DROPS / 179 / 4

Pueblo by DROPS Design

Väska med färgmönster. Arbetet är virkat i DROPS Eskimo.

DROPS Design: Modell ee-602
Garngrupp E
-----------------------------------------------------------
Mått:
Omkrets: ca 86 cm
Höjd: ca 41 cm
Garnåtgång:
DROPS ESKIMO från Garnstudio (tillhör garngrupp E)
150 g färg 02, svart
100 g färg 14, mörk grå
100 g färg 46, mellangrå
100 g färg 53, ljus grå
50 g färg 09, ljus vinröd
50 g färg 50, mörk rosa

Väskan på bilden väger 423 g.

Arbetet kan också virkas med garn från:
"Alternativa garn (Garngrupp E)" – se länken nedan.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 13 stolpar och 6 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
27.00 SEK
18.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

INFORMATION TILL MÖNSTER:

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. 1 ruta = 1 stolpe.

FÄRGMÖNSTER (virkas runt):
När det byts färg virkas det så här: Virka sista stolpen före färgbytet, men vänta med den sista genomdragningen. Byt till nästa färg och virka sista genomdragningen innan det virkas vidare med denna färgen. Om nästa varv börjar med en ny färg virkas den sista smaskan med den nya färgen i slutet på varvet. När det virkas med fler färger på ett varv läggs trådarna det inte virkas med över maskorna från föregående varv, det virkas runt dessa trådarna så att de döljs och dras med runt.

VIRKINFO:
Första stolpen på varvet ersätts av 3 luftmaskor, avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet.

MINSKNINGSTIPS:
Det minskas 1 stolpe genom att virka nästa 2 stolpar tillsammans så här: Virka 1 stolpe, men vänta med sista genomdragningen (= 2 öglor på nålen), virka sedan nästa stolpe, men när sista genomdragningen görs dras tråden genom alla 3 öglorna på nålen.
----------------------------------------------------------

VÄSKA:
Väskan virkas runt, från botten och upp.
Virka 5 luftmaskor med mörk grå med nål 4,5. Sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan. Sedan virkas det runt och efter diagram A.1 (det virkas 11 rapporter av A.1 på bredden) – LÄS FÄRGMÖNSTER!
VARV 1: Virka 11 stolpar om ringen – LÄS VIRKINFO!
VARV 2: Virka 2 stolpar i varje stolpe = 22 stolpar.
VARV 3: Virka * 1 stolpe i första stolpen, 2 stolpar i nästa stolpe *, upprepa *-* runt varvet = 33 stolpar.
VARV 4: Virka * 1 stolpe i var och en av de 2 första stolparna, 2 stolpar i nästa stolpe*, upprepa *-* runt varvet = 44 stolpar. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN!
VARV 5-11: Fortsätt med ökningar och mönster som förut, dvs för varje varv virkas det 1 stolpe mer mellan ökningarna = 110 stolpar på varvet.
VARV 12:: Virka sista varvet i A.1, SAMTIDIGT ökas det 2 stolpar jämnt fördelat (öka genom att virka 2 stolpar i 1 stolpe) = 112 stolpar.
VARV 13: Fortsätt med att virka runt, men nu utan ökningar och efter A.2 (= 7 rapporter runt). OBS! På sista varvet av A.2 (markerat med pil i diagrammet) virkas det inte stolpar, det virkas så här med ljus vinröd: 1 luftmaska (ersätter 1 fastmaska), * 3 luftmaskor, hoppa över 2 stolpar och virka 1 fastmaska i nästa stolpe*, upprepa *-* varvet runt och avsluta med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet. Klipp av tråden och fäst den.

AXELBAND:
Klipp 6 trådar svart, 5 trådar ljus grå, 5 trådar mellan grå och 5 trådar mörk grå = 21 trådar à 120 cm. Lägg trådarna tillsammans och knyt en lös knut, låt det vara kvar ca 12 cm garn före knuten. Fördela trådarna i 3 buntar med 7 trådar i varje bunt. Fläta de tre buntarna tillsammans tills det återstår ca 25 cm tråd. Dela upp trådarna i 2 delar. Trä de 2 delarna genom väskan (från insidan och ut) på det tredje varvet uppifrån, låt det vara 1 stolpe mellan delarna. Knyt ihop delarna till en knut på utsidan av väskan. Ta upp knuten i början av flätan och fäst denna änden till väskan på samma sätt, men i motsatt sida. Gör en fläta till på samma sätt och fäst på den andra sidan av väskan.

Diagram

= mörk grå
= svart
= mörk rosa
= ljus grå
= ljus vinröd
= mellan grå

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 179-4.