.2 is gebreid, ga dan verder in tricotsteek met limoen.
Voeg TEGELIJKERTIJD op de naald gemarkeerd met pijl in A.2 (het werk meet ongeveer 11-12 cm), 1 markeerdraad in, in de eerste steek op de naald. Meerder nu voor de duimspie door 1 steek te meerderen aan elke kant van de steek met de markeerdraad - lees TIP VOOR HET MEERDEREN (= 2 steken gemeerderd). Ga verder met meerderen voor de duimspie iedere andere naald 5-6 keer in totaal (brei de hele duimspie met limoen) = 50-60 steken. Ga verder met breien zonder te meerderen tot het werk 15-17 cm meet. Zet op de volgende naald de volgende 11-13 duimspiesteken op een hulpdraad, ga verder in de rondte met limoen en zet tegelijkertijd 1 nieuwe steek op de naald over de steken op de hulpdraad = 40-48 steken. Brei tot de want 24-26 cm meet (ongeveer 3 cm over tot de gewenste afmetingen, pas de want en brei tot de gewenste lengte).
Voeg 1 markeerdraad in op het begin van de naald en 1 markeerdraad na 20-24 steken. Minder op de volgende naald 1 steek aan elke kant van beide markeerdraden – lees TIP VOOR HET MINDEREN-2 (= 4 steken geminderd). Minder zo in iedere tweede naald 3-3 keer in totaal en dan op iedere naald 2-2 keer in totaal = 20-28 steken over zijn. Brei 2 naalden recht terwijl alle steken worden 2 aan 2 samengebreid worden op beide naalden = 5-7 steken over. Knip het garen af en haal het door de overgebleven steken, trek samen en hecht af. De want meet ongeveer 27-29 cm van boven naar beneden.

DUIM:
Zet de 11-13 duimspiesteken van de hulpdraad terug op breinaalden zonder knop maat 3.5 mm en neem daarnaast 4-3 steken op achter de duim met limoen = 15-16 steken. Brei in tricotsteek in de rondte tot de duim 5-5½ cm meet (ongeveer ½ cm over tot de gewenste afmetingen, pas de want en brei tot de gewenste lengte). Brei 2 naalden recht terwijl alle steken 2 aan 2 samengebreid worden op beide naalden = 4-4 steken over. Knip het garen af en haal het door de overgebleven steken, trek samen en hecht af.

LINKER WANT:
Zet op en brei op dezelfde manier als de rechter want maar bij het meerderen voor de duimspie voegt u een markeerdraad in, in de laatste steek op de naald. Brei de rest van de want op dezelfde manier als de rechter want.

Telpatroon

= licht parelgrijs
= limoen
= naturel
= begin op deze naald met meerderen voor de duimspie

Opmerkingen (1)

Helena Willems 30.11.2018 - 13:31:

Hallo, een vraag die niet bij het patroon hoort, maar ik vind geen andere plaats waar ik het kan stellen. Ik heb hetPro Romance Deluxe Set verwisselbare rondbreinaalden gekocht. Nu zou ik breinaalden nr. 2 en 2,5 zonder draad willen bijkopen. Ik vind deze breinaalden (los zonder rondbreidraad) niet in uw aanbod klopt dat? Alvast bedankt Helena Helena Willems

DROPS Design 04.12.2018 kl. 13:03:

Dag Helena,

Voor dit soort vragen kun je het beste even contact opnemen met het verkooppunt waar je de naalden hebt gekocht.

Laat een opmerking achter voor DROPS 195-12

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.