DROPS / 190 / 39

Pure Joy by DROPS Design

Gebreide omslagdoek met strepen, ribbelsteek en picotrand. Het werk wordt overdwars gebreid in DROPS Fabel.

Trefwoorden: omslagdoek, overdwars, sjaal, strepen,

DROPS Design: Patroon nr. fa-403
Garengroep A
-----------------------------------------------------------
Afmetingen:
Lengte op de bovenkant: ongeveer 143 cm.
Hoogte in midden: ongeveer 25 cm.
Materiaal:
DROPS FABEL van garnstudio (behoort tot garengroep A)
100 g kleur 161, pink dream
100 g kleur 910, sea mist

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep A)" – zie link hieronder.

DROPS NAALD 3.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 steken en 45 naalden ribbelsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.

----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).
Opmerkingen (2)

75% wol, 25% polyamide
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Fabel uni colour DROPS Fabel uni colour 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Fabel print DROPS Fabel print 2.57 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Fabel long print DROPS Fabel long print 2.84 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 9.56€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

RIBBEL/RIBBELSTEEK (heen en weer gebreid):
1 ribbel = 2 naalden recht.

STREPEN:
* 2 naalden met pink dream, 2 naalden met sea mist *, brei van *-* tot de gewenste lengte.

TIP VOOR HET BREIEN:
De buitenste steek langs de rechte kant van de omslagdoek (op het begin van de naald aan de goede kant en het einde van de naald aan de verkeerde kant) wordt gebreid met 1 draad van elke kleur (= 2 draden) tot de gewenste lengte.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Het werk wordt heen en weer gebreid op de naald en gebreid van zijkant tot zijkant. De hele omslagdoek wordt gebreid in RIBBELSTEEK en STREPEN – zie omschrijvingen hierboven.

Zet 6 steken op met naald 3.5 mm en pink dream. Voeg 1 markeerdraad in na de eerste 2 steken op de naald (aan de goede kant gezien) en brei dan als volgt – lees TIP VOOR HET BREIEN en neem de markeerdraad mee tijdens het breien in de hoogte aan de binnenkant van de picotrand:
NAALD 1 (= goede kant): Recht.
NAALD 2 (= verkeerde kant): Recht.
NAALD 3 (= goede kant): Wissel van kleur en brei recht tot er 4 steken over zijn op de naald, 2 recht samen, maak 2 omslagen en brei dan 2 steken in elk van de volgende 2 steken op de naald (brei 2 steken in dezelfde steek door in zowel de voorste als de achterste lus van de steek te breien) = 2 steken gemeerderd.
NAALD 4 (= verkeerde kant): Haal de eerste steek recht af, 1 recht, haal de afgehaalde steek over de gebreide steek, 1 recht, haal de achterste steek op de rechter naald over de voorste steek (= 2 steken geminderd), 1 recht, laat de omslag van de naald af glijden, brei de andere omslag recht en brei recht tot het einde van de naald. Wissel van kleur op de volgende naald.
Herhaal naalden 1-4.

Meerder TEGELIJKERTIJD op naald 9, 1 steek door 1 omslag te maken vlak voor de markeerdraad. Brei op de volgende naald de omslag recht zodat er een gaatje ontstaat. Herhaal het meerderen iedere 6e naald in de hoogte – meerder altijd voor de markeerdraad zodat er steeds meer ribbelsteken op de goede kant van de markeerdraad zijn (aan de goede kant gezien). Als u in totaal 54 steken voor de markeerdraad heeft (dus in totaal 58-60 steken afhankelijk van de picotrand), meet het werk ongeveer 70 cm over de rechte rand.
Brei 8 naalden zonder te meerderen, maar brei op naald 5 als volgt voor de markeerdraad: 2 recht samen, maak 1 omslag – dit wordt gedaan zodat de naald van gaatjes langs de rand blijft bestaan, ook als de meerderingen klaar zijn. Minder op de volgende naald aan de goede kant na de 8 naalden zonder meerderingen, 1 steek voor de markeerdraad als volgt: Begin 3 steken voor de markeerdraad, brei 3 recht samen en maak 1 omslag. Herhaal het minderen iedere 6e naald tot er 2 steken over zijn voor de markeerdraad (aan de goede kant gezien). Brei 8 naalden zoals hiervoor zonder te meerderen en kant dan alle steken af. De omslagdoek meet ongeveer 143 cm van hoek tot hoek.
Knip en hecht de draad af.

Opmerkingen (2)

Conny Julien 21.11.2018 - 23:23:

Ich würde dieses Tuch so wie es ist(Muster/Wolle) gerne etwas größer machen, praktisch doppelt, wie mache ich das mit der Maschenangabe? Mit freundlichen Grüßen Conny Julien

DROPS Design 22.11.2018 kl. 09:04:

Liebe Frau Julien, wir können leider nicht jede Anleitung nach jeder individuellen Anfrage anpassen, am besten nehmen Sie Kontakt mit Ihrem DROPS Laden auf - auch telefonisch oder per E-Mail, sie werden Ihnen damit helfen. Viel Spaß beim stricken!

Irene Dreher 20.03.2018 - 20:10:

Sehr geehrte Damen und Herren, ich kann folgendes nicht verstehen:"3. REIHE " Wenn ich stricke bis noch 4 Maschen übrig sind und davon 2 Maschen rechts zusammenstricke, habe ich noch 2 Maschen überig, soll aber 2 Umschläge stricken und aus den zwei letzten Maschen jeweils 2 Maschen rausstricken. Wo stricke ich dann aber die beiden Umschläge ab? Danke für Ihre Hilfe und mfg.

DROPS Design 21.03.2018 kl. 09:37:

Liebe Frau Dreher, dieses Video zeigt, wie man diesen Picotrand strickt. Viel Spaß beim stricken!

Laat een opmerking achter voor DROPS 190-39

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.