DROPS / 190 / 8

Emmylou by DROPS Design

Gehaakte hoofdband met kantpatroon. Het werk wordt gehaakt in DROPS Muskat.

Trefwoorden: hoofdbanden, kantpatroon,

DROPS design: Patroon r-733
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Maat: Eén maat
Afmetingen:
Breedte: ongeveer 8½ cm
Lengte: ongeveer 45 cm (zonder koorden)
Materiaal:
DROPS MUSKAT van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50 g kleur 40, koraalrood

Het werk kan tevens gehaakt worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep B)” - zie link hieronder.

DROPS HAAKNAALD 3.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 stokjes x 10 toeren = 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (1)

100% katoen
vanaf 2.03 € /50g
DROPS Muskat uni colour DROPS Muskat uni colour 2.03 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 2.03€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3.

INFORMATIE VOOR HET HAKEN:
Begin iedere toer die begint met vasten, met 1 losse. De losse vervangt niet de eerste vaste.
----------------------------------------------------------

HOOFDBAND:
Wordt heen en weer gehaakt.
Haak 103 lossen op haaknaald 3.5 mm met Muskat. Haak 1 vaste in de 2e losse vanaf de haaknaald (= 1 vaste) – lees INFORMATIE VOOR HET HAKEN, 1 vaste in elk van de volgende 2 lossen, 1 half stokje in elk van de volgende 2 lossen, 1 stokje in de volgende losse, * sla 1 losse over, 1 stokje in elk van de volgende 6 lossen *, haak van *-* tot er 5 lossen over zijn, 1 half stokje in elk van de volgende 2 lossen, 1 vaste in elk van de laatste 3 lossen = 89 steken.
Haak A.1 over de eerste 9 steken, herhaal A.2 over de volgende 72 stokjes (= 9 herhalingen van 8 stokjes) en eindig met A.3 over de laatste 8 steken. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Hecht af als A.1 tot A.3 een keer in de hoogte zijn gehaakt.

KOORD:
Knip 2 lengtes van 1.5 meter elk met Muskat. Draai de draden samen tot ze niet verder willen, vouw ze dubbel zodat ze opnieuw verder draaien. Rijg het door de 2e toer en naar beneden door de volgende tot de laatste toer, ongeveer 2 steken vanaf de kant aan een kant van de hoofdband. Maak een knoop in ieder einde en strik het koord samen ongeveer 5 cm naar beneden vanaf waar het vastgemaakt is aan de hoofdband. Doe hetzelfde op het andere einde.

Telpatroon

= losse
= vaste in de steek
= stokje in de steek
= stokje om losse/lossenlus
= haak 2 driedubbele stokjes samen in 1 driedubbel stokje als volgt: Haak 1 driedubbel stokje maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald). Haak nog 1 driedubbel stokje in dezelfde steek maar haal op de laatste doorhaling het garen door alle 3 lussen op de haaknaald.
= deze toer is uitgelegd in het patroon, het laat alleen zien hoe de volgende in de steken gehaakt moet worden
= haak in deze steek
= half stokje in de steek
= haak 2 stokjes in 1 stokje als volgt: Haak 1 stokje maar wacht met de laatste doorhaling (= 2 lussen op de haaknaald). Haak nog 1 stokje in dezelfde steek maar haal op de laatste doorhaling het garen door alle 3 lussen op de haaknaald.
= vaste om de steek

Gilly 15.08.2018 - 13:40:

Hi, The pattern says to fasten off after A1-A3 have been worked, but in the picture, it looks like there should be another row?

DROPS Design 16.08.2018 kl. 09:11:

Dear Gilly, the headband is the same at the beg and at the end, ie you start with 1 row dc, 1 row with (1 dc, 1 ch) and finish with 1 row with (1 dc, 1 ch) and 1 row with dc only. Happy crocheting!

Laat een opmerking achter voor DROPS 190-8

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.