DROPS Baby / 29 / 17

Giggles in Pink by DROPS Design

Előke kisbabáknak, lustakötéssel, és csipkemintával.

A darabot DROPS Baby Merino fonalból kötjük

DROPS design: bm-068-by jelű
A fonalcsoport
-----------------------------------------------------------
Méretek: 1/9 – 9/18 hónap.
Méretek: Hossza a közepén (a középső szem mellett mérve) kb 16-19 cm.
Alapanyagok:
DROPS BABY MERINO fonal a Garnstudiótól (az A fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 44-os púderrózsaszínből

A darabot elkészíthetjük még:
"Az A fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS KÖTŐTŰ, 3 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 26 szem és 34 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni harisnyakötéssel.

DROPS segédtű a csavartmintához

DROPS GYÖNGYHÁZGOMB: Ívelt, fehér 521-es számú Minden mérethez 1 darab.
----------------------------------------------------------

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (3)

100% gyapjú
minimum 749.00 Ft /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 749.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 749.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 749Ft. Olvasson tovább.
----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

BORDA / LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva - síkban - kötve).
1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.10-es diagramokat A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.
----------------------------------------------------------

ELŐKE:
A darabot a kötőtűn oda-vissza haladva kötjük, fentről lefelé haladva.
A kezdéshez szedjünk fel 7 szemet a 2,5 mm-es körkötőtűre, a Baby Merino fonalból. Tegyünk 1 jelölőt a 4. szembe (= a középső szem), majd mozdítsuk felfelé a kötés közben a középső szemben.
A következő módon dolgozzunk: 2 szélszem lustakötéssel - olvassuk el a fenti magyarázatot, az A.1 jelű minta (= 1 szem) 1 szem harisnyakötéssel (= ez a középső szem), az A.1 jelű minta a következő szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be. Amikor az A.1 és A.2 jelű diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 35 szemünk van a kötőtűn. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
A következő sorban így haladjunk a SZO felől: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.3 jelű minta (= 2 szem) Az A.1A jelű minta (= 12 szem) az A.4 jelű minta (= 1 szem). 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Az A.5 jelű minta (= 1 szem, kössük az A.2A jelű mintát (= 12 szem), az A.6 jelű minta (= 2 szem), végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort.
Az A.1A és A.2A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig. Az A.3 és A.6 jelű mintákat a 2 szélszem mellett ismételjük a darab teljes méretéig. A többi szemet a korábbiak szerint kötjük a mintával - lásd az A.3A és A.6A jelű diagramok mintáit.
Amikor az A.4 és A.5 jelű minták sorait 1 alkalommal elkészítettük, a következő sort a színe oldal felől így készítjük: A minta a korábbiak szerint, amíg 9 szem van a középső szem előtt. Kössük az A.4A jelű mintát (= 8 szem), az A.7 jelű mintát (7 1 szem), 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.8 jelű minta (= 1 szem), az A.5A jelű minta (= 8 szem), kössük a mintát a korábbiak szerint a sor végéig. Az A.1A és A.2A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig.
Amikor az A.7 és A.8 jelű minták sorait 1 alkalommal elkészítettük, a következő sort a SZO felől így készítjük: Kössük a mintát a korábbiak szerint, amíg 8 szem van a középső szem előtt. Kössük az A.7A jelű mintát (= 7 szem), az A.9 jelű mintát (= 1 szem), 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.10 jelű minta (= 1 szem), az A.8A jelű minta (= 7 szem), kössük a mintát a korábbiak szerint a sor végéig.
Az A.7A és A.8A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig.
Az A.9 és A.10 jelű minták sorait ismételjük a középső szem két oldalán (a mintákat a saját oldalukon), a teljes méretig. Az A.9 és A.10 mintából megmaradt sorokat az A.9A és A.10A jelű minták szerint kötjük tovább.
Folytassuk a mintát a fentiek szerint, amíg a darabunk 15-18 cm, cm-es lesz, a középső szemnél mérve, és a következő sort a FO felől kötjük. Kössünk 2 bordányit (= 4 sort lustakötéssel). Láncoljuk le a szemeket. Varrjunk gombot az előke egyik oldalára (a gombot a 2 lustakötéses szem melletti egyik lyukba gomboljuk)

Diagram

= sima a színe oldalon, fordított a fonákoldalon
= sima a fonákoldalon, fordított a színe oldalon
= 1 ráhajtás (rh) 2 szem között.
= CSAVARTMINTA: csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, tegyünk a munkadarabunk mögé- 3 sima, majd 3 sima szemet kötünk a segédtűről.
= CSAVARTMINTA: csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, és tegyük a munkadarabunk elé- 3 sima, majd 3 sima szemet kötünk a segédtűről.
= 1 szemet simán leemelünk, 2 sima, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= itt nincs szem, ezt a kockát hagyjuk kiMegjegyzések (3)

Elise Taichmann 18.03.2018 - 16:47:

Das Video verlinkt hier "Abnehmen: Doppelte Abnahme mit Überzug" ist etwas irreführend, da die Maschen in dem Muster nicht zusammen gestrickt werden.

DROPS Design 19.03.2018 kl. 11:42:

Liebe Frau Taichmann, Danke für den Hinweis, dieses Video wurde gelöscht und die richtige ist jetst gelistet. Viel Spaß beim stricken!

Leena Saavalainen 29.09.2017 - 10:19:

Hei, kaaviot A1 ja A2 ovat identtiset, vaikka kaavion A2 kuuluisi olla peilikuva kaaviosta A1. Malli muuten oikein hyvä ja nopeatekoinen. T. Leena

PAULINE WONG 16.09.2017 - 16:42:

I believe there is an error in Chart A.2 I think it should be flipped over the vertical axis left /right. I did that and everything lined up after that. Beautiful pattern. Thanks.

Post a comment to pattern DROPS Baby 29-17

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.