DROPS Baby / 29 / 17

Giggles in Pink by DROPS Design

Előke kisbabáknak, lustakötéssel, és csipkemintával.

A darabot DROPS Baby Merino fonalból kötjük

DROPS design: bm-068-by jelű
A fonalcsoport
-----------------------------------------------------------
Méretek: 1/9 – 9/18 hónap.
Méretek: Hossza a közepén (a középső szem mellett mérve) kb 16-19 cm.
Alapanyagok:
DROPS BABY MERINO fonal a Garnstudiótól (az A fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 44-os púderrózsaszínből

A darabot elkészíthetjük még:
"Az A fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS KÖTŐTŰ, 3 mm vastag, vagy olyan méret, amellyel 26 szem és 34 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbadarabot tudunk készíteni harisnyakötéssel.

DROPS segédtű a csavartmintához

DROPS GYÖNGYHÁZGOMB: Ívelt, fehér 521-es számú Minden mérethez 1 darab.
----------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (4)

100% gyapjú
minimum 1121.00 Ft /50g
DROPS Baby Merino uni colour DROPS Baby Merino uni colour 1121.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
DROPS Baby Merino mix DROPS Baby Merino mix 1121.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 1121Ft. Olvasson tovább.
----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

BORDA / LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva - síkban - kötve).
1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.10-es diagramokat A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.
----------------------------------------------------------

ELŐKE:
A darabot a kötőtűn oda-vissza haladva kötjük, fentről lefelé haladva.
A kezdéshez szedjünk fel 7 szemet a 2,5 mm-es körkötőtűre, a Baby Merino fonalból. Tegyünk 1 jelölőt a 4. szembe (= a középső szem), majd mozdítsuk felfelé a kötés közben a középső szemben.
A következő módon dolgozzunk: 2 szélszem lustakötéssel - olvassuk el a fenti magyarázatot, az A.1 jelű minta (= 1 szem) 1 szem harisnyakötéssel (= ez a középső szem), az A.1 jelű minta a következő szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be. Amikor az A.1 és A.2 jelű diagramok mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 35 szemünk van a kötőtűn. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL!
A következő sorban így haladjunk a SZO felől: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.3 jelű minta (= 2 szem) Az A.1A jelű minta (= 12 szem) az A.4 jelű minta (= 1 szem). 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Az A.5 jelű minta (= 1 szem, kössük az A.2A jelű mintát (= 12 szem), az A.6 jelű minta (= 2 szem), végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort.
Az A.1A és A.2A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig. Az A.3 és A.6 jelű mintákat a 2 szélszem mellett ismételjük a darab teljes méretéig. A többi szemet a korábbiak szerint kötjük a mintával - lásd az A.3A és A.6A jelű diagramok mintáit.
Amikor az A.4 és A.5 jelű minták sorait 1 alkalommal elkészítettük, a következő sort a színe oldal felől így készítjük: A minta a korábbiak szerint, amíg 9 szem van a középső szem előtt. Kössük az A.4A jelű mintát (= 8 szem), az A.7 jelű mintát (7 1 szem), 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.8 jelű minta (= 1 szem), az A.5A jelű minta (= 8 szem), kössük a mintát a korábbiak szerint a sor végéig. Az A.1A és A.2A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig.
Amikor az A.7 és A.8 jelű minták sorait 1 alkalommal elkészítettük, a következő sort a SZO felől így készítjük: Kössük a mintát a korábbiak szerint, amíg 8 szem van a középső szem előtt. Kössük az A.7A jelű mintát (= 7 szem), az A.9 jelű mintát (= 1 szem), 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.10 jelű minta (= 1 szem), az A.8A jelű minta (= 7 szem), kössük a mintát a korábbiak szerint a sor végéig.
Az A.7A és A.8A jelű minták sorait ismételjük egymás fölött a teljes méretig.
Az A.9 és A.10 jelű minták sorait ismételjük a középső szem két oldalán (a mintákat a saját oldalukon), a teljes méretig. Az A.9 és A.10 mintából megmaradt sorokat az A.9A és A.10A jelű minták szerint kötjük tovább.
Folytassuk a mintát a fentiek szerint, amíg a darabunk 15-18 cm, cm-es lesz, a középső szemnél mérve, és a következő sort a FO felől kötjük. Kössünk 2 bordányit (= 4 sort lustakötéssel). Láncoljuk le a szemeket. Varrjunk gombot az előke egyik oldalára (a gombot a 2 lustakötéses szem melletti egyik lyukba gomboljuk)

Diagram

= sima a színe oldalon, fordított a fonákoldalon
= sima a fonákoldalon, fordított a színe oldalon
= 1 ráhajtás (rh) 2 szem között.
= CSAVARTMINTA: csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, tegyünk a munkadarabunk mögé- 3 sima, majd 3 sima szemet kötünk a segédtűről.
= CSAVARTMINTA: csúsztassunk 3 szemet a segédtűre, és tegyük a munkadarabunk elé- 3 sima, majd 3 sima szemet kötünk a segédtűről.
= 1 szemet simán leemelünk, 2 sima, majd a leemelt szemet a lekötött szemen áthúzzuk.
= itt nincs szem, ezt a kockát hagyjuk kiMegjegyzések (4)

Anna 25.09.2018 - 12:13:

Hallo, könnten Sie bitte die Angaben der Diagramme prüfen? Ich habe A1 und A2 fertig gestrickt und wenn ich nun auf beiden Seiten von außen her li und re vergleiche, ist es unsymmetrisch. Und wenn ich nun mit A3 weiter stricke, geht es nach der Mittelmasche gar nicht auf sondern zerstört den Zopf. Gehe ich nach A5 und A2A habe ich 4 M nach der MiMa bevor der Zopf kommt. Im vorangehenden A2 sind es aber 5 Maschen. Danke

DROPS Design 25.09.2018 kl. 14:02:

Liebe Anna, Danke für den Hinweis, es sieht so aus, daß A.2 spiegelverkehr gestrickt soll, aber unser Designteam wird das mal prüfen.

Elise Taichmann 18.03.2018 - 16:47:

Das Video verlinkt hier "Abnehmen: Doppelte Abnahme mit Überzug" ist etwas irreführend, da die Maschen in dem Muster nicht zusammen gestrickt werden.

DROPS Design 19.03.2018 kl. 11:42:

Liebe Frau Taichmann, Danke für den Hinweis, dieses Video wurde gelöscht und die richtige ist jetst gelistet. Viel Spaß beim stricken!

Leena Saavalainen 29.09.2017 - 10:19:

Hei, kaaviot A1 ja A2 ovat identtiset, vaikka kaavion A2 kuuluisi olla peilikuva kaaviosta A1. Malli muuten oikein hyvä ja nopeatekoinen. T. Leena

PAULINE WONG 16.09.2017 - 16:42:

I believe there is an error in Chart A.2 I think it should be flipped over the vertical axis left /right. I did that and everything lined up after that. Beautiful pattern. Thanks.

Post a comment to pattern DROPS Baby 29-17

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.