DROPS Lace
DROPS Lace
70% alpaka, 30% siid
Tootmisest maas
leia alternatiivid
DROPS Super Sale
DROPS 181-4
DROPS disain: mudel nr la-035
Lõngagrupp A
-----------------------------------------------------------
Mõõdud: kõrgus umbes 52 cm keskel, laius umbes 207 cm ülaserval pärast venitamist
Lõng: Garnstudio DROPS LACE, 50 g/400 m (kuulub lõngagruppi A)
100 g värv nr 0501, helehall

Kasutada võib ka lõngu:
Vaata linki - Alternatiivlõngad (Lõngagrupp A)

DROPSi RINGVARDAD (80 cm): 3 mm – või sobiv, et saavutada koetihedus 24 silmust ja 32 rida parempidises koes on 10 cm lai ja 10 cm kõrge

KOETIHEDUS
Salli venitatakse pärast valmimist, see tõttu ei ole koetihedus kududes tähtis. Aga et oleks mingi ettekujutus, tee proovilapp 3 mm varrastega ja mõõda, kas tuleb umbes 24 silmust ja 32 rida parempidises koes on 10 cm lai ja 10 cm kõrge.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternatiivlõng – Vaata siit, kuidas lõngu asendada
Lõngagrupid A kuni F – Kasuta sama mustrit ja vaheta lõnga, siin
Alternatiivlõnga kasutamine – Kasuta meie lõngamuundurit

-------------------------------------------------------

DROPS Lace
DROPS Lace
70% alpaka, 30% siid
Tootmisest maas
leia alternatiivid

DROPS Super Sale

SÄÄSTÄ 30% 6 puuvillase lõnga hinnast!
Kehtib kuni 12.04.2024

Juhend

JUHEND

RIPSKUDE / RIPSIVALL (edasi-tagasi kududes)
1 ripsivall = koo 2 rida parempidi silmuseid.

MUSTER
Vaata skeeme A.1 kuni A.12. Muster on vaadatuna töö paremalt poolt ja näitab iga rida. 1. rida on töö paremal pool.

VIIMISTLUS
Kasutades teist lõngagrupi A lõngu, ei ole vaja valmis õlasalli palju venitada, vaid niisuta ja tõmba laiali, lase kuivada. Vormimist peab kordama alati pärast pesu.

MAHAKUDUMISE NIPP
Et mahakudumise serv ei jääks kiskuma, kasuta number suuremaid vardaid.
----------------------------------------------------------

ÕLASALL
Kootakse edasi-tagasi ja ringvarrastega ülevalt alla. Alusta ülaserva keskelt parempidises koes ja pitsmustriga ning lõpeta allääres ripskoes pitsmustriga.

Loo 3 silmust 3 mm ringvarrastele Lace lõngaga – loe ülevalt KOETIHEDUS. Koo mustrit skeemil A.1 (= 3 silmust) – loe ülevalt MUSTER. Skeemi viimasel real paigalda 3 silmusemärkijat nagu näidatud joonisel. Kui skeem A.1 on tehtud vertikaalselt, on vardal 27 silmust.

KOO SKEEME A.2 kuni A.6 TÖÖ PAREMAL POOL JÄRGMISELT:
koo skeemi A.2 (= 4 silmust), skeemi A.3 (= 5 silmust – esimene silmusemärkija on skeemi keskel), skeemi A.4 (= 5 silmust – teine silmusemärkija on skeemi viimases silmuses), skeemi A.5 (= 4 silmust), skeemi A.3 (= 5 silmust – kolmas silmusemärkija on skeemi keskel) ja skeemi A.6 (= 4 silmust). Kui kõik skeemid A.2 kuni A.6 on tehtud vertikaalselt, on vardal 51 silmust.
Korda kasvatusi nagu näha skeemil A.x – kasvata kordamööda 4 või 8 silmust igal töö parempoolsel real (st. 12 silmust kasvatatud igal vertikaalsel skeemi A.x mustrikordusel). Kasvatatud silmused kootakse parempidises koes mõlemal pool skeemi A.3. Korda skeemi A.x kokku 24 korda vertikaalselt (kõrguses) = 339 silmust vardal. Töö pikkus on umbes 36 cm.

Järgmisel töö parempoolsel real koo ja kasvata 4 silmust nagu skeemi A.x esimesel real = 343 silmust.
Koo 1 rida pahempidi töö pahemal pool (ääresilmus mõlemal küljel kootakse RIPSKOES - vaata ülevalt).
Koo 1 rida parempidi töö paremal pool ja kasvata 1 silmus ääresilmuse kõrval mõlemal küljel ning kasvata 1 silmus keskmise silmuse juures (= 3 silmust kasvatatud) = 346 silmust on vardal. Koo 1 rida pahempidi töö pahemal pool. Eemalda 3 silmusemärkijat.

KOO SKEEME A.7 kuni A.9 TÖÖ PAREMAL POOL JÄRGMISELT:
koo 1 ääresilmus ripskoes, koo skeemi A.7 (= 4 silmust), korda skeemi A.8 kuni jääb 5 silmust (= 21 mustrikordust 16 silmusega), skeemi A.9 (= 4 silmust) ja lõpus tee 1 ääresilmus ripskoes. NB! Skeemide A.7, A.8 ja A.9 11. real kasvata 2 silmust. Skeemide A.7 ja A.9 17. real kasvata 2 silmust. Kui kõik skeemid A.7 kuni A.9 on tehtud vertikaalselt, on vardal 430 silmust.

KOO SKEEME A.10 kuni A.12 TÖÖ PAREMAL POOL JÄRGMISELT:
koo 1 ääresilmus ripskoes, koo skeemi A.10 (= 7 silmust), korda skeemi A.11 kuni jääb 8 silmust (= 23 mustrikordust 18 silmusega), skeemi A.12 (= 7 silmust) ja lõpus tee 1 ääresilmus ripskoes. NB! Skeemi A.10 17. real kasvata 3 silmust, skeemil A.11 1 silmus ja skeemil A.12 2 silmust. Skeemide A.10 ja A.12 21. real kasvata 2 silmust. Kui kõik skeemid A.10 kuni A.12 on tehtud vertikaalselt, on vardal 496 silmust - koo silmused lõdvalt maha töö pahemal pool – loe MAHAKUDUMISE NIPPI.

VENITAMINE
Tee õlasall käesoojas vees märjaks, pigista vesi välja – ära vääna, keera sall rätikusse ja pigista veel vett välja – õlasall jääb ainult niiskeks. Kui kasutad teist lõngagrupi A lõnga – loe ülevalt VIIMISTLUS.
Laota õlasall põrandale mattidele või madratsile ja venita kergelt nööpnõeltega soovitud mõõtudesse. Jäta kuivama. Vormimist peab kordama alati pärast pesu.

Sede mustrit on parandatud.

Parandatud online: 01.06.2018
Uus skeem A.7, A.8, A.9, A.10, A.11 ja A.12. Parandatud 11. ja 17. rida.
Parandatud online: 28.06.2019
Parandus: uued skeemid: A.3, A.4 ja A.5.
Parandatud online: 13.05.2022
Uuendatud skeemi A.5.

Skeem

symbols = parempidi silmus töö paremal pool, pahempidi silmus töö pahemal pool
symbols = parempidi silmus töö pahemal pool
symbols = paigalda 1 silmusemärkija sellesse silmusesse (skeemi A.3 keskmine silmus) ning tõsta töökäigus kõrgemale. Silmus kootakse parempidi töö paremal pool, pahempidi töö pahemal pool.
symbols = paigalda 1 silmusemärkija sellesse silmusesse ning tõsta töökäigus kõrgemale (= keskmine silmus). Silmus kootakse parempidi töö paremal pool, pahempidi töö pahemal pool.
symbols = ääresilmus: koo parempidi silmus töö paremal pool, parempidi silmus töö pahemal pool
symbols = 1 õhksilmus kahe silmuse vahele, järgmisel real koo õhksilmus pahempidi, et jääks auk
symbols = 2 õhksilmust kahe silmuse vahele, järgmisel real koo 1 õhksilmus läbi ja lase teine vardalt maha
symbols = 1 õhksilmus kahe silmuse vahele, järgmisel real koo õhksilmus pahempidi keerdsilmusena, et ei jääks auku
symbols = 3 õhksilmust kahe silmuse vahele, järgmisel real koo 1 õhksilmus pahempidi, teine pahempidi keerdsilmusena ja lase kolmas vardalt maha (auk)
symbols = NUPP: koo ühte silmusesse 1 parempidi, 1 õhksilmus, 1 parempidi, 1 õhksilmus, 1 parempidi (= 5 silmust), pööra tööd. Koo parempidises koes edasi-tagasi 4 rida neil 5 silmusel. Siis tõsta paremal vardal teine silmus üle esimese, kolmas üle esimese, samamoodi neljas ja viies üle esimese (= 1 silmus jääb)
symbols = 2 parempidi kokku
symbols = 2 ületõstmisega kokku (tõsta 1 silmus parempidise võttega kudumata, 1 parempidi silmus, tõsta kudumata silmus üle äsja kootud silmuse)
symbols = silmust ei ole
diagram
diagram
diagram
diagram
diagram

Iga mustriga kaasnevad videoõpetused.

On küsimusi? Vaata korduma kippuvaid küsimusi (KKK).

Koetihedus määrab kudumi suuruse ja mõõdetakse tavaliselt 10 x 10 cm osalt. Tavaliselt kirjutatakse nii: silmuste arv laiuses x (korda) ridade arv kõrguses - näiteks: 19 silmust x 26 rida = 10 x 10 cm.

Koetihedus on kudujatel erinev, mõni koob/heegeldab lõdvemalt, mõni tugevalt. Koetihedust saab muuta varraste suurusega, seepärast me alati mainime, et varraste suurus on ainult soovituslik! Igaüks saab seda ise muuta (suuremaks või väiksemaks) vastavalt oma käekirjale, et koetihedus tuleks sama, kui mainitud juhendis. Kui koetihedus on erinev, on lõngakulu erinev ja lõpptulemuseks on teistsugused mõõdud.

Koetihedus määrab ka seda, milliseid alternatiivlõngu saab kasutada. Teine lõng sobib alternatiiviks, kui see annab sama koetiheduse.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas mõõta koetihedust

Vaata DROPS videot: Kuidas teha tööproovi ja mõõta koetihedust

Vajaminev lõngakogus on antud grammides, näiteks: 450 g. Arvutamaks, mitu toki lõnga on vaja, on esiteks vaja teada, kui palju gramme on 1 tokis (25g, 50g või 100g). See informatsioon on saadaval, vaadates lõngainfot. Jaga vajalik grammide arv toki kaaluga. Näiteks, kui tokis on 50 g lõnga (standard kogus), siis arvutatakse järgmiselt: 450 / 50 = 9 tokki.

Kasutades teist lõnga on tähtis, et koetihedus oleks sama. Nii tulevad eseme mõõdud samad, kui antud joonisel. Seda on lihtsam saavutada, kui kasutada sama lõngagrupi lõngu. Samuti on võimalik panna kokku mitu peenemat lõnga, et saavutatda soovitatud koetihedus. Proovi meie lõngamuundurit. Ma soovitame alati teha tööproovi.

NB! Kui kasutate erinevat lõnga, siis võib olla lõpptulemus ka erinev, kuna teisel lõngal on erinev tekstuur.

Vaata DROPS õpetust: Kas ma saan kasutada teist lõnga kui antud juhendis?

Kõik meie lõngad on jagatud lõngagruppideks (A kuni F) lõnga jämeduse ja koetiheduse järgi - lõngagrupp A sisaldab peenikesi lõngu ja lõngagrupp F kõige jämedamaid. Nii on lihtne leida alternatiivlõngu samale mustrile, kui soovid kasutada teist lõnga. Ühe lõngagrupi lõngadel on sama koetihedus ja neid saab teineteisega asendada. Aga kuna erinevatel lõngadel on erinev tekstuur, siis lõpptulemus võib olla erinev.

Vaata erinevaid lõngagruppe siit.

Igal meie mustrilehel on link Lõngamuundurile, juhul kui soovid kasutada teist lõnga kui soovitatud juhendis. Sisesta lõng, mida soovid asendada, kogus (valitud suurusele) ja lõngade arv ning lõngamuundur pakub parima valiku alternatiive sama koetihedusega. Lisaks saad teada palju vajad uut lõnga ja mitut lõnga kasutada. Enamus tokke on 50 g (mõned 25 g või 100 g).

Kui mustris on kasutatud mitut värvi, siis tuleb iga värvi eraldi vaadata. Samuti, kui juhendis on kasutatud kahte erinevat lõnga koos (näiteks 1 Alpaca + 1 Kid-Silk), siis tuleb leida alternatiivid neile eraldi.

Vaata lõngamuundurit siit

Kuna igal lõngal on oma tekstuur, on originaallõng jõetud juhendisse alles. Aga meie Lõngamuunduriga on lihtne leida alternatiivi, või vali lihtsalt sama lõngagrupi lõng.

Mõnes poes võib veel olla tootmisest maas lõnga müügil, või on kellegil veel kodus seda lõnga alles ja soovib leida juhendit.

Lõngamuundur aitab leida alternatiivlõnga ja vajaliku koguse.

Kui ei tea millist suurust teha, siis on hea idee mõõta oma kampsunilt mõõdud. Siis saab nende mõõtude järgi valida sobiva suuruse.

Vaata mõõtudega joonist mustrilehel juhendi lõpus.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas mõista mõõtudega joonist

Varraste suurus mustrilehel on ainult soovituslik, tähtis on järgida koetihedust. Kuna koetihedus on kõigil erinev, siis on vaja valida omale sobivad vardad õige koetiheduse saavutamiseks – võib-olla on vaja võtta suuremad või väiksemad vardad. Seepärast on vajalik teha tööproov.

Kui Sinu koetihedus on erinev, siis tulevad ka eseme mõõdud erinevad.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas mõõta koetihedust

Vaata DROPS videot: Kuidas teha tööproovi

Kui rõivas on kootud ülevalt alla, on lihtsam teha muudatusi pikkuses. Näiteks, on lihtsam proovida eset selga kudumise käigus, et kontrollida passe pikkust.

Juhendis on hoolikalt selgitatud iga samm õiges järjekorras. Skeemid on kohandatud vastavalt kudumise suunale ja kootakse nagu tavaliselt.

Skeemil on näidatud kõik read/ringid ja iga silmus vaadates töö paremalt poolt. Skeemi loetakse alt üles, paremalt vasakule. 1 ruut = 1 silmus.

Edasi-tagasi kududes, kootakse iga teine rida töö paremal pool, skeemi loetakse paremalt vasakule; iga teine rida kootakse töö pahemal pool: loetakse skeemi vasakult paremale. Kududes töö pahemal pool, loetakse skeemi vasakult paremale, parempidi silmused kootakse pahempidi ja pahempidi silmused parempidi.

Ringselt kududes kootakse kõik read töö paremal pool ja skeemil loetakse kõik read paremalt vasakule.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas lugeda kudumise skeeme

Skeemil on näidatud kõik read/ringid ja iga silmus vaadates töö paremalt poolt. Skeemi loetakse alt üles, paremalt vasakule.

Edasi-tagasi heegeldades, read mis tehakse töö paremal pool loetakse skeemi paremalt vasakule; read mis tehakse töö pahemal pool: loetakse skeemi vasakult paremale.

Ringselt heegeldades tehakse kõik read töö paremal pool ja skeemi loetakse igal ringil paremalt vasakule.

Heegeldades ringset skeemi, alustatakse keskelt ja heegeldatakse väljapoole, vastupäeva ja ringi haaval.

Rida algab tavaliselt antud numbri ahelsilmustega (vastavalt järgmise silmuse kõrgusele), see on näidatud skeemil või kirjeldatud juhendis.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas lugeda heegeldamise skeeme

Kui on vaja teha samal real/ringil mitme erineva skeemi järgi, siis on see tavaliselt kirjutatud nii: “ koo skeemi A.1, A.2, skeemi A.3 kokku 0-0-2-3-4 times". Aee tähendab koo skeemi A.1 ühe korra, siis skeemi A.2 ühe korra, siis korda skeemi A.3 (laiuses) niimitu korda, kui on vaja sinu suurusele – siin näites on see: suurusel S = 0 korda, M = 0 korda, L= 2 korda, XL= 3 korda ja suurusel XXL = 4 korda.

Skeeme kootakse nagu tavaliselt, alusta esimese reaga skeemil A.1, siis tee skeemi A.2 esimene rida jne.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas lugeda kudumise skeeme

Vaata DROPS õpetust: Kuidas lugeda heegeldamise skeeme

Suurematel suurustel on üldlaius (varruka otsast varruka otsani) ikkagi suurem, isegi kui varruka pikkus on lühem. Suurematel suurustel on varrukakaar pikem ja õlad laiemad, et rõivas istuks seljas paremini.

Mustrilehel olev mõõtudega joonis annab infot rõiva pikkuse kohta. Kampsuni pikkust mõõdetakse õla kõrgemast kohast (tavaliselt kaelaaugu kõrvalt, MITTE õla tipust) alla alumise servani. Samamoodi passe pikkust mõõdetakse õla kõrgemast kohast alla varrukate ja kehaosa jagamise kohani.

Mõõte ei võeta mööda nööbiliiste, kui ei ole just nii mainitud; sel puhul mõõda nööbiliistude kõrvalt.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas vaadata suurust joonisel

Mustri skeeme korratakse tihti ringil/real või vertikaalselt (kõrguses). 1 mustrikordus skeemil näitab mustri põhisilmuseid. Kui on öeldud juhendis, et tee 5 mustrikordust skeemi A.1 ringil, siis tuleb kududa skeemi 5 korda üksteise järgi samal ringil. Kui on öeldud juhendis, et tee 2 mustrikordust skeemi A.1 vertikaalselt, koo terve skeem ühe korra kõrguses, siis koo jälle otsast peale terve skeem teise korra.

Ahelsilmused on natuke lühemad kui teised silmused, et äär ei jääks kiskuma, me teeme alguses rohkem silmuseid. Järgmisel real kohandatakse silmuste arvu, et see läheks kokku mustriga ja suuruse mõõtudega joonisel.

Soonikkude on venivam ja tõmbab rohkem kokku, kui näiteks parempidine kude. Kasvatades silmuseid enne soonikkoes äärist, hoiab see ära suure erinevuse laiusesse.

Tihti jääb mahakudumise rida kiskuma. Seepärast tehakse silmuseid mahakududes mõned õhksilmused, et äär ei jääks kiskuma.

Vaata DROPSi videot: Kuidas kududa silmuseid maha, tehes õhksilmuseid?

Et kasvatused / kahandused jaguneksid ühtlaselt, tuleb kasvatada /kahandada näiteks kordamööda igal 3. või 4. real/ringil järgmiselt: koo 2 rida ja kasvata/kahanda kolmandal real/ringil, koo 3 rida ja kasvata neljandal real/ringil. Kasvata/kahanda niimoodi vaheldumisi, kuni vajalikud kasvatused/kahandused on tehtud.

Vaata DROPS õpetust: Kasvata / kahanda 1 silmus kordamööda igal 3. või 4. real

Kui soovitakse kududa ringselt, mitte edasi-tagasi, saab juhendit natuke muuta. Esiosa keskele tuleb lisada steegid (õmblusvarud - tavaliselt u 5 silmust) ja järgida juhendit. Selle asemel et pöörata ja kududa töö pahemal pool, koo lihtsalt üle steekide ja jätka ringselt töö paremal pool. Pärast lõigatakse kudum eest lahti, korjatakse silmused nööbiliistude jaoks ja kaetakse lõikeservad.

Vaata DROPS videot: Kuidas kududa steeke ja neid lahti lõigata

Kui soovitakse kududa ringse töövõtte asemel edasi-tagasi, võib kududa osad eraldi ja õmmelda pärast kokku. Kehaosa silmuste arv tuleb jagada kaheks, lisada 1 ääresilmus mõlemale küljele (õmblusvarudeks) ja kududa edasi-tagasi.

Vaata DROPS õpetust: Kuidas kududa ringvarrastele kirjutatud juhendit pikkade varrastega?

Mustrikordused võivad olla natuke erinevad erinevatel suurustel, et saavutada vajaliku suurust. Kui te teete suuremat suurust, võib teie töö olla natuke erinev. Seda kõike on võetud arvesse disaini loomisel, et üldmulje oleks kõikidel suurustel sama.

Järgi oma suurusele vastavat juhendit ja skeeme!

Kui soovid kududa naiste suurusega disaini mehele, siis on seda lihtne muuta meeste suuruseks. Suurim erinevaus on varrukate ja kehaosa pikkus. Vali naiste suurus sobiva rinnaümbermõõduga. Pikkus saab lisada varrukale enne käeaugu mahakudumist/varrukakaare tegemist. Kui juhend on ülevalt alla, saab pikkus lisada kohe pärast käeauku või enne esimest kahandust varrukal.

Lõngakoguse muutus oleneb kui palju pikkust lisatakse, aga parem osta tokk rohkem kui vähem.

Enamus lõngu on karvased, mis eemalduvad pesus või moodustavad toppe. Kammitud lõngadel (st. karvastel lõngadel) on neid rohkem, mistõttu need ajavad ka rohkem karva.

Karva ajamine sõltub ka sellest, mida kantakse kudumi all ja kas see tõmbab kiude välja. Seetõttu on võimatu garanteerida, et kudum ei aja karva.

Allpool on mõned nipid, kuidas saada paremat tulemust karvaste lõngadega:

1. Kudumi valmides (enne pesu) raputa seda, et lahtised karvad eemalduks. NB! ÄRA KASUTA liimirulli, harja või muid meetodeid, mis kisuvad karvu välja.

2. Pane kudum kilekotti ja külmikusse – madal temperatuur põhjustab kiudude lõdvestumist ja need eemalduvad teineteisest kergemini.

3. Jäta ese külmikusse paariks tunniks, siis võta välja ja raputa kudumit jälle.

4. Pese kudumit vastavalt juhendile lõngatoki etiketil.

Tupsude tekkimine villase kudumi pinnale on loomulik protsess, mis juhtub isegi kõige eksklusiivsemate kiududega. See on loomuliku kulumise tunnus, mida on raske vältida ja mis on kõige rohkem nähtav eseme suure hõõrdumisega kohtades, nagu kampsuni varrukad ja mansetid.

Koepinna saab jälle ilusaks, kasutades riideharja või tupsude eemaldajat.

Ikka ei leia vastust oma küsimusele? Siis võib jätta kommetaar juhendi lõppu ja meie eksperdid vastavad! Seda tehakse tavaliselt 5 kuni 10 päeva jooksul..
Seniks võib lugeda küsimusi-vastuseid kommentaaridest või ühineda DROPS Workshop grupiga Facebookis abi saamiseks kaaskudujatelt/heegeldajatelt!

Võib-olla meeldivad ka need...

Jäta kommentaar mustrile DROPS 181-4

Ootame kommentaare selle mustri kohta!

Kui soovid midagi küsida, siis kiiremaks vastuse saamiseks veendu, et valid õige kategooria alloleval formil. Vajaliku väljad *.

Kommentaarid / Küsimused (79)

country flag Maria Angeles wrote:

Me gustaría mucho poder hacer los chales pero es que no los entiendo bien y dónde voy a comprar las lanas tampoco saben entenderlo por eso le escribo este mensaje sí me puede contestar bien para ver si puedo ver bien yo el porque no el vídeo muchísimas gracias

06.03.2024 - 10:21

DROPS Design answered:

Hola Maria Angeles, tienes todos los videos y lecciones necesarias para realizar la labor en sus respectivas secciones. Esta lección puede servirte para entender el formato de nuestros patrones: https://www.garnstudio.com/lesson.php?id=79&cid=23. Si necesitas ayuda en una sección concreta del patrón puedes escribir aquí tu duda y trataremos de contestarte lo antes posible.

10.03.2024 - 20:38

country flag Stine wrote:

Hvordan kommer jeg videre. \r\nJeg skal til A.X. Jeg har 51 masker på pinden. Men A.X stemmer ikke med 51 masker?\r\nJeg har forsøgt med denne rækkefølge men det stemmer ikke. \r\na2+a3+a4+a5+a3+a6 \r\n(Denne rækkefølge men bruge ax tækkerne)

19.02.2024 - 07:07

country flag Roberta wrote:

I started this lovely shawl with only using 1 wrap around for making holes and it was not working the shawl was coming out way too tight looking. So in 2nd attempt I used 2 wrap arounds and now it is a lovely lacy shawl as shown in picture. It is very important to do the 2 wrap arounds.

07.02.2024 - 19:52

country flag Daniele Ricard wrote:

When I read a pattern and it says it has been modified a number of times. Does it mean that I have to modify the pattern myself or have this modifications already been int/grated I the bellow pattern ?can I just print the pattern and use it as the final and corrected version?

21.01.2024 - 17:36

DROPS Design answered:

Dear Daniele, yes - any corrections we make will be made immediately in the text of the pattern or pattern chart. Red note is especially important for those who have the pattern instructions already printed . However, you will always find the latest version on our website. Happy knitting!

22.01.2024 - 05:25

country flag Carita wrote:

Hello, I have crochet now a2.-a6 till the end and I have 51 knots. I dont quite understand how I can continue and repeat starting from Ax because in that row, there is less knots than what I have now?

03.12.2023 - 20:28

DROPS Design answered:

Dear Carita, now you work the charts again, but the increased stitches which don't fit any pattern will be worked in stocking stitch on each side of A.3. So the other charts will be getting displaced towards the sides as you work on. Happy crocheting!

03.12.2023 - 23:57

country flag Anne-Mette Michelsen wrote:

Hvis jeg strikker dette i et andet garn, hvordan kan jeg så være sikker på at det får det endelige mål, når der stod at man skulle strække det i form med lace garnet, der jo ikke eksisterer mere ?

14.08.2023 - 14:42

DROPS Design answered:

Hej Anne-Mette, da følger du strikkefastheden som står i opskriften på 24 m og 32 pind i højden på 10x10 cm

16.08.2023 - 11:40

country flag Helle Reinhold wrote:

Skal A2tilA6 gentages indtil der er 339 masker på pinden el hvordan skal det forstås ??

03.02.2022 - 15:27

DROPS Design answered:

Hej Helle, ja det stemmer, du gentager A.x som er de sidste 4 pinde i A.2 til A.6. God fornøjelse!

04.02.2022 - 14:20

country flag Suzanne Bois wrote:

Bonjour, vous dites que dans le patron no, la.035 les rangs 11et 17 sont faux dans A7 A8 A9 A10 A11 A12. comment je puisse trouver les modifications apportées

27.11.2021 - 03:55

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Bois, si vous avez imprimé les diagrammes après la date de la correction, alors les diagrammes en ligne sont justes, en revanche, si vous aviez déjà imprimé tout, il peut être sage de les imprimer à nouveau. Bon tricot!

29.11.2021 - 07:36

country flag Eva-Britt wrote:

Jag ser naturligtvis i diagrammet var A.x ska stickas men hur ska detta stickas. Är det slätstickning, eller mönsterstickning och i så fall vilket mönster

17.09.2021 - 10:48

DROPS Design answered:

Hej Eva-Britt. Du upprepar ökningarna enligt A.x (som det visas i diagrammet) så att mönstret fortsätter. Det ökas växelvis 4 och 8 maskor på varje varv från rätsidan (dvs 12 ökade maskor för varje upprepning av A.x på höjden), de ökade maskorna stickas i slätstickning på varje sida av A.3. Mvh DROPS Design

22.09.2021 - 09:15

country flag Eva-Britt wrote:

Just A.x. Jag hittar inte var det beskrivs hur A.x stickas

16.09.2021 - 13:32

DROPS Design answered:

Hej Eva-Britt. A.x är de 4 sista varven i diagram A.2, A.3, A.4, A.5 och A.6. Mvh DROPS Design

17.09.2021 - 09:34