DROPS / 192 / 49

Le Rouge by DROPS Design

Heklet stola i DROPS Brushed Alpaca Silk. Arbeidet er heklet med kjærlighetsknuter.

DROPS Design: Modell as-101
Garngruppe A + A eller C
-------------------------------------------------------

Mål: Bredde: ca 45 cm. Lengde: ca 180 cm.
Materialer:
DROPS BRUSHED ALPACA SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
100 g farge 7, rød

-------------------------------------------------------
TILBEHØR TIL ARBEIDET:

HEKLEFASTHET:
5 ruter i bredden og 5 ruter i høyden = 10 x 10 cm (se diagram A.1).

HEKLENÅL:
DROPS HEKLENÅL NR 4.
Nål nr er kun veiledende. Får du for mange masker på 10 cm, bytt til tykkere heklenål. Får du for få masker på 10 cm, bytt til tynnere heklenål.

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

77% Alpakka, 23% Silke
fra 25.50 kr /25g
DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour DROPS Brushed Alpaca Silk uni colour 25.50 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 102kr. Les mer.

Instruksjoner

-------------------------------------------------------

FORKLARING TIL OPPSKRIFTEN:

-------------------------------------------------------

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.4.

HEKLETIPS:
Hold tak i lenken (= D) når det hekles, det gjør at kjærlighetsknuten får en rund og luftig form.

-------------------------------------------------------

START ARBEIDET HER:

-------------------------------------------------------

STOLA - KORT OVERSIKT OVER ARBEIDET:
Arbeidet hekles frem og tilbake fra det ene hjørnet og videre opp til motsatt hjørne – se målskisse.

STOLA:
Se illustrasjonene A.1 til A.4. Se målskissen for hvordan arbeidet hekles. Start med første hjørne slik:

FØRSTE HJØRNE:
1.RAD: Hekle 1 luftmaske (= C på A.1) på nål 4 med Brushed Alpaca Silk. Hekle 1 kjærlighetsknute slik: * Trekk masken på nålen lang - ca 1½ cm, lag 1 kast om nålen, trekk kastet gjennom masken, stikk nålen inn gjennom lenken (se A.2 - lenken = D på A.2) som ble dannet bak den lange masken – les HEKLETIPS, lag 1 kast om nålen, trekk garnet gjennom lenken (= 2 masker på nålen), lag 1 kast om nålen, trekk kastet gjennom de 2 maskene på nålen *, hekle fra *-* 3 ganger til (= 4 kjærlighetsknuter) og sett dem til 1 rute med 1 fastmaske i 1.luftmaske som ble heklet (= C).
2.RAD: Snu arbeidet, hekle 3 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i den 3.kjærlighetsknuten fra 1.rad, hekle 3 kjærlighetsknuter og 1 fastmasker i den 2.kjærlighetsknute fra 1.rad (= 2 ruter på raden).
3.RAD: Snu arbeidet, hekle 1 kjærlighetsknute og fest med 1 fastmaske i den 2.kjærlighetsknuten fra forrige rad (dvs i den siste ruten som ble heklet) - du har nå snudd (= sorte felt i diagrammene) slik at du er klar til å hekle videre på denne raden: Hekle 3 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i toppen av siste rute fra forrige rad, 2 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i toppen av neste rute, 3 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i 1.kjærlighetsknute i første rute fra forrige rad (= 3 ruter på raden). HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!
4.RAD: Snu arbeidet, hekle 1 kjærlighetsknute og fest med 1 fastmaske i den 2.kjærlighetsknute i siste rute fra forrige rad - du har nå snudd slik at du er klar til å hekle videre på denne raden: Hekle 3 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i toppen av siste rute fra forrige rad, 2 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i toppen av neste rute, 2 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i toppen av neste rute, 3 kjærlighetsknuter, 1 fastmaske i 1.kjærlighetsknute i første rute fra forrige rad (= 4 ruter på raden).
Fortsett slik oppover, snu på hver rad som forklart i 3.rad og hekle videre slik at det blir en rute mer for hver rad. Det hekles 3 kjærlighetsknuter i hver side og 2 kjærlighetsknuter på resten av raden (hver firkant skal tilsammen ha 4 kjærlighetsknuter).
Hekle slik til stolaen måler ca 45 cm (se stjerne i diagrammet for hvordan det måles). – men uten å hekle den siste kjærlighetsknuten (den du snur med), dvs det avsluttes ved E, slik at det nå hekles videre på skrå. Det er nådd ønsket antall ruter i bredden.

MIDTEN:
Videre hekles det som vist i A.3 med start fra E (med kjærlighetsknuter og snu som vist i diagrammet), antall ruter forblir det samme, men det skrår 1 og 1 rute ut mot den ene siden. Fortsett slik oppover til stolaen måler ca 180 cm langs den lengste siden.

SISTE HJØRNE:
Videre hekles det som vist i A.4 (med kjærlighetsknuter og snu som vist i diagrammet), det blir nå 1 rute mindre for hver rad. Fortsett slik oppover til det kun er 1 rute på raden, klipp og fest tråden. Stolaen måler ca 45 x 180 cm.

Diagram

= heklefastheten måles på denne måten
= start her!Sylvie LB 05.06.2018 - 20:12:

Elle a l'air souple et douce

Kommentér oppskrift DROPS 192-49

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.