DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomull
fra 14.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 90.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 190-35
DROPS Design: Modell w-722
Garngruppe C eller A + A
-----------------------------------------------------------
Størrelse: S/M - L/XL
Passer hodemål: 54/56 - 58/60
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150-150 g farge 16, hvit
50-50 g farge 29, lys isblå
50-50 g farge 41, sennep
50-50 g farge 102, spray blå

Arbeidet kan også hekles med garn fra:
"Alternative garn (Garngruppe C)" – se linken under.

DROPS HEKLENÅL NR 3 – eller den nålen du må bruke for å få 20 staver og 11 rader på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hvordan du kan bytte garn her
Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her
Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk vår garnkalkulator her

-------------------------------------------------------

DROPS Paris
DROPS Paris
100% Bomull
fra 14.95 kr /50g
Garnet til denne oppskriften koster fra 90.00kr.

Garnprisen er kalkulert fra oppskriftens minste størrelse og garnets billigste produkttype. Ser du etter en enda bedre pris? Du finner det kanskje i DROPS Deals!

Instruksjoner

INFORMASJON TIL OPPSKRIFT:

HEKLEINFO:
Første stav på omgangen erstattes med 3 luftmasker, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i tredje luftmaske på begynnelsen av omgangen.
Første fastmaske på omgangen erstattes med 1 luftmaske, avslutt omgangen med 1 kjedemaske i første luftmaske på begynnelsen av omgangen.

FARGEMØNSTER:
Se diagram A.4. Diagrammet viser fargene i mønsteret. 1 rute = 1 fastmaske.

FARGEBYTTE-TIPS:
Når det byttes farge hekles det slik: Hekle siste fastmaske med første farge, men vent med siste gjennomtrekking, bytt til neste farge og hekle siste gjennomtrekking med den nye fargen, deretter hekles neste fastmaske. På denne måten blir det en pen overgang når det byttes farge.
Når det hekles med to farger legges tråden til den fargen det ikke hekles med over maskene fra forrige omgang og det hekles rundt tråden slik at den blir skjult og følger med videre.
----------------------------------------------------------

HATT:
Arbeidet hekles rundt, ovenfra og ned. Det startes med en flat, oval topp, deretter hekles det nedover hatten (hattepullen) før det hekles en kant i flerfarget mønster og tilslutt en brem.

TOPPEN PÅ HATTEN:
Les HEKLEINFO! Start ved pilen midt i A.1 og hekle på nål 3 med hvit slik:
4 luftmasker, sett dem til en ring med 1 kjedemaske i den første luftmasken som ble heklet, hekle 14 luftmasker, hekle 1 kjedemaske i 4.luftmaske fra nålen. Du har nå en luftmaskerad med en løkke i hver ende.
Neste omgang hekles slik: 1 kjedemaske i den første av de 10 luftmaskene på raden, 3 luftmasker (tilsvarer 1 stav), 1 stav i hver av de 9 neste luftmaskene, hekle A.2 om løkken (start med 1.rad i diagrammet), hekle 1 stav i hver av de 10 luftmaskene (dvs på motsatt side av der det ble heklet 10 staver først), hekle A.3 om løkken i den andre siden og avslutt med 1 kjedemaske i 3.luftmaske på begynnelsen av omgangen. Fortsett mønsteret slik til det er heklet totalt 6 omganger. A.1 til A.3 er nå heklet ferdig og det er 104 staver på omgangen i begge størrelser. Videre hekles det en kant øverst rundt hatten som forklart under.

KANT ØVERST RUNDT HATTEN:
Hekle 1 omgang staver med 1 stav i hver stav og 4 staver i luftmaskebuen midt i A.2 (hekle 1 stav i både første og i siste luftmaske og 2 staver i midterste luftmaske), men på denne omgangen hekles det kun i fremste maskeledd (maskeleddet nærmest deg) = 108 staver på omgangen. Sett 1 merketråd mellom 2 staver midt i A.2 (= midt foran på hatten) og la merketråden følge med videre i arbeidet.
Hekle 1 omgang til med staver, men nå hekles hver stav både gjennom staven fra forrige omgang (gjennom både fremste og bakerste maskeledd) og i tillegg gjennom maskeleddet som er synlig på vrangen av arbeidet. Dette gir en litt markert kant rundt øverste del på hatten. Videre hekles hattepullen som forklart under.

HATTEPULL:
Hekle staver rundt med 1 stav i hver stav (hekle gjennom begge maskeledd).
SAMTIDIG på 1.omgang økes det 1 stav midt foran ved å hekle 2 staver i siste stav før merketråden. Øk slik totalt 4-8 ganger i S/M: På hver 2.omgang og i L/XL: På hver omgang = 112-116 staver. NB: Når det økes hekles det 2 staver i vekselvis første stav etter merketråden og siste stav før merketråden.
Når arbeidet måler 6-7 cm fra kanten øverst hekles det FARGEMØNSTER – se forklaring over (= 28-29 rapporter à 4 masker) og les FARGEBYTTE-TIPS.
NB: På 2. og 7.omgang hekles det i bakre maskeledd fra forrige omgang.
SAMTIDIG på siste omgang i A.4 økes det 0-4 fastmasker jevnt fordelt (øk 1 fastmaske ved å hekle 2 fastmasker i 1 maske) = 112-120 fastmasker.
Når A.4 er heklet ferdig hekles det brem med hvit som forklart under.

BREM:
Husk HEKLEINFO!
1.OMGANG: * Hekle 1 stav i hver av de 7-7 første fastmaskene, 2 staver i neste fastmaske*, hekle fra *-* omgangen rundt = 126-135 staver.
2.OMGANG: Hekle 1 stav i hver stav.
3.OMGANG: * Hekle 1 stav i hver av de 8-8 første stavene, 2 staver i neste stav *, hekle fra *-* omgangen rundt = 140-150 staver.
4.OMGANG: * Hekle 1 stav i hver av de 9-9 første stavene, 2 staver i neste stav *, hekle fra *-* omgangen rundt = 154-165 staver.
5.OMGANG: Hekle 1 stav i hver stav.
6.OMGANG: Hekle 1 fastmaske i hver stav = 154-165 fastmasker.
Klipp og fest trådene. Bremmen måler ca 5 cm.

Denne oppskriften har blitt rettet.

Oppdatert online: 25.06.2021
BREM (det hekles i fastmasker, ikke staver):
1.OMGANG: * Hekle 1 stav i hver av de 7-7 første fastmaskene, 2 staver i neste fastmaske*, hekle fra *-* omgangen rundt = 126-135 staver.

Diagram

symbols = 1 luftmaske
symbols = start her
symbols = 4 luftmasker, sett dem til en ring med 1 kjedemaske i den første luftmasken som ble heklet
symbols = 1 kjedemaske
symbols = stav i maske
symbols = stav om ringen/luftmaskebuen
symbols = hekle om denne ringen
symbols = 1 fastmaske med hvit
symbols = 1 fastmaske med sennep
symbols = 1 fastmaske med lys isblå
symbols = 1 fastmaske med spray blå
diagram
diagram
diagram
Har du et spørsmål? Se listen over ofte stilte spørsmål (FAQ)

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatt er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

Hvis du synes det er vanskelg å velge hvilken størrelse du skal lage, kan det være en god ide å måle et plagg du har og liker størrelsen på. Sammenlign målene med målskissen og velg den størrelsen som passer deg best.

Du finner målskissen nederst i oppskriften.

See DROPS lesson: Hvordan man leser en målskisse

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

Foretrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen til slutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

Nupper er en naturlig prosess som skjer til og med på de mest fine og ekslusive fibre. Det er et naturlig tegn på bruk og slitasjone og er vanskelig å unngå. Det blir mest tydelig der hvor det er mest friksjon på plagget, som under armene og på håndleddene.

Du kan få ditt plagg til å se ut som nytt igjen ved å fjerne nuppene med en nuppefjerner.

Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg. Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager.
I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Du vil kanskje også like...

Kommenter oppskrift DROPS 190-35

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.

Kommentarer / Spørsmål (26)

country flag Estrella wrote:

"Trabajar 1 vuelta más de puntos altos, pero ahora trabajar cada punto alto a través del punto alto de la vuelta anterior (a través del bucle del frente y del bucle posterior) y, adicionalmente, a través del bucle del punto visible en el lado revés de la pieza" Qué quiere decir "el bucle del punto visible en el lado revés de la pieza "?

22.10.2023 - 01:55

DROPS Design answered:

Hola Estrella, tienes que trabajar en el 3º bucle en el punto que se forma por detrás del punto. Debería sobresalir ligeramente como un pliegue por el lado revés de la labor.

23.10.2023 - 00:24

country flag Liisa PF wrote:

Hei! Kysymys 1: Kun lasken piirrosten A1, A2, A3 silmukat yhteen saan 94 pylvässilmukkaa (10+36+48). Ohjeessa lukee, että pitäisi olla 104 pylvästä? Mistä tulee 10 pylvästä lisää? Kysymys 2: Mitä tarkoittaa "työn nurjan puolen silmukkakaari" kohdassa "virkkaa kaikki pylväät sekä edellisen kerroksen pylvääseen että työnnurjan puolen kerroksen silmukkakaareen? Löytyisikö tästä kuvaa / videota?

17.10.2023 - 09:08

country flag Susan wrote:

Hallo, ich hab eine Frage zum Rand oben um den Hut, in der Anleitung heißt es „ Noch 1 Runde mit Stäbchen häkeln, jedoch nun jedes Stäbchen in beide Maschenglieder des Stäbchens der Vor-Runde und zusätzlich in das Maschenglied, das auf der Rückseite der Arbeit sichtbar ist, einstechen.“ In welches Maschenglied auf der Rückseite muss ich noch einstechen? In das hintere Maschenglied von der Vorreihe, bei der ich in das vordere Maschenglied eingestochen habe? Vielen Dank

29.06.2023 - 15:21

DROPS Design answered:

Liebe Susan, bei der vorrigen Runde haben Sie nur in das vordere Maschenglied gehäkelt jetzt häkeln Sie 1 Stäbchen in die beiden Maschenglieder von dieser vorrigen Runde (= dh wie "normal") aber auch in das hintere Maschenglied, das bei der vorrigen Runde nicht gehäkelt wurde), so bekommen Sie eine kleine "Biese". Viel Spaß beim häkeln!

29.06.2023 - 15:37

country flag Karin Sellberg wrote:

Hej! Jag virkar sweet fedora by drops design nr 190-35.Nu har jag helt kört fast och behöver er hjälp!Det stårVirka 1 varv till med stolpar, men nu virkas varje stolpe både genom stolpen från föregående varv (genom både främre och bakre maskbågen) och dessutom genom maskledet som är synligt på avigsidan av arbetet. Detta ger en lite markerad kant runt översta delen på hatten. \r\n\r\nHur gör jag och vad är maskledet? Jag får inte ihop det....

18.06.2023 - 11:07

country flag Annika Prisell wrote:

Hej! Kommer detta mönster att bli på en video där du visar hur man virkar denna underbara hatt

25.08.2022 - 20:05

DROPS Design answered:

Hei Annika. Vi har ingen planer om å lage en video til denne hatten, men noterer ned ditt ønske på vår liste :) Om du er usikker på noen av teknikkene som er brukt i denne hatten er det flere hjelpevideoer som du kan ta en titt på (se under diagrammene). Om du allerede har begynt å hekle denne hatten, men står fast, send oss et spørsmål med beskrivelse av hva du ikke forstår (og str. du hekler), så skal vi hjelpe deg så godt vi kan. mvh DROPS Design

29.08.2022 - 10:30

country flag Porcher wrote:

Bonjour je voudrais faire le modèle drops design 190-35 le chapeau Fedora mais je ne comprends pas le départ ;dessus du chapeau en commençant a la flèche au milieu A1, crocheter 4 ml 1mc dans la 4eme maille en l air ,crocheter 14ml,1mc dans la 4eme ml,mais si je regarde le diamgramme la fleche se trouve au mlieu, tour suiant 1mc dans la 1ere des 10mlalors que au dessus il dise 14ml je ne comprends pas c 'est pour une commande et j aimerais bien le faire merci pour votre réponse nathalie

25.07.2021 - 15:50

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Porcher, vous commencez par la flèche et le premier rang de mailles en l'air (= à gauche dans A.1) puis vous allez crocheter la chaînette (A.1, où on va faire les brides de chaque côté plus tard) et vous terminez par le rond de mailles en l'air (à droite dans A.1) - votre base est terminée, crochetez maintenant 1 m dans la 1ère des 10 ml (= le v dans le diagramme) puis 3 ml (= 1ère bride) et continuez ainsi: brides en haut de A.1, A.2 autour de la boucle, brides sous la chaînette de A.1, A.3 autour de la boucle, 1 mc dans la 3ème ml de A.1. Bon crochet!

26.07.2021 - 09:01

country flag CRISTINA CARDOZO wrote:

Estoy realizando el sombrero, pregunto que puedo hacer para que me quede mas rigido cuando lo termine? Gracias y saludos cordiales

22.06.2021 - 22:14

DROPS Design answered:

Hola Cristina, puedes colocar un alambre de acero delgado a lo largo de la orilla del ala. Trabajar 1 punto bajo en cada punto alto en toda la vuelta, trabajando, AL MISMO TIEMPO, alrededor del alambre de acero. Esto se hace para que el sombrero quede más rígido a lo largo de la orilla. Ajustar la longitud del alambre de acuerdo a las medidas deseadas del ala. Retorcer los extremos del alambre de acero juntamente y esconderlos en los puntos. Cortar y asegurar el hilo. Buen trabajo!

23.06.2021 - 12:56

country flag VINCENZA wrote:

Buonasera, vorrei sapere se è possibile realizzare questo modello in raffia. Grazie

15.06.2021 - 20:10

DROPS Design answered:

Buonasera Vincenza, può realizzarlo con il filato che desidera, tenendo conto della corrispondenza del campione. Buon lavoro!

15.06.2021 - 21:41

country flag Ildikó wrote:

Kedves Drops Design! Ha ki akarom váltani az A.4 jelű mintát és csak színnel horgolom, akkor elég 50 g C fonal vagy többre lesz szükségem? Köszönöm a segítséget.

30.03.2021 - 15:47

DROPS Design answered:

Kedves Ildikó! nagy valószínűséggel elég lesz 50 grammal több fonal, de a felhasznált fonalmennyiség is több tényezőtől függ, pl. attól, mennyire horgol szorosan. Ha biztosra akar menni, 2 plusz gombolyagot szerezzen be, a maradékból mindig lehet valami apróságot készíteni :-). Sikeres kézimunkázást kívánok!

30.03.2021 - 19:50

country flag Cayherine wrote:

Please explain how to work A2. I do not understand the chains on top of the double crochet around the ring are the adding stitches for every round. Thank you very much

03.12.2020 - 23:08

DROPS Design answered:

Dear Cayherine, A.2 will be worked around loop at one end of the foundation row. on row 1 in A.2 work: 3 dc, 3 ch, 3 dc (US-crochet terms / tr Uk-crochet terms) around the ring. on row 2 work 1 dc in each of the first 3 dc, around the 2-ch-space work: 3 dc, 2 ch, 3 dc, and 1 dc in each of the last 3 dc. And continue like this, there should be 1 dc in each of the dc from previous round and 3 dc,2ch, 3 dc around the 2-ch-sp from previous round. Happy crocheting!

04.12.2020 - 07:53