DROPS Extra / 0-1404

Christmas Magic Hands by DROPS Design

Gebreide wanten met veelkleurig Scandinavisch patroon voor kerst. Het werk wordt gebreid in DROPS Karisma.

DROPS Design: Patroon nr. u-850
Garengroep B
-----------------------------------------------------------
Maat: Eén maat
Materiaal:
DROPS Karisma van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100 g kleur 18, rood
50 g kleur 01, naturel

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
"Alternatief garen (Garengroep B)" – zie link hieronder.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3.5 MM – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 22 steken en 30 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.

DROPS NAALDEN ZONDER KNOP MAAT 3 MM voor de boordsteek - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 23 steken en 32 naalden tricotsteek is 10 cm breed en 10 cm hoog.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: grafisch, kerst, scandinavisch, wanten,
We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!
Garen type
Deals vanaf
2.40 EUR
2.05 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

PATROON:
Zie telpatronen A.1 tot A.3. Het hele patroon wordt gebreid in tricotsteek.
----------------------------------------------------------

LINKER WANT:
Het werk wordt in de rondte gebreid met breinaalden zonder knop.
Zet 48 steken op met breinaalden zonder knop maat 3 mm en rood. Brei 6 cm boordsteek (= 2 recht / 2 averecht). Ga verder met breinaalden zonder knop maat 3.5 mm en brei 1 naald recht terwijl u 4 steken verdeeld op de naald meerdert (meerder 1 steek na iedere 12e steek door 1 omslag te maken, brei op de volgende naald de omslagen gedraaid recht om gaatjes te voorkomen) = 52 steken. Brei dan het patroon volgens telpatroon A.1 (= 52 steken). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Als u tot de 3 zwarte vierkanten in het telpatroon heeft gebreid, brei dan A.2 (= duim) over deze 3 steken, de overgebleven steken gaan verder volgens A.1. Als A.2 klaar is, en met naald 13 (zie pijl in telpatroon) en u heeft 5 keer gemeerderd, plaats dan de 13 duimsteken op 1 hulpdraad. Zet 3 nieuwe steken op achter de duimsteken = 52 steken. Ga verder met breien volgens A.1. Na alle minderingen zijn er 12 steken over op de naalden. Knip de draden af, haal ze door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af. De want meet ongeveer 27 cm.

DUIM:
Plaats de 13 duimsteken terug op breinaalden zonder knop maat 3.5 mm. Neem 9 steken op achter de duim = 22 steken. Ga verder in de rondte volgens A.2. Minder met naturel aan elke kant van de 2 rode steken. Na alle minderingen, zijn er 8 steken over op de naalden. Knip de draden af, haal ze door de overgebleven steken, trek aan en hecht goed af.

RECHTER WANT:
Zet op en brei als voor de linker want, maar dan omgekeerd. Met andere woorden, de eerste 23 steken in A.1 worden gebreid zoals te zien is in A.3 zodat de duim op de tegenovergestelde kant is.

Telpatroon

= rood
= naturel
= 1 steek recht afhalen, 1 recht met naturel, haal de afgehaalde steek over de gebreid steek
= 2 recht samen met naturel
= 1 steek recht afhalen, 2 recht samen met naturel, haal de afgehaalde steek over de samengebreide steken
= maak 1 omslag tussen 2 steken, brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen
= steken voor de duimspie
= laat zien wanneer de duimsteken op een hulpdraad moeten worden geplaatst - zie beschrijving in de tekstHeeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-1404.