DROPS / 190 / 22

Sailor Jane by DROPS Design

Szett: Horgolt kalap horgolt pánttal és karkötővel. Méret: S - XXXL méretekben. A darabot DROPS Paris fonalból készítjük.

DROPS design: w-682 jelű minta
C fonalcsoport
----------------------------------------------------------
SAPKA:
Méret: Egy méret
Alapanyagok:
DROPS PARIS fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
150 gramm a 48 sz. petrol színből
50 gramm a 06 sz. vadrózsaszínből.
50 gramm a 17 sz. törtfehér színből

DROPS HORGOLÓTŰ: 4 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 17 erp x 10 sor = 10 cm széles, és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni.

KARKÖTŐ:
DROPS PARIS fonal a Garnstudiótól (a C fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 06 sz. vadrózsaszínből.
50 gramm a 07 sz. hanga színből

DROPS HORGOLÓTŰ: 4 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 17 erp x 10 sor = 10 cm széles, és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni.

Fagyöngy a díszítéshez, kb 0,5 cm átmérőjű lyukkal a közepén, hogy könnyen be lehessen fűzni.
A karkötőhöz: Mindkét karkötőhöz 1-1 gyöngy.

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (3)

100% pamut
minimum 406.00 Ft /50g
DROPS Paris uni colour DROPS Paris uni colour 471.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Paris recycled denim DROPS Paris recycled denim 406.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2842Ft. Olvasson tovább.
TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

TANÁCS A HORGOLÁSHOZ:
A körben az 1. krp-t 4 lsz-mel helyettesítjük. A kört a 4. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk. A körben az 1. rp-t 1 lsz-mel helyettesítjük. A kört az 1. lsz-be öltött ksz-mel zárjuk.

MINTA:
Lásd az A.1 diagramot (a karkötőhöz)
----------------------------------------------------------

SAPKA:
A darabot felülről lefelé haladva készítjük.

7 lsz a 4 mm-es horgolótűvel, a petrol színű fonallal, majd az 1. szembe kúszószemet öltve alakítsunk ki kört.

1. kör: 13- rp a lsz-körbe. OLVASSUK EL A FENTI TANÁCSOT A HORGOLÁSHOZ!
2. kör: minden rp.ba 2 erp-t horgolunk = 26 erp.
3. kör: * 1 rp az 1./ következő erp-ba, 2 rp a köv. erp-ba*. Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 39 rp a körben.
4. kör: * 1 krp az 1./következő 2 rp mindegyikébe, 2 krp a köv. rp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 52 krp a körben.
5. kör: * 1 rp az 1./ következő 3 krp mindegyikébe, 2 rp a köv. krp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 65 rp.
6. kör: * 1 krp az 1./ következő 4 rp mindegyikébe, 2 krp a köv. rp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 78 krp körben.

Horgoljunk * 1 kört minden krp-ba 1 rp-t öltve, 1 kört minden rp-ba 1 krp-t öltve. * Ism a *-* közötti részt, amíg a darabunk 18 cm-es lest, majd 1 kr rp-val fejezzük be.

Karima:
1. kör: * 1 krp az 1./ következő rp-ba, 2 krp a köv. rp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 117 krp.
2. kör: * 1 rp az 1./ következő 2 krp mindegyikébe, 2 rp a köv. krp-ba. * Ismételjük a *-* közötti részt a teljes körön = 156 rp lesz a körben.
3. kör: Minden rp.ba 1 krp-t horgolunk.
4. kör: Minden krp.ba 1 rp-t horgolunk.
5. kör: Minden rp.ba 1 krp-t horgolunk.
5. kör: Minden krp.ba 1 rp-t horgolunk. Rögzítsük a szálat.

HORGOLT PÁNT:
4 mm es horgolótűvel és törtfehér fonallal kezdünk: A kezdéshez készítsünk 5 lsz hosszú lsz-sort, majd az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört. Ezután folytassuk az A.1 jelű diagram mintával úgy, hogy minden 2. sorban (csillaggal jelölve), törtfehér /vadrózsaszín csíkokkal horgolunk. Amikor a pánt kb 90 cm-es kössünk csomót a végére. Kössük a pántot a kalap köré.

----------------------------------------------------------
KARKÖTŐ:
4 mm vastag horgolótűt, és a vadrózsaszín fonalat használjuk: A kezdéshez készítsünk 5 lsz hosszú lsz-sort, majd az 1. lsz-be öltött kúszószemmel zárjuk a kört. Folytassuk a munkát az A.1 jelű diagram szerint. Amikor a darabunk kb 19 cm-es, alakítsunk ki lsz-gyűrűt, húzzuk át a hurkot a horg tűn, amíg kb 12 cm-es, kössük össze a hosszú hurkot (7 2 szál) a másik szállal (7 1 szál). Fűzzünk 1 fagyöngyöt a 3 szálra, és egy dupla csomóval rögzítsük. Vágjuk el a 3 szálat úgy, hogy a végei kb 1 cm hosszú legyen. Ugyanilyen módon készítsünk egy másik karkötőt a hanga színből.

Diagram

= 5 láncszemet készítünk, és egy kúszószemmel az első láncszembe öltve kört alakítunk ki. A fekete pont a kör kezdetét jelöli.
= Itt kezdünk.
= 1 lsz
= 1 rp a lsz-gyűrű körül, fordítsuk el a darabot balra, úgy, hogy a FO legyen felénk.
= Szúrjuk a horg tűt lefelé a darab baloldala felé eső külső szálba (= a darab elején a lsz-gyűrűhöz készített lsz-be), 1 rh, húzzuk át a szálat a horg tűn levő első hurkon, 1 rh, húzzuk át a szálat a horg tűn levő 2 hurkon, fordítsuk el a darabot balra.
= Szúrjuk a horg tűt darab oldalán levő 2 szál alá, 1 rh, húzzuk át a fonalat a 2 hurkon, 1 rh, húzzuk át a fonalat a horg tűn levő 2 hurkon, fordítsuk el a darabot 1 alkalommal.
= Ism ezt a sort, amíg a darabunk kb 19 cm-es lesz a darab elején készített lsz-gyűrűtől.
= A törtfehér fonallal. Szúrjuk a horg tűt darab oldalán levő 2 szál alá, 1 rh, húzzuk át a fonalat a 2 hurkon, 1 rh, húzzuk át a fonalat a horg tűn levő 2 hurkon, fordítsuk el a darabot 1 alkalommal. A fehér fonalat ne vágjuk el.
= A vadrózsaszín fonallal. Szúrjuk a horg tűt darab oldalán levő 2 szál alá, 1 rh, húzzuk át a fonalat a 2 hurkon, 1 rh, húzzuk át a fonalat a horg tűn levő 2 hurkon, fordítsuk el a darabot 1 alkalommal. A vadrózsaszín fonalat ne vágjuk el.
= Ism ezt a 2 sort egymás fölött, majd folyt minden 2. sort törtfehér és vadrózsa színű fonallal.

Megjegyzések (3)

Rhian 28.07.2018 - 13:07:

How do you get the brim to stay up as shown in the picture?

DROPS Design 31.07.2018 kl. 08:58:

Dear Rhian, make sure you have the correct tension both in height and width. You can use some starch to make the brim stronger if required. Happy crocheting!

Morel 23.07.2018 - 12:13:

Comment peut on avoir des patrons gratuitement. je suis debutante .

DROPS Design 23.07.2018 kl. 12:47:

Bonjour Mme Morel, toutes les explications de nos modèles sont gratuites, vous pouvez les imprimer en cliquant sur le bouton avec l'icône. Bon crochet!

Ilona Boethling 20.07.2018 - 18:56:

Hallo drops Team. ..ich habe einen online-shop und möchte ihre Bilder einstellen um für Kunden Kleidung von ihren Garnen zu stricken . Darf ich die Bilder einstellen? \r\nViele grüße i.boethling

DROPS Design 23.07.2018 kl. 09:02:

Liebe Frau Boethling, alle Informations über dem Copyright können Sie ganz am Ende der Anleitungseite lesen. Sollten Sie weitere Auskfünfte brauchen, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf.

Post a comment to pattern DROPS 190-22

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.