DROPS Extra / 0-1402

Christmas Brew by DROPS Design

DROPS Kerst: Gebreide hoes met kabels voor drukpot en kopje. Het werk wordt gebreid in DROPS Lima.

Trefwoorden: kerst, keuken,

DROPS design: Patroon nr. li-094
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Voor de hele set heeft u genoeg aan ongeveer 84-93 g Lima.
----------------------------------------------------------

HOES VOOR DRUKPOT:
Maat: De hoes is er in 2 maten, maar kan aangepast worden voor drukpotten van verschillende omtrek en hoogte.
Grote drukpot: Past om een drukpot met een omtrek van 37 cm en 17 cm in de hoogte over de glazen fles (de hoes is 36 cm in omtrek en 15 cm in de hoogte).
Kleine drukpot: Past om een drukpot met een omtrek van 30 cm en 17 cm in de hoogte over de glazen fles (de hoes is 29 cm in omtrek en 15 cm in de hoogte).
Materiaal:
DROPS LIMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
100-100 g kleur 0705, groen

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep B)” - zie link hieronder.

DROPS RONDBREINAALD (40 of 60 cm) MAAT 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 steken en 32 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS RONDBREINAALD (40 of 60 cm) MAAT 2.5 mm voor de boordsteek – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 26 steken en 34 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS KABELNAALD - voor de kabels.

DROPS PARELMOERKNOPEN (gegraveerd), NR 525: 6 stuks
----------------------------------------------------------

HOES VOOR KOPJE
Maat: De hoes is er in 2 maten maar kan aangepast worden aan kopjes van verschillende omtrek en hoogte.
Groot kopje: Past om een kopje met een omtrek van 22 cm en 14 cm in de hoogte (de hoes is 20 cm in omtrek en 11 cm in de hoogte).
Klein kopje: Past om een kopje met een omtrek van 20 cm en 12 cm in de hoogte (de hoes is 18 cm in omtrek en 9 cm in de hoogte).
Materiaal:
DROPS LIMA van garnstudio (behoort tot garengroep B)
50-50 g kleur 0705, groen

Het werk kan tevens gebreid worden met garen van:
“Alternatief garen (garengroep B)” - zie link hieronder.

DROPS RONDBREINAALD (40 of 60 cm) MAAT 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 24 steken en 32 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS RONDBREINAALD (40 of 60 cm) MAAT 2.5 mm voor de boordsteek – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 26 steken en 34 naalden in tricotsteek = breedte 10 cm en 10 cm in de hoogte.

DROPS KABELNAALD - voor de kabels.

DROPS PARELMOERKNOPEN (gegraveerd), NR 525: 5 stuks
----------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Opmerkingen (0)

65% wol, 35% alpaca
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Lima uni colour DROPS Lima uni colour 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Lima mix DROPS Lima mix 2.52 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.78€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

INFORMATIE VOOR HET PATROON:

MAATKEUZE (geldt voor de drukpot):
Meet de drukpot en kijk of het dezelfde afmetingen heeft als een grote of kleine drukpot. Als de omtrek niet past bij een van de maten dan kiest u de maat die het beste overeen komt en voegt u 1 herhaling (of meer) toe van A.Xa (= 4 steken = 2 cm) na de eerste voorbies (= A.1) aan de goede kant en mogelijk 1 herhaling (of meer) na A.Xb (= 4 steken = 2 cm) voor de laatste voorbies (= A.5) - zodat de omtrek groter wordt
Dus als u steken opzet op het begin van het werk, zet dan 4 extra steken op dan staat aangegeven in het patroon voor iedere extra herhaling van A.Xa/A.Xb.

MAATKEUZE (geldt voor het kopje):
Meet het kopje en kijk of het dezelfde afmetingen heeft als een groot of klein kopje. Als de omtrek niet overeenkomt met en van de maten, dan kiest u de maat die het beste overeen komt en voegt u 1 herhaling (of meer) toe van A.8 (= 4 steken = 2 cm) voor de laatste voorbies (= A.9) aan de goede kant voor iedere extra 2 cm nodig in omtrek.
Dus als u steken opzet op het begin van het werk, zet dan 4 extra steken op dan staat aangegeven in patroon voor iedere extra herhaling van A.8.

PATROON:
Hoes voor drukpot: Zie telpatronen A.1 tot A.5. Voeg, indien nodig A.Xa/A.Xb toe, om een grotere omtrek van de hoes te maken.
Hoes voor kopje: Zie telpatroon A.6, A.7a (groot kopje), A.7b (klein kopje) A.8 en A.9. Voeg, indien nodig A.8 toe om een grotere omtrek van de hoes te maken.
De telpatronen laten alle naalden in het patroon aan de goede kant zien.
----------------------------------------------------------

HOES VOOR DRUKPOT:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald. Om de juiste maat voor de drukpot te kiezen - lees MAATKEUZE (geldt voor drukpot).

GROTE DRUKPOT:
Zet 115 steken op (en eventueel + 4 steken voor iedere toevoeging van A.Xa of A.xb) op rondbreinaald 2.5 mm met Lima.
Brei in patroon als volgt: A.1 (= 4 steken voorbies), (voeg hier eventueel een A.Xa toe voor een grotere omtrek), A.2 (= 8 steken), A.3 (= 23 steken) 4 keer, A.4 (= 7 steken), (voeg hier eventueel A.Xb toe voor een grotere omtrek), A.5 (= 4 steken voorbies).
Ga zo verder met heen en weer breien. Als de eerste 6 naalden in het telpatroon zijn gebreid, ga dan verder met rondbreinaald 3 mm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder met breien. Als er 3 naalden over zijn in het telpatronen, ga dan verder met rondbreinaald 2.5 mm en brei dan als volgt:
Op de naald gemarkeerd met een zwart ster in A.3 minder 1 steek op de naald zodat de boordsteek symmetrisch is aan elke kant.
Kant de steken af met recht boven recht en averecht boven averecht. Naai de knoop op de voorbies zonder gaatjes - pas aan volgens handvat op de drukpot. Knoop door de gaatjes in voorbies. Het werk meet ongeveer 15 cm in de hoogte en 36 cm in omtrek na het dichtknopen.

KLEINE DRUKPOT:
Zet 92 steken op (en eventueel + 4 steken voor iedere toevoeging van A.Xa of A.xb) op rondbreinaald 2.5 mm met Lima.
Brei in patroon als volgt: A.1 (= 4 steken voorbies), (voeg hier eventueel een A.Xa toe voor een grotere omtrek), A.2 (= 8 steken), A.3 (= 23 steken) 3 keer, A.4 (= 7 steken), (voeg hier eventueel A.Xb toe voor een grotere omtrek), A.5 (= 4 steken voorbies).
Ga zo verder heen en weer gebreid. Als de eerste 6 naalden in het telpatroon zijn gebreid, ga dan verder met rondbreinaald 3 mm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Ga verder met breien. Als er 3 naalden over zijn in het telpatronen, ga dan verder met rondbreinaald 2.5 mm en brei dan als volgt:
Op de naald gemarkeerd met zwarte ster in A.3 mindert u 1 steek op de naald zodat de boordsteek symmetrisch is aan elke kant.
Kant de steken af met recht boven recht en averecht boven averecht. Naai de knoop op de voorbies zonder gaatjes - pas aan volgens handvat van de drukpot. Knoop door de gaatjes in de voorbies. Het werk meet ongeveer 15 cm in de hoogte en 29 cm in omtrek na het dichtknopen.

----------------------------------------------------------

HOES VOOR KOPJE:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald. Om de juiste maat voor de hoes te kiezen - lees MAATKEUZE (geldt voor het kopje).

GROOT KOPJE:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald.
Zet 58 steken op (en eventueel + 4 steken voor iedere toevoeging van A.8) op rondbreinaald 2.5 mm met Lima. Brei in patroon als volgt: A.6 (= 6 steken), A.7a (= 19 steken), A.8 (= 4 steken) 7 keer in de breedte, (voeg hier eventueel herhalingen van A.8 toe voor een grotere omtrek), A.9 (= 5 steken). Ga zo verder heen en weer gebreid. Als de eerste 4 naalden in het telpatroon zijn gebreid, ga dan verder met rondbreinaald 3 mm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder als volgt. Als er 3 naalden over zijn in het telpatronen, ga dan verder met rondbreinaald 2.5 mm. Brei de overgebleven naalden in de telpatronen. Kant de steken af met recht boven recht en averecht boven averecht. Naai de knoop op de voorbies zonder gaatjes - pas aan volgens het oortje van het kopje. Knoop door de gaatjes in de voorbies. Het werk meet ongeveer 11 cm in de hoogte en 20 cm in omtrek na het dichtknopen.

KLEIN KOPJE:
Brei het werk heen en weer op de rondbreinaald.
Zet 54 steken op (en eventueel + 4 steken voor iedere toevoeging van A.8) op de rondbreinaald 2.5 mm met Lima. Brei in patroon als volgt: A.6 (= 6 voorbiessteken), A.7b (= 19 steken), A.8 (= 4 steken) 6 keer in de breedte, (voeg hier evt. meer herhalingen van A.8 toe voor een grotere omtrek), A.9 (= 5 voorbiessteken). Ga zo verder heen en weer gebreid. Als de eerste 4 naalden in het telpatroon zijn gebreid, ga dan verder met rondbreinaald 3 mm. DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga verder als volgt. Als er 3 naalden over zijn in het telpatronen A.7b, ga dan verder met rondbreinaald 2.5 mm. Als telpatroon A.7 helemaal in de hoogte gebreid is, dan is de drukpot klaar. Kant de steken af met recht boven recht en averecht boven averecht. Naai de knoop op de voorbies zonder de gaatjes - pas aan volgens het oortje van het kopje. Knoop door de gaatjes in de voorbies. Het werk meet ongeveer 9 cm in de hoogte en 18 cm in omtrek na het dichtknopen

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= averecht aan de goede kant, recht aan de verkeerde kant
= zet 5 steken op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 5 recht, 5 recht van de kabelnaald
= zet 5 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 5 recht, 5 recht van de kabelnaald
= zet 4 steken op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 4 recht, 4 recht van de kabelnaald
= zet 4 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 4 recht, 4 recht van de kabelnaald
= zet 3 steken op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 3 recht, 3 recht van de kabelnaald
= zet 3 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 3 recht, 3 recht van de kabelnaald
= zet 2 steken op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 2 recht, 2 recht van de kabelnaald
= zet 2 steken op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 2 recht, 2 recht van de kabelnaald
= zet 1 steek op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 1 recht, 1 recht van de kabelnaald, zet 1 steek op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 1 recht, 1 recht van de kabelnaald
= zet 1 steek op een kabelnaald en houd deze achter het werk, 1 averecht, 1 recht van de kabelnaald, zet 1 steek op een kabelnaald en houd deze voor het werk, 1 recht, 1 averecht van de kabelnaald
= 2 averecht samen
= 2 recht samen
= maak 1 omslag tussen 2 steken. Brei op de volgende naald de omslag gedraaid recht om een gaatje te voorkomen.
= maak 1 omslag tussen 2 steken. Brei op de volgende naald de omslag recht (brei op de verkeerde kant) om een gaatje te maken.
= 2 recht samen
= als deze naald wordt gebreid (op de verkeerde kant), minder dan de eerste steek ALLEEN op de eerste herhaling van A.3 (gezien op de verkeerde kant) door de eerste 2 steken samen te breien (= 1 steek geminderd). Dit wordt gedaan zodat de boordsteek symmetrisch is aan elke kant richting A.4 aan een kant en A.2 aan de andere kant van het werk - zie uitleg in het patroon!Opmerkingen (0)

Er zijn geen opmerkingen op dit patroon. Voeg uw opmerking toe!

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-1402

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen.

Uw e-mailadres wordt niet openbaar gemaakt. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.