DROPS Extra / 0-1393

Nick's Sock by DROPS Design

Kötött karácsonyi zokni színes norvégmintával gyermekeknek A darabot DROPS Karisma fonalból készítjük.

----------------------------------------------------------
A zokni szárának hossza: körülbelül 35 cm.
A lábfej (talp) hossza körülbelül 25 cm.
Alapanyagok:
DROPS KARISMA a Garnstudiótól
100 gramm a 48 sz. borvörös színből
100 gramm a 44 sz. világos szürke színből

A darabot elkészíthetjük még:
"A B fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS KÖRKÖTŐTŰ (80 cm hosszú) 3 mm vastag - vagy olyan méret, amellyel 23 szem X 32 sor = 10 X 10 cm próbakötést tudunk készíteni harisnyakötéssel.
----------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (5)

100% gyapjú
minimum 813.00 Ft /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 813.00 Ft /50g
nordfonal.hu
Rendelés
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 813.00 Ft /50g
nordfonal.hu
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 2439Ft. Olvasson tovább.
----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

MINTA:
Lásd az A.1 - A.3-as diagramokat A diagramok mintáját harisnyakötéssel kötjük.

A SAROKRÉSZ FOGYASZTÁSA:
Oda-vissza haladva készítjük harisnyakötéssel.
1. sor (= SZO): Kössünk, amíg 1 szem marad a sorban, fordítsuk meg a darabot.
2. sor (= FO): Az 1. szemet F leemeljük, húzzuk meg a fonalat, kössünk, amíg 1 szem marad a sorban, fordítsuk meg a darabot.
3. sor (= SZO): Az 1. szemet S leemeljük, húzzuk meg a fonalat, kössünk, amíg 2 szem marad a sorban, fordítsuk meg a darabot.
4. sor (= FO): Az 1. szemet F leemeljük, húzzuk meg a fonalat, kössünk, amíg 2 szem marad a sorban, fordítsuk meg a darabot.
Folytassuk a fogyasztást, a fentiek szerint, amíg 18 szem marad a sor közepén. Folyt oda-vissza haladva, de most minden sorban a sarokrészen 1 szemmel többet kötünk. Az átmeneteknél keletező lyukakat úgy kerülhetjük el, ha a felszedendő szem előtti szálat (két szem között) felemeljük a kötőtűre, és a ráhajtást a köv szemmel összekötjük. Folytassuk a fentiek szerint, amíg a sarok összes szemét lekötöttünk.

TANÁCS A FOGYASZTÁSHOZ (az orrára vonatkozóan):
3 szemmel a jelölő előtt kezdünk, 2 szemet simán összekötünk, 1 szem (= a jelölt szem), 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, a leemelt szemet a lekötött szemen átemeljük (= 2 szemet fogyasztottunk).
----------------------------------------------------------

KARÁCSONYI ZOKNI
Körben kötjük a kéthegyű kötőtűkészleten, fentről lefelé haladva.
A kezdéshez szedjünk fel 84 szemet az 3 mm vastag körkötőtűre, a világos szürke színű fonallal. Kössünk 16 kört harisnyakötéssel. Ezután kössünk 1 kört F szemekkel (= ez lesz a hajtásszél). NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
Ezután kössük a mintát az A.1 jelű minta szerint (= 14 ismétlés a 6 szemből), UGYANAKKOR, a körben egyenletesen elosztva fogy 4 szemet a diagramban nyíllal jelölt körben = 80 szem. Amikor az A.1 jelű mintát elkészítettük, kössünk körben haladva az A.2 jelű diagram mintája szerint (= 4 ismétlés a 20 szemes mintaegységből). Az A.2-es minta minden sorát összesen 2 alkalommal kötjük egymás fölött. A darabunk körülbelül 19 cm-es a hajtásszéltől mérve.
A következő körben tartsuk az első 20 szemet a kötőtűn a sarokrészhez, a következő 40 szemet csúsztassuk 1 szemtartóra (= a lábfej felső része), és tartsuk az utolsó 20 szemet a kötőtűn a sarokrészhez. Most kössük meg a sarok fogyasztását, a sarokrész 40 szemén, a borvörös fonallal.
Amikor a sarokrész fogyasztásával elkészültünk, csúsztassuk a szemtartóra félretett 40 szemet vissza a kötőtűre, és folytassuk a körben mind a 80 szemen, a köv módon: Kössük at A.2 jelű mintát a korábbiaknak megfelelően, a lábfej felső részének 40 szemén. Kössünk 1 szemet a szürke fonallal, 1 szemet a borvörös fonallal, tegyünk 1 jelölőt a darabba (= B). Kössük az A.3 jelű mintát (= 6 szem) a következő 36 szemen, ugyanakkor, az első 18 szem után szap 1 szemet, hogy a minta a két oldalon szimmetrikusan kezdődjön és végződjön. Tegyünk 1 jelölőt a darabba (= C), és 1 borvörös színű fonallal kötött szemmel, és 1 világos szürke színű fonallal kötött szemmel fejezzük be a sort = 81 szem. Folytassuk harisnyakötéssel körben, UGYANAKKOR, mindkét oldalon a következő módon fogyasszunk szemeket: A B jelölő utáni első 2 szemet csavartan összekötjük a világos szürke fonallal, és a C jelölő előtti utolsó 2 szemet összekötjük a világos szürke fonallal. Ismételjük meg a fogyasztást a fentiek szerint, minden második körben összesen 6 alkalommal = 69 szem. Folytassuk a mintával, amíg az A.2 jelű minta minden sorát 2 alkalommal megkötöttük a sarok után (kb 8 cm marad a kész méretig). Tegyünk mindkét oldalra 1-1 jelölőt, úgy, hogy 34 szem legyen a lábfej felső részén, és 35 szem a talprészen. Folytassuk a borvörös színnel, és harisnyakötéssel, és ennek a két jelölőnek mindkét oldalán fogyasszunk a zokni orrának kialakításához - olvassuk el a fenti 2. tanácsot a szaporításhoz. Ismételjük meg a fogyasztásokat a fentiek szerint, minden második körben, összesen 11 alkalommal, majd minden körben összesen 4 alkalommal = 9 szem marad a kötőtűn. Vágjuk el a fonalat és vezessük át a megmaradt szemeken, húzzuk szorosra, és varrjuk el a szálat.

Hajtsuk be a felső szélét az F szemekkel kötött hajtásszélnél, és apró öltésekkel varrjuk le.

Diagram

= világos szürke
= borvörös
= Kör fogyasztásokkal.

Anngunn 26.03.2019 - 21:23:

Mangler det noe i oppskriften til hælfellingen? Forstår ikkje korleis det skal felles, når det kun er beskrive å ta masker løst av, men ikkje at den neste etter løst av er strikket for så å dra over den løse....? Og skal ein ikkje strikke eit parti med glattstrikk før ein begynne på sjølve hælfellinga?

DROPS Design 02.04.2019 kl. 13:38:

Hei Anngunn. Dette er en diagonal hælfelling, eller hælforming om du vil. Ved å strikike forkortede pinner, formes hælen slik du kan se i denne videoen: . God fornøyelse

Calista Arneson 21.02.2018 - 20:25:

To begin pattern, do I begin on left or right and top or bottom of the diagram A-1?

DROPS Design 21.02.2018 kl. 20:59:

Dear Calista, you should begin right bottom corner of diagram and read it to left. All patterns are in diagrams seen from right side of garment. More about reading pattern diagrams you could find in our Lessons - please see How do I read the diagrams that come with the patterns? . Happy knitting!

Deboeuf 18.12.2017 - 14:18:

Bonjour, je tricote la chaussette de noël, mais j pourquoi l'augmentation de 1 maille après le talon, le motif est sur un nombre de mailles pair

DROPS Design 18.12.2017 kl. 14:46:

Bonjour Mme Deboeuf, on augmente 1 m après les 18 premières mailles pour que le motif commence et se termine de la même façon de chaque côté. Bon tricot!

Ferriere 05.12.2017 - 11:11:

Hello Bonjour je découvre le calendrier de l avent ce jour est-il possible d avoir les modèles des jours 1 à 4 je viens a peine de m abonner.... merci d avance.... votre site est supet

DROPS Design 05.12.2017 kl. 11:27:

Bonjour Mme Ferriere et merci. Vous trouverez notre calendrier de l'Avent ici avec tous les modèles depuis le 1er (ceux déjà ouverts), pour les autres, revenez chaque jour pour découvrir ce qui se cache derrière la porte. Bon tricot!

Rebecca Kingston 01.12.2017 - 14:57:

Is this a person sized sock or a novelty and/or christmas "stocking" ? please label "christmas" patterns so we know whether they are for hanging and/or displaying or for actual use. thank you!! love the site. i use it all the time for my knitting.

DROPS Design 01.12.2017 kl. 15:31:

Dear Mrs Kingston and thank you. This is a Christmas Stocking to hang as an ornament to decorate. Happy knitting!

Post a comment to pattern DROPS Extra 0-1393

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.